Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, postaram się Was nadrobić, bo nie było mnie parę dni..
W środę pojechałam do szpitala z krwawieniem i skurczami, szyjka mi się skrociła do 17 mm i z małym rozwarciem od środka. W czwartek założyli mi pessar, a dziś wypuścili do domu z nakazem leżenia i gdyby coś się działo to mam do szpitala jechać. Także nie wesoło -
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:Szczęśliwa Mamusiu gratulacje ♡
Widzisz mówiłam, że czasami wystarczy jedno przytulanko
Nie masz w ogóle obaw jak dasz radę i w ogóle?
To Ty jesteś na awatarze?
Nie nie to nie ja takie zwykle zdjęcie z netu avatar; -). Mam obawy i to duże z początku będzie mi trudno mam duże wsparcie w mężu wszak będzie teraz mi ciężko gdyż Marysia do szkoły do zerówki , Gabrysia zostaje w przedszkolu i mam spory kawałek do przejścia , dobrze że synek jeszcze jest w szkole będzie miał na Marysię oko i będzie mógł ja odbierać i przyprowadzać mam też tam taką świetlicę szkolną i mogę tam Marysię zapisać jest czynna tylko jak jest czas szkolny i tam dzieci takie mniejsze czekają na rodziców itp itd .Urodziłam córeczki rok po roku były w tym czasie tez, przygotowania do Komunii świętej synka i tez mialam latania i sobie poradziłam to i teraz też jakby co dam radę .
To moje prawdziwe zdjęcie .
Tu każda z nas jest i stara się być anonimowa każdy może tu wejść nie raz nawet były tu takie historie że jedna udawała kogoś nie nie spokojnie nikogo nie udaję . Jestem tu na bbf już chyba z 3 lata to nie jest prywatne forum , więc wolę takie inne avatary sobie ustawiać nie swoje własne .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 13:10
Szczęśliwa_Mama, Rene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga nie martw się na zapas. Odpoczywaj, oszczędzaj się i wszystko będzie dobrze. Myśl pozytywnie
Szczęśliwa Mamusiu fajnie wyglądasz
Ja mogę brać z Ciebie przykład... pierwszy cykl staramy się o 3 dziecko i trzęsę portkami. Chociaż pewnie niepotrzebnie, bo mąż pomaga i ja jestem zaradna... ale jestem zodiakalnym rakiem, czyli zawsze muszę pomartwić się na zapasWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 20:44
Aga9090, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Peppa za dużo mam do nadrobienia po weekendzie powiem tylko, ze gratuluje odwagi. Na pewno nie było łatwo zdecydować o powrocie z malutkimi dziećmi, ale nie ma wątpliwości, że to było najlepsze co mogłaś zrobic dla siebie i dla dzieci. Mnóstwo kobiet pozostaje w toksycznym związku "dla dzieci, żeby miały tate, pełna rodzinę, oboje rodziców" nie zdaja sobie chyba sprawy jaka krzywdę w ten sposób robia dzieciom. Mój tato był alkoholikiem. Pił, bił, wyzywał. Mnie nigdy, mamę regularnie. Nie odeszłą nigdy od niego, bo "co luzie powiedzą'. Zresztą wszyscy wokól mysleli, że mój tato to taki dobry człowiek, zawsze uśmiechniety, uczynny, nigdy nie odmówił nikomu pomocy, a w domu, za zamknietymi drzwiami...
A teraz kiedy mój M.wypija po pracy drugie piwko mi sie włącza czerwona lampka. I jego tłumaczenia, że przecież sie nie upija, że to tylko 2 piwka wieczorem, bo gorąco, bo mecz - mnie to nie uspokaja. Boje się, ze pewnego dnia z 2 zrobi sie 5, a potem zamienią się w przeźroczyste %% CZasami to już chyba popada w opsesję
A co do przedszkola, to zycze, żeby łatwo, szybko i beboleśnie córeczka zaklimatyzowała się w przedszkolu. Chyba, ze ma żłobek za sobą, to nie będzie problemu
szczęśliwa mamusia gratulacje!
Aga9090 życze, żeby już do rozwiązania obyło się bez żadnych niespodzianek. Niech maleństwo sobie siedzi bezpiecznie w środku i zdrowo rosnieSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualnyMoje drogie nie ma co nie potrzebnie gratulować niestety przeczucie mnie nie myliło i dostałam dziś @ od razu zapisałam się do gina mojego ma 31 Sierpnia moje cykle wariują i juz sama się gubię niech mnie przebada albo da cos na regulacje cyklu zawsze mialam co 26 dni @ a tu bank 28 i @ wiem że to normalne , że okres może się spóźnić może nie mam czym się martwić. Tak czy siak na kontrol trzeba iść . Jak mężowi pokazałam test to nie dowierzał bardzo chcemy 5 szczęście ale sami wiemy ze teraz to nie najlepszy moment tu zaraz wrzesień zacznie się przedszkole / szkoła i jeszcze Ania która jest malutka , od chowamy Anię i do roboty . Dziś dowiedziałam się od takiej mojej siostry ciotecznej ze nasza babcia to tez i jej babcia jej mama jest jedyna córka tej mojej babci ( była jeszcze moja mama, ale ona jest w niebie po lepszej stronie ) i ta moja babcia jest bardzo chora i sama widzi że już sama nie daje rady ma Parkinsona , zaćmę na która nie chce mieć operacji i jeszcze doszedł alzheimer moja babcia ma 76 lat . Mieszka sama kiedyś mieszkali z nią moi rodzice , ale że wojny ciągle robiła to się wyprowadzili .
-
2 dni, to tak naprawdę żadne spóźnienie, ale w Twoim przypadku, to mogła byc ciąża biochemiczna. Zdarzaja się bardzo często, tylko niewiele kobiet wie, że było w ciąży biochemicznej. My takie rzeczy wiemy, bo sikamy na testy tak naprawdę niemal od samej owulacji
Przykro mi, że Twoja babcia jest schorowana
Moja mama w styczniu skończy 75 lat (urodziła mnie jak miała niespełna 38), ale ona jest w świetnej formie. Po porodzie wprowadzi sie do nas na jakiś czas, żeby pomóc mi ogarnać domowe przedszkoleSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna wrote:2 dni, to tak naprawdę żadne spóźnienie, ale w Twoim przypadku, to mogła byc ciąża biochemiczna. Zdarzaja się bardzo często, tylko niewiele kobiet wie, że było w ciąży biochemicznej. My takie rzeczy wiemy, bo sikamy na testy tak naprawdę niemal od samej owulacji
Przykro mi, że Twoja babcia jest schorowana
Moja mama w styczniu skończy 75 lat (urodziła mnie jak miała niespełna 38), ale ona jest w świetnej formie. Po porodzie wprowadzi sie do nas na jakiś czas, żeby pomóc mi ogarnać domowe przedszkole
Kiedyś też mi @ się spóźniła i żadnej biochemicznej ciąży nie miałam, dla świętego spokoju w Czwartek jak nie zapomnę pójdę na betę .
-
nick nieaktualnyMoje szczęście ma już cały tydzień Ale ten czas leci jak szalony. Tak się właśnie zastanawiam ze musi być dość ciężko mieć noworodka i takiego brzdąca do 2 czy 3 lat no przecież i jedno i drugie wymaga uwagi i chyba bez szkody dla któregos z nich sie nie da. Jak to rozwiązalyscie? Nie były zazdrosne te straszaki nie czuły sie odrzucone?
Po 3 cc muszę wam powiedzieć ze czuję sie świetnie! Jakbym w ogóle operacji nie miala chociaz te pierwsze 4 dni były niełatwe. Za to teraz juz normalnie chodzę wstaję z łóżka nic nie boli nic nie ciągnie, blizna już zagojona lekkie spuchniecie nad cieciem jeszcze zostalo. Nawet juz nie krwawie od 2 dni normalny śluz Jakis expres a tak sie bałam.
Aga to dobrze ze opanowali sytuacje, oszczędzaj sie ile możesz. -
nick nieaktualnyLavendova ja miałam ostatnia cesarke gdy Kinga miała 1,5 roku, a Wiktor miał 5 lat (on do przedszkola chodził). Kinga mi dużo pomagała tzn, wyrzucała pieluchy, smoczek dała jak mała płakała, eMek za granicą był a ja sama z nimi i nie było wcale tak ciężko jakby się mogło wydawać
Wow już tydzień a jak daliście na imię?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 18:15
-
nick nieaktualnyLavendowa u mnie różnica równo 2 latka. Cieżko było, bo córa bardzo zazdrosna była. Stawałam na głowie, żeby nie czuła się odrzucona.
Wcześniej myślałam, że dobrze by było urodzić 3, jak córka do 5latków, a synek do 3latków... ale to może być dla niego za dużym szokiem. Nie dość, że nowy członek rodziny, co zabiera mamusię, to jeszcze do przedszkola pierwszy raz.
Szczęśliwa Mamusia -
U nas różnica 2 lat i 1,5 roku. Dzieciaki raczej nie okazywały zazdrości. Wbrew pozorom były bardzo pomocne. Wiadomo,że nadal wymagały dużo uwagi i czasu,ale nie było źle. Za to wizja bliźniąt i 2-latka mnie przerażaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Szcz. Mamusia,nie powiedziałam,że spóźniona @ oznacza biochemiczną,tylko że skoro zobaczyłaś na teście drugą kreseczkę,a potem dostałaś @,to mogła to być ciąża biochemiczna,czyli doszło do zapłodnienia,ale zarodek się nie zagnieździł,co się często zdarzaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualny
-
Ojoj nadrobie pozniej -.-
NiecierpliwaOna mloda nie choddziła do żłobka ale byla na kilka dni probnych i leciala do dzieci od razu nie chciala nawet wracac do nas
Miedzy moimi starszakami jest róznica wieku 16 miesięcy a terax miedzy srednim i kropkiem będzie 22 mies. Corka bedzie miala 3l 2m, syn 1r 10m i noworodek
Lavendova u nas wbrew pozorom początki trudne nie byly. Gorszy motłoch jest teraz gdy syn ma 1r2m a córka 2,5 roku i leje go na kszdym kroku. Dopiero teraz jest potwornie zwzdrosna.
A jak sie urodzil? Czas trzeba bylo dzielic. Msły e chuste a my na plac zabaw. Jak karmilam to jedną ręką przeeracalam ksiazeczke starszwjWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 06:49
Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Zapowiada się dzisiaj piękny dzień , my jedziemy na wies z tortem ( moja najstarsza za to 3 dni kończy 8 lat ) bo niestety 18 czyli w dzień urodzin mąż pracuje ale spotkam się z rodzeństwem a to zawsze jest super
A co najważniejsze moja 10 msc małpka wczoraj samodzielnie zrobiła 2 kroki , jeszcze w szoku jestem . Tylko ona z tych niecierpliwych i nawet spac sie nie chciala polozyć tylko probowała chodzić , eh jeszcze trochę i będe zanią biegać ale dzięki temu odejdzie mi noszenie jej na rękach
A między moimi najmłodszymi bedzie 16 msc różnicy
Szczęśliwa_Mama, Rene lubią tę wiadomość