X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje Małe Potworki :)
    Kasia i KUbuś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30181295cdf.jpg

i cała trójka

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae32c27b14cd.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dbce1976927.jpg

Szczęśliwa Mamusia, Aga9090, pawojoszka, Szczęśliwa_Mama, Basik83, Rene, PixiDixi lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna jaki slodziaki z tych twoich dzieciaczków :) nic tylko schrupać :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Masz cudne szczęścia :*:*.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jakie słodziaki fajne, jak z reklamy :) :)

Ja się męczę z kp. Mała przybrala za tydzień od wyjścia tylko 170 g, teraz waży 3370 czyli nadal mniej od urodzeniowej. Zasypia mi przy cycku, budzę ja wszystkiego próbuje juz. Po jej "jedzeniu" jeszcze sobie mogę na luzie z 80 ml odciągnąć. Z butelki moje mleko juz lepiej jej idzie, dokarmiac muszę tez mm. Eh same problemy z tym. A martwiłam sie ze nie będzie pokarmu a jest tylko dziecko śpiąca krolewna :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova Najważniejsze że pije najedzone dziecko to szczęśliwe dziecko może częściej przystawiaj do piersi , albo delikatnie wybudzaj na jedzenie
    rozmawiałaś o tym z pediatrą lub położną ja to miałam niezły cyrk na kółkach z kp .
    Przy mojej pierwszym dziecku nie miałam problemów z kp synek do 1 roku z był na piersi sam później nie chciał , jak urodziłam Marysię to mało mleka miałam w piersiach tyle ile kot napłakał B-) , Marysię karmiłam tylko 4 miesiące gdyż później okazało się , że jestem w kolejnej ciąży i to co jadłam już szło do kolejnego maleństwa . Jak urodziłam Gabrysię to nie miałam mleka nic nie pomagało ani herbatki na laktację różne cuda nie widy, w szpitalu byla cały czas na mm nie rozpaczałam z tego powodu najważniejsze było to że się na jadała w domu nie mogłam dopasować butelki , za radą znajomej kupiłam butelkę z firmy Lovi i była dla mnie wybawieniem Gabrysi groziło odwodnienie nie chciała z żadnej butelki mi pić , a z łyżki to porażka była ta butelka wręcz była dla mnie błogosławieństwem , Ania też pije mm z takiej samej butli jest na mm od 2 msc.

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ten sam problem z Wojtusiem. Przy cycu spał. Żadne budzenia nic nie dawały. 2 razy mlasnął i zasypiał. Ja się szybko poddałam i przeszłam na samo mm. Nie zależało mi na kp. Przy kplejnych dzieciach nie było problemu z kp.

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Niecierpliwa jakie słodziaki fajne, jak z reklamy :) :)

Ja się męczę z kp. Mała przybrala za tydzień od wyjścia tylko 170 g, teraz waży 3370 czyli nadal mniej od urodzeniowej. Zasypia mi przy cycku, budzę ja wszystkiego próbuje juz. Po jej "jedzeniu" jeszcze sobie mogę na luzie z 80 ml odciągnąć. Z butelki moje mleko juz lepiej jej idzie, dokarmiac muszę tez mm. Eh same problemy z tym. A martwiłam sie ze nie będzie pokarmu a jest tylko dziecko śpiąca krolewna :/
    Moja pierwsza córka od urodzenia była mieszanie karmiona ale po miesiącu tylko mm. Ja nie umiałam jej przystawiać ona ssać i tylko obydwie się denerwowałysmy :( Z druga sytuacja inna o 180 stopni od razu ładnie jadła i jeszcze kp :) takze nie wazne jak karmisz ważne żeby dziecko było najedzone a skoro masz pokarm to ściągaj i podawaj butlą moze w końcu z cyca tez załapie :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova próbuj budzić ,ja tak miałam z Asia musiałam ciągle ja szturchać bo zasypiała na cycu ,po jakimś czasie przeszła jej ta senność ,z czasem dziecko jest aktywniejsze i choć karmienie mm to nic złego to ja jestem tradycjonalistką i myślę że warto próbować kp mimo że często to nie łatwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 22:17

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna świetne pociechy <3
    Siostry by się przydały do tej fajnej gromadki nie? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję budzić na wszystkie sposoby czasem sie udaje a czasem puszcza cycka i zasypia a mleko tryska:/ Wiec swojej porcji nie wypija... Odciagam i daję z butelki ale to czy nie zaniknie pokarm jak nie bedzie tak często dziecko ssac?

U mnie przy pierwszej córci nie bylo problemów poza może zbyt ogromną iloscia mleka w piersiach. Pija od razu idealnie ani razu zapalenia. 9 miesiecy karmilam. Druga znowu prawie wcale nie chciala cycka. A ta niby chce i niby dobrze zasysa ale jakoś tak leniwie. Eh no zawsze coś. Ale chociaż jej zoltaczka schodzi. A kiedy pepek ma odpasc? Bo my jeszcze mamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova pępek różnie zależy co stosujesz. Najszybciej po spirytusie rozcieńczonym z wodą-kilka dni i po sprawie, octaniseptem nawet z 2 tygodnie jak nie dłużej

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki sorki ze sie nie odzywam ale Jaskowi ikla zebów na raz wylazi...gorne jedynki i dolne dwojke dolna ma wyrznieta od jakiegos czasu....

niecerpliwa cudne dzieciaczki

Aga moj Jadio wazyl podobnie na połowkowych :)

szczesliwa ...twoja siostra jest dorosła dopoki nie nauczy sie na swoich bledach nie zrozumie niczego....

a tutaj mamusia z synusiem

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6190de2d1c5.jpg

PixiDixi lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pixi co u ciebie??

PixiDixi lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova u mnie pępek odpadl w 6 dobie córce i w 4 dobie synkowi. Nie uzywalam kompletnie nic. Kąpałam dziecko normalnie, pępek moczylam, potem wycierałam i po sprawie :)

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa fajne przedszkole.

Basik współczuję ząbkowania ,u mnie Wojtuś rozwija się skokowo i on tak miał że długo nic a potem wszystkie naraz.

Ja do pepuszka używałam spirytus na patyczki do czyszczenia uszu odpadał zazwyczaj koło tygodnia .

Lavendova możesz odciągać i karmić z butelki u nas na majówkach dziewczyny tak karmią niektóre z różnych powodów i dają radę już kilka miesięcy więc chyba się da ,może za jakiś czas da radę karmić z piersi.

Moje starszaki wróciły z kolonii ,ciuchy tak brudne jakby w jednych dwa tygodnie chodziły i już się nie mogę doczekać szkoły

cf409fc7e7.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi jakie badania sobie powinnan zrobić jak np teraz nie mogę zajść?

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi jakie badania sobie powinnan zrobić jak np teraz nie mogę zajść?
    PO PIERWSZE I – hormony i ginekologia
    w nawiasach podane adnotacje do norm, jeśli nic nie jest napisane to wystarczy, że wynik mieści się w normie
     monitoring owulacji (jakie endo, jakiej wielkości pęcherzyki, kiedy pękają)
     progesteron w 3-5 dc (jak najniższy) i 7-8 dpo (najlepiej ok. 20 ng/ml ale 10-15 też ujdzie)
     LH i FSH w 3-5 dc (wyliczyć stosunek LH/FSH – optymalnie ok. 1)
     estradiol w 3-5 dc, tuż przed owu (ok. 200 na 1 dojrzały pęcherzyk) i 7-8 dpo (min. połowę okołoowulacyjnego)
     prolaktyna 3-5 dc (w połowie normy)
     TSH (poniżej 2,5 a przy Hashi ok. 1)
     AMH 3-5 dc
     homocysteina (pomiędzy 6 a 8)
     kwas foliowy,
     wit B12
     aTPO
     aTG
     testosteron, w 3-5 dc
     androstendion, w 3-5 dc
     17OH progesteron w 3-5 dc
     SHBG w 3-5 dc
     test obciążenia glukozą z 3 pkt pomiarem glukozy i insuliny (insulina jednocyfrowa na czczo, Insulina po 1 h max 50, po 2h max 30 – jeśli więcej dieta i ew meta. Wyliczyć HOMA IR – najlepiej poniżej 1, 1-2 dietka; powyżej 2 meta+dieta)
     profil krzepnięcia (co najmniej aptt, fibrynogen i d-dimery)
     USG TV w 3-5 dc (sprawdzić czy jajniki czyste!);

Wklejam z innego watku
    Oczywiście nie wszystko naraz, podstawa to TSH, FT3, FT4, progesteron w 3-5 dc i 7-8dpo, LH, FSH,

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulciu ! Dziękuję za info!

Aga9090 lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    O matulciu ! Dziękuję za info!
    Ja się starałam o 4 malucha przez rok. Ale do gina dopiero poszłam w kwietniu, bo miałam anemie no i się okazało, że mam wielką torbiel. A byłaś ostatnio u gina na podglądzie?

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zobaczyć minę tych,dla których rodzina 2+3 to patologia i złodzieje żerujący na podatkach innych ludzi,kiedy czytają,że ktoś może się starać i robić badania,bo chce mieć 4 czy 6 dziecko :)

Tinnera, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ