Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
moje Małe Potworki
Kasia i KUbuś
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30181295cdf.jpg
i cała trójka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae32c27b14cd.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dbce1976927.jpgSzczęśliwa Mamusia, Aga9090, pawojoszka, Szczęśliwa_Mama, Basik83, Rene, PixiDixi lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa jakie słodziaki fajne, jak z reklamy
Ja się męczę z kp. Mała przybrala za tydzień od wyjścia tylko 170 g, teraz waży 3370 czyli nadal mniej od urodzeniowej. Zasypia mi przy cycku, budzę ja wszystkiego próbuje juz. Po jej "jedzeniu" jeszcze sobie mogę na luzie z 80 ml odciągnąć. Z butelki moje mleko juz lepiej jej idzie, dokarmiac muszę tez mm. Eh same problemy z tym. A martwiłam sie ze nie będzie pokarmu a jest tylko dziecko śpiąca krolewna -
nick nieaktualnyLavendova Najważniejsze że pije najedzone dziecko to szczęśliwe dziecko może częściej przystawiaj do piersi , albo delikatnie wybudzaj na jedzenie
rozmawiałaś o tym z pediatrą lub położną ja to miałam niezły cyrk na kółkach z kp .
Przy mojej pierwszym dziecku nie miałam problemów z kp synek do 1 roku z był na piersi sam później nie chciał , jak urodziłam Marysię to mało mleka miałam w piersiach tyle ile kot napłakał , Marysię karmiłam tylko 4 miesiące gdyż później okazało się , że jestem w kolejnej ciąży i to co jadłam już szło do kolejnego maleństwa . Jak urodziłam Gabrysię to nie miałam mleka nic nie pomagało ani herbatki na laktację różne cuda nie widy, w szpitalu byla cały czas na mm nie rozpaczałam z tego powodu najważniejsze było to że się na jadała w domu nie mogłam dopasować butelki , za radą znajomej kupiłam butelkę z firmy Lovi i była dla mnie wybawieniem Gabrysi groziło odwodnienie nie chciała z żadnej butelki mi pić , a z łyżki to porażka była ta butelka wręcz była dla mnie błogosławieństwem , Ania też pije mm z takiej samej butli jest na mm od 2 msc. -
Ja miałam ten sam problem z Wojtusiem. Przy cycu spał. Żadne budzenia nic nie dawały. 2 razy mlasnął i zasypiał. Ja się szybko poddałam i przeszłam na samo mm. Nie zależało mi na kp. Przy kplejnych dzieciach nie było problemu z kp.Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Lavendova wrote:Niecierpliwa jakie słodziaki fajne, jak z reklamy
Ja się męczę z kp. Mała przybrala za tydzień od wyjścia tylko 170 g, teraz waży 3370 czyli nadal mniej od urodzeniowej. Zasypia mi przy cycku, budzę ja wszystkiego próbuje juz. Po jej "jedzeniu" jeszcze sobie mogę na luzie z 80 ml odciągnąć. Z butelki moje mleko juz lepiej jej idzie, dokarmiac muszę tez mm. Eh same problemy z tym. A martwiłam sie ze nie będzie pokarmu a jest tylko dziecko śpiąca krolewna -
Lavendova próbuj budzić ,ja tak miałam z Asia musiałam ciągle ja szturchać bo zasypiała na cycu ,po jakimś czasie przeszła jej ta senność ,z czasem dziecko jest aktywniejsze i choć karmienie mm to nic złego to ja jestem tradycjonalistką i myślę że warto próbować kp mimo że często to nie łatwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 22:17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPróbuję budzić na wszystkie sposoby czasem sie udaje a czasem puszcza cycka i zasypia a mleko tryska:/ Wiec swojej porcji nie wypija... Odciagam i daję z butelki ale to czy nie zaniknie pokarm jak nie bedzie tak często dziecko ssac?
U mnie przy pierwszej córci nie bylo problemów poza może zbyt ogromną iloscia mleka w piersiach. Pija od razu idealnie ani razu zapalenia. 9 miesiecy karmilam. Druga znowu prawie wcale nie chciala cycka. A ta niby chce i niby dobrze zasysa ale jakoś tak leniwie. Eh no zawsze coś. Ale chociaż jej zoltaczka schodzi. A kiedy pepek ma odpasc? Bo my jeszcze mamy. -
nick nieaktualny
-
hej dziewczynki sorki ze sie nie odzywam ale Jaskowi ikla zebów na raz wylazi...gorne jedynki i dolne dwojke dolna ma wyrznieta od jakiegos czasu....
niecerpliwa cudne dzieciaczki
Aga moj Jadio wazyl podobnie na połowkowych
szczesliwa ...twoja siostra jest dorosła dopoki nie nauczy sie na swoich bledach nie zrozumie niczego....
a tutaj mamusia z synusiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6190de2d1c5.jpg
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa fajne przedszkole.
Basik współczuję ząbkowania ,u mnie Wojtuś rozwija się skokowo i on tak miał że długo nic a potem wszystkie naraz.
Ja do pepuszka używałam spirytus na patyczki do czyszczenia uszu odpadał zazwyczaj koło tygodnia .
Lavendova możesz odciągać i karmić z butelki u nas na majówkach dziewczyny tak karmią niektóre z różnych powodów i dają radę już kilka miesięcy więc chyba się da ,może za jakiś czas da radę karmić z piersi.
Moje starszaki wróciły z kolonii ,ciuchy tak brudne jakby w jednych dwa tygodnie chodziły i już się nie mogę doczekać szkoły -
nick nieaktualnyTinnera wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi jakie badania sobie powinnan zrobić jak np teraz nie mogę zajść?
w nawiasach podane adnotacje do norm, jeśli nic nie jest napisane to wystarczy, że wynik mieści się w normie
monitoring owulacji (jakie endo, jakiej wielkości pęcherzyki, kiedy pękają)
progesteron w 3-5 dc (jak najniższy) i 7-8 dpo (najlepiej ok. 20 ng/ml ale 10-15 też ujdzie)
LH i FSH w 3-5 dc (wyliczyć stosunek LH/FSH – optymalnie ok. 1)
estradiol w 3-5 dc, tuż przed owu (ok. 200 na 1 dojrzały pęcherzyk) i 7-8 dpo (min. połowę okołoowulacyjnego)
prolaktyna 3-5 dc (w połowie normy)
TSH (poniżej 2,5 a przy Hashi ok. 1)
AMH 3-5 dc
homocysteina (pomiędzy 6 a
kwas foliowy,
wit B12
aTPO
aTG
testosteron, w 3-5 dc
androstendion, w 3-5 dc
17OH progesteron w 3-5 dc
SHBG w 3-5 dc
test obciążenia glukozą z 3 pkt pomiarem glukozy i insuliny (insulina jednocyfrowa na czczo, Insulina po 1 h max 50, po 2h max 30 – jeśli więcej dieta i ew meta. Wyliczyć HOMA IR – najlepiej poniżej 1, 1-2 dietka; powyżej 2 meta+dieta)
profil krzepnięcia (co najmniej aptt, fibrynogen i d-dimery)
USG TV w 3-5 dc (sprawdzić czy jajniki czyste!);
Wklejam z innego watku
Oczywiście nie wszystko naraz, podstawa to TSH, FT3, FT4, progesteron w 3-5 dc i 7-8dpo, LH, FSH, -
nick nieaktualny
-
Chciałabym zobaczyć minę tych,dla których rodzina 2+3 to patologia i złodzieje żerujący na podatkach innych ludzi,kiedy czytają,że ktoś może się starać i robić badania,bo chce mieć 4 czy 6 dziecko
Tinnera, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019