X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia absolutnie sie nie martwie :) jest bardzo leniwy od zawsze. Za to nadrabia gadaniem :D

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa mój Patryk zaczął chodzić jak miał 17 miesięcy też jest spory ,koło 12 kg ważył i też się zaczynałam martwić chociaż wiedziałam że jeszcze ma czas ale już wszyscy w męża rodzinie a teściowa zwłaszcza psy na mnie wieszaki że dziecko nie chodzi i powinnam po lekarzach latać a on w ciągu tygodnia biegać zaczął,a teraz ma 20 mies i we wózku jeździć nie chce a ja specjalnie podwójna spacerówkę kupiłam

cf409fc7e7.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez w kazdej kolejnej ciazy mialyscie coraz szybciej pierwsze zaokraglenia brzuszka? W ciazy z córką ok 14 tc bylo widac. Z synem w 8-9 tc. A teraz 6 tc a ja juz nie moge jeansow zapiąc. Fakt ze szczuplutka nie jestem ale jeansy dobre byly

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Dziewczyny czy wy tez w kazdej kolejnej ciazy mialyscie coraz szybciej pierwsze zaokraglenia brzuszka? W ciazy z córką ok 14 tc bylo widac. Z synem w 8-9 tc. A teraz 6 tc a ja juz nie moge jeansow zapiąc. Fakt ze szczuplutka nie jestem ale jeansy dobre byly
    Kochana u mnie różnie. Z córkami do 5 Mc nie było widać a teraz mam brzuch ogromny

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa u mnie tak przy którejś ciąży mnie pytali czy jestem pewna że to nie bliźniaki ,teraz ciągle mnie pytają czy jestem w ciąży albo który to miesiąc ale po sześciu ciąży,ach niełatwo zgubic brzuch

cf409fc7e7.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka to moja 7ma ciąza ale 4 byly wczesnie poronione. 2 poprzednie donosilam a brzuchy mialam gigantyczne. Dzieci 4,2 kg i wielowodzie... ale teraz popoludniu juz mi wyskakuje :/ choc to niemozliwe

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    U mnie tak :) tylko w pierwszej długo nic nie było widać za to w poprzedniej i teraz juz od 13 tyg ciąży nie ukryje :) przytyłam 1 kg i spodnie normalnie zapinam a brzuch jest :-\ pocieszam się tym ze poprzednio bardzo szybko płaski brzuch był i mieściłam się w ciuchy w rozm. M więc liczę ze teraz tez tak będzie :-)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia to córcia krejzolka jak mój synek ;) stanął na nogi przy krzesełku mając 6.5 miesiąca, pierwsze kroczki 9.5, na 10 miesięcy już biegał he he teraz nie można za nim nadążyć.

Co do brzucha to w 1 ciąży brzuszek malutki do końca, w drugiej bardzo duży, a waga dzieci ta sama :P
    Aż boję się pomyśleć, jaki będę miała w 3...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 20:59

Ewelcia85, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Pawojoszka to moja 7ma ciąza ale 4 byly wczesnie poronione. 2 poprzednie donosilam a brzuchy mialam gigantyczne. Dzieci 4,2 kg i wielowodzie... ale teraz popoludniu juz mi wyskakuje :/ choc to niemozliwe

U mnie w 3 ciąży tez był szybko widoczny już jakos w 12 tc, we wcześniejszych dopiero po 20 tc. Myślę ze u ciebie to predzej hormony wzdecia woda sie zbiera miesnie rozluzniaja itd bo na fasolke to za wcześnie. Chociaż efekt ciąży jest :P

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała że ten brzuch widać szybciej przy kolejnych ciążach bo powłoki brzuszne są rozciągnięte a mięśnie zwiotczale . W pierwszej ciąży do szóstego miesiąca nic nie było widać w piątym miesiącu brałam ślub i sukienkę z gorsetem miałam .

Ewelcia85, Szczęśliwa Mamusia, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U mnie w 3 ciąży tez był szybko widoczny już jakos w 12 tc, we wcześniejszych dopiero po 20 tc. Myślę ze u ciebie to predzej hormony wzdecia woda sie zbiera miesnie rozluzniaja itd bo na fasolke to za wcześnie. Chociaż efekt ciąży jest :P
    No własnie w tej trzeciej ciazy to brzuch szybko i mega widoczny a ja na tym etapie waze mniej niz w poprzedniej :-\ eh a za tydzien wesele brata ciekawe czy w kieckę się wbije

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 08:14

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po polówkowych :)
    Wszystko prawidłowe, serce, płyn owodniowy, buźka, nosek, czaszka, płuca, kręgosłup itd. :)
    Waży 417g,serce bije 140 ud/min
    Łożysko przodujace brzerznie. Szyjka tu wyszła 19 mm.

Jedyne zdjęcie jakie sensowne jest to zdjęcie siusiaka :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33f148719c45.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 12:09

Szczęśliwa Mamusia, Lavendova, pawojoszka, Szczęśliwa_Mama, Kleopatra, Rene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Gratuluję synka ;-).

Co do pojawienia się brzuszków to w mojej pierwszej ciąży od razu bylo widać ze jestem przy nadziei ;-) bylam szczupła nie anorektyczka no trochę ciałka tez miałam ;-) , przy mojej drugiej ciąży to jakoś 4,5 miesiąc byl jak pojawił się u mnie brzuszek , przy mojej 3 ciąży bardzo szybko mi się pojawił jakoś tak bylo ze 3/4 miesiąc przy mojej czwartej ciąży tej straconej już w 9 tc brzuszek sie pojawił nie nacieszyłam sie nim niestety :-( , no i moja 5 szczesliwa ciąża tu brzuszek takze szybko mi się zaokraglił Ania dość nisko byla ułożona i miałam mały brzuszek jak bylam juz na końcówce ciazy nikt nie dowierzał ze to 9 msc.

Jednak na pewno to nie była ciąża to był felerny test przy patrzyłam się uważnie i było tam rozmycie więc się nie liczy zrobiłam dwa kolejne testy i negatyw w dodatku mam @ więc jakbym miała być w ciąży , tak siak na razie to nie jest najlepszy czas teraz szykuje się istny maraton tu Gabrysia do przedszkola,
    Marysia do zerówki do szkoły jeszcze Ania malutka Grześ ma bierzmowanie i wybrał mnie na świadka wiem jakie są do tego przygotowania itp itd , wiem jak było mi ciężko przy córeczkach rok po roku nie względu na finanse wolimy odczekać czas pokaże . Dziś od mojej siostry dowiedziałam się że G nasza najmłodsza siostra po tygodniu od rozstania ze swoim 3 chłopakiem z rzędu ma już nowego chłopaka znają się od 2 tygodni , a ona już u niego nocowała niby spali w osobnych pokojach , no co ona sobie myśli 23 lata w końcu zajdzie w ciążę i nie będzie wiedziała kto jest ojcem , a sama nie potrafi brać życia na poważnie . Mojego tatę meszka ( muszka) ugryzła w oko okropnie mu to oko powieka spuchła, że aż widzieć nie mógł na szczęście opuchlizna schodzi raz przez te meszki ( muszki )mój tata wzroku nie stracił gdyż wleciało mu do oka aż 6 meszek oko mu spuchło jak bania wyjąć wyjęli ale ledwo miał operację na to oko mało brakowało aby wzrok stracił.

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jakie cudne zdjęcie i gratuluje synka :)
    SzczęśliwaMamusia rozumiem co czujesz bo tez mam młodsze rodzeństwo i zawsze sie o nich troszczyłam a po ich złych wyborach bardziej się od nich martwiłam :( współczuje twojemu tacie tej historii z meszkami oby więcej takich przygód nie miał :)

Szczęśliwa Mamusia, Aga9090 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Aga jakie cudne zdjęcie i gratuluje synka :)
    SzczęśliwaMamusia rozumiem co czujesz bo tez mam młodsze rodzeństwo i zawsze sie o nich troszczyłam a po ich złych wyborach bardziej się od nich martwiłam :( współczuje twojemu tacie tej historii z meszkami oby więcej takich przygód nie miał :)

Powiem Ci że moja najmłodsza siostra ma gdzieś to co do niej się mówi , sama też się nie odezwie a w domu czuje się jakby była za karę . Moja kolejna siostra przez nią dostała nerwicy , a nawet ją uderzyła w twarz bo nie wytrzymała tego wszystkiego rozmowy nawet psychiatra nic nie pomogło , tata mój też machnął na to ręką jest dorosła to niech bierze sprawy we własne ręce jaki konsekwencje, byle by z brzuchem do domu nie przyszła .

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluję ,cieszę się że maleństwo zdrowe i dobrze się rozwija jeszcze chwila i będziesz torbę do szpitala pakować.

Szczęśliwa mamusia co do siostry to twój tata ma rację ,dorosła jest . Wszyscy kiedyś byliśmy młodzi tylko nie wszyscy to pamiętają . Jak mówi przysłowie więcej much złapiesz na miód niż na ocet dajcie jej prawo do swoich decyzji i własnych błędów ,skoro ma 23 lata i dotąd nie zaszła w nieplanowaną ciążę to może jednak jest odpowiedzialna a ciągła krytyka nie zbudujecie relacji ,wiem że wszyscy myślimy że nasza prawda jest najprawdziwsza ale każdy ma swoje życie . Może ona szuka drugiej osoby bo czuje się samotna . Wiem że wieś rzadzi się swoimi prawami i zaraz ja okrzykna pierwsza lepszą i mężczyźni tak ja zaczną traktować ale nic na to nie poradzicie sama krytyka ,może jak dacie jej trochę powietrza, dacie odczuć że może na was liczyć ,zbudujecie relacje to ona przestanie szukać miłości po świecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 15:26

Aga9090, Lavendova lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super gratulacje ;)

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Powiem Ci że moja najmłodsza siostra ma gdzieś to co do niej się mówi , sama też się nie odezwie a w domu czuje się jakby była za karę . Moja kolejna siostra przez nią dostała nerwicy , a nawet ją uderzyła w twarz bo nie wytrzymała tego wszystkiego rozmowy nawet psychiatra nic nie pomogło , tata mój też machnął na to ręką jest dorosła to niech bierze sprawy we własne ręce jaki konsekwencje, byle by z brzuchem do domu nie przyszła .
    No to przykre :( moim zdaniem wszyscy będziecie super i cacy jak się okaze ze jest w ciąży i potrzebuje pomocy . Oby okazała się mądra osobą bo kontakty seksualne z wieloma partnerami mogą skończyć się o wiele gorzej niż ciąża , niestety choroby weneryczne też istnieją :( skoro nie słucha nikogo musicie odpuścić chociaż to wcale łatwe nie jest .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 19:12

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratuluję dorodnego synusia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    No to przykre :( moim zdaniem wszyscy będziecie super i cacy jak się okaze ze jest w ciąży i potrzebuje pomocy . Oby okazała się mądra osobą bo kontakty seksualne z wieloma partnerami mogą skończyć się o wiele gorzej niż ciąża , niestety choroby weneryczne też istnieją :( skoro nie słucha nikogo musicie odpuścić chociaż to wcale łatwe nie jest .

Wszak byśmy jej pomogły ale każda z nas ma własne życie i problemy niby wie że trzeba się zabezpieczać, a czy to robi i to też było przerabiane od chrztu świętego Ani minął juz rok a moja siostra najmłodsza jest jej chrzestną i ani razu się nie odezwała przez ten czas jak np ja do niej nie napiszę to ona by wcale się nie odezwała niby sugeruje poprawę, a wcale tak nie jest ciężki orzech do zgryzienia.

Hej hej :-).

Już dziś 17 Sierpnia juz czuć jakby takie ochłodzenie i jakby dzień trochę był już krótszy , aż trudno mi uwierzyć że zbliża
    się Wrzesień i znowu dzień w dzień chodzić dam sobie radę w ubiegłym roku jak tylko odpoczęłam po porodzie to chodziłam z kilkudniową Anią do przedszkola, a zaraz o że jest za mała że powinnam miesiąc odczekać tak a jak np urodzę w lato to też mam siedzieć miesiąc w domu przy np upałach albo jak jest ciepło głupie gadanie i tyle . Górna dwójka mi się złamała a dentystkę mam dopiero 25 Sierpnia niby sporo czasu ale nie mogę nigdzie, za bardzo wyjść strasznie wyglądam kiedyś tu przyjmowała a że interes się nie kręcił i właścicielka danego gabinetu stomatologicznego była sędziwego wieku to zamknęła i tyle muszę 30 km jeździć z mężem i dziećmi to moja zaufana dentystka i to ona mi tego zęba robiła to niech naprawi wszak jest i u nas dentysta , ale ja tam w życiu nie pójdę raz poszłam młody mężczyzna za zrobienie zęba chciał ponad 500 zł, a jak poszłam do mojej dentystki to nic nie zapłaciłam wiec wolę do niej jeździć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 12:12

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ