🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mialam juz usg przez brzuch. Tez sie zdziwiłam. Ja jestem szczupła, 59kg na razie, cos tam drgneło z pol kg. Wakacje robilam 2 razy 6 weidera, mialam śliczny brzuch do bikini😄 teraz sie wydął😄
Ale naprawde 2 lata bylam na diecie 8-16. Skonczylo sie w ciazy. Jem cos wieczorem bo bym umarła chyba😅
Kolezanka kiedys pamietam miala cukier na czczo kolo 100 w ciazy. Przyjmowala insuline. Podobno ten na czczo wysoki jest gorszy niz ten z krzywej po 1h i 2h. Ja mialam za duzo w poprzedniej ciazy tego po glukozie Ale sie udawalo dietą. Tylko bardzo sie pilnowalam. Mierzylam 5x dziennie...synek sie urodzil 4080g tydzien przed terminem. Czy od tego...a mialam inseminacje woec owulacja co do dnia. Moge zwalic na meza troche ma 195cm 115kg i buta 49...😅 -
Ahossik91 wrote:Ja tez mialam juz usg przez brzuch. Tez sie zdziwiłam. Ja jestem szczupła, 59kg na razie, cos tam drgneło z pol kg. Wakacje robilam 2 razy 6 weidera, mialam śliczny brzuch do bikini😄 teraz sie wydął😄
Ale naprawde 2 lata bylam na diecie 8-16. Skonczylo sie w ciazy. Jem cos wieczorem bo bym umarła chyba😅
Kolezanka kiedys pamietam miala cukier na czczo kolo 100 w ciazy. Przyjmowala insuline. Podobno ten na czczo wysoki jest gorszy niz ten z krzywej po 1h i 2h. Ja mialam za duzo w poprzedniej ciazy tego po glukozie Ale sie udawalo dietą. Tylko bardzo sie pilnowalam. Mierzylam 5x dziennie...synek sie urodzil 4080g tydzien przed terminem. Czy od tego...a mialam inseminacje woec owulacja co do dnia. Moge zwalic na meza troche ma 195cm 115kg i buta 49...😅
-
Cześć dziewczyny, bardzo nieśmiało chciałabym dołączyć. Podczytuję Was od pewnego czasu i widzę, że stworzyłyście fajną społeczność 🤍 Parę nicków nawet kojarzę, co tym bardziej mnie cieszy. Może uda mi się trochę poudzielać, doradzić, wysłuchać i rozweselić. Witajcie 😘
PS. Termin mamy na 14 sierpnia 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:29
Kinia__, dzikaplaża, Karolcia2905, Milka1991, anakonda, smoothie, Agat99, Roxanne, Maggy_88, Patka123 lubią tę wiadomość
⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
8+2 tc: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
9+0 tc: 2,39 cm 🩷
-
Olcia1987 wrote:Jeśli kupisz typowo ciążowe to będą na całą ciążę na początku będzie ten pas luźny a później dopasowany
Jeszcze zależy jaki krój i jakiej firmy np jeansy....te spodnie naprawde są różne. Ja nosze 36/38 rozmiar i taki kupiłam ciążowych jedne luźne mi spadają a drugie tą gume przy pasie nad pępkiem mają ścisłą jakąś ze chyba bede musiała rozpruć i przeciąc.... -
Ahossik91 wrote:Jeszcze zależy jaki krój i jakiej firmy np jeansy....te spodnie naprawde są różne. Ja nosze 36/38 rozmiar i taki kupiłam ciążowych jedne luźne mi spadają a drugie tą gume przy pasie nad pępkiem mają ścisłą jakąś ze chyba bede musiała rozpruć i przeciąc....
Jak to ze wszystkimi ubraniami i firmami
Ja kupuję w H&M i noszę 44 damski i 44 tak samo „mama” nie ważne czy w PL czy w NL, spokojnie mogę w ciemno zamawiać. One są pod brzuchem więc dół pasuje jak zawsze a góra to materiał który siedzi na brzuchu wywaliłam poprzednie z poprzednich ciąż ale już zamówiłam nowe i czekam 🤩 -
Ala1118 wrote:Takie pytanie mam bo chyba nie ogarniam. Jak dodajecie ten widget i wykres na dole?
Po wybraniu suwaczka wyświetlają Ci się linki i - ważne - kopiujesz ten "BBCode" z początkiem "url" 😊⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
8+2 tc: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
9+0 tc: 2,39 cm 🩷
-
Ja w sumie całą poprzednia ciążę chodziłam głównie w legginsach i sukienkach. Mam jedne ciążowe jeansy z Zalando i ich nie lubię, jakaś taka mało rozciągliwa ta guma. A w bluzki mieściłam się do końca swoje standardowe, także pewnie dokupię jakieś legginsy, a latem kolarki i tyle.
-
Lia. wrote:Cześć dziewczyny, bardzo nieśmiało chciałabym dołączyć. Podczytuję Was od pewnego czasu i widzę, że stworzyłyście fajną społeczność 🤍 Parę nicków nawet kojarzę, co tym bardziej mnie cieszy. Może uda mi się trochę poudzielać, doradzić, wysłuchać i rozweselić. Witajcie 😘
PS. Termin mamy na 14 sierpnia 🥰
Zapraszamy
Ale ten sierpień jest owocny
Ja już od dawna nie chodzę w jeansach, ale mi został lekki brzuszek po poprzedniej ciąży, wcześniej nosiłam ski, a teraz nawet w mkach ciśnie mnie w brzuchu.
Już się powoli rozglądam za sukienkami na wiosnę, oby tylko nogi nie puchły
Mnie jeszcze w 10 tyg. lekarz chciał zbadać dopochwowo, ale tak musiałam się wyginać, że w końcu powiedział że spróbujemy przez brzuch 😅
Moje samopoczucie w tym tygodniu istny roller coster. Mam już całe dni że czuję się naprawdę ok, a kolejnego dnia ścina mnie z nóg. -