WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też mam 750XR i to mała dawka, niżej jest tylko 500.

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam juz usg przez brzuch. Tez sie zdziwiłam. Ja jestem szczupła, 59kg na razie, cos tam drgneło z pol kg. Wakacje robilam 2 razy 6 weidera, mialam śliczny brzuch do bikini😄 teraz sie wydął😄
    Ale naprawde 2 lata bylam na diecie 8-16. Skonczylo sie w ciazy. Jem cos wieczorem bo bym umarła chyba😅
    Kolezanka kiedys pamietam miala cukier na czczo kolo 100 w ciazy. Przyjmowala insuline. Podobno ten na czczo wysoki jest gorszy niz ten z krzywej po 1h i 2h. Ja mialam za duzo w poprzedniej ciazy tego po glukozie Ale sie udawalo dietą. Tylko bardzo sie pilnowalam. Mierzylam 5x dziennie...synek sie urodzil 4080g tydzien przed terminem. Czy od tego...a mialam inseminacje woec owulacja co do dnia. Moge zwalic na meza troche ma 195cm 115kg i buta 49...😅

preg.png

age.png

age.png
  • Arenda 🫶🏽 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Ja tez mialam juz usg przez brzuch. Tez sie zdziwiłam. Ja jestem szczupła, 59kg na razie, cos tam drgneło z pol kg. Wakacje robilam 2 razy 6 weidera, mialam śliczny brzuch do bikini😄 teraz sie wydął😄
    Ale naprawde 2 lata bylam na diecie 8-16. Skonczylo sie w ciazy. Jem cos wieczorem bo bym umarła chyba😅
    Kolezanka kiedys pamietam miala cukier na czczo kolo 100 w ciazy. Przyjmowala insuline. Podobno ten na czczo wysoki jest gorszy niz ten z krzywej po 1h i 2h. Ja mialam za duzo w poprzedniej ciazy tego po glukozie Ale sie udawalo dietą. Tylko bardzo sie pilnowalam. Mierzylam 5x dziennie...synek sie urodzil 4080g tydzien przed terminem. Czy od tego...a mialam inseminacje woec owulacja co do dnia. Moge zwalic na meza troche ma 195cm 115kg i buta 49...😅
    Mój pierwszy syn urodził się 4060g i 58cm 😁 z mężem oboje jesteśmy normalnych rozmiarów i nie miałam cukrzycy 🙈 kawał chłopa

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę metformine w dawce 1000 na dobę. Ginekolog mówiła, że mam przyjmować do 12 tygodnia

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, bardzo nieśmiało chciałabym dołączyć. Podczytuję Was od pewnego czasu i widzę, że stworzyłyście fajną społeczność 🤍 Parę nicków nawet kojarzę, co tym bardziej mnie cieszy. Może uda mi się trochę poudzielać, doradzić, wysłuchać i rozweselić. Witajcie 😘
    PS. Termin mamy na 14 sierpnia 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 09:29

Kinia__, dzikaplaża, Karolcia2905, Milka1991, anakonda, smoothie, Agat99, Roxanne, Maggy_88, Patka123, Britta, Mała.mi 93, Platynova55, Luna_ lubią tę wiadomość

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI w CZ: 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
    10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵

preg.png
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:
    Jeśli kupisz typowo ciążowe to będą na całą ciążę :) na początku będzie ten pas luźny a później dopasowany :)

Jeszcze zależy jaki krój i jakiej firmy np jeansy....te spodnie naprawde są różne. Ja nosze 36/38 rozmiar i taki kupiłam ciążowych jedne luźne mi spadają a drugie tą gume przy pasie nad pępkiem mają ścisłą jakąś ze chyba bede musiała rozpruć i przeciąc....

preg.png

age.png

age.png
  • Ala1118 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pytanie mam bo chyba nie ogarniam. Jak dodajecie ten widget i wykres na dole?

preg.png
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Jeszcze zależy jaki krój i jakiej firmy np jeansy....te spodnie naprawde są różne. Ja nosze 36/38 rozmiar i taki kupiłam ciążowych jedne luźne mi spadają a drugie tą gume przy pasie nad pępkiem mają ścisłą jakąś ze chyba bede musiała rozpruć i przeciąc....

Jak to ze wszystkimi ubraniami i firmami :)
    Ja kupuję w H&M i noszę 44 damski i 44 tak samo „mama” nie ważne czy w PL czy w NL, spokojnie mogę w ciemno zamawiać. One są pod brzuchem więc dół pasuje jak zawsze a góra to materiał który siedzi na brzuchu :) wywaliłam poprzednie z poprzednich ciąż ale już zamówiłam nowe i czekam 🤩

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
    9.12 hcg 196 ✅ TSH 27,4❌
    13.12 hcg 1316 ✅😱 prog 128 🥹
    19.12 hcg 11219✅ prog 129 ✅
    2.01 hcg 117983 prog 78 TSH 0,05 🤦🏻‍♀️
    8.01 jest ❤️ 🥹🥹🥹
    28.01 są ❤️❤️ 😱🥹

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1118 wrote:
    Takie pytanie mam bo chyba nie ogarniam. Jak dodajecie ten widget i wykres na dole?

Po wybraniu suwaczka wyświetlają Ci się linki i - ważne - kopiujesz ten "BBCode" z początkiem "url" 😊

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI w CZ: 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
    10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie całą poprzednia ciążę chodziłam głównie w legginsach i sukienkach. Mam jedne ciążowe jeansy z Zalando i ich nie lubię, jakaś taka mało rozciągliwa ta guma. A w bluzki mieściłam się do końca swoje standardowe, także pewnie dokupię jakieś legginsy, a latem kolarki i tyle.

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Cześć dziewczyny, bardzo nieśmiało chciałabym dołączyć. Podczytuję Was od pewnego czasu i widzę, że stworzyłyście fajną społeczność 🤍 Parę nicków nawet kojarzę, co tym bardziej mnie cieszy. Może uda mi się trochę poudzielać, doradzić, wysłuchać i rozweselić. Witajcie 😘
    PS. Termin mamy na 14 sierpnia 🥰

Zapraszamy :D

Ale ten sierpień jest owocny :D

Ja już od dawna nie chodzę w jeansach, ale mi został lekki brzuszek po poprzedniej ciąży, wcześniej nosiłam ski, a teraz nawet w mkach ciśnie mnie w brzuchu.
    Już się powoli rozglądam za sukienkami na wiosnę, oby tylko nogi nie puchły :D

Mnie jeszcze w 10 tyg. lekarz chciał zbadać dopochwowo, ale tak musiałam się wyginać, że w końcu powiedział że spróbujemy przez brzuch 😅

Moje samopoczucie w tym tygodniu istny roller coster. Mam już całe dni że czuję się naprawdę ok, a kolejnego dnia ścina mnie z nóg.

Lia. lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, no to ja w takim razie będę miała cukrzycę ciążową. Nigdy nie miałam na czczo mniej niż chyba 95. :(
    Umówiłam się na kolejną wizytę, do innego lekarza, bo wcześniej mój będzie na urlopie. Dopiero w lutym, nie było innych miejsc. Nie chciałabym zmieniać lekarza na innego, ani zmieniać kliniki bo mam bardzo blisko do pracy, ale tyle czekać... Uhhhh...

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Nava Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po pierwszym USG i okazuje się że termin porodu zmienił się na wrzesień. Można mnie wykreślić z 30.08.
    Trzymajcie się cieplutko 🥰

Maggy_88, anakonda, Milka1991, Agat99, dzikaplaża, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

👧29 👨29 🐈🐈‍⬛

5cs i mamy ⏸️

Termin porodu 30.08❤️

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja w sumie całą poprzednia ciążę chodziłam głównie w legginsach i sukienkach. Mam jedne ciążowe jeansy z Zalando i ich nie lubię, jakaś taka mało rozciągliwa ta guma. A w bluzki mieściłam się do końca swoje standardowe, także pewnie dokupię jakieś legginsy, a latem kolarki i tyle.
    No właśnie ja za bardzo nie mam takich luźnych rzeczy bo do biura to jeansy plus koszula ewentualnie jakiś bluzka. Dlatego chciałam jedne eleganckie spodnie a resztę to w praniu wyjdzie ale się właśnie zastanawiam czy te spodnie będą ok no w maju jak będzie chłodniej . Nie wiem do kiedy będę pracowała więc to też muszę brać pod uwagę . Chyba że mnie wkurza w pracy to pójdę po prenatalnych.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    No właśnie ja za bardzo nie mam takich luźnych rzeczy bo do biura to jeansy plus koszula ewentualnie jakiś bluzka. Dlatego chciałam jedne eleganckie spodnie a resztę to w praniu wyjdzie ale się właśnie zastanawiam czy te spodnie będą ok no w maju jak będzie chłodniej . Nie wiem do kiedy będę pracowała więc to też muszę brać pod uwagę . Chyba że mnie wkurza w pracy to pójdę po prenatalnych.
    Ja pracuję z domu, więc większość życia spędzam w dresie 😂 w biurze ostatni raz byłam w sierpniu. Także wiadomo, to wszystko zależy od potrzeb, dla mnie legginsy najwygodniejsze, ale wiadomo nie wszędzie się sprawdzą:)

• Luna_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to też myślę, że przez zimę pochodzę w leginsach, kupiłam nawet takie ocieplane w środku, są wygodne i mega ciepłe 😊 a później wiosna/lato sukienki. Nie wiem jakie macie doświadczenie co do porodu latem, ale ja myślę, że chociaż dobrze, że można będzie nosić właśnie lekkie rzeczy, jeśli stopy będą spuchnięte to po prostu klapki.

Któraś ma dzisiaj wizytę? 🤍

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
    26.03.25 II prenatalne - 24 cm, 400 g 😍
    24.04.25 719 g 🥰
    🩺 21.05.25

preg.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie wkurzyli w pracy i mam ochotę odejść szybko na L4. Jutro mam rozmowę z szefem i zobaczę jak to się potoczy. Może z końcem marca bym poszła...Aktualnie pracuję w takim irytującym obszarze. Liczyłam, że w tym roku zmienię stanowisko, ale teraz to raczej nie mam co na to liczyć.
    Już wiem po czym mam mdłości. Zjadłam kilka merci na pocieszenie i już mi niedobrze po czekoladzie. Ogórek kiszony jest zdecydowanie lepszy.

Ja też zdalnie pracuję i patrzyłam dzisiaj na legginsy ze strony https://formommy.pl/
    Całkiem spoko. Ciekawe jak z grubością materiału.

zi13gov36gutrlme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Ja to też myślę, że przez zimę pochodzę w leginsach, kupiłam nawet takie ocieplane w środku, są wygodne i mega ciepłe 😊 a później wiosna/lato sukienki. Nie wiem jakie macie doświadczenie co do porodu latem, ale ja myślę, że chociaż dobrze, że można będzie nosić właśnie lekkie rzeczy, jeśli stopy będą spuchnięte to po prostu klapki.

Któraś ma dzisiaj wizytę? 🤍
    Ja rodziłam na początku czerwca i szczerze powiedziawszy cieszyłam się, że się rozpakowałam przed największymi upałami. Jednak na końcówce ciąży bywa ciężko i upał nie sprzyja. Szpitale też różnie są wyposazone pod kątem klimatyzacji, tam gdzie rodziłam nie było 🤷🏻‍♀️Ja osobiście nie puchlam w ciąży, do końca mogłam założyć obrączkę itp. ale za to po porodzie spuchłam kosmicznie. Nogi jak banie, dłonie też, z tydzień mi ta opuchlizna schodziła. Wracałam w japonkach gumowych, to było jedyne co mi weszło na stope. Ogólnie ja wyznaje zasadę, byle urodzić zdrowego bobasa, więc nie wybrzydzam na ten sierpień, ale w idealnym świecie wybrałabym na poród drugą połowę kwietnia/maj. W każdym razie powiedziałam mężowi, że musimy założyć w końcu w domu klimatyzacje jeśli z ciążą będzie ok ;)

smoothie lubi tę wiadomość

• Luna_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja rodziłam na początku czerwca i szczerze powiedziawszy cieszyłam się, że się rozpakowałam przed największymi upałami. Jednak na końcówce ciąży bywa ciężko i upał nie sprzyja. Szpitale też różnie są wyposazone pod kątem klimatyzacji, tam gdzie rodziłam nie było 🤷🏻‍♀️Ja osobiście nie puchlam w ciąży, do końca mogłam założyć obrączkę itp. ale za to po porodzie spuchłam kosmicznie. Nogi jak banie, dłonie też, z tydzień mi ta opuchlizna schodziła. Wracałam w japonkach gumowych, to było jedyne co mi weszło na stope. Ogólnie ja wyznaje zasadę, byle urodzić zdrowego bobasa, więc nie wybrzydzam na ten sierpień, ale w idealnym świecie wybrałabym na poród drugą połowę kwietnia/maj. W każdym razie powiedziałam mężowi, że musimy założyć w końcu w domu klimatyzacje jeśli z ciążą będzie ok ;)

Tu masz rację, może być naprawdę gorąco i nieprzyjemnie, ale tak jak mówisz, nieważne kiedy dziecko przyjdzie na świat, najważniejsze zdrowe. My mieszkamy w budynku na ostatnich piętrach, a śpimy całkowicie pod dachem. Też myślimy o klimatyzacji, bo latem czasami nie da się znieść tego upału 🙈 w mieszkaniu mamy nawet ponad 30 stopni.

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34

🧑36.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2024 biochem. 5 tc
    💔09.2024 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)
    30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
    26.03.25 II prenatalne - 24 cm, 400 g 😍
    24.04.25 719 g 🥰
    🩺 21.05.25

preg.png
  • Agat99 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:
    Właśnie mnie wkurzyli w pracy i mam ochotę odejść szybko na L4. Jutro mam rozmowę z szefem i zobaczę jak to się potoczy. Może z końcem marca bym poszła...Aktualnie pracuję w takim irytującym obszarze. Liczyłam, że w tym roku zmienię stanowisko, ale teraz to raczej nie mam co na to liczyć.
    Już wiem po czym mam mdłości. Zjadłam kilka merci na pocieszenie i już mi niedobrze po czekoladzie. Ogórek kiszony jest zdecydowanie lepszy.

Ja też zdalnie pracuję i patrzyłam dzisiaj na legginsy ze strony https://formommy.pl/
    Całkiem spoko. Ciekawe jak z grubością materiału.
    Mam identyczną sytuację dziś w pracy, chciałam być miła i zostać długo ale po dzisiejszym dniu jeszcze to przemyślę.. I też robię jedzonko na pocieszenie 😀

04.2025 powrót do starań 🐣

01.2025 13tc 💙👼 💔
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ