🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Rzelka wrote:O kurczę, no to ja w takim razie będę miała cukrzycę ciążową. Nigdy nie miałam na czczo mniej niż chyba 95.
Umówiłam się na kolejną wizytę, do innego lekarza, bo wcześniej mój będzie na urlopie. Dopiero w lutym, nie było innych miejsc. Nie chciałabym zmieniać lekarza na innego, ani zmieniać kliniki bo mam bardzo blisko do pracy, ale tyle czekać... Uhhhh...
Na pewno zlecą Ci krzywą ale z takimi cukrami niektórzy już określają to jako ciąże z cukrzycą. Niestety w czasie ciąży te cukry są ważne.
Znam jeden przypadek że u dziewczyny z takimi porannymi cukrami pierwsza krzywa cukrowa wyszła w normie, ale ta już powtórzona koło 25 tyg. była zła.
Ale nie stresuj się, w mojej poprzedniej ciaży dużo dziewczyn miało cukrzycę ciążową, idzie to ogarnąć -
Ja mam w domu klimę, super jest i ratuje życie w upały.
Rodziłam syna w kwietniu-cała zima z brzuchem ,wielka kurtka, też nie za fajnie, córkę w październiku,lato w sukienkach ale puchłam trochę w sierpniu w te największe 35 stopni . Z synem zimą byłam chora mocno- z miesiąc kasłałam, z córką nie chorowałam wcale. Także ja chyba wolę latem rodzić.
-
Ja rodziłam w styczniu, wracaliśmy do domu w śnieżycę
Więc teraz zupełnie inne doświadczenie. Wolałabym rodzic na wiosnę, te 2 miesiące szybko miną i będzie zimno i ciemno
Ale w sumie na kolejną wiosnę już dziecko będzie fajnei wtedy to faktycznie będę korzystać z pogody pełną piersią
-
Dla mnie bez różnicy kiedy byle doczekać się bobasa . Aczkolwiek boję się trochę tego lata bo mamy full obłożenie na domku a ja z tych pedantycznych więc ciężko będzie z pomocą .
Muszę kupić choć na próbę leginsy i zobaczę a gdzie polecacie takie by nie prześwitywały i mogą być zwykłe czy ciążowe?Dziewiarka, Agat99 lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Ja miałam rodzić na początku listopada. I kiedyś też myślałam, kiedy byłoby najlepiej. Teraz byle się udało, obojętnie o jakiej porze roku. Mam nadzieję, że w poniedziałek na usg będzie wszystko dobrze. Nie mam już takich mdłości. Jedynie co się stale utrzymuje to większe zmęczenie, ból lędźwi i bardziej wrażliwe sutki.'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
-
Miałam w poprzedniej ciąży z hm i ogólnie byłam zadowolona, chociaż trochę prześwitywały. Teraz szukam z obniżonym stanem, żeby pasowały też zanim brzuch urośnie i po porodzie.
Chodziłam też w jeansach ciążowych z hm i dla mnie wygodne.
Córkę rodziłam pod koniec marca, więc wtedy to był cyrk z kurtką zimową. Chodziłam w kurtce męża ostatecznie 😅 Ja źle znoszę upały i puchne nawet nie będąc w ciąży, więc trochę się obawiam. No ale cóż. Ważne, żeby Bobas był zdrowy i żebym w tej ciąży nie musiała leżeć. To są moje dwa marzenia na ten rok.
-
No my jeździmy do Egiptu co roku albo do Turcji w lipcu albo sierpniu
więc ja kocham ciepełko i opalanko
tam jest 36-45 stopni zawsze jak jesteśmy , w tym roku trochę plany nam pokrzyżowało i odwołałam wycieczkę, zaliczka przepadła dobrze że tylko parę stówek.
-
nick nieaktualnyDokładnie, chyba każdej z nas zależy po prostu na urodzeniu zdrowego dziecka i w miarę bez problemową ciążę. Każda pora roku ma jakieś plusy i minusy. Z drugiej strony myśl o końcu ciąży latem jest dla mnie lepsza z perspektywy zajmowania się dwulatkiem - basenik na ogrodzie, stolik wodny i dziecko pół dnia zajęte. A teraz to się człowiek musi na kombinować żeby go zająć.
No i ja mam w perspektywie założenie szwu na szyjkę, więc tym bardziej liczę, że młody się czymś zajmie bez noszenia itd.
Wczoraj była u nas nasza super pediatra na wizycie domowej, bo młody coś był podupadający, ale to górne piątki. Ale mocno mi odradziła żłobek w ciąży i przez pierwsze 2-3 miesiace z noworodkiem. Chyba będziemy faktycznie rezygnować, za duże ryzyko chorób.dzikaplaża, Maggy_88, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Jakie macie smaki dziewczyny? Ja totalnie na kwaśne 😂 dzisiaj miałam taką chęć na ogórki kiszone i jak odebrałam syna z przedszkola, to od razu pojechaliśmy do warzywniaka po ogórki i wzięłam całe wiaderko zimnych kwaśnych ogórków 🙈 oczywiście dokupiłam też kwaśne żelki, a wczoraj wieczorem wymarzyłam sobie kwaśną lemoniadę 😂
Lia., Maggy_88, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
-
Widzę, że mamy tu całkiem zgrany team fanek legginsów 🫶🏻 Ja już przerobiłam wszystkie stylizacje z nimi, sama nie wiedziałam, że tyle się da 😅
Co do pory roku to chyba każda ma swoje wady i zalety. Sierpień jest super dziewczyny, będzie jeszcze sporo czasu na spacery na świeżym powietrzu i nie trzeba opatulać malucha, a w domu wystarczy pampers czy bodziak.
A wiecie co jeszcze jest super zaletą? Nasze piękne, ciążowe brzuszki w letnich sukienkach 🤍Roxanne, Maggy_88, Platynova55, Milka1991, Zielona2024 lubią tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI w CZ: 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵
-
Arenda 🫶🏽 wrote:Jakie macie smaki dziewczyny? Ja totalnie na kwaśne 😂 dzisiaj miałam taką chęć na ogórki kiszone i jak odebrałam syna z przedszkola, to od razu pojechaliśmy do warzywniaka po ogórki i wzięłam całe wiaderko zimnych kwaśnych ogórków 🙈 oczywiście dokupiłam też kwaśne żelki, a wczoraj wieczorem wymarzyłam sobie kwaśną lemoniadę 😂
sie wymigalam) i aż mnie odrzuca :pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 15:51
Lia. lubi tę wiadomość
FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
8dpt 30
10dpt 77
12dpt 175
14dpt 438
16dpt 1109
18dpt 2316 (103%)
19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
21-23dpt krwawienie - krwiak?
28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
9+5 wizyta 2.91 cm / 150
11+0 4.45 cm / 164
12+4 6.55 cm / 154
prenatalne ✅️
Pappa ✅️
NIPT ✅️
połówkowe ✅️
echo serca ✅️
8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań
-
Powiem Wam, że ja niby wiem, że jestem w ciazy, ale jak tu zaczęłyście pisac o ubraniach to sobie zdałam sprawę, że ja tej kwestii nie mam zupełnie przemyślanej i nawet jakoś szczególnie sie nie zastanawiałam. Jakbym nie miałam świadomości, że większość moich rzeczy się nie będzie nadawać- lubie dopasowane koszulki i takie glownie mam. A czekając teraz do dentysty siedzę z odpiętym guzikiem, bo mnie spadnie zaczely irytowac
Tak że dziękuję, że podjęlyscie ten temat 😄
A co do terminu, to ja się cieszę że lato. Czuje się wygrana że nie będę musiała kupować grubych ubran zimowych ciążowych
A leginsów totalnie nie czuje, wiec pewnie kupie jakieś dresy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 15:51
FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
8dpt 30
10dpt 77
12dpt 175
14dpt 438
16dpt 1109
18dpt 2316 (103%)
19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
21-23dpt krwawienie - krwiak?
28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
9+5 wizyta 2.91 cm / 150
11+0 4.45 cm / 164
12+4 6.55 cm / 154
prenatalne ✅️
Pappa ✅️
NIPT ✅️
połówkowe ✅️
echo serca ✅️
8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań
-
Ja już sobie na zalando lounge zamówiłam trochę ciuszków dla ciężarnych. Obecnie są tam ciuchy z marki ONLY maternity. Wiem, może trochę wcześniej, ale dobre promki były i nie mogłam się oprzeć.
Maggy_88 lubi tę wiadomość
Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url]
-
dzikaplaża wrote:Powiem Wam, że ja niby wiem, że jestem w ciazy, ale jak tu zaczęłyście pisac o ubraniach to sobie zdałam sprawę, że ja tej kwestii nie mam zupełnie przemyślanej i nawet jakoś szczególnie sie nie zastanawiałam. Jakbym nie miałam świadomości, że większość moich rzeczy się nie będzie nadawać- lubie dopasowane koszulki i takie glownie mam. A czekając teraz do dentysty siedzę z odpiętym guzikiem, bo mnie spadnie zaczely irytowac
A co do terminu, to ja się cieszę że lato. Czuje się wygrana że nie będę musiała kupować grubych ubran zimowych ciążowych
A leginsów totalnie nie czuje, wiec pewnie kupie jakieś dresy. -
Bbbuuu wrote:Ja już sobie na zalando lounge zamówiłam trochę ciuszków dla ciężarnych. Obecnie są tam ciuchy z marki ONLY maternity. Wiem, może trochę wcześniej, ale dobre promki były i nie mogłam się oprzeć.
-
dzikaplaża wrote:A ja mam jakieś mieszane. Jedziemy koło maka, mysle "o, chce do maka", widzę w pracy ktoś zrobił kisiel i właśnie go chce, ale za to bardzo nie chce tego co akurat na obiad 😅 Dzisiaj mam gulasz (z wczoraj, bo wczoraj z
sie wymigalam) i aż mnie odrzuca :p
O taaak! Mam to samo! Jak fajnie 🫶🏻😂
Koleżanka pisze "zamówiliśmy chińczyka", ja do męża, że musimy zjeść chińczyka.
Przejeżdżamy obok maka, chcę maka 😅 Zauważyłam, że jak dobrze zjem to mam mniejsze mdłości.
Dziś robię domową pizzę - może którąś z Was zarażę 🤪dzikaplaża lubi tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI w CZ: 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵
-
Sunday_92 wrote:Ja rodziłam na początku czerwca i szczerze powiedziawszy cieszyłam się, że się rozpakowałam przed największymi upałami. Jednak na końcówce ciąży bywa ciężko i upał nie sprzyja. Szpitale też różnie są wyposazone pod kątem klimatyzacji, tam gdzie rodziłam nie było 🤷🏻♀️Ja osobiście nie puchlam w ciąży, do końca mogłam założyć obrączkę itp. ale za to po porodzie spuchłam kosmicznie. Nogi jak banie, dłonie też, z tydzień mi ta opuchlizna schodziła. Wracałam w japonkach gumowych, to było jedyne co mi weszło na stope. Ogólnie ja wyznaje zasadę, byle urodzić zdrowego bobasa, więc nie wybrzydzam na ten sierpień, ale w idealnym świecie wybrałabym na poród drugą połowę kwietnia/maj. W każdym razie powiedziałam mężowi, że musimy założyć w końcu w domu klimatyzacje jeśli z ciążą będzie ok
Ja rodziłam w sierpniu już jedno, akurat lato było wyjątkowo upalne, to był dramat, byłam wielka, ciężka i co chwilę mdlałam z tego upału. Po porodzie byłam tak spuchnięta że ze szpitala wracałam w klapkach męża bo moje wszystkie były za ciasne. W szpitalu brak klimatyzacji, okna otwarte i pełno komarów wszędzie. Ale więcej było plusów, kilka dni później pod wieczór można było iść na spacer i nie przejmować się że dziecko zmarznie i się przeziębi. Ubranka szły do prania tonami, schły po chwili na słońcu. Staram się myśleć pozytywniesmoothie lubi tę wiadomość
Ona: 37
On: 45
Starania od 2013
Transfer: 18/11: blastocysta 4.1.1
Beta HCG:
23/11 tj. 5dpt: 34,80
26/11 tj. 8dpt: 236
28/11 tj. 10dpt: 571
30/11 tj. 12dpt: 1390
05/12 tj. 17dpt: 10069
06/12 Pęcherzyk ciążowy
10/12 Zarodek z serduszkiem 🩷
19/12 CRL 1,09
27/12 CRL 1,90
10/01 CRL 3,40
20/01 Nifty Pro, zdrowa 👧
-
dzikaplaża wrote:Powiem Wam, że ja niby wiem, że jestem w ciazy, ale jak tu zaczęłyście pisac o ubraniach to sobie zdałam sprawę, że ja tej kwestii nie mam zupełnie przemyślanej i nawet jakoś szczególnie sie nie zastanawiałam. Jakbym nie miałam świadomości, że większość moich rzeczy się nie będzie nadawać- lubie dopasowane koszulki i takie glownie mam. A czekając teraz do dentysty siedzę z odpiętym guzikiem, bo mnie spadnie zaczely irytowac
A leginsów totalnie nie czuje, wiec pewnie kupie jakieś dresy.
Powiem szczerze że ja H&M omijałam szerokim łukiem ale skoro piszecie że są spoko to będę musiała wejść i zobaczyć jak to wygląda i czy będę się czuła .dzikaplaża lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Mam wrażenie,że my w kółko o tym samym nawijamy
Bez urazy
W końcu jeszcze tysiąc razy będziemy wałkować podobne tematy
Najpiekniej( z mojego punktu widzenia) jest rodzić wiosną, kwiecień ubóstwiam ! maj też byłby niezły. W życiu nie chciałabym tak od października do stycznia brrr.
A lato no cóż, mam za sobą poród w lipcu i było średnio fajnie na końcówce i niestety nim się obejrzymy i bobasy będą lepiej przystosowane do dłuższych spacerów to będzie taki październik, listopadczyli ciemno
i sezon chorobowy w pełni.Pierwsze szczepienia w przychodni wśród wszelkich choróbsk i izolowanie maluszka bo przecież przed ukończeniem 3msc to w zasadzie nic maluchowi nie można podać.
Ogólnie zależy od dziecka, ale moje pierwsze spacerki gdzie bobo było rozebrane bo gorąco to były bardzo krótkie przechadzkii lato zleciało raz dwa. Teraz sierpień to w ogóle pewnie jak z bicza strzeli.
Takie mam spostrzeżenia
Wszystkie wiemy,że takie rozważania to są tylko drobiazgi i ze wszystkim damy radę !Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 16:47