WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    O kurczę, no to ja w takim razie będę miała cukrzycę ciążową. Nigdy nie miałam na czczo mniej niż chyba 95. :(
    Umówiłam się na kolejną wizytę, do innego lekarza, bo wcześniej mój będzie na urlopie. Dopiero w lutym, nie było innych miejsc. Nie chciałabym zmieniać lekarza na innego, ani zmieniać kliniki bo mam bardzo blisko do pracy, ale tyle czekać... Uhhhh...

Na pewno zlecą Ci krzywą ale z takimi cukrami niektórzy już określają to jako ciąże z cukrzycą. Niestety w czasie ciąży te cukry są ważne.
    Znam jeden przypadek że u dziewczyny z takimi porannymi cukrami pierwsza krzywa cukrowa wyszła w normie, ale ta już powtórzona koło 25 tyg. była zła.
    Ale nie stresuj się, w mojej poprzedniej ciaży dużo dziewczyn miało cukrzycę ciążową, idzie to ogarnąć :)

age.png

preg.png
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu klimę, super jest i ratuje życie w upały.
    Rodziłam syna w kwietniu-cała zima z brzuchem ,wielka kurtka, też nie za fajnie, córkę w październiku,lato w sukienkach ale puchłam trochę w sierpniu w te największe 35 stopni . Z synem zimą byłam chora mocno- z miesiąc kasłałam, z córką nie chorowałam wcale. Także ja chyba wolę latem rodzić.

preg.png

age.png

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w styczniu, wracaliśmy do domu w śnieżycę :D Więc teraz zupełnie inne doświadczenie. Wolałabym rodzic na wiosnę, te 2 miesiące szybko miną i będzie zimno i ciemno :P
    Ale w sumie na kolejną wiosnę już dziecko będzie fajne :D i wtedy to faktycznie będę korzystać z pogody pełną piersią

age.png

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie bez różnicy kiedy byle doczekać się bobasa . Aczkolwiek boję się trochę tego lata bo mamy full obłożenie na domku a ja z tych pedantycznych więc ciężko będzie z pomocą .
    Muszę kupić choć na próbę leginsy i zobaczę a gdzie polecacie takie by nie prześwitywały i mogą być zwykłe czy ciążowe?

Dziewiarka, Agat99 lubią tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam rodzić na początku listopada. I kiedyś też myślałam, kiedy byłoby najlepiej. Teraz byle się udało, obojętnie o jakiej porze roku. Mam nadzieję, że w poniedziałek na usg będzie wszystko dobrze. Nie mam już takich mdłości. Jedynie co się stale utrzymuje to większe zmęczenie, ból lędźwi i bardziej wrażliwe sutki.

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda ja lubię z h&m te typowo ciążowe

age.png

preg.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miałam w poprzedniej ciąży z hm i ogólnie byłam zadowolona, chociaż trochę prześwitywały. Teraz szukam z obniżonym stanem, żeby pasowały też zanim brzuch urośnie i po porodzie.
    Chodziłam też w jeansach ciążowych z hm i dla mnie wygodne.

Córkę rodziłam pod koniec marca, więc wtedy to był cyrk z kurtką zimową. Chodziłam w kurtce męża ostatecznie 😅 Ja źle znoszę upały i puchne nawet nie będąc w ciąży, więc trochę się obawiam. No ale cóż. Ważne, żeby Bobas był zdrowy i żebym w tej ciąży nie musiała leżeć. To są moje dwa marzenia na ten rok.

preg.png

zi13gov36gutrlme.png
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my jeździmy do Egiptu co roku albo do Turcji w lipcu albo sierpniu :D więc ja kocham ciepełko i opalanko :) tam jest 36-45 stopni zawsze jak jesteśmy , w tym roku trochę plany nam pokrzyżowało i odwołałam wycieczkę, zaliczka przepadła dobrze że tylko parę stówek.

preg.png

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, chyba każdej z nas zależy po prostu na urodzeniu zdrowego dziecka i w miarę bez problemową ciążę. Każda pora roku ma jakieś plusy i minusy. Z drugiej strony myśl o końcu ciąży latem jest dla mnie lepsza z perspektywy zajmowania się dwulatkiem - basenik na ogrodzie, stolik wodny i dziecko pół dnia zajęte. A teraz to się człowiek musi na kombinować żeby go zająć.
    No i ja mam w perspektywie założenie szwu na szyjkę, więc tym bardziej liczę, że młody się czymś zajmie bez noszenia itd.
    Wczoraj była u nas nasza super pediatra na wizycie domowej, bo młody coś był podupadający, ale to górne piątki. Ale mocno mi odradziła żłobek w ciąży i przez pierwsze 2-3 miesiace z noworodkiem. Chyba będziemy faktycznie rezygnować, za duże ryzyko chorób.

dzikaplaża, Maggy_88, Milka1991 lubią tę wiadomość

• Arenda 🫶🏽 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie smaki dziewczyny? Ja totalnie na kwaśne 😂 dzisiaj miałam taką chęć na ogórki kiszone i jak odebrałam syna z przedszkola, to od razu pojechaliśmy do warzywniaka po ogórki i wzięłam całe wiaderko zimnych kwaśnych ogórków 🙈 oczywiście dokupiłam też kwaśne żelki, a wczoraj wieczorem wymarzyłam sobie kwaśną lemoniadę 😂

Lia., Maggy_88, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

• Lia. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamy tu całkiem zgrany team fanek legginsów 🫶🏻 Ja już przerobiłam wszystkie stylizacje z nimi, sama nie wiedziałam, że tyle się da 😅

Co do pory roku to chyba każda ma swoje wady i zalety. Sierpień jest super dziewczyny, będzie jeszcze sporo czasu na spacery na świeżym powietrzu i nie trzeba opatulać malucha, a w domu wystarczy pampers czy bodziak.

A wiecie co jeszcze jest super zaletą? Nasze piękne, ciążowe brzuszki w letnich sukienkach 🤍

Roxanne, Maggy_88, Platynova55, Milka1991, Zielona2024 lubią tę wiadomość

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI w CZ: 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
    10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵

preg.png
  • dzikaplaża Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arenda 🫶🏽 wrote:
    Jakie macie smaki dziewczyny? Ja totalnie na kwaśne 😂 dzisiaj miałam taką chęć na ogórki kiszone i jak odebrałam syna z przedszkola, to od razu pojechaliśmy do warzywniaka po ogórki i wzięłam całe wiaderko zimnych kwaśnych ogórków 🙈 oczywiście dokupiłam też kwaśne żelki, a wczoraj wieczorem wymarzyłam sobie kwaśną lemoniadę 😂
    A ja mam jakieś mieszane. Jedziemy koło maka, mysle "o, chce do maka", widzę w pracy ktoś zrobił kisiel i właśnie go chce, ale za to bardzo nie chce tego co akurat na obiad 😅 Dzisiaj mam gulasz (z wczoraj, bo wczoraj z
    sie wymigalam) i aż mnie odrzuca :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 15:51

Lia. lubi tę wiadomość

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
    21-23dpt krwawienie - krwiak?
    28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
    7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
    9+5 wizyta 2.91 cm / 150
    11+0 4.45 cm / 164
    12+4 6.55 cm / 154
    prenatalne ✅️
    Pappa ✅️
    NIPT ✅️
    połówkowe ✅️
    echo serca ✅️

8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań

preg.png
  • dzikaplaża Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja niby wiem, że jestem w ciazy, ale jak tu zaczęłyście pisac o ubraniach to sobie zdałam sprawę, że ja tej kwestii nie mam zupełnie przemyślanej i nawet jakoś szczególnie sie nie zastanawiałam. Jakbym nie miałam świadomości, że większość moich rzeczy się nie będzie nadawać- lubie dopasowane koszulki i takie glownie mam. A czekając teraz do dentysty siedzę z odpiętym guzikiem, bo mnie spadnie zaczely irytowac :P Tak że dziękuję, że podjęlyscie ten temat 😄

A co do terminu, to ja się cieszę że lato. Czuje się wygrana że nie będę musiała kupować grubych ubran zimowych ciążowych :)
    A leginsów totalnie nie czuje, wiec pewnie kupie jakieś dresy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 15:51

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
    21-23dpt krwawienie - krwiak?
    28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
    7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
    9+5 wizyta 2.91 cm / 150
    11+0 4.45 cm / 164
    12+4 6.55 cm / 154
    prenatalne ✅️
    Pappa ✅️
    NIPT ✅️
    połówkowe ✅️
    echo serca ✅️

8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań

preg.png
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sobie na zalando lounge zamówiłam trochę ciuszków dla ciężarnych. Obecnie są tam ciuchy z marki ONLY maternity. Wiem, może trochę wcześniej, ale dobre promki były i nie mogłam się oprzeć.

Maggy_88 lubi tę wiadomość

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Powiem Wam, że ja niby wiem, że jestem w ciazy, ale jak tu zaczęłyście pisac o ubraniach to sobie zdałam sprawę, że ja tej kwestii nie mam zupełnie przemyślanej i nawet jakoś szczególnie sie nie zastanawiałam. Jakbym nie miałam świadomości, że większość moich rzeczy się nie będzie nadawać- lubie dopasowane koszulki i takie glownie mam. A czekając teraz do dentysty siedzę z odpiętym guzikiem, bo mnie spadnie zaczely irytowac :P Tak że dziękuję, że podjęlyscie ten temat 😄

A co do terminu, to ja się cieszę że lato. Czuje się wygrana że nie będę musiała kupować grubych ubran zimowych ciążowych :)
    Tak w sumie nie do konca lato😄 bo w moze w lutym a napewno w marcu i kwietniu to juz zadna raczej w swoje ciuszki nie wlezie, przynajmniej od dołu. Oby maj był ciepły:) bo tez ostatnio było słabo.

preg.png

age.png

age.png
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Ja już sobie na zalando lounge zamówiłam trochę ciuszków dla ciężarnych. Obecnie są tam ciuchy z marki ONLY maternity. Wiem, może trochę wcześniej, ale dobre promki były i nie mogłam się oprzeć.
    Ja tez z tej samej promocji pozamawialam pare dni temu była😁 moja ulubiona apka do ubrań!

preg.png

age.png

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    A ja mam jakieś mieszane. Jedziemy koło maka, mysle "o, chce do maka", widzę w pracy ktoś zrobił kisiel i właśnie go chce, ale za to bardzo nie chce tego co akurat na obiad 😅 Dzisiaj mam gulasz (z wczoraj, bo wczoraj z
    sie wymigalam) i aż mnie odrzuca :p

O taaak! Mam to samo! Jak fajnie 🫶🏻😂
    Koleżanka pisze "zamówiliśmy chińczyka", ja do męża, że musimy zjeść chińczyka.
    Przejeżdżamy obok maka, chcę maka 😅 Zauważyłam, że jak dobrze zjem to mam mniejsze mdłości.
    Dziś robię domową pizzę - może którąś z Was zarażę 🤪

dzikaplaża lubi tę wiadomość

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI w CZ: 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
    10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵

preg.png
  • Mauriel Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja rodziłam na początku czerwca i szczerze powiedziawszy cieszyłam się, że się rozpakowałam przed największymi upałami. Jednak na końcówce ciąży bywa ciężko i upał nie sprzyja. Szpitale też różnie są wyposazone pod kątem klimatyzacji, tam gdzie rodziłam nie było 🤷🏻‍♀️Ja osobiście nie puchlam w ciąży, do końca mogłam założyć obrączkę itp. ale za to po porodzie spuchłam kosmicznie. Nogi jak banie, dłonie też, z tydzień mi ta opuchlizna schodziła. Wracałam w japonkach gumowych, to było jedyne co mi weszło na stope. Ogólnie ja wyznaje zasadę, byle urodzić zdrowego bobasa, więc nie wybrzydzam na ten sierpień, ale w idealnym świecie wybrałabym na poród drugą połowę kwietnia/maj. W każdym razie powiedziałam mężowi, że musimy założyć w końcu w domu klimatyzacje jeśli z ciążą będzie ok ;)

Ja rodziłam w sierpniu już jedno, akurat lato było wyjątkowo upalne, to był dramat, byłam wielka, ciężka i co chwilę mdlałam z tego upału. Po porodzie byłam tak spuchnięta że ze szpitala wracałam w klapkach męża bo moje wszystkie były za ciasne. W szpitalu brak klimatyzacji, okna otwarte i pełno komarów wszędzie. Ale więcej było plusów, kilka dni później pod wieczór można było iść na spacer i nie przejmować się że dziecko zmarznie i się przeziębi. Ubranka szły do prania tonami, schły po chwili na słońcu. Staram się myśleć pozytywnie :)

smoothie lubi tę wiadomość

Ona: 37
    On: 45
    Starania od 2013

Transfer: 18/11: blastocysta 4.1.1
    Beta HCG:
    23/11 tj. 5dpt: 34,80
    26/11 tj. 8dpt: 236
    28/11 tj. 10dpt: 571
    30/11 tj. 12dpt: 1390
    05/12 tj. 17dpt: 10069
    06/12 Pęcherzyk ciążowy
    10/12 Zarodek z serduszkiem 🩷
    19/12 CRL 1,09
    27/12 CRL 1,90
    10/01 CRL 3,40
    20/01 Nifty Pro, zdrowa 👧

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:

Ja zaczęłam teraz myśleć jak mnie spodnie zaczęły cisnąć w pasie . A że większość mam slim to zostałam z dwoma parami spodni . A boję się że zaraz nie będę miała w czym wyjść .

Powiem szczerze że ja H&M omijałam szerokim łukiem ale skoro piszecie że są spoko to będę musiała wejść i zobaczyć jak to wygląda i czy będę się czuła .

dzikaplaża lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie,że my w kółko o tym samym nawijamy :D Bez urazy :D
    W końcu jeszcze tysiąc razy będziemy wałkować podobne tematy :)
    Najpiekniej( z mojego punktu widzenia) jest rodzić wiosną, kwiecień ubóstwiam ! maj też byłby niezły. W życiu nie chciałabym tak od października do stycznia brrr.
    A lato no cóż, mam za sobą poród w lipcu i było średnio fajnie na końcówce i niestety nim się obejrzymy i bobasy będą lepiej przystosowane do dłuższych spacerów to będzie taki październik, listopad :/ czyli ciemno :( i sezon chorobowy w pełni.Pierwsze szczepienia w przychodni wśród wszelkich choróbsk i izolowanie maluszka bo przecież przed ukończeniem 3msc to w zasadzie nic maluchowi nie można podać.
    Ogólnie zależy od dziecka, ale moje pierwsze spacerki gdzie bobo było rozebrane bo gorąco to były bardzo krótkie przechadzki :P i lato zleciało raz dwa. Teraz sierpień to w ogóle pewnie jak z bicza strzeli.
    Takie mam spostrzeżenia :P

Wszystkie wiemy,że takie rozważania to są tylko drobiazgi i ze wszystkim damy radę ! :P :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 16:47

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ