X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Agat99 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniu, pierwszy raz mój mąż był ze mną i całe szczęście, bo pojawił się obrzęk u dziecka 😢😢😢😢 od razu zaczęłam płakać i tak było do końca wizyty, lekarka przemiła ale powiedziała, że to duże prawdopodobieństwo wady serca u malucha, chociaż serduszko pięknie bije i to już od miesiąca.. Nie mam żadnych plamień, wszystko wydawało się być idealnie.. świat mi się zawalił.. teraz tylko czekać tydzień na prenatalne czy obrzek się utrzyma czy nie i potem amniopunkcja 😢😢

onalola lubi tę wiadomość

23.11 beta 3177,4: prog. 31.6
    05.12 jest ❤️
    20.01 prenatalne
    preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Hej, melduję się. Nie miałam totalnie głowy, żeby pisać cokolwiek. W poniedziałek jechałam do szpitala z przeświadczeniem, że to koniec. Krwawienie było naprawdę duże. Usg i ulga, że jest serduszko. We wtorek szok, że są dwa zarodki. Przeryczałam większość dnia. Miliony myśli, obawy, wątpliwości czy sobie poradzę,czy z dziećmi będzie ok, czy dam radę donosić itd. Poukładałam sobie wszystko w głowie, krwawienie się zmniejszyło, nadzieja urosła i przyszedł kolejny liść w twarz. Jedno serduszko znikło, krwiak na 10 cm, odkleja się kosmówka. Rozsypałam się psychicznie. Ból niesamowity. Nie wiem co przyniesie jutro. Boję się badania i tego co mogę usłyszeć. Nadal wierzę, że Okruszek walczy dzielnie i zostanie ze mną, ale lekarze są bardzo ostrożni z rokowaniami. Póki co kategoryczny zakaz chodzenia, mąż z córkami nie może przyjechać i to też dobija. Dziękuję, że jesteście myślami ze mną, z nami. To wiele znaczy.

Mimo, że podczytuję forum zaledwie parę dni, to Twoja historia baaardzo ruszyła mnie za serce.
    Trzymaj się biedna, myślimy o Tobie! I tak jak pisały dziewczyny - jeśli masz ochotę to odzywaj się, może będzie Ci łatwiej przetrwać te dni w szpitalu. Niech krwiak znika, a Dzidzia rośnie!

⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    8+2 tc: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
    9+0 tc: 2,39 cm 🩷

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Ja po badaniu, pierwszy raz mój mąż był ze mną i całe szczęście, bo pojawił się obrzęk u dziecka 😢😢😢😢 od razu zaczęłam płakać i tak było do końca wizyty, lekarka przemiła ale powiedziała, że to duże prawdopodobieństwo wady serca u malucha, chociaż serduszko pięknie bije i to już od miesiąca.. Nie mam żadnych plamień, wszystko wydawało się być idealnie.. świat mi się zawalił.. teraz tylko czekać tydzień na prenatalne czy obrzek się utrzyma czy nie i potem amniopunkcja 😢😢

Dałam like, że serduszko bije , przytulam mocno , i wierzę , że wszystko będzie dobrze! <3

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Ahossik91 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko, trzymam kciuki zeby juz wszystko było dobrze❤️!! Kolezanka z pracy miała krwiak, odklejającą kosmowke, miesiac miala lezec i wyszla z tego. Urodzila chlopczyka w grudniu w terminie.
    Co do obrzęku płodu. Mojego ciotecznego brata żona miała obrzęk. Urodziła zdrowego chłopca w 36tc. Do tej pory nie wiadomo co to bylo. Spowodowac go moze infekcja wirusowa nawet. Niekoniecznie zawsze wada. Jest forum oddzielne o obrzęku. Duzo historii konczy sie dobrze. Mojego brata syn ma juz 9 lat. Wszystko z nim ok.

Agat99, dzikaplaża lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
  • Sreberko Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Wiem, że ten tydzień będzie się dłużył w nieskończoność, ale wierzę, że to tylko falszywy alarm i bejbik jest całkowicie zdrowy ❤️

Agat99 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 34 🧑 35
    01.2017 Antosia ❤️ 39+4
    06.2018 Zosia ❤️ 34+2

Starania o 3 szczęście
    04.2024 wyjęcie spirali
    07.2024 cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
    11.2024 cb 5tc 😢

17.12.2024 II ❤️
    21.12.2024 beta 912 ❤️
    23.12.2024 beta 1927 ❤️

preg.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    O taaak! Mam to samo! Jak fajnie 🫶🏻😂
    Koleżanka pisze "zamówiliśmy chińczyka", ja do męża, że musimy zjeść chińczyka.
    Przejeżdżamy obok maka, chcę maka 😅 Zauważyłam, że jak dobrze zjem to mam mniejsze mdłości.
    Dziś robię domową pizzę - może którąś z Was zarażę 🤪
    Będę robić jutro 😄

Ja mam termin na koniec sierpnia, a córka od września idzie do publicznego przedszkola. Od 2 lat chodzi do żłobka i sporo chorób już za nami. Ogólnie co chwilę coś. Obawiam się co to będzie przy niemowlaku.

Sreberko trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i było chociaż to jedno serduszko i donoszona ciąża.

Agat99 za Twojego Okruszka tez trzymam kciuki. Mam nadzieję, że to tymczasowe, a nie wada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 21:26

zi13gov36gutrlme.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Trudny tydzień przed Wami, spróbuj jakos uwolnić głowę od natrętnych złych myśli - medytacja, modlitwa, rozmowa z psychologiem, może któraś z tych opcji Ci się sprawdzi. Ja w pierwszej ciąży korzystałam z pomocy psychologicznej, wycwiczylam też techniki relaksacyjne, mi to pomogło przetrwać czas niepewności. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞

Agat99 lubi tę wiadomość

preg.png
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'
    🧔90'
  • Sreberko Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Sreberko, trzymam kciuki zeby juz wszystko było dobrze❤️!! Kolezanka z pracy miała krwiak, odklejającą kosmowke, miesiac miala lezec i wyszla z tego. Urodzila chlopczyka w grudniu w terminie.
    Co do obrzęku płodu. Mojego ciotecznego brata żona miała obrzęk. Urodziła zdrowego chłopca w 36tc. Do tej pory nie wiadomo co to bylo. Spowodowac go moze infekcja wirusowa nawet. Niekoniecznie zawsze wada. Jest forum oddzielne o obrzęku. Duzo historii konczy sie dobrze. Mojego brata syn ma juz 9 lat. Wszystko z nim ok.
    Wiem, że często historia się dobrze kończy. Moja pierworodna jest tego przykładem. Pół ciąży z nią przeleżałam i dzięki temu mogę ją dzisiaj przytulać. Po prostu za dużo się wydarzyło w zbyt krótkim czasie.

👱🏻‍♀️ 34 🧑 35
    01.2017 Antosia ❤️ 39+4
    06.2018 Zosia ❤️ 34+2

Starania o 3 szczęście
    04.2024 wyjęcie spirali
    07.2024 cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
    11.2024 cb 5tc 😢

17.12.2024 II ❤️
    21.12.2024 beta 912 ❤️
    23.12.2024 beta 1927 ❤️

preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:

Hej, a nie miałaś jakiejś infekcji? ponoć obrzęk może być czasami jej wynikiem. Sama mam obawy bo kiepsko się czułam kilka razy, zwłaszcza na początku. I tyle wirusów dookoła.
    Najgorsze jest czekanie ale postaraj się być dobrej myśli♥️
    Sunday dobrze radzi jak zająć trochę głowę.
    A ja trzymam kciuki za prenatalne 🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 21:47

Agat99 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Luna_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sreberko, trzymam kciuki, na pewno Twoje maleństwo dzielnie walczy i obyś dostała tylko jak najlepsze informacje!

@Agat99, może jeśli serduszko pięknie bije to jest to dobry znak? Nie trać nadziei, bądź silna 🤍Dobrze, że dziewczyny znają dobre historie w takiej sytuacji, to nie musi jeszcze najgorszego oznaczać, wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Agat99 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023 🫶

👱‍♀️34.
    ❌️Endometrioza
    ❌️Adenomioza
    ✅️Jajowody drożne
    ✅️Tarczyca
    ✅️AMH 6.34

🧑35.
    ✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)

💔01.2023 biochem. 5 tc
    💔09.2023 biochem. 5 tc

⏸️28.11.24
    16.12.24 jest ❤️ (6+1)

preg.png
  • Britta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko, Agat - przytulam i modlę się 🙏💕🫂

Ja dzisiaj powiedziałam o ciąży pierwszej osobie poza moim mężem. Jedna z dyrektorek w pracy nalegała, żeby przedłużyć mi certyfikat rządowy. Podeszłam do jej biura i powiedziałm jej, że to nie ma sensu. Jutro pójdę do szefów.
    U mnie sytuacja jest o tyle trudna, że umowa kończy mi się w maju i jak znam szefostwo, to mi ją przedłużą tylko do dnia porodu. Nie wiem jak wyżyjemy na samym zasiłku...

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
    23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
    17.01.2025 - prenatalne 🙏
    21.01.2025 - wizyta 🙏

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Agat99 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za wsparcie ❤️
    Wszyscy wkoło przeziębieni, też się czułam kiepsko przez kilka dni ale bez kataru, kaszlu więc sama już nie wiem ale bardzo bym chciała żeby to była przyczyna obrzęku

@Sreberko za Ciebie też trzymam ogromnie kciuki i za każdą z Was, musi być dobrze!

@Britta a czy nie należy Ci się normalny macierzyński jeśli masz umowę do dnia porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 22:20

23.11 beta 3177,4: prog. 31.6
    05.12 jest ❤️
    20.01 prenatalne
    preg.png
  • Britta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Wszyscy wkoło przeziębieni, też się czułam kiepsko przez kilka dni ale bez kataru, kaszlu więc sama już nie wiem ale bardzo bym chciała żeby to była przyczyna obrzęku

@Sreberko za Ciebie też trzymam ogromnie kciuki i za każdą z Was, musi być dobrze!

@Britta a czy nie należy Ci się normalny macierzyński jeśli masz umowę do dnia porodu?
    Może to faktycznie to przeziębienie. Jesteś na L4? Odpoczywaj i nawadniaj się! 🫂

Macierzyński się w takiej sytuacji nie należy, niestety. 1000 zł kosiniakowego + 800+. Strasznie mało 😔 mamy spory kredyt do spłacania.
    No ale nie da się tego tak wycyrklować. Jak się człowiek buja tyle lat z niepłodnością, to się cieszy, że się w ogóle coś ruszyło. Choćbym miała przez jakiś czas biedować.
    Może rozpocznę jakiś domowy biznesik na boku hihi

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
    23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
    17.01.2025 - prenatalne 🙏
    21.01.2025 - wizyta 🙏

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:

Bardzo możliwe że obrzęk to wynik jakiejś infekcji i na następnym badaniu będzie już lepiej. A tętno było ok? Wiem, że ciężki tydzień przed Wami, ale staraj się być dobrej myśli, bo to naprawdę nie musi oznaczać niczego złego. A my tu wszystkie będziemy trzymać kciuki za malucha ✊

Agat99 lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Jasmin1517 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Może to faktycznie to przeziębienie. Jesteś na L4? Odpoczywaj i nawadniaj się! 🫂

Macierzyński się w takiej sytuacji nie należy, niestety. 1000 zł kosiniakowego + 800+. Strasznie mało 😔 mamy spory kredyt do spłacania.
    No ale nie da się tego tak wycyrklować. Jak się człowiek buja tyle lat z niepłodnością, to się cieszy, że się w ogóle coś ruszyło. Choćbym miała przez jakiś czas biedować.
    Może rozpocznę jakiś domowy biznesik na boku hihi
    Z tego co kojarzę normalnie macierzyński się należy, jeśli umowa wygasa z dniem porodu 🙂

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta 🤞

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:

Bardzo mi przykro że musisz przeżywać teraz coś takiego :( domyślam się że stres jest nieziemski. Będziemy trzymać ogromne kciuki żeby wszystko było ok. Trzymaj się ♥️

age.png

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sreberko Tobie kochana też dużo siły. Przykre bardzo że jedno serduszko przestało bić :( ale trzeba wierzyć że drugi kropeczek będzie walczył. Na długo chcą Cię zostawić w szpitalu?

Ja to tak walczę ze sobą żeby nie umówić się gdzieś prywatnie 🫣 mam takie wahania nastrojów, raz myślę sobie że musi być ok a kolejnym razem boję się że kolejna wizyta będzie ostatnia …

age.png

preg.png
‹‹ 108 109 110 111 112
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ