🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po badaniu, pierwszy raz mój mąż był ze mną i całe szczęście, bo pojawił się obrzęk u dziecka 😢😢😢😢 od razu zaczęłam płakać i tak było do końca wizyty, lekarka przemiła ale powiedziała, że to duże prawdopodobieństwo wady serca u malucha, chociaż serduszko pięknie bije i to już od miesiąca.. Nie mam żadnych plamień, wszystko wydawało się być idealnie.. świat mi się zawalił.. teraz tylko czekać tydzień na prenatalne czy obrzek się utrzyma czy nie i potem amniopunkcja 😢😢
onalola lubi tę wiadomość
-
Sreberko wrote:Hej, melduję się. Nie miałam totalnie głowy, żeby pisać cokolwiek. W poniedziałek jechałam do szpitala z przeświadczeniem, że to koniec. Krwawienie było naprawdę duże. Usg i ulga, że jest serduszko. We wtorek szok, że są dwa zarodki. Przeryczałam większość dnia. Miliony myśli, obawy, wątpliwości czy sobie poradzę,czy z dziećmi będzie ok, czy dam radę donosić itd. Poukładałam sobie wszystko w głowie, krwawienie się zmniejszyło, nadzieja urosła i przyszedł kolejny liść w twarz. Jedno serduszko znikło, krwiak na 10 cm, odkleja się kosmówka. Rozsypałam się psychicznie. Ból niesamowity. Nie wiem co przyniesie jutro. Boję się badania i tego co mogę usłyszeć. Nadal wierzę, że Okruszek walczy dzielnie i zostanie ze mną, ale lekarze są bardzo ostrożni z rokowaniami. Póki co kategoryczny zakaz chodzenia, mąż z córkami nie może przyjechać i to też dobija. Dziękuję, że jesteście myślami ze mną, z nami. To wiele znaczy.
Mimo, że podczytuję forum zaledwie parę dni, to Twoja historia baaardzo ruszyła mnie za serce.
Trzymaj się biedna, myślimy o Tobie! I tak jak pisały dziewczyny - jeśli masz ochotę to odzywaj się, może będzie Ci łatwiej przetrwać te dni w szpitalu. Niech krwiak znika, a Dzidzia rośnie!
⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
8+2 tc: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
9+0 tc: 2,39 cm 🩷
-
Agat99 wrote:Ja po badaniu, pierwszy raz mój mąż był ze mną i całe szczęście, bo pojawił się obrzęk u dziecka 😢😢😢😢 od razu zaczęłam płakać i tak było do końca wizyty, lekarka przemiła ale powiedziała, że to duże prawdopodobieństwo wady serca u malucha, chociaż serduszko pięknie bije i to już od miesiąca.. Nie mam żadnych plamień, wszystko wydawało się być idealnie.. świat mi się zawalił.. teraz tylko czekać tydzień na prenatalne czy obrzek się utrzyma czy nie i potem amniopunkcja 😢😢
Dałam like, że serduszko bije , przytulam mocno , i wierzę , że wszystko będzie dobrze!2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
Sreberko, trzymam kciuki zeby juz wszystko było dobrze❤️!! Kolezanka z pracy miała krwiak, odklejającą kosmowke, miesiac miala lezec i wyszla z tego. Urodzila chlopczyka w grudniu w terminie.
Co do obrzęku płodu. Mojego ciotecznego brata żona miała obrzęk. Urodziła zdrowego chłopca w 36tc. Do tej pory nie wiadomo co to bylo. Spowodowac go moze infekcja wirusowa nawet. Niekoniecznie zawsze wada. Jest forum oddzielne o obrzęku. Duzo historii konczy sie dobrze. Mojego brata syn ma juz 9 lat. Wszystko z nim ok.
Agat99, dzikaplaża lubią tę wiadomość
-
Agat99 wrote:Ja po badaniu, pierwszy raz mój mąż był ze mną i całe szczęście, bo pojawił się obrzęk u dziecka 😢😢😢😢 od razu zaczęłam płakać i tak było do końca wizyty, lekarka przemiła ale powiedziała, że to duże prawdopodobieństwo wady serca u malucha, chociaż serduszko pięknie bije i to już od miesiąca.. Nie mam żadnych plamień, wszystko wydawało się być idealnie.. świat mi się zawalił.. teraz tylko czekać tydzień na prenatalne czy obrzek się utrzyma czy nie i potem amniopunkcja 😢😢
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Lia. wrote:O taaak! Mam to samo! Jak fajnie 🫶🏻😂
Koleżanka pisze "zamówiliśmy chińczyka", ja do męża, że musimy zjeść chińczyka.
Przejeżdżamy obok maka, chcę maka 😅 Zauważyłam, że jak dobrze zjem to mam mniejsze mdłości.
Dziś robię domową pizzę - może którąś z Was zarażę 🤪
Ja mam termin na koniec sierpnia, a córka od września idzie do publicznego przedszkola. Od 2 lat chodzi do żłobka i sporo chorób już za nami. Ogólnie co chwilę coś. Obawiam się co to będzie przy niemowlaku.
Sreberko trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i było chociaż to jedno serduszko i donoszona ciąża.
Agat99 za Twojego Okruszka tez trzymam kciuki. Mam nadzieję, że to tymczasowe, a nie wada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 21:26
-
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Ahossik91 wrote:Sreberko, trzymam kciuki zeby juz wszystko było dobrze❤️!! Kolezanka z pracy miała krwiak, odklejającą kosmowke, miesiac miala lezec i wyszla z tego. Urodzila chlopczyka w grudniu w terminie.
Co do obrzęku płodu. Mojego ciotecznego brata żona miała obrzęk. Urodziła zdrowego chłopca w 36tc. Do tej pory nie wiadomo co to bylo. Spowodowac go moze infekcja wirusowa nawet. Niekoniecznie zawsze wada. Jest forum oddzielne o obrzęku. Duzo historii konczy sie dobrze. Mojego brata syn ma juz 9 lat. Wszystko z nim ok. -
Hej, a nie miałaś jakiejś infekcji? ponoć obrzęk może być czasami jej wynikiem. Sama mam obawy bo kiepsko się czułam kilka razy, zwłaszcza na początku. I tyle wirusów dookoła.
Najgorsze jest czekanie ale postaraj się być dobrej myśli♥️
Sunday dobrze radzi jak zająć trochę głowę.
A ja trzymam kciuki za prenatalne 🫶Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 21:47
Agat99 lubi tę wiadomość
-
@Sreberko, trzymam kciuki, na pewno Twoje maleństwo dzielnie walczy i obyś dostała tylko jak najlepsze informacje!
@Agat99, może jeśli serduszko pięknie bije to jest to dobry znak? Nie trać nadziei, bądź silna 🤍Dobrze, że dziewczyny znają dobre historie w takiej sytuacji, to nie musi jeszcze najgorszego oznaczać, wierzę, że wszystko będzie dobrze!Agat99 lubi tę wiadomość
-
Sreberko, Agat - przytulam i modlę się 🙏💕🫂
Ja dzisiaj powiedziałam o ciąży pierwszej osobie poza moim mężem. Jedna z dyrektorek w pracy nalegała, żeby przedłużyć mi certyfikat rządowy. Podeszłam do jej biura i powiedziałm jej, że to nie ma sensu. Jutro pójdę do szefów.
U mnie sytuacja jest o tyle trudna, że umowa kończy mi się w maju i jak znam szefostwo, to mi ją przedłużą tylko do dnia porodu. Nie wiem jak wyżyjemy na samym zasiłku...Starania od lutego 2021
AMH 1.9
Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
04-11.2024 - stymulacja
10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
17.01.2025 - prenatalne 🙏
21.01.2025 - wizyta 🙏
+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2 -
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie ❤️
Wszyscy wkoło przeziębieni, też się czułam kiepsko przez kilka dni ale bez kataru, kaszlu więc sama już nie wiem ale bardzo bym chciała żeby to była przyczyna obrzęku
@Sreberko za Ciebie też trzymam ogromnie kciuki i za każdą z Was, musi być dobrze!
@Britta a czy nie należy Ci się normalny macierzyński jeśli masz umowę do dnia porodu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 22:20
-
Agat99 wrote:Bardzo Wam dziękuję za wsparcie ❤️
Wszyscy wkoło przeziębieni, też się czułam kiepsko przez kilka dni ale bez kataru, kaszlu więc sama już nie wiem ale bardzo bym chciała żeby to była przyczyna obrzęku
@Sreberko za Ciebie też trzymam ogromnie kciuki i za każdą z Was, musi być dobrze!
@Britta a czy nie należy Ci się normalny macierzyński jeśli masz umowę do dnia porodu?
Macierzyński się w takiej sytuacji nie należy, niestety. 1000 zł kosiniakowego + 800+. Strasznie mało 😔 mamy spory kredyt do spłacania.
No ale nie da się tego tak wycyrklować. Jak się człowiek buja tyle lat z niepłodnością, to się cieszy, że się w ogóle coś ruszyło. Choćbym miała przez jakiś czas biedować.
Może rozpocznę jakiś domowy biznesik na boku hihiStarania od lutego 2021
AMH 1.9
Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
04-11.2024 - stymulacja
10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
17.01.2025 - prenatalne 🙏
21.01.2025 - wizyta 🙏
+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2 -
Agat99 wrote:Bardzo Wam dziękuję za wsparcie ❤️
Bardzo możliwe że obrzęk to wynik jakiejś infekcji i na następnym badaniu będzie już lepiej. A tętno było ok? Wiem, że ciężki tydzień przed Wami, ale staraj się być dobrej myśli, bo to naprawdę nie musi oznaczać niczego złego. A my tu wszystkie będziemy trzymać kciuki za malucha ✊Agat99 lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Britta wrote:Może to faktycznie to przeziębienie. Jesteś na L4? Odpoczywaj i nawadniaj się! 🫂
Macierzyński się w takiej sytuacji nie należy, niestety. 1000 zł kosiniakowego + 800+. Strasznie mało 😔 mamy spory kredyt do spłacania.
No ale nie da się tego tak wycyrklować. Jak się człowiek buja tyle lat z niepłodnością, to się cieszy, że się w ogóle coś ruszyło. Choćbym miała przez jakiś czas biedować.
Może rozpocznę jakiś domowy biznesik na boku hihi -
Bardzo mi przykro że musisz przeżywać teraz coś takiego domyślam się że stres jest nieziemski. Będziemy trzymać ogromne kciuki żeby wszystko było ok. Trzymaj się ♥️ -
@sreberko Tobie kochana też dużo siły. Przykre bardzo że jedno serduszko przestało bić ale trzeba wierzyć że drugi kropeczek będzie walczył. Na długo chcą Cię zostawić w szpitalu?
Ja to tak walczę ze sobą żeby nie umówić się gdzieś prywatnie 🫣 mam takie wahania nastrojów, raz myślę sobie że musi być ok a kolejnym razem boję się że kolejna wizyta będzie ostatnia …
-