🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Agat99 wrote:Po mojej wizycie źle 😢 lekarz potwierdził obrzęk, który widziała tydzień temu inna lekarka.. powiedział że piękne dziecko rączki, nóżki, serduszko, żołądek ale coś jest nie tak.. I że w poniedziałek na prenatalnych na pewno się wyjasni. Wg niego to jakaś wada śmiertelną..
Wszystkie wyniki piękne, wymiary idealne, dzidziuś cały czas rośnie..
Dlaczego to mnie spotyka, żyć mi się nie chce 😢 😢 😢
Ja bym nie wyrokowała-jak może powiedzieć że wszystko wygląda ok a wg niego wada śmiertelna...., wiele obrzęków nawet na forum dobrze się skończyło-i nie było znalezionej przyczyny. Wykonałabym amniopunkcję bo chyba nic innego nie da pewności czy dzidziuś jest zdrowy. Z resztą lekarz pewnie pokieruje.promykk lubi tę wiadomość
-
Agat99 wrote:Po mojej wizycie źle 😢 lekarz potwierdził obrzęk, który widziała tydzień temu inna lekarka.. powiedział że piękne dziecko rączki, nóżki, serduszko, żołądek ale coś jest nie tak.. I że w poniedziałek na prenatalnych na pewno się wyjasni. Wg niego to jakaś wada śmiertelną..
Dlaczego to mnie spotyka, żyć mi się nie chce 😢 😢 😢
Hej, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić 😔Nie chcę dawać żadnej fałszywej nadziei ale wad jest tyle, że ze zwykłego usg ciężko stwierdzić co dalej. Obrzęk to może być wada genetyczna np. zespół Turnera, może być też wada serduszka. Znam też pozytywne historie mimo obrzęku.
To co chce powiedzieć, że prenatalne już tak blisko, może lekarz w poniedziałek nakieruje Cie na odpowiednie badania i będziesz bliżej odpowiedzi.
A jeśli chodzi o amniopunkcję to nie taki diabeł straszny, miałam dwa razy.
Wcześniej można wykonać biopsję kosmówki. Najlepiej porozmawiać z lekarzem.Gdybyś musiała decydować o badaniach inwazyjnych albo po prostu chciałabyś porozmawiać, to jestem.
I trzymam mocno kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 11:41
-
Dlaczego to mnie spotyka, żyć mi się nie chce 😢 😢 😢starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Badałam wszystkie wirusy, nawet ten parvowirus i mam tylko przeciwciala Igg więc mówi, że to stare nieistotne. Nifty nie wykryje wady serca niestety, amniopunkcje na pewno mi zlecą na prenatalnych, bo już nie wierzę że wyjdą nagle dobrze. Ja już naprawdę nie mam nadziei 😢20.01.2025 13tc 💙👼 💔
-
Agat99 wrote:Badałam wszystkie wirusy, nawet ten parvowirus i mam tylko przeciwciala Igg więc mówi, że to stare nieistotne. Nifty nie wykryje wady serca niestety, amniopunkcje na pewno mi zlecą na prenatalnych, bo już nie wierzę że wyjdą nagle dobrze. Ja już naprawdę nie mam nadziei 😢
Dobrze myślisz, ja też nie robiłabym nifty w tej sytuacji, rozważałabym tylko badania inwazyjne, które dają pewność.
Ściskam mocno ♥️ -
Agat99 wrote:Badałam wszystkie wirusy, nawet ten parvowirus i mam tylko przeciwciala Igg więc mówi, że to stare nieistotne. Nifty nie wykryje wady serca niestety, amniopunkcje na pewno mi zlecą na prenatalnych, bo już nie wierzę że wyjdą nagle dobrze. Ja już naprawdę nie mam nadziei 😢
Musisz wierzyć w tego Maluszka! Trzeba mieć nadzieję, że sytuacja się poprawi. My tu mocno trzymamy za Was kciuki.'94
AMH 0,29
MTHFR A1298 heterozygota
PAI-1 4G/5G heterozygota
kariotypy prawidłowe
niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
ANA1 wysoko dodatnie
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB
W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
1.12 ⏸️ naturalnie
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- wszystkie ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️ -
Arenda 🫶🏽 wrote:Jestem po, jest wszystko dobrze, jest 2cm dzidziuś, nawet coś tam się poruszył 🥺 nie ukrywam że kamień z serca, następna wizyta za 3tygodnie
Super ♥️
Arenda 🫶🏽 lubi tę wiadomość
-
Dlaczego to mnie spotyka, żyć mi się nie chce 😢 😢 😢pelasia lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Nie przekreślaj malucha. Nic nie jest przesądzone. Tak jak dziewczyny napisały, zaraz prenatalne
do tego pogłębiona diagnostyka i wtedy można cokolwiek powiedzieć. To będą ciężkie i stresujące dni, ale jesteśmy wszystkie z Tobą.👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+4
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024💔 cb 5tc 😢
17.12.2024 ⏸️❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️
10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️
11.02.2025 test Pappa
18.02.2025 kontrola
19.02.2025 USG prenatalne
-
Dlaczego to mnie spotyka, żyć mi się nie chce 😢 😢 😢 -
@Agat99 niestety nie znam się na tym Ale domyślam się jak Ci teraz ciężko kochana. Jak można tak powiedzieć, że wg niego to wada śmiertelna, gdzie nie umie dokładnie stwierdzić z czym problem. Trzymaj się, będę trzymać ogromne kciuki żebyś w poniedziałek usłyszała zupełnie inne informacje. Walcz maluszku
-
Cześć dziewczyny!
Znalazłam to forum dopiero wczoraj, przeczytałam każdy wpis tego wątku. Ja obecnie jestem w 11tc 4d. Wczoraj miałam wizytę, lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze.😊 Jest to moja trzecia ciąża, w tym niestety dwa razy poroniłam, więc stres i niepokój jest ze mną od samego początku. Z dolegliwości jakie mam to niepohamowane wymioty ciężarnych, które już raz zakończyły się w szpitalu, niestety nawet bonjesta nie daje rady. W poniedziałek mam badania prenatalne. Staram się być dobrej myśli, dopiero wczoraj jakoś do mnie dotarło, że na prawdę jestem w ciąży, kiedy zobaczyłam jak fasolek skacze na USG i usłyszałam serduszko 🥺. O ciąży dowiedziałam się bardzo szybko i od samego początku jestem pod opieką lekarza, regularne badania, przyjmuje leki i wizyty mam co dwa tygodnie. Każdej z nas życzę, żeby wszystko poszło zgodnie z planem.Patka123, onalola, Iskierka_, smoothie, Luna_, Dziewiarka, Domi94, Lia., anakonda, osiecka89, dzikaplaża, Mała.mi 93, Rudzieleec, Santal3, Maggy_88, Anaam lubią tę wiadomość
-
Agu_94 wrote:Cześć dziewczyny!
Znalazłam to forum dopiero wczoraj, przeczytałam każdy wpis tego wątku. Ja obecnie jestem w 11tc 4d. Wczoraj miałam wizytę, lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze.😊 Jest to moja trzecia ciąża, w tym niestety dwa razy poroniłam, więc stres i niepokój jest ze mną od samego początku. Z dolegliwości jakie mam to niepohamowane wymioty ciężarnych, które już raz zakończyły się w szpitalu, niestety nawet bonjesta nie daje rady. W poniedziałek mam badania prenatalne. Staram się być dobrej myśli, dopiero wczoraj jakoś do mnie dotarło, że na prawdę jestem w ciąży, kiedy zobaczyłam jak fasolek skacze na USG i usłyszałam serduszko 🥺. O ciąży dowiedziałam się bardzo szybko i od samego początku jestem pod opieką lekarza, regularne badania, przyjmuje leki i wizyty mam co dwa tygodnie. Każdej z nas życzę, żeby wszystko poszło zgodnie z planem.
To masz fasolke o jeden dzień starsza niz moja
Gwarantuje 🩷 dbaj o siebie i pisz tutaj co tam siedzi Ci w głowie. Mi to pomaga w walce ze stresem.
Ja mam usg jutro, we wtorek krew na pappe a w czwartek usg genetyczne.
Agu_94 lubi tę wiadomość
-
Iskierka_ wrote:To masz fasolke o jeden dzień starsza niz moja
Gwarantuje 🩷 dbaj o siebie i pisz tutaj co tam siedzi Ci w głowie. Mi to pomaga w walce ze stresem.
Ja mam usg jutro, we wtorek krew na pappe a w czwartek usg genetyczne.
Iskierka to my chyba mamy fasolki w tym samym wieku, u mnie 11+3, też w czwartek mam genetyczne i już mnie stres zżera, mam jakieś takie sny złe i bardzo realne o tym badaniuIskierka_ lubi tę wiadomość
-
Agat99, bardzo mi przykro, że słyszysz takie rzeczy Jesteśmy z Tobą. Dobrze, że te prenatalne już za kilka dni.adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
Euthyrox 0,25
01.12.24: ⏸️
18.12: wizyta, 0,47 cm człowieczka i bijące serduszko
28.12: plamienia, wizyta, 1,17 cm i bijące serduszko
09.01: wizyta, 2,5 cm dzidzi, bijące serduszko -
onalola wrote:Choćby mąż miał uprawiać dziś nekrofilię będziemy działać, nie ma bata. Nie po to cały ten stres i niewiadome 😅
onalola, Lia. lubią tę wiadomość
-
Agu_94 - witamy Jeśli 94 to Twój rocznik, to jesteśmy w tym samym wieku. U mnie też pierwsza ciąża i też, dzięki Bogu, jak na razie wszystko dobrze.adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
Euthyrox 0,25
01.12.24: ⏸️
18.12: wizyta, 0,47 cm człowieczka i bijące serduszko
28.12: plamienia, wizyta, 1,17 cm i bijące serduszko
09.01: wizyta, 2,5 cm dzidzi, bijące serduszko