🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Poleciałyście dzisiaj na forum ekspresowo 😄 jest co nadrabiać. Miałam ambitny plan zrobić dziergany koc, ale jak przeliczyłam koszt potrzebnej włóczki to tak trochę mi się nie spina 🙈 wyprawkę to myślę, że na spokojnie ok 20 tyg coś ruszę. I to też tak bez szaleństw. Nauczona doświadczeniem po starszych córkach nie będę kupować miliona ubranek, bo większości nawet nie założy maluch. Myślę natomiast, że fajnie byłoby zrobić taką listę must have co faktycznie jest przydatne i ratuje życie dla dziewczyn, które pierwszy raz zostaną mamami. Co myślicie?
Dziewiarka, Platynova55, Krysia23, osiecka89, Domi94, Nowa9224, Zielona2024, Mała.mi 93, Lia. lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+4
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024💔 cb 5tc 😢
17.12.2024 ⏸️❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️
10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️
11.02.2025 test Pappa
18.02.2025 kontrola
19.02.2025 USG prenatalne
-
A z witamin dla kobiet biorę Prenasol dha. Pan Tabletka poleca za dobry skład zgodny z najnowszymi wytycznymi. Cena spoko i forma kapsułek też nie jest problematyczna.👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+4
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024💔 cb 5tc 😢
17.12.2024 ⏸️❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️
10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️
11.02.2025 test Pappa
18.02.2025 kontrola
19.02.2025 USG prenatalne
-
Sreberko wrote:Poleciałyście dzisiaj na forum ekspresowo 😄 jest co nadrabiać. Miałam ambitny plan zrobić dziergany koc, ale jak przeliczyłam koszt potrzebnej włóczki to tak trochę mi się nie spina 🙈 wyprawkę to myślę, że na spokojnie ok 20 tyg coś ruszę. I to też tak bez szaleństw. Nauczona doświadczeniem po starszych córkach nie będę kupować miliona ubranek, bo większości nawet nie założy maluch. Myślę natomiast, że fajnie byłoby zrobić taką listę must have co faktycznie jest przydatne i ratuje życie dla dziewczyn, które pierwszy raz zostaną mamami. Co myślicie?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Hejo, ja od starań do teraz biorę mama dha premium plus. Mysle, że póki wyniki krwi są bardzo dobre to nie będę kombinować. Czytałam, że niby bardzo spoko jest PRENACAPS, ale cena robi różnice.Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url] -
Co do witamin, ja biorę wszystko osobno: jod i D3 w kroplach z dr Jacobs, folian, magnez i cholinę z prenacaps, omegę z norsan.
Co do wyprawki, ja w sumie będę kupować tylko kilka rzeczy: nowy materac do łóżeczka, chustę elastyczna, drugie krzesełko (team stokke, syn będzie jeszcze z niego na pewno kilka lat korzystał), Chicco baby hug na dół i może leżaczek babybjorna, ale to do przemyślenia, mam mieszane uczucia co do tych lezaczkow. A i fotelik nowy, bo mieliśmy cybexa i go nienawidziłam więc już dawno sprzedany, trzeba nowy kupić, z resztą zmieniliśmy też auto w międzyczasie.
Z synem mieliśmy kosz Mojżesza, totalnie się nie sprawdził, tyle co ładny, do zdjęć, sprzedałam. Dostawke mieliśmy Chicco next to me forever - wczoraj sprzedałam, dla mnie to był niewypał.
Ubranek mam raczej wszystko i raczej wszystko w beżach więc tylko jeśli by się trafiła dziewczynka to się pewnie skusze na jakieś sukienki.
I może sobie walne nowy laktator, chociaż mam dwa 😂
A tak to zapas pieluch zacznę kolekcjonować 😂
I oficjalnie skończyłam ostatnio karmić synka, trochę mi się łezka w oku z tego powodu kręci, karmienie piersią to dla mnie coś pięknego 😍 ale jednak combo z ciążą to już za wiele.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 14:21
smoothie lubi tę wiadomość
-
Sunday_92 wrote:Co do witamin, ja biorę wszystko osobno: jod i D3 w kroplach z dr Jacobs, folian, magnez i cholinę z prenacaps, omegę z norsan.
Co do wyprawki, ja w sumie będę kupować tylko kilka rzeczy: nowy materac do łóżeczka, chustę elastyczna, drugie krzesełko (team stokke, syn będzie jeszcze z niego na pewno kilka lat korzystał), Chicco baby hug na dół i może leżaczek babybjorna, ale to do przemyślenia, mam mieszane uczucia co do tych lezaczkow. A i fotelik nowy, bo mieliśmy cybexa i go nienawidziłam więc już dawno sprzedany, trzeba nowy kupić, z resztą zmieniliśmy też auto w międzyczasie.
Z synem mieliśmy kosz Mojżesza, totalnie się nie sprawdził, tyle co ładny, do zdjęć, sprzedałam. Dostawke mieliśmy Chicco next to me forever - wczoraj sprzedałam, dla mnie to był niewypał.
Ubranek mam raczej wszystko i raczej wszystko w beżach więc tylko jeśli by się trafiła dziewczynka to się pewnie skusze na jakieś sukienki.
I może sobie walne nowy laktator, chociaż mam dwa 😂
A tak to zapas pieluch zacznę kolekcjonować 😂
Babybjorna polecam, chociaż zależy od dziecka. Ale ja bardzo cenię za chwile wolności, wystarczy używać "z głową". Druga dużo mniej korzystała ale ona nie usiedzi w miejscu. Mamy piękny różowy, na pewno się przyda
Chicco next to me też sprzedałam 😂 Marzy mi się teraz coś co można włączyć i samo buja ale jeszcze za niczym się nie rozglądałam. Oby istniało 😂
Laktator też mam i nie cierpię tego ustrojstwa :> a jednocześnie dumam czy muszlowy by się jednak nie przydał😂
Ubranek zero, u nas jednak sporo różowego i same dziewczyńskie klimaty. Powinnam powoli się tego pozbywać;>
Fotelix zawsze kupuję nowy, zawsze był to cybex. Będę się rozglądać bliżej terminu.
No ale samochód to już robi się wyzwanieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 14:22
-
smoothie wrote:Babybjorna polecam, chociaż zależy od dziecka. Ale ja bardzo cenię za chwile wolności, wystarczy używać "z głową". Druga dużo mniej korzystała ale ona nie usiedzi w miejscu. Mamy piękny różowy, na pewno się przyda
Chicco next to me też sprzedałam 😂 Marzy mi się teraz coś co można włączyć i samo buja ale jeszcze za niczym się nie rozglądałam. Oby istniało 😂
Laktator też mam i nie cierpię tego ustrojstwa :> a jednocześnie dumam czy muszlowy by się jednak nie przydał😂
Ubranek zero, u nas jednak sporo różowego i same dziewczyńskie klimaty. Powinnam powoli się tego pozbywać;>
Fotelix zawsze kupuję nowy, zawsze był to cybex. Będę się rozglądać bliżej terminu.
No ale samochód to już robi się wyzwanie
Ja chyba dostawki nie będę już kupować, ogólnie syn nadal śpi z nami, trzeba będzie go eksmitować. Do sypialni wstawimy łóżeczko, ale jak znam życie, to bobas wyląduje u nas w łóżku, dla mnie przy kp to najwygodniejsza opcja.
Mi się laktator przydawał kilka razy, jak syn miał 3 miesiące leżał tydzień w szpitalu, dzięki laktatorowi mogliśmy się zmieniać z mężem. Przydał się też przy rozkręcaniu i wygaszaniu laktacji. Mam dwa: medela freestyle flex (bardzo polecam) i momcozy muszlowy (,raczej nie polecam). Ale uważam, że jednak przy kp laktator trzeba mieć.
My się z fitelikiem cybexa nie polubiliśmy - zdecydowanie za ciężki w mojej opinii, baza się lubiła przyciąć, pasy niemagnetyczne. Syn teraz na axkida one i jakość bez porównania z cybexem moim zdaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 14:31
-
@smoothie, a myślisz nad wózkiem podwójny? U nas młody już rzadko w wózku, ale boje się, że jak zobaczy, że rodzeństwo jeździ to też będzie chciał. Mąż kazał mi się puknąć w łeb, bo mamy dwa wózki (venicci upline i bugaboo butterfly), a mi po głowie chodzi cybex gazelle 😂
-
Sunday_92 wrote:@smoothie, a myślisz nad wózkiem podwójny? U nas młody już rzadko w wózku, ale boje się, że jak zobaczy, że rodzeństwo jeździ to też będzie chciał. Mąż kazał mi się puknąć w łeb, bo mamy dwa wózki (venicci upline i bugaboo butterfly), a mi po głowie chodzi cybex gazelle 😂
Mam cameleona i bardzo lubię ale oglądam donkey duo i gazelle właśnie 😂
Ciężko na razie mi to sobie wyobrazić( w sensie spacer) ale wózek musi być choćby po to żeby ogarnąć nieco większego gagatka 😶🌫️
No i jednak my lubimy też długie spacery czy wyjazdy więc taka 2 latka 2/3 h na nogach to słabo widzę.
Ale właśnie podejrzewam tak jak Ty, że chęć do podróżowania może się odrodzić 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 14:45
-
smoothie wrote:Mam cameleona i bardzo lubię ale oglądam donkey duo i gazelle właśnie 😂
Ciężko na razie mi to sobie wyobrazić( w sensie spacer) ale wózek musi być choćby po to żeby ogarnąć nieco większego gagatka 😶🌫️
Bugaboo donkey ma moja sąsiadka dla swoich bliźniaczek i jest fajny. Ogólnie bugaboo na spoko jakość. -
Ja chętnie poczytam co wam się sprawdziło a co nie
A temat wyprawki jest mega relaksującyDziewiarka, Zielona2024, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
Ona 37 lat
On 35 lat
Starania od: 2020
Ciąża 2021 - poronienie w7tyg
Sono hsg - drożne oba jajowody
2023: 2x IUI ❌
2024 sierpień: stymulacja do IVF ✔️
2024 sierpień: punkcja: otrzymano 4 zarodki 5 dniowe ❄️❄️❄️❄️ ✔️
Zagrożenie hiperstymulacją- transfer przesunięty na październik
3.10. pierwszy criotransfer 4bb❄️❌
9dpt beta < 2.4 mlU/ml
13dpt beta: 134,4 mlU/ml - błąd laboratoryjny?
15dpt beta < 2.4 mlU/ml
14.11. drugi criotransfer 3bb❄️ embryoglue
8dpt ⏸️
9dpt 109,57 mlU
11dpt 244,61 mlU
13dpt 538,71 mlU
19dpt pierwsze usg, jest zarodek 🥹
20.12 wizyta usg - mamy ♥️🥹
16.01 wizyta usg - mam już 5cm ☺️
27.01 badania prenatalne, wszystko ok 🙂 6,34 cm chłopczyka 🩵
13.02 wizyta usg-
Na zimowisku 4bc❄️ i 5cc❄️
-
Sunday_92 wrote:No ja właśnie sama nie wiem, młody będzie miał, jeśli wszystko pójdzie dobrze, dwa lata i dwa miesiące jak się bobas urodzi. Z jednej strony może by jeszcze wlazł do wózka, ale podejrzewam, że nie na za długo, bo już teraz chodzi głównie na nogach, na godzinnym spacerze daje radę. I tak myślę, czy brać pod uwagę wózek podwójny czy może jakiś hamak, dostawke. Pomyślę o tym koło maja dopiero, ale to jednak duży wydatek w budżecie, może na olx popatrzę.
Bugaboo donkey ma moja sąsiadka dla swoich bliźniaczek i jest fajny. Ogólnie bugaboo na spoko jakość.
Tak to prawda, można pójść z torbami przez takie wydatki 🫣 ale bugaboo ma moc.
Poczekam do wiosny, zobaczę jak tu się rozwinie sytuacja. Na pewno ja bym się czuła dobrze mając dwójkę w wózku 😂 ale dzieci czasem " wiedzą lepiej".Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 14:55
-
Sunday_92 wrote:@smoothie, a myślisz nad wózkiem podwójny? U nas młody już rzadko w wózku, ale boje się, że jak zobaczy, że rodzeństwo jeździ to też będzie chciał. Mąż kazał mi się puknąć w łeb, bo mamy dwa wózki (venicci upline i bugaboo butterfly), a mi po głowie chodzi cybex gazelle 😂
Mojej sąsiadki dzieci z podobną różnicą to właśnie jeździły w podwójnym i ona sobie bardzo chwaliła. Ja sama się zastanawiam nad tą opcją bo moja córka to nie jest taka że ona będzie chodzić parę kilometrów. Jak wychodzi ze mną to po krótkim spacerku wsiada w wózek, a do męża to prosi na ręce
Ja czekam na określenie płci i jak to będzie druga dziewczynka to praktycznie mam gotową wyprawkę. Jedynie co to nowy fotelik, materac i tym razem chciałabym kupić kamerkę do pokoju i leżaczek z funkcją bujania mocno płaski, żeby można było na te 15 min odłożyć dziecko. My mamy ten leżaczek babybjorn, go bodajże można stosować od 3/4 miesiąca i u mnie córka nie chciała w nim siedzieć. Dobrze że kupiłam używany
Gondolę mam stara, wolałabym teraz coś lżejszego ale wiem że przygoda z nią trwa pół roku, a u nas jeszcze ten okres leżący wypada na jesień/zime i sadze ze będę dużo mniej spacerować. Później lepsza spacerówka to jest złoto, już nawet nie chodzi o lekkość ale nawet wkładanie do samochodu.
A jak będzie chłopiec to … cała wyprawka od nowa :p
Nie dam rady każdej zacytować ale gratuluję Wam dobrych wieści z prenatalnych ♥️ widzę że już dużo osób ma je za soba. A tym co wyszły jakieś ryzyko to ogromne kciuki żeby wszystko było ok ✊🏻
Ja mam w piątek spotkanie z genetykiem i sama się stresuje że z racji moich historii i wieku też wyjdzie coś nie tak.smoothie lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Mojej sąsiadki dzieci z podobną różnicą to właśnie jeździły w podwójnym i ona sobie bardzo chwaliła. Ja sama się zastanawiam nad tą opcją bo moja córka to nie jest taka że ona będzie chodzić parę kilometrów. Jak wychodzi ze mną to po krótkim spacerku wsiada w wózek, a do męża to prosi na ręce
Ja czekam na określenie płci i jak to będzie druga dziewczynka to praktycznie mam gotową wyprawkę. Jedynie co to nowy fotelik, materac i tym razem chciałabym kupić kamerkę do pokoju i leżaczek z funkcją bujania mocno płaski, żeby można było na te 15 min odłożyć dziecko. My mamy ten leżaczek babybjorn, go bodajże można stosować od 3/4 miesiąca i u mnie córka nie chciała w nim siedzieć. Dobrze że kupiłam używany
Gondolę mam stara, wolałabym teraz coś lżejszego ale wiem że przygoda z nią trwa pół roku, a u nas jeszcze ten okres leżący wypada na jesień/zime i sadze ze będę dużo mniej spacerować. Później lepsza spacerówka to jest złoto, już nawet nie chodzi o lekkość ale nawet wkładanie do samochodu.
A jak będzie chłopiec to … cała wyprawka od nowa :p
Nie dam rady każdej zacytować ale gratuluję Wam dobrych wieści z prenatalnych ♥️ widzę że już dużo osób ma je za soba. A tym co wyszły jakieś ryzyko to ogromne kciuki żeby wszystko było ok ✊🏻
Ja mam w piątek spotkanie z genetykiem i sama się stresuje że z racji moich historii i wieku też wyjdzie coś nie tak. -
smoothie wrote:Tak to prawda, można pójść z torbami przez takie wydatki 🫣 ale bugaboo ma moc.
Poczekam do wiosny, zobaczę jak tu się rozwinie sytuacja. Na pewno ja bym się czuła dobrze mając dwójkę w wózku 😂 ale dzieci czasem " wiedzą lepiej".Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Właśnie wróciliśmy z badań. Fajne miejsce bo tak szybko i bez kolejki. Krew oddana za 3 tyg!! Wyniki Pappy. USG w normie, mały kręcił się i ruszał non stop. Z USG większy bo 12+3 ale po zdjęciach rozłożonych nóg, lekarka powiedziała że 95% syn, więc już nie ma cienia wątpliwości bo potwierdziła wynik nifty😂🩵
anakonda, Malowybitna, SandraH.97, Domi94, Dziewiarka, magda87, smoothie, Luna_, Platynova55, Zielona2024, dzikaplaża, Roxanne, Mała.mi 93, Lia., Maggy_88 lubią tę wiadomość
-
Ja chętnie bym przygarnęła taką listę wyprawkową, szczególnie to z rozpisaniem ubranek, z uwzględnieniem lata i upałów na ten najmniejszy rozmiar. Nie mam zupełnie pojęcia w co się takiego malucha ubiera… 😅
Muszę pogłębić temat pieluch wielorazowych… i to chyba będzie jedyna rzecz z ubranek, którą będę kupować, resztę będę uzupełniać, w zależności od tego co podostajemy ☺️🙈Kinia__, Dziewiarka, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵
Czeka na nas jeden maluszek 😺