🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Britta wrote:Gratulacje po pierwszych wizytach, dziewczyny! ❤️
U mnie dzisiaj w pracy masakra. Pracuję w bibliotece i dzisiaj polała mi się woda z sufitu na regały 🤦 w październiku było ogromne zalanie księgozbioru z tego samego miejsca... Pospolite ruszenie, wynoszenie książek, na drabinie w górę i w dół z ciężarami 😕 Potem mi się trochę słabo zrobiło, nawet mi współpracownicy mówili, że blado wyglądam.
Mam nadzieję, że człowieczek 🌱 to przetrwał.
Ja mam późno wizytę, bo dopiero 23 grudnia, ale wtedy już oboje z mężem mamy wolne... Może dotrwamy.
23.12 to ładna data, akurat przed Świętami. Na pewno już będzie duuużo widać 🙂.
Dotrwacie na pewno.
A u mnie oczywiście lekkie plamienie. Mniej więcej zawsze o tej samej godzinie. Najpierw pobolewanie jak na @ a potem na papierze i wkładce widoczny zabarwiony krwią śluz.
Nie znam się za bardzo, ale to tak jakby mi o tej godzinie progesteron spadał i stąd te objawy?
Britta lubi tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3, olej lniany
25.11.2024 beta 141, prog. 25,1
27.11.2024 beta 229, prog. 25,1
04.12.2024 beta 1155, prog. 32,7
06.12.2024 beta 2271
17.12.2024 prog. 26,20 -
Kroliczek2411 wrote:@Mała.mi93 dziękuję❤️ ja nie mam talentu do takich rzeczy 😄
Kroliczek2411 lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Miś wrote:
A u mnie oczywiście lekkie plamienie. Mniej więcej zawsze o tej samej godzinie. Najpierw pobolewanie jak na @ a potem na papierze i wkładce widoczny zabarwiony krwią śluz.
Nie znam się za bardzo, ale to tak jakby mi o tej godzinie progesteron spadał i stąd te objawy?Britta, Miś lubią tę wiadomość
-
Miś wrote:23.12 to ładna data, akurat przed Świętami. Na pewno już będzie duuużo widać 🙂.
Dotrwacie na pewno.
Nie znam się za bardzo, ale to tak jakby mi o tej godzinie progesteron spadał i stąd te objawy?
Idziesz jutro na betę ? -
Kroliczek2411 wrote:Chciałabym Ci coś doradzić ale nie miałam nigdy takiej sytuacji ale tak jak pisze @Agat99 może to być spowodowane tym spadkiem .
Idziesz jutro na betę ?
Na szczęście są to jednorazowe przypadki i nie w każdy dzień. Teraz już było ok.
Tak, idę juto na betę. Będę ja badac o innej godzinie niż zwykle ale chyba nie będzie to mieć aż tak wielkiego znaczenia? Zawsze badałam o 7.00 teraz będę badac koło 12.00. Laboratorium to samo. Mam nadzieję że jutro będą te wyniki badań...Britta lubi tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3, olej lniany
25.11.2024 beta 141, prog. 25,1
27.11.2024 beta 229, prog. 25,1
04.12.2024 beta 1155, prog. 32,7
06.12.2024 beta 2271
17.12.2024 prog. 26,20 -
Ja już po dzisiejszej wizycie. Widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, powtórka USG za 2 tygodnie. Uspokoiłam się trochę bo pęcherzyk jest w macicy, a nie poza tak jak się bałam. No i dostałam luteinę dopochwowo w związku z moim progesteronem
smoothie, onalola, Miś, Agat99, Kroliczek2411, Luna_, Platynova55, Wojcinka, Britta, Mała.mi 93, pelasia lubią tę wiadomość
29 👩🦰 35🧔
2 cs
👩🦰 nadwaga, IO, niedobór wit. D3
🧔 nadciśnienie
💊 metformina, olej z wiesiołka, inozytol, kwas foliowy, D3 na receptę raz na dwa tygodnie 1 tabl. Calfos, B12
🥗🏃♀️ od 28.09 ➡️ -7 kg
22.11 ⏸️ beta 31.50 mIU/ml, prog 17,30
25.11 beta 146 mIU/ml, prog 18,60
27.11 beta 300 mIU/ml
29.11 beta 685 mIU/ml
04.12 beta 4000 mIU/ml prog 15,00
-
agatka95 wrote:Ja już po dzisiejszej wizycie. Widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, powtórka USG za 2 tygodnie. Uspokoiłam się trochę bo pęcherzyk jest w macicy, a nie poza tak jak się bałam. No i dostałam luteinę dopochwowo w związku z moim progesteronem
-
Miś wrote:Na szczęście są to jednorazowe przypadki i nie w każdy dzień. Teraz już było ok.
Tak, idę juto na betę. Będę ja badac o innej godzinie niż zwykle ale chyba nie będzie to mieć aż tak wielkiego znaczenia? Zawsze badałam o 7.00 teraz będę badac koło 12.00. Laboratorium to samo. Mam nadzieję że jutro będą te wyniki badań...Miś lubi tę wiadomość
Starania od lutego 2021
AMH 1.9
Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
04-11.2024 - stymulacja
10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
21.01.2025 - wizyta 🙏
+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2 -
Cześć dziewczyny!
Widziałam, że tu się dziś nawet serduszko posypało, gratulacje! Wybaczcie że nie cytuje bezpośrednio, ale padam dziś na ryj. Cały dzień byłam poza domem, bo mieliśmy wigilię, więc jak wyszłam przed 7 tak wróciłam o 19. Ja pracuje zdalnie na codzień, więc takie maratony mnie wykańczają 🤣 Ale mimo wszystko bardzo fajnie było się zobaczyć z ludźmi, chociaż od siedzenia już bolał mnie kręgosłup.
Ja najbardziej się cieszę, że w tej ciąży mąż będzie mógł ze mną na USG. W poprzedniej była pandemia i tylko raz był ze mną, rodziłam też sama (co prawda miałam CC) ale nawet nie mógł mnie odwiedzić, tylko przez okno mi podawał. O ile po porodzie nie przeszkadzało mi to, że go nie ma bo szybko minął mi czas w szpitalu, to na wywołaniu bym nim nie pogardziła 🤣
Ja jutro lecę na powtórkę bety i mam nadzieję, że będzie ok, bo ja nie mam żadnych objawów, prócz tego że ewidentnie wywala mi brzuch już, a ja jestem duża baba niestety, raz że po prostu zawsze byłam grubsza to zostało po ciąży plus przytyłam w tym roku i mam okropną otyłość.. a teraz wieczorem to mam ciążowy brzuch serio 🤣truskawki981, Mała.mi 93, Miś, Platynova55, Britta, pelasia lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
adu wrote:Cześć dziewczyny!
Widziałam, że tu się dziś nawet serduszko posypało, gratulacje! Wybaczcie że nie cytuje bezpośrednio, ale padam dziś na ryj. Cały dzień byłam poza domem, bo mieliśmy wigilię, więc jak wyszłam przed 7 tak wróciłam o 19. Ja pracuje zdalnie na codzień, więc takie maratony mnie wykańczają 🤣 Ale mimo wszystko bardzo fajnie było się zobaczyć z ludźmi, chociaż od siedzenia już bolał mnie kręgosłup.
Ja najbardziej się cieszę, że w tej ciąży mąż będzie mógł ze mną na USG. W poprzedniej była pandemia i tylko raz był ze mną, rodziłam też sama (co prawda miałam CC) ale nawet nie mógł mnie odwiedzić, tylko przez okno mi podawał. O ile po porodzie nie przeszkadzało mi to, że go nie ma bo szybko minął mi czas w szpitalu, to na wywołaniu bym nim nie pogardziła 🤣
Ja jutro lecę na powtórkę bety i mam nadzieję, że będzie ok, bo ja nie mam żadnych objawów, prócz tego że ewidentnie wywala mi brzuch już, a ja jestem duża baba niestety, raz że po prostu zawsze byłam grubsza to zostało po ciąży plus przytyłam w tym roku i mam okropną otyłość.. a teraz wieczorem to mam ciążowy brzuch serio 🤣
Ach, znam to uczucie jak normalnie praca zdalna a nagle trzeba iść do biura 😱 do ludzi 😅
Ale dość szybko miałaś wigilię!12.2024 - cb (2cs) -
Truskawki, w końcu po raz pierwszy termin był nam pasujący, bo zawsze brali w takim terminie, że mój dział ma największy zapierdziel, a w tym roku po raz pierwszy spytano kiedy nam pasuje 😎
Ja już sobie nie wyobrażam powrotu do biura, jeżdżę dwa dni w miesiącu i to mi wystarcza, mam nadzieję, że nigdy nie wrócą do pomysłu pracy stacjonarnej. Tak się wszyscy lepiej sprawdzają, akurat w naszym dziale bardzo to ulepszyło funcojonowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 20:38
👧 07.2021 -
adu wrote:Truskawki, w końcu po raz pierwszy termin był nam pasujący, bo zawsze brali w takim terminie, że mój dział ma największy zapierdziel, a w tym roku po raz pierwszy spytano kiedy nam pasuje 😎
Ja już sobie nie wyobrażam powrotu do biura, jeżdżę dwa dni w miesiącu i to mi wystarcza, mam nadzieję, że nigdy nie wrócą do pomysłu pracy stacjonarnej. Tak się wszyscy lepiej sprawdzają, akurat w naszym dziale bardzo to ulepszyło funcojonowanie.
Właśnie słyszę od znajomych że coraz częściej są pomysły powrotu do pracy 🙈 u mnie na szczęście nie ma opcji na zmianę (mam raz w tygodniu biuro), bo zrobili cięcia budżetu w zakresie biura i w pozostałe dni jest tam inna firma. Cóż... Nie narzekam 😅
Ja mam wigilie w przyszłym tygodniu, ale w sumie średnio mi się chce iść , bo mają być wszystkie działy. A ja bym chyba wolała kameralną wigilię, w ramach swojego działu.. w dresie,na luzie, z grzancem (teraz zero 😅). Ech, trudno, raz w roku można się poświęcić 😀
Agat99 to teraz masz 100% stacjonarnie? Ludzie nie rzucili wypowiedzeniem? 😀12.2024 - cb (2cs) -
Fajnie macie, że możecie z domu pracować, zawsze to jest ten spokój 😁 u mnie nie ma takiej opcji, bo jestem fizjoterapeutką i muszę cały czas być w klinice 😅 . Ale za to teraz moja szefowa zaplanowała mi tylko "łatwych" do terapii pacjentów i dużo przerw, więc nie narzekam. Ważne, żebyśmy na siebie uważały 😊
Miś lubi tę wiadomość
-
truskawki981 wrote:Właśnie słyszę od znajomych że coraz częściej są pomysły powrotu do pracy 🙈 u mnie na szczęście nie ma opcji na zmianę (mam raz w tygodniu biuro), bo zrobili cięcia budżetu w zakresie biura i w pozostałe dni jest tam inna firma. Cóż... Nie narzekam 😅
Ja mam wigilie w przyszłym tygodniu, ale w sumie średnio mi się chce iść , bo mają być wszystkie działy. A ja bym chyba wolała kameralną wigilię, w ramach swojego działu.. w dresie,na luzie, z grzancem (teraz zero 😅). Ech, trudno, raz w roku można się poświęcić 😀
Agat99 to teraz masz 100% stacjonarnie? Ludzie nie rzucili wypowiedzeniem? 😀
Niektórzy dostali hybrydę, ja 100% z biura, ale miłe wspomnienia po zdalnej zostały 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 21:06
-
@Agat99 proszę o poprawienie TP na 14 sierpnia Patrząc na 1 bobo to i tak za wcześnie, bo też miała być sierpniowa, ale udało się ją dopiero wykurzyć na początku września 🤭
Trochę zazdro, że macie wigilie firmowe.. Ja pracuje od 8 lat w jednej firmie i tylko raz szefowa coś zorganizowała. Teraz pomimo, że mamy 2 razy tyle pracowników to nic się nie zapowiada.Agat99 lubi tę wiadomość
-
Jasmin1517 wrote:@Agat99 proszę o poprawienie TP na 14 sierpnia Patrząc na 1 bobo to i tak za wcześnie, bo też miała być sierpniowa, ale udało się ją dopiero wykurzyć na początku września 🤭
Trochę zazdro, że macie wigilie firmowe.. Ja pracuje od 8 lat w jednej firmie i tylko raz szefowa coś zorganizowała. Teraz pomimo, że mamy 2 razy tyle pracowników to nic się nie zapowiada.
Wigilia jak wigilia, mnie zawsze bardziej interesowały prezenty świąteczne i premia roczna 😂
Luna, to szybko powiedziałaś o ciąży! Ale no tak, jako fizjoterapeutka to tak średnio zdalnie 😅
12.2024 - cb (2cs)