🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do wagi u mnie niecałe 5 kg na plusie i chciałabym żeby 3 kg po porodzie zostało ze mną 😄Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Ahossik91 wrote:Zadzwonic do gina
ZUM to raczej jak dużo....pewnie gin każe posiew zrobić. Jak wizyta za kilka dni to bym na własną reke zrobiła...
Ze mną kiedyś babeczka w ciąży w 22tc leżała u której nieleczony ZUM szybko spowodował powikłania. Z moczem nie ma żartów. -
Co do wagi, u mnie nadal na minusie, przy tej diecie cukrzycowej, to mam nadzieję, że za dużo nie przytyje.
@Alicja, ja bym powtórzyła ten mocz, jak wyjdą znowu leukocyty i bakterie to zrób posiew, bo się na wynik trochę czeka. A morfologie po infekcji możesz mieć rozjechana, kwestia czy to są duże przekroczenia norm czy niewielkie, ale to lekarz Ci najlepiej powie.AlicjaRogos lubi tę wiadomość
-
U mnie wczoraj +2 kg, ale muszę się bardzo pilnować, bo startuję z wysokiego pułapu.👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+2
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024💔 cb 5tc 😢
17.12.2024 ⏸️❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️
10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️ 8+4
18.02.2025 6 cm Okruszka ❤️ 12+4
19.02.2025 USG prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
18.03.2025 kontrola
23.04.2025 II USG prenatalne
-
Sunday_92 wrote:Co do wagi, u mnie nadal na minusie, przy tej diecie cukrzycowej, to mam nadzieję, że za dużo nie przytyje.
@Alicja, ja bym powtórzyła ten mocz, jak wyjdą znowu leukocyty i bakterie to zrób posiew, bo się na wynik trochę czeka. A morfologie po infekcji możesz mieć rozjechana, kwestia czy to są duże przekroczenia norm czy niewielkie, ale to lekarz Ci najlepiej powie. -
Anaam wrote:Fajnie, że większość z Was zna już płeć 😀 my się dowiemy pewnie 3 marca na wizycie, o ile się nie odwróci, myślę jednak, że to będzie chłopiec, ale zobaczymy 😀 jak Wasza waga ? Macie już jakieś kg na plusie ?
osiecka89 lubi tę wiadomość
-
Hej,
wczoraj byłam na wizycie i dzidziolek ma się dobrze, wywija kończynami bardzo niegrzecznie 😁 niestety, nie dowiedzieliśmy się płci, bo jest tam jakiś niezidentyfikowany wypustek, który może być wszystkim 😆 no nic, pozostaje jeszcze poczekać.
Termin porodu proszę mi zmienić na 10 sierpnia, bo bebe młodsze.
Ja w poniedziałek zeszłam z xonvea. Mdli mnie, ale nie wymiotuję. Rano pionizuję się chyba z godzinę zanim wstanę, żeby nie było 🤮 dużo mniej śpię, bo te tabletki wywoływały u mnie straszną senność. Pojechałam dzisiaj nawet na halę targową i do biblioteki. Kupiłam nową patelnię, deski do krojenia i tam takie. Chyba wracam do normalności 🙂
Dzisiaj wybieram się jeszcze do salonu Triumpha po nowy stanik. To jedyna marka, która mi pasuje 👙Dziewiarka, magda87, Nowa9224, anakonda, adu, Zielona2024, dzikaplaża, Maggy_88, Sunday_92, osiecka89, Domi94, Lia., Jasmin1517, Platynova55, Luna_ lubią tę wiadomość
-
Leukocyty to mogą być we krwi podniesione -ponad norme, ale w moczu chyba nie bardzo - tak mi gin mówił.
No trzeba skonsultowac ze swoim ginem.
Zamówiłam dzisiaj sesje w plenerze u mojej ulubionej fotografki na 7 czerwca...juz miała pozajmowaną połowe terminów....szok.
Taką rodzinną w polu
Britta, AlicjaRogos, magda87, Nowa9224, anakonda, Maggy_88, Domi94, Lia. lubią tę wiadomość
-
Ja z wagą póki co na minusie jestem, przez 2 miesięczne wymioty. Nadrabiam powoli.. jem tylko zdrowo.. nawet gdybym chciala coś innego to nie mogę bo mi źle. Mięsa w ogóle nie jem. Ale ja startuje z wysokiej wagi, więc liczę że za dużo nie będzie.. brzuszek już widać pomimo wagi
-
Sunday, o tak, kocham rosnijpieknie! Nadii kupowalam rampersy z gapa, bardzo lubiłam taka formę ubrania na dwór jak było chłodniej, ale po roku odkryłam rośnij pięknie i teraz maluchom zamierzam od nich kupić
Do fotelika mamy otulacz rollersy i szczerze polecam! Nieporównywalnie lepszy niż te wszystkie na zakładkę.
Z ubranek ja lubię najbardziej wszystkie polskie handmade: Helen, Haydi, makba.. Lubię też newbie, hm i Zarę. Pepco i Sinsay mają nierówne jakości i to mnie wkurza, a że u mnie córka nie niszczy ubrań, długo chodzi w jednym rozmiarze to wolę jej coś fajniejszego kupować. Choć w pepco seria „organic” jest warta uwagi i one piorą i noszą się naprawdę dobrze!
Ja na razie jestem z wagą na 0 i mam nadzieję, że zostanie tam bardzo dużo, bo ja mam już ogromną otyłość, więc to ważne, żebym nie przytyła za dużo. Z córką na tym etapie miałam chyba +3kg.
Dziewiarka lubi tę wiadomość
-
Co do pokoju, to u nas w kwietniu albo w maju będzie duży remont: z kuchni zrobimy pokój do którego przejdzie córka, a w salonie musimy zrobić podłączenia i postawić tam nową kuchnię. Będzie mniej miejsca ale będzie swój kąt dla dzieci. Bliźniaki przejdą do pokoju w którym jest córka, bo jest większy od obecnej kuchni. Liczę że ten remont będzie w kwietniu, obstawiam że potrwa z cały miesiąc zanim wszystko będzie skończone 🤦🏼♀️ale ja z córką zamierzam być tylko kilka dni u moich rodziców, na kucie podłogi i stawianie ścianki. Potem jakoś przetrwamy bez kuchni zanim nie będzie złożona. Muszę zacząć robić plany w ogóle jakoś tego.. 🤦🏼♀️
-
Sreberko wrote:Taaak 😄 od kiedy piersi urosły 2 rozmiary to się w nic nie mieszczę i uwiera jak cholera. Dobrze, że są jeszcze sportowe 😆 chociaż i tak jestem team 'uwolnij cycki w domu' 🙈
Ja się przerzuciłam właśnie na staniki marki Slogi, są bezszwowe, da się w nich przeżyć w pracy 😂Nowa9224 lubi tę wiadomość
-
Nowa9224 wrote:U mnie w miarę stoi, nawet cos minimalnie w dół, tak się waha w zakresie 1.5kg gdzieś zależy od dnia i czy na czczo czy wieczór. Nawet się zastanawiałam czy nie jem za mało 🙈 ale wyniki krwi dobre to z moja waga (ok. 93, przy 175 wzrostu) tylko się chyba cieszyć
Mam identyczne wymiary! Mialam nadzieję nie przytyć za bardzo w 1 trymestrze (udało sie, bo wskoczył tylko 1kg), ale były też nadzieje na lekka redukcje, no cóż
Też korzystam z usług wspomnianej tu z Zuzy (dietetyka.płodności) i mam ułożona dietę, ale na razie nie idzie stosowanie się do niej;) sama Zuza godna polecenia. Fajnie ułożyla mi suplementacje i badania podczas przygotowań do ciąży!Nowa9224 lubi tę wiadomość
rocznik 89
przygotowanie do starań 01.2024
rozpoczęcie starań 12.2024
⏸️ 19.12.2024 , beta 64
21.12 beta 134.7
23.12 beta 339
27.12 beta 1951 -
Ja kiedys tez wazylam dziewczyny troche wiecej (krytyczny moment 68kg) Mi pomogło mega odstawienie pieczywa , przez rok na sniadanie nie jadlam pieczywa tylko owsianka albo kasza jaglana albo jajka z bezglutenowcem (na inne posilki sporadycznie ) i okienko zywieniowe 8-16 i 4 posilki bez podjadania zapychaczy i slodyczy pomiedzy Schudlam 10 kg w rok. Wiem ze ciaza to nie pora na odchudzanie ale moze po ktoś skorzysta:)
Po 2 ciazach mi jakos tak urosla kiedys waga, bo po drugiej jeszcze byla mniejsza. Zwlaszcza jak przestalam sciagac mleko dla synka. Niby sie nie objadałam ale praca siedząca brak czasu na cwiczenia dyskretnie ,powoli robił swoje. -
AlicjaRogos wrote:No w sobotę mam wizytę , morfologia też nie najlepsza leukocyty, neutrocyty i neutrocyty % podwyższone a co z kolei limfocyty, erytrocyty, hemoglobina i hematokryt obniżone nie wiem czy to właśnie po tej grypie bo ta pierwsza morfologię i mocz miałam okej.
-
Anaam wrote:Fajnie, że większość z Was zna już płeć 😀 my się dowiemy pewnie 3 marca na wizycie, o ile się nie odwróci, myślę jednak, że to będzie chłopiec, ale zobaczymy 😀 jak Wasza waga ? Macie już jakieś kg na plusie ?Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Ahossik91 wrote:Ja kiedys tez wazylam dziewczyny troche wiecej (krytyczny moment 68kg) Mi pomogło mega odstawienie pieczywa , przez rok na sniadanie nie jadlam pieczywa tylko owsianka albo kasza jaglana albo jajka z bezglutenowcem (na inne posilki sporadycznie ) i okienko zywieniowe 8-16 i 4 posilki bez podjadania zapychaczy i slodyczy pomiedzy Schudlam 10 kg w rok. Wiem ze ciaza to nie pora na odchudzanie ale moze po ktoś skorzysta:)
Po 2 ciazach mi jakos tak urosla kiedys waga, bo po drugiej jeszcze byla mniejsza. Zwlaszcza jak przestalam sciagac mleko dla synka. Niby sie nie objadałam ale praca siedząca brak czasu na cwiczenia dyskretnie ,powoli robił swoje.
Potwierdzam
Ja dwa razy zrzucilam prawie po 50 kg i zawsze odstawiałam pieczywo nawet Żytnie. Z tym ze mój organizm nie lubi owsianki na śniadanie.. miałam mega spadki Energii po niej. Tylko jajka rano dla mnie. Po połogu biorę się za siebie 3 raz.
Mnie ten rok zgubił ostatni.. dwie operacje dużo leżenie i się jakoś rozleniwiłam że wszystkim... -
Lala91 wrote:Potwierdzam
Ja dwa razy zrzucilam prawie po 50 kg i zawsze odstawiałam pieczywo nawet Żytnie. Z tym ze mój organizm nie lubi owsianki na śniadanie.. miałam mega spadki Energii po niej. Tylko jajka rano dla mnie. Po połogu biorę się za siebie 3 raz.
Mnie ten rok zgubił ostatni.. dwie operacje dużo leżenie i się jakoś rozleniwiłam że wszystkim...
Ja to marne 10😅 ja owsianke bardzo lubie ale taką tradycyjną baman plus maslo orzechowe nie jakieś pieczonki wymyślne:)
Jajka uwielbiam na miekko.
Ja sie wzielam za siebie bo juz nie planowalismy ciazy, problemy z jelitami i tak wszystko w sumie a tu bach...3ci raz trzeba bedzie troche chudnąć😊Lala91 lubi tę wiadomość
-
Może jeszcze wcześnie, ale mam pytanie wyprawkowe, troszkę z innej paki, do doświadczonych mamusiek - co polecacie w kwestii przewijaka? Kombinuję jak zorganizować ograniczoną przestrzeń w sypialni 🙈 myślałam o wolnostojącym przewijaku z Ikei takiego typu:
https://www.ikea.com/pl/pl/p/gulliver-stol-do-przewijania-bialy-20307037/
On by nam akurat się zmieścił obok komody, którą będę musiała opróżnić i przemianować na dzieciową. Ale może wystarczyłaby nakładka na łóżeczko? Tylko czy wtedy trzeba tą nakładkę za każdym razem gdzieś zdejmować i odkładać? Logistyka mi się wydaje trudniejsza 🙈