🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Miś wrote:Mam betę!
2 271.0
Beta ruszyła 🥺🙏
Mega! 😍Miś lubi tę wiadomość
-
Mała.mi 93 wrote:Pęcherzyk w macicy 🩷 za 2 tygodnie wizyta i powiedział że będzie już serduszko 🥹🥹
Miś piękna beta 🩷🥰
Gratuluję 😀
Emma, oby Twoja ginekolog miała rację! Zobaczymy w niedzielę.Emma_, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
09.01 beta 695, prog 27
17.01 - wizyta 🏥 -
Dziewczyny z endometriozą/adenomiozą, macie silne objawy ciąży? Czy raczej normalnie się czujecie? Słyszałam, że przy tej diagnozie może pojawiać się np więcej bólu w podbrzuszu albo krwawienia. U mnie póki co nie ma żadnych krwawień, ale czasami ciągnie w brzuchu i zastanawiam się czy to jest normalne
-
Mała.mi 93 wrote:Pęcherzyk w macicy 🩷 za 2 tygodnie wizyta i powiedział że będzie już serduszko 🥹🥹
Miś piękna beta 🩷🥰
Cudownie 🥰.
mam nadzieję że i ja jutro zobaczę pęcherzyk dobrze ulokowany 🥺Mała.mi 93, Wojcinka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Luna_ wrote:Dziewczyny z endometriozą/adenomiozą, macie silne objawy ciąży? Czy raczej normalnie się czujecie? Słyszałam, że przy tej diagnozie może pojawiać się np więcej bólu w podbrzuszu albo krwawienia. U mnie póki co nie ma żadnych krwawień, ale czasami ciągnie w brzuchu i zastanawiam się czy to jest normalne
Ja mam podejrzenie adenomiozy. Może stąd te plamienia/krwawienia? No i też czasami czuje albo kłucie albo jakiś lekki ból.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Miś wrote:Ja mam podejrzenie adenomiozy. Może stąd te plamienia/krwawienia? No i też czasami czuje albo kłucie albo jakiś lekki ból.
Bardzo możliwe, że stąd właśnie są te plamienia. I takie kłucia też mam od czasu do czasu, lekki ból przychodzi i odchodzi, ale nie wiem czy są to ogólne objawy ciąży czy może jest to związane z endometriozą/adenomiozą 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 19:21
-
Dziewczyny, jestem po konsultacji telefonicznej i ginekolog mi powiedział, że abstrahując od tego niskiego przyrostu to w ogóle wartości bety jak na ten czas (4tc) są bardzo niskie i nie wydaje mu się żeby coś można było z tym zrobić...
Więc chyba muszę się z Wami pożegnać. Trzymam za Was mocno kciuki!12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
09.01 beta 695, prog 27
17.01 - wizyta 🏥 -
truskawki981 wrote:Dziewczyny, jestem po konsultacji telefonicznej i ginekolog mi powiedział, że abstrahując od tego niskiego przyrostu to w ogóle wartości bety jak na ten czas (4tc) są bardzo niskie i nie wydaje mu się żeby coś można było z tym zrobić...
Więc chyba muszę się z Wami pożegnać. Trzymam za Was mocno kciuki!
Tulę mocno 🥺27.11 beta 327.2
29.11 beta 693.9
4.12 beta 3008
10.12 pierwsza wizyta i mamy ❤️ -
truskawki981 wrote:Dziewczyny, jestem po konsultacji telefonicznej i ginekolog mi powiedział, że abstrahując od tego niskiego przyrostu to w ogóle wartości bety jak na ten czas (4tc) są bardzo niskie i nie wydaje mu się żeby coś można było z tym zrobić...
Więc chyba muszę się z Wami pożegnać. Trzymam za Was mocno kciuki!
Bardzo nie podoba mi się ta wiadomość 😢
Czyli powiedział że co, trzeba czekać na jakieś rozwiązanie ? ( Przyrost lub spadek bety?)2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
Ja po wizycie..
wiem, że nic nie wiem😑
Krwawienia nie widzi, ciąży nie widzi bo przy takiej becie nawet jakby bardzo chciała to nie da rady. Ciałko żółte jest .
Mam zalecenie badać betę dalej co 3 dni aż dojdzie do 1500 i wtedy mogę przyjść na wizytę . -
Truskawki, przykro mi, ale kurczę.. może jeszcze nic straconego? Może jeszcze będzie pięknie..
Pozostałym dziewczynom gratuluję pięknych przyrostów! Głupie jest na tym OvuFriend, że nie da się od razu cytować, bo tak to zapominam kto co pisał a nie da się napisać na zaś 🙈 ale bardzo się cieszę z waszych wyników i wizyt!
Ja jeszcze czekam na betę. Cały czas się zastanawiam jak to możliwe, że „czuję” już brzuch. No serio, normalnie czuję, że brzuch jest inny. W pierwszej ciąży to takie uczucie chyba koło 20 tc było!👧 07.2021 -
Truskawki, bardzo mi przykro
adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
Euthyrox 0,25
01.12.24: ⏸️
18.12: wizyta, 0,47 cm człowieczka i bijące serduszko
28.12: plamienia, wizyta, 1,17 cm i bijące serduszko
09.01: wizyta, 2,5 cm dzidzi, bijące serduszko -
Miś, Mała Mi - gratuluję! Rośnijcie zdrowo.
U mnie niestety progesteron dalej nisko, teraz jeszcze spadł do 15,9.
Jeśli chodzi o endo/adeno, póki co nie mam objawów, większego bólu czy coś. Słyszałam, że może się pojawić. Staraliśmy się 6 miesięcy.Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
Euthyrox 0,25
01.12.24: ⏸️
18.12: wizyta, 0,47 cm człowieczka i bijące serduszko
28.12: plamienia, wizyta, 1,17 cm i bijące serduszko
09.01: wizyta, 2,5 cm dzidzi, bijące serduszko -
onalola wrote:Bardzo nie podoba mi się ta wiadomość 😢
Czyli powiedział że co, trzeba czekać na jakieś rozwiązanie ? ( Przyrost lub spadek bety?)
Powiedział, że jasne, warto powtórzyć betę w niedzielę, ale biorąc pod uwagę tc i przyrost to nie widzi tego zbyt optymistycznie. Po niedzielnych wynikach mam się zgłosić na wizytę stacjonarną do ginekologa i wtedy będzie pewność co i jak.
Z rozmowy generalnie wynikało, że powinnam się negatywnie nastawić.12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
09.01 beta 695, prog 27
17.01 - wizyta 🏥 -
truskawki981 wrote:Powiedział, że jasne, warto powtórzyć betę w niedzielę, ale biorąc pod uwagę tc i przyrost to nie widzi tego zbyt optymistycznie. Po niedzielnych wynikach mam się zgłosić na wizytę stacjonarną do ginekologa i wtedy będzie pewność co i jak.
Z rozmowy generalnie wynikało, że powinnam się negatywnie nastawić.
Nie pasuje mi ten tydzień, zdecydowanie jest do dupy 😢😪
Będę trzymać kciuki 🤞 pamiętaj, nie jesteś sama. Jesteśmy z tobą , na dobre i na złe wiadomości. Poczekaj na którekolwiek potwierdzenie. Choć wiem, że ciężko, ja też byłam w takiej sytuacji 😪2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
truskawki981 wrote:Powiedział, że jasne, warto powtórzyć betę w niedzielę, ale biorąc pod uwagę tc i przyrost to nie widzi tego zbyt optymistycznie. Po niedzielnych wynikach mam się zgłosić na wizytę stacjonarną do ginekologa i wtedy będzie pewność co i jak.
Z rozmowy generalnie wynikało, że powinnam się negatywnie nastawić.👧 07.2021 -
onalola wrote:Nie pasuje mi ten tydzień, zdecydowanie jest do dupy 😢😪
Będę trzymać kciuki 🤞 pamiętaj, nie jesteś sama. Jesteśmy z tobą , na dobre i na złe wiadomości. Poczekaj na którekolwiek potwierdzenie. Choć wiem, że ciężko, ja też byłam w takiej sytuacji 😪
Wiem, bardzo mi też przykro z Twojego powodu 😞
Ech... Teraz mnie nachodzą takie myśli, że może za mało się cieszyłam, że może byłam źle nastawiona. Nie zrozumcie mnie źle, chcieliśmy z mężem dziecko, ale zaskoczyło nas to że już w drugim cyklu się udało. I nagle tak poczułam, że całe moje życie się zmieni (bo to by było pierwsze dziecko) i z jednej strony się cieszyłam, z drugiej byłam trochę przerażona... Trudno mi to opisać.
Ale jestem niesamowicie wdzięczna Kochane za wsparcie 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 20:10
12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
09.01 beta 695, prog 27
17.01 - wizyta 🏥