X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Uwielbiam ten moment w ciągu dnia piję kawę i podczytuje co u Was <3

Dziewiarka dużo zdrówka Ci życzę!

Lia ten nowoczesny lekarz chat gpt jest niezwykły, też korzystam, ostatnio zauważyłam że ma nową funkcję nie tylko „wyszukaj” ale też „rozumuj” szoook 😁

Adu myślę że już pora na leniuchowanie w domku, starczy Ci pracy 😍

Dziewczyny czy bierzecie jakieś probiotyki w ciąży, jeżeli tak to jakie? :)

Dziewiarka, smoothie, magda87 lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dzień dobry,

Lia ten nowoczesny lekarz chat gpt jest niezwykły, też korzystam, ostatnio zauważyłam że ma nową funkcję nie tylko „wyszukaj” ale też „rozumuj” szoook 😁

Ja biorę sanprobi superformula i invag dopochwowo . Mocz i wymazy czyściutkie póki co

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mam problem z brzuchem jelitami to biorę vivomixx taki niebieski . Jak są problemy po zatruciu czy jelitówce to jest dobry też enterol. Ale enterol u mnie powodował rewolucje typu gazy:) vivomixx bardzo mi pomaga, drogi ale warto. Wypróbowałam dużo- z takich tańszych dobry jest sanprobi stress a do antybiotyku to sanprobi superformuła.

preg.png

age.png

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzikaplaża, mam jak Anakonda - najmocniej twardnieje jak budzę się leżąc na plecach, ale wystarczy się przekręcić albo wstać do łazienki i mija za chwilkę samo 😊 Też słyszałam, żeby nie brać nospy "od tak o" - im mniej leków tym lepiej jednak. Chyba że bardzo boli lub długo to wiadomo 😊

Anakonda, bardzo Ci współczuję tego samopoczucia. Moja przyjaciółka też miała wymioty aż do 3 trymestru, przeleżała całą ciążę błagając żeby to się skończyło, bo nie da już rady. Musiała do niej przyjeżdżać mama jak mąż był w pracy, bo nie dała sobie rady sama kanapki zrobić (którą i tak później zwróciła). Urodziła zdrową, silną i bardzo mądrą córeczkę. W drugiej ciąży było podobnie niestety, chociaż mdłości krócej trzymały no i znowu bez komplikacji urodziła zdrowe dziecko. Wierzę, że los Ci wynagrodzi niedługo to marne samopoczucie i zapomnisz o ciężkich chwilach 🤍 Swoją drogą - ciąża to niby taki naturalny stan dla organizmu kobiety (w sensie pierwotny, kobiety od zawsze rodzą dzieci), a czasem się wydaje, jakby organizm całą siłą się przed nią bronił 🙄

Dziewiarka, bierzesz jakieś leki na to zapalenie piersi? Bardzo Cię to boli biedaku? Zdrowiej 🙏🏼

Smerfetka, jak to rozumuj? 😮 Myślałam, że znamy się z nim jak łyse konie przez te nasze codzienne rozmowy 😂 Ale serio, w takich przypadkach jak wczoraj miałam to bardzo mnie uspokoił.

dzikaplaża, anakonda lubią tę wiadomość

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI w CZ: 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
    10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 marca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Nie wiem czy nie palne głupoty ale tak mi mówiono, że doraźnie nospy się nie bierze. Dopiero jak są przesłanki. Ponoć wychodzi teraz w badaniach że branie nospy w ciąży może powodować obniżone napięcie mięśniowe u dziecka. I oczywiście są sytuacje że to trzeba brać, ale jeżeli to tylko chwilowe twardnienia to ja bym nie brała.
    Powiem tak moja przyjaciółka( też po in vitro ) brała no spe i relanium od jakiegoś 12tc do tydzień przed porodem 36tc urodziła i chłopaki zero objawowo obniżonego napięcia . Czasami matka nie bierze nic a napięcie występuje. Moja dr wyraźnie mi napisała że jak są bóle skurcze napięcia twardnienia to mam brać no spe jeśli nie przejdzie relanium . Powiem tak to zależy kto jak ufa swojemu lekarzowi . Ja biorę no spe już 3 tydzień w zależności jaka będzie szyjka na połówkowych albo zostawiam albo odstawiam .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 marca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia ja miałam całkiem inne wyobrażenie o ciąży . Mówiłam że minie 1 trymestr wszystkie objawy będę gotowała zdrowe obiadki sałatki zdrowe przekąski a tu wszystko na co czekałam stało się jak sen . Ostatnio mama była i pyta jak z wyprawką nam idzie a ja nawet nie mam ochoty na szukanie wyprawki . W nocy z bezsilności aż się popłakałam mąż przyszedł do toalety myślał że mi się coś stało ale tylko przytulił i złapał za brzuch i powiedział do małego że by odpuścił już mamie .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • dzikaplaża Autorytet

Wysłany: 21 marca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, szok, że dalej Cie tak meczy 😔 A gest Twojego męża uroczy 🥹

Co do no spy to też czytałam o tym możliwym problemie z napięciem. Najgorzej ze sami lekarze mowia różne rzeczy 🙄 Przy pierwszym twardnieniu wzięłam, bo się wystraszyłam ale potem już nie. Wiadomo, jak nie będzie bardzo to nie będę brac.

Adu, wzielas tylko 4 dni, juz masz wiedzę wiec spokojnie. Ja tak mialam po polwysmazonym steku, kilka dni chodzilam zmartwiona. Potem po serku, bo sie okazał niepasteryzowany, a tylko termizowany. Nie damy rady mieć całej wiedzy. Na pewno nie jestemy pierwsze i nie ostatnie. Grunt ze jak już wiesz to dalej nie używasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 10:22

Lia., osiecka89 lubią tę wiadomość

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
    21-23dpt krwawienie - krwiak?
    28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
    7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
    9+5 wizyta 2.91 cm / 150
    11+0 4.45 cm / 164
    12+4 6.55 cm / 154
    prenatalne ✅️
    Pappa ✅️
    NIPT ✅️
    połówkowe ✅️
    echo serca ✅️

8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Powiem tak moja przyjaciółka( też po in vitro ) brała no spe i relanium od jakiegoś 12tc do tydzień przed porodem 36tc urodziła i chłopaki zero objawowo obniżonego napięcia . Czasami matka nie bierze nic a napięcie występuje. Moja dr wyraźnie mi napisała że jak są bóle skurcze napięcia twardnienia to mam brać no spe jeśli nie przejdzie relanium . Powiem tak to zależy kto jak ufa swojemu lekarzowi . Ja biorę no spe już 3 tydzień w zależności jaka będzie szyjka na połówkowych albo zostawiam albo odstawiam .

Dlatego napisałam że może a nie musi a ponoć logopedzi mają mnóstwo dzieci po nospowych. Dla mnie to lęk a nie suplement i jak każdy lek bierze się wtedy kiedy korzyści przewyższają jakieś skutki uboczne. Ja też brałam nospe jak mi brzuch był twardy przez cały dzień że się chodzić nie dało, ale doraźnie bym nie brała. A każdy zrobi jak uważa

age.png

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 21 marca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Lia ja miałam całkiem inne wyobrażenie o ciąży . Mówiłam że minie 1 trymestr wszystkie objawy będę gotowała zdrowe obiadki sałatki zdrowe przekąski a tu wszystko na co czekałam stało się jak sen . Ostatnio mama była i pyta jak z wyprawką nam idzie a ja nawet nie mam ochoty na szukanie wyprawki . W nocy z bezsilności aż się popłakałam mąż przyszedł do toalety myślał że mi się coś stało ale tylko przytulił i złapał za brzuch i powiedział do małego że by odpuścił już mamie .

Kochanego masz tego męża, naprawdę 🥺
    Mając takie wsparcie dasz radę ze wszystkim.
    A mały to silny chłop, że tak mocno zaznacza swoją obecność. Jeśli tylko możesz brać dalej tabletki i lepiej Ci po nich było to warto.
    A z wyprawką daj na razie na luz. Jest jeszcze dużo czasu. Wątpię, żeby jakikolwiek człowiek mając objawy przypominające grypę żołądkową miał ochotę na bieganie po sklepach. Zdążysz ze wszystkim na pewno 🤍 I jeszcze będziesz miała z tego radość, zobaczysz. Grunt to nie robić na sobie presji.

Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 21 marca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Anakonda, szok, że dalej Cie tak meczy 😔 A gest Twojego męża uroczy 🥹

Co do no spy to też czytałam o tym możliwym problemie z napięciem. Najgorzej ze sami lekarze mowia różne rzeczy 🙄 Przy pierwszym twardnieniu wzięłam, bo się wystraszyłam ale potem już nie. Wiadomo, jak nie będzie bardzo to nie będę brac.

Adu, wzielas tylko 4 dni, juz masz wiedzę wiec spokojnie. Ja tak mialam po polwysmazonym steku, kilka dni chodzilam zmartwiona. Potem po serku, bo sie okazał niepasteryzowany, a tylko termizowany. Nie damy rady mieć całej wiedzy. Na pewno nie jestemy pierwsze i nie ostatnie. Grunt ze jak już wiesz to dalej nie używasz.

Zgadzam się. Nie da się wszystkiego wiedzieć. Ja przez cały pierwszy miesiąc ciąży jadłam od czasu do czasu domowe pralinki rumowe od mojej szwagierki, bo nie wiedziała oczywiście jeszcze o mojej ciąży i wysłała nam je w prezencie. Myślałam, że są czekoladowe.. Później zdarzyło mi się oblizać palce w trakcie robienia ciasta z surowym jajkiem, a przedwczoraj pojechaliśmy z mężem na kebaba i uświadomiłam sobie, że w ciąży go jadłam, a przecież oni na bank tych warzyw dobrze nie myją..

Ktoś mi kiedyś powiedział, że dzieci są silniejsze niż myślimy i byle czym nie dadzą sobie zrobić krzywdy. A my i tak przecież uważamy jak tylko możemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 10:31

dzikaplaża, Kinia__, Domi94 lubią tę wiadomość

Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu żel aloesowy jest szkodliwy w ciąży? Ja to też pierwsze słysze…

Ja za poleceniem tutaj biorę ten sanprobi superformula :)

age.png

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 marca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Kochanego masz tego męża, naprawdę 🥺
    Mając takie wsparcie dasz radę ze wszystkim.
    A mały to silny chłop, że tak mocno zaznacza swoją obecność. Jeśli tylko możesz brać dalej tabletki i lepiej Ci po nich było to warto.
    A z wyprawką daj na razie na luz. Jest jeszcze dużo czasu. Wątpię, żeby jakikolwiek człowiek mając objawy przypominające grypę żołądkową miał ochotę na bieganie po sklepach. Zdążysz ze wszystkim na pewno 🤍 I jeszcze będziesz miała z tego radość, zobaczysz. Grunt to nie robić na sobie presji.
    No właśnie dr nie jest za tym by ponownie wprowadzić bonjeste i tu mam problem . Wiem że moja rodzinna bez problemu wystawi mi receptę ale też nie chcę ukrywać tego przed swoim lekarzem .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 21 marca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dostałam antybiotyk- Amotaks. Zastanawiam się, czy jest sens pisać do lekarz prowadzącej przed przyjmowaniem go? Rodzinny mocno zwrócił uwagę, żeby to był antybiotyk bezpieczny w ciąży, a ze względu na to, że objawy zamiast się uspokoić rozkręciły się plus moja astma i to zapalenie piersi to jednak widzi wskazanie do stosowania.

Ahossik91 lubi tę wiadomość

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    preg.png
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    I dostałam antybiotyk- Amotaks. Zastanawiam się, czy jest sens pisać do lekarz prowadzącej przed przyjmowaniem go? Rodzinny mocno zwrócił uwagę, żeby to był antybiotyk bezpieczny w ciąży, a ze względu na to, że objawy zamiast się uspokoić rozkręciły się plus moja astma i to zapalenie piersi to jednak widzi wskazanie do stosowania.

Ja sie machnełam, też brałam amotaks albo zamiennik ale z tym samym składem. Pomyłka :) augumentin brał syn i mi się pomieszało.

Anakonda, twój mąż rzeczywiście opiekuńczy. Mój dzisiaj mnie ganiał po schodach bo ociepla strych zeby mu cos przynosić :D, i obklejałam taśmą szafe w garderobie jak zasłaniał zeby przy remoncie sie nie zakurzyła . Taka taryfa ulgowa ze zrobił mi kanapke dzisiaj pierwszy raz od miesiąca :D bo mam robote na komputer. Pewnie jakby byl problem z szyjką czy coś to by wiecej koło mnie skakał ale tak to jakoś nie odczuwam.
    Zrobił mi kanapke i z tekstem: "no nie myśl sobie ze tylko dla ciebie , Różyczka też musi zjeść :D i mi język wystawił.
    Cały mój mąż.
    Moze ja tez przyjełam taką postawę juz kiedys z sama sama sama wszystko. Robię równo czy kosiarką czy przy remoncie czy sprzataniu...mam brązowy pas w karate, ćwiczyłam 17 lat, dalej machnę 30 pompek bez zadyszki-więcej jak mój maż :D i on chyba myśli że ja jestem taka jak terminator.

Dziewiarka, Lia., aswalda, Nowa9224 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:

O ja też mam astmę ;) ten antybiotyk dużo ciężarnych bierze. A jak się czujesz?

age.png

preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 21 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dzień dobry,

Sanprobi IBS biorę ale tylko jak sobie przypomnę ;) To jako dodatek do laktoferyny.
    W ogóle muszę zrobić morfo i toxo i jakoś tak odkładam na ostatnią chwilę :<
    Tak mi super szły ćwiczenia przed ciążą, a teraz totalny leń. Już miesiąc od zabiegu minął więc spokojnie bym mogła ale w ogóle mi się nie chce :/
    W końcu ból krocza trochę zelżał, może się rozciągnęło to co miało. Momentami ciężko mi było podnieść się z ziemi bez grymasu na twarzy.

Dziewiarka mam nadzieję, że szybko odczujesz poprawę po antybiotyku. Nie ma co się męczyć, pogonisz choróbsko i będzie lżej :)

Dziewiarka lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 marca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahossik91 wrote:
    Ja sie machnełam, też brałam amotaks albo zamiennik ale z tym samym składem. Pomyłka :) augumentin brał syn i mi się pomieszało.

Anakonda, twój mąż rzeczywiście opiekuńczy. Mój dzisiaj mnie ganiał po schodach bo ociepla strych zeby mu cos przynosić :D, i obklejałam taśmą szafe w garderobie jak zasłaniał zeby przy remoncie sie nie zakurzyła . Taka taryfa ulgowa ze zrobił mi kanapke dzisiaj pierwszy raz od miesiąca :D bo mam robote na komputer. Pewnie jakby byl problem z szyjką czy coś to by wiecej koło mnie skakał ale tak to jakoś nie odczuwam.
    Zrobił mi kanapke i z tekstem: "no nie myśl sobie ze tylko dla ciebie , Różyczka też musi zjeść :D i mi język wystawił.
    Cały mój mąż.
    Moze ja tez przyjełam taką postawę juz kiedys z sama sama sama wszystko. Robię równo czy kosiarką czy przy remoncie czy sprzataniu...mam brązowy pas w karate, ćwiczyłam 17 lat, dalej machnę 30 pompek bez zadyszki-więcej jak mój maż :D i on chyba myśli że ja jestem taka jak terminator.
    Uwierz że ja też zawsze wszystko sama taką Zosia samosia dla mnie nie było problemem złożenia szafy a kosiarka u mnie w ciągłym użytkowaniu. Zawsze mówiłam że jestem niezależna i zawsze sobie poradzę ale ja też mam małą wadę jestem (chyba teraz byłam ) pedantką wszystko musiało być idealne idealnie zrobione Ale mąż widzi bardziej moje samopoczucie że źle się czuję . Jak pytam co zje na obiad to tylko powie na co masz siłę to zrobisz jak nie to zrobi jak wróci . Ja odpuściłam jak dr w 16 tc powiedziała że szyjka mi się skraca i się przeraziłam że nie donoszę wtedy też mąż bardzo się wystraszył . Wiadomo jak nic by mi nie dolegało pewnie robiłabym to co zawsze .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 21 marca, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    O ja też mam astmę ;) ten antybiotyk dużo ciężarnych bierze. A jak się czujesz?

Z piersią jakby lepiej, ale i tak będę robić to usg we wtorek. Mam nadzieję, że w poniedziałek dostanę się do lokalnej ginekolog 🙈 fajnie byłoby to zrobić w ramach nfz. A ogólnie to jakby mnie coś przejechało, nie wiem skąd tyle tego kataru się produkuje 😅 kaszel w sumie najgorszy. Antybiotyk zacznę od wieczora, bo to co 12 h dawka.

'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 IVF MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
    Euthyrox 75, Acard 150
    1.12 ⏸️ naturalny cud
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
    6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
    17.02 9,5 cm Bobasa 💖
    10.03 200 g Dziewczynki 🌸
    15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
    preg.png
  • Ahossik91 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Uwierz że ja też zawsze wszystko sama taką Zosia samosia dla mnie nie było problemem złożenia szafy a kosiarka u mnie w ciągłym użytkowaniu. Zawsze mówiłam że jestem niezależna i zawsze sobie poradzę ale ja też mam małą wadę jestem (chyba teraz byłam ) pedantką wszystko musiało być idealne idealnie zrobione Ale mąż widzi bardziej moje samopoczucie że źle się czuję . Jak pytam co zje na obiad to tylko powie na co masz siłę to zrobisz jak nie to zrobi jak wróci . Ja odpuściłam jak dr w 16 tc powiedziała że szyjka mi się skraca i się przeraziłam że nie donoszę wtedy też mąż bardzo się wystraszył . Wiadomo jak nic by mi nie dolegało pewnie robiłabym to co zawsze .

To mamy tą samą wadę:D ja tez pedantka. Jak mój kosi to sprawdzam czy gdzies nie omija . Uważam że moje poczucie estetyki w wielu kwestiach różni się od poczucia estetyki mojego męża. Jemu to nic nie przeszkadza:)

preg.png

age.png

age.png
  • Krysia23 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie dam rady się do wszystkich odnieść, nie odzywałam się kilka dni, bo najpierw się tymi ruchami przejmowałam, raz coś czułam, potem znowu nie… potem doszedł stres przed połówkowymi, które mieliśmy wczoraj. Wszystko okazało się ok, torbiel się wchłania, został po niej tylko ślad. Lekarz powiedział, że to normalne że mogę jeszcze tych ruchów nie czuć, bo mam to łożysko na przedniej ścianie. Płeć potwierdzona 🩵🩵
    Co do ruchów to zauważyłam, że u mnie to występuje jak mam niewzdęty brzuch i jak jestem na maksa rozluźniona.

Mam nadzieję, że u Sunday jest wszystko w porządku.
    I że wszystkie Wasze dolegliwości szybko przejdą, żebyście mogły cieszyć się ciążą ☺️ Dziewiarka, mam nadzieję, że antybiotyk szybko pomoże 🙏🏼

Co do koszenia i różnych prac, ja po przeprowadzce do domu postanowiłam, że nie nabędę umiejętności koszenia trawy, bo jak ja bym to zaczęła robić to już by całkiem spadło na moją głowę. Mój mąż ma pewną pasję, która zajmuje mu dużo czasu, również w soboty w środku dnia, szczególnie w sezonie ogrodowym 😆🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 13:08

Patka123, Dziewiarka, smoothie, Lia., dzikaplaża, Nowa9224, Luna_, Domi94, Platynova55 lubią tę wiadomość

27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g

preg.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ