🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Ahossik91 wrote:To mamy tą samą wadę
ja tez pedantka. Jak mój kosi to sprawdzam czy gdzies nie omija . Uważam że moje poczucie estetyki w wielu kwestiach różni się od poczucia estetyki mojego męża. Jemu to nic nie przeszkadza:)
Ahossik91 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dziewiarka uważam, że jak są przesłanki solidne do antybiotyku to warto go wziąć. W poprzedniej ciąży wzięłam monural na zapalenie pęcherza i nie miałam skutków ubocznych.
Przez 4 MSC pierwszej ciąży brałam w miarę regularnie nospe, bo brzuch mi twardniał i miałam problemy z szyjką. Córka nie urodziła się z obniżonym napięciem. Miała asymetrię ale to z powodu ułożenia, jak duża część dzieci. Natomiast zawsze w kwestionariuszu do fizjo trzeba było wpisać leki brane w ciąży. Teraz jeśli trzeba będzie to będę brała, ale na razie nie twardnieje.
Ze względu na ZJD dwa razy do roku robię kurację probiotykiem sanprobi IBS. Właśnie skończyłam. Kolejnayzaczne na początku sierpnia.
Dzika plaża napisz mi proszę w wiadomości namiary na tych lekarzy od żył. Mam drobne pajączki, ale trochę ich już jest po poprzedniej ciąży, więc może warto to skontrolować. Miałaś skierowanie od internisty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 13:35
Dziewiarka lubi tę wiadomość
-
A jeszcze chciałam napisać, czy pamiętacie o kichaniu i kaszleniu z głową na bok, wtedy się nie obciążają tak MDM ☺️
Dziewiarka, Patka123, Maggy_88 lubią tę wiadomość
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g
-
Jestem 😊 znowu była obsuwa około godziny 😅 u Marianki wszystko dobrze, rośnie sobie dziewczyna ❤️ bardzo ruchliwa z niej pannica 😍 serduszko pieknie bije ❤️lekarz mówi, że pewnie za niedługo zacznę ja czuć tym bardziej, że taka z niej sprężynka 😅 cukry po glukozie mam ładne bo 122 po godzinie i 104 po 2 godzinach, ale naczczo było 94 i lekarz powiedział, żeby starać się trzymać diety, a krzywa powtórzymy jeszcze później 😊 morfologia i mocz też okej 😊 lekarz zmierzył też szyjkę macicy i powiedział że bardzo długo bo około 7 cm 😅😊
Zdjęcia Marianki nowego niestety nie mam, bo na tym sprzęcie NFZ średnio widać, ale widziałam ja dzisiaj z innej perspektywy bo usg było dowcipne 😁
Teraz 8 kwietnia prenatalne ❤️ wtedy zasypie Was zdjęciami 😁😍 dziękuję za wszystkie kciukasy 🥰smoothie, Lia., aswalda, Dziewiarka, anakonda, Patka123, dzikaplaża, osiecka89, Maggy_88, Zielona2024, Nowa9224, Sreberko, Luna_, Domi94, Platynova55 lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
2x ciąża pozamaciczna
Krwotok i usuniecie jajowodu
wizyta u M.P. 06. 2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 6DPT 26.0 Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 12DPT 412.0
14DPT 858.0Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰11w6d I prenatalne -->5.57 cm,160 ud/min.❤️ Test Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷
14w1d brykająca Księżniczka 😍
15w5d Księżniczka z pięknie bijącym ❤️17w2d ruchliwa Pannica 😍🩷
19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍
21w1d ślicznej kobietki ❤️
-
SandraH.97 wrote:Jestem 😊 znowu była obsuwa około godziny 😅 u Marianki wszystko dobrze, rośnie sobie dziewczyna ❤️ bardzo ruchliwa z niej pannica 😍 serduszko pieknie bije ❤️lekarz mówi, że pewnie za niedługo zacznę ja czuć tym bardziej, że taka z niej sprężynka 😅 cukry po glukozie mam ładne bo 122 po godzinie i 104 po 2 godzinach, ale naczczo było 94 i lekarz powiedział, żeby starać się trzymać diety, a krzywa powtórzymy jeszcze później 😊 morfologia i mocz też okej 😊 lekarz zmierzył też szyjkę macicy i powiedział że bardzo długo bo około 7 cm 😅😊
Zdjęcia Marianki nowego niestety nie mam, bo na tym sprzęcie NFZ średnio widać, ale widziałam ja dzisiaj z innej perspektywy bo usg było dowcipne 😁
Teraz 8 kwietnia prenatalne ❤️ wtedy zasypie Was zdjęciami 😁😍 dziękuję za wszystkie kciukasy 🥰
Mamy tego samego dnia prenatalne ❤️SandraH.97 lubi tę wiadomość
-
SandraH.97 wrote:Jestem 😊 znowu była obsuwa około godziny 😅 u Marianki wszystko dobrze, rośnie sobie dziewczyna ❤️ bardzo ruchliwa z niej pannica 😍 serduszko pieknie bije ❤️lekarz mówi, że pewnie za niedługo zacznę ja czuć tym bardziej, że taka z niej sprężynka 😅 cukry po glukozie mam ładne bo 122 po godzinie i 104 po 2 godzinach, ale naczczo było 94 i lekarz powiedział, żeby starać się trzymać diety, a krzywa powtórzymy jeszcze później 😊 morfologia i mocz też okej 😊 lekarz zmierzył też szyjkę macicy i powiedział że bardzo długo bo około 7 cm 😅😊
Teraz 8 kwietnia prenatalne ❤️ wtedy zasypie Was zdjęciami 😁😍 dziękuję za wszystkie kciukasy 🥰
Super,że wizyta udana ! ❤️
Glukoza 94 na czczo w krzywej to niestety cukrzyca, lepiej byłoby zasięgnąć opinii diabetologa. Niestety ale poranne cukry to głównie hormony i chyba nie znam jeszcze nikogo kto by je ogarnął dietą :<
A najgorszy moment z cukrami jeszcze przed nami(od 24tc.) więc lepiej wziąć to do kontroli.
Sama miałam cukry na czczo 92-93-94 i dostałam insulinę bo nieważne co zjadłam i o której, nie miało to znaczenia. -
Sandra, jakie piękne wieści 🥰 To teraz czekamy z Tobą na pierwsze kopniaczki, z taką energią na pewno będziesz ją dobrze czuła 😄
Nasz synek na każdych badaniach był dość spokojny, pomachał łapkami, naprężył brzuszek, obrócił się do góry nogami, ale bez spektakularnych kopniaków. Ciekawe jak bedzie później 😄
Ja też znalazłam fajny profil na tik toku - dominika_polozna - wrzuca głównie filmiki dotyczące opieki nad noworodkiem, wciągnęłam się i obejrzałam większość, sporo się dowiedziałam 😊 Jak macie do polecenia inne ciekawe konta położnych / lekarzy / mam to chętnie przyjmę 🥰SandraH.97 lubi tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI w CZ: 2 blastki 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
10.04: II prenatalne, 26 cm i 468 g 🩵
-
smoothie wrote:Super,że wizyta udana ! ❤️
Glukoza 94 na czczo w krzywej to niestety cukrzyca, lepiej byłoby zasięgnąć opinii diabetologa. Niestety ale poranne cukry to głównie hormony i chyba nie znam jeszcze nikogo kto by je ogarnął dietą :<
A najgorszy moment z cukrami jeszcze przed nami(od 24tc.) więc lepiej wziąć to do kontroli.
Sama miałam cukry na czczo 92-93-94 i dostałam insulinę bo nieważne co zjadłam i o której, nie miało to znaczenia.
Tylko, że ja często cukry rano mam okej😅 a tego dnia mogło być więcej, bo dzień wcześniej nie żałowałam sobie słodkiego (mój błąd) 😅 ale na pewno będę trzymać ręką na pulsie, chwilę pomierzę sama jeszcze w domu i jak tak dalej będzie na pewno odezwę się do diabetologa ( jak znajdę w moim mieście jakiegoś ogarniętego 😂)Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
2x ciąża pozamaciczna
Krwotok i usuniecie jajowodu
wizyta u M.P. 06. 2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 6DPT 26.0 Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 12DPT 412.0
14DPT 858.0Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰11w6d I prenatalne -->5.57 cm,160 ud/min.❤️ Test Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷
14w1d brykająca Księżniczka 😍
15w5d Księżniczka z pięknie bijącym ❤️17w2d ruchliwa Pannica 😍🩷
19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍
21w1d ślicznej kobietki ❤️
-
Anaam wrote:Pisałyście o kokonach, ja zastanawiam się nad zakupem konoku z huggles republic możecie sobie na insta. Opinie ma dobre, może któraś też będzie chciała skorzystać 🙂
Macie może jakieś opinie o łóżeczku-kołysce z lionelo coral white ?
Jesli chodzi o krew w nosie, tez mam okropne skrzepy z krwi, do tego bardziej mi się nos zatyka.
No i dołączam się do Mamuś które mają wymioty jeszcze. Ja dalej biorę Xonvea, bez tego nie da rady funkcjonować...
Sandra gratulacje ❤️ szyjka mega -
aswalda wrote:Też bym się z chęcią dowiedziała czegoś na temat takiego łóżeczka.
Jesli chodzi o krew w nosie, tez mam okropne skrzepy z krwi, do tego bardziej mi się nos zatyka.
No i dołączam się do Mamuś które mają wymioty jeszcze. Ja dalej biorę Xonvea, bez tego nie da rady funkcjonować...
Sandra gratulacje ❤️ szyjka megaStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Wow jaka szyjkaSuper że wizyta udana, widać jak one dodają skrzydeł
SandraH.97 lubi tę wiadomość
-
SandraH.97 wrote:Tylko, że ja często cukry rano mam okej😅 a tego dnia mogło być więcej, bo dzień wcześniej nie żałowałam sobie słodkiego (mój błąd) 😅 ale na pewno będę trzymać ręką na pulsie, chwilę pomierzę sama jeszcze w domu i jak tak dalej będzie na pewno odezwę się do diabetologa ( jak znajdę w moim mieście jakiegoś ogarniętego 😂)
Pilnuj, pilnuj !
Moje w 17tc też były okeja od 19tc się zaczęło. Generalnie, każdy organizm inny ale trzeba pamiętać,że co wyszło w krzywej to już zostaje w diagnozie. To nie jest badanie które powtarza się co parę tygodni bo jest dość obciążające.
-
SandraH.97 wrote:Tylko, że ja często cukry rano mam okej😅 a tego dnia mogło być więcej, bo dzień wcześniej nie żałowałam sobie słodkiego (mój błąd) 😅 ale na pewno będę trzymać ręką na pulsie, chwilę pomierzę sama jeszcze w domu i jak tak dalej będzie na pewno odezwę się do diabetologa ( jak znajdę w moim mieście jakiegoś ogarniętego 😂)
I dobrze robisz, pomierz sobie cukry poranne, one w cukrzycy ciążowej są często najgorsze i nawet ciężkie do ogarnięcia, że musi wjechać insulina. A np. cukry poposiłkowe są super. Lepiej trzymać rękę na pulsie, już niektórzy lekarze jak wyjdzie poranna glukoza powyżej 92 od razu mówią że to cukrzyca ciążowa.
-
Maggy, od ginekologa mialam. Ale lekarz pierwszego kontaktu bez problemu wystawi. No i w ciągu 7 dni maja Cie przyjac z uwagi na ciaze
Napiszę pozniej u kogo bylam i co i jak.
Maggy_88 lubi tę wiadomość
FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
8dpt 30
10dpt 77
12dpt 175
14dpt 438
16dpt 1109
18dpt 2316 (103%)
19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
21-23dpt krwawienie - krwiak?
28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
9+5 wizyta 2.91 cm / 150
11+0 4.45 cm / 164
12+4 6.55 cm / 154
prenatalne ✅️
Pappa ✅️
NIPT ✅️
połówkowe ✅️
echo serca ✅️
8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań
-
Patka123 wrote:I dobrze robisz, pomierz sobie cukry poranne, one w cukrzycy ciążowej są często najgorsze i nawet ciężkie do ogarnięcia, że musi wjechać insulina. A np. cukry poposiłkowe są super. Lepiej trzymać rękę na pulsie, już niektórzy lekarze jak wyjdzie poranna glukoza powyżej 92 od razu mówią że to cukrzyca ciążowa.
Bo to jest cukrzyca ciążowa. Maksymalna wartość jaką można mieć w krzywej na czczo to 91 i to jest fakt.Zadziwiające,że w tej dziedzinie obowiązują normy, a jak widać po lekarzach jest wielość interpretacji. Jedni ginekolodzy olewają, inni trzymają rękę na pulsie, zależy jak się trafi.
A tego nie powinno się bagatelizować.
Każdy diabetolog mi powtarzał,że w ciąży cukry powinny być na czczo nawet niższe niż normalnie, chyba,że właśnie organizm sobie nie radzi.Ahossik91 lubi tę wiadomość
-
smoothie wrote:Bo to jest cukrzyca ciążowa. Maksymalna wartość jaką można mieć w krzywej na czczo to 91 i to jest fakt.Zadziwiające,że w tej dziedzinie obowiązują normy, a jak widać po lekarzach jest wielość interpretacji. Jedni ginekolodzy olewają, inni trzymają rękę na pulsie, zależy jak się trafi.
A tego nie powinno się bagatelizować.
Każdy diabetolog mi powtarzał,że w ciąży cukry powinny być na czczo nawet niższe niż normalnie, chyba,że właśnie organizm sobie nie radzi.
Ja się spotkałam z różnymi interpetacjami lekarzy, ale mój lekarz ma taki sam stosunek jak piszesz. U mnie za 2 tyg. krzywa 😅 -
anakonda wrote:Czyli nie jestem sama a dr co na to że tak długo bierzesz ? Bo moja generalnie od samego początku mi niechętnie dawała receptę ale bez nie dało się żyć i się zastanawiam czy nie wrócić do nich . Ale też czytałam że te tabletki jakby uzależniają i też trzeba uważać . Ja po odstawieniu czułam się źle dwa dni potem w miarę wracałam do normalności i były dni w miarę ok że idzie znieść a w większości są katorga
-
Ja mam ciągle odruch wymiotny, najczęściej nad ranem albo jak mnie coś obrzydzi. Ostatnio zjadłam bułkę wysokobiałkową i całą zwróciłam. Ale już takich mdłości jak z pierwszego trymestru i uczucia grypy żołądkowej na szczęście nie mam. Bardzo Wam współczuje, takie dolegliwości to potrafią wyssać energię