🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, wybaczcie nagle zniknięcie, ale ktoś zhakowal mi maila, co w konsekwencji pociągnęło za sobą multum problemów i nieprzyjemności. Nie będę się wdawać w szczegóły, nigdy w życiu bym nie pomyślała, że mnie coś takiego spotka, kosztowało mnie to dużo nerwów przez prawie tydzień, tak, że zaczęłam reagować somatycznie (mdłości, ból brzucha, glowy, cukier mi oszalap, hipoglikemia przeplatana wyskokami po produktach ktore mi nigdy nie szkodziły), mam nadzieję, że małemu i mojej szyjce to nie zaszkodzilo... Biłam się z myślami czy robić nowe konto na owu, bo szczerze to nie czuje się już bezpiecznie w sieci, ale nie chciałam przepaść jak kamień w wodę, bo forum to jednak duże wsparcie. Postaram się przełamać i od czasu do czasu coś napisać, ale raczej ogranicze aktywność, jednak forum publiczne i niewiadomo kto skrycie podczytuje (nie żebym kiedykolwiek napisała coś pod czym bym się wstydziła podpisać, ale jednak chce chronić prywatność), może później zdecydujemy się na przeniesienie na zamkniętą grupę to będę czuć się bezpieczniej.
Nie nadrobię wpisów, ale gratuluję wszystkich udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne (@anakonda, trzymam kciukasy we wtorek, @dzikaplaza w srode, Lia i Luna Wy tez chybaw przyszlym tygodniu🤞). Ja mam połówkowe w czwartek, mam nadzieję, że stres nie namieszał. Dobrego weekendu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 15:15
Domel98, Ahossik91, Dziewiarka, dzikaplaża, Sreberko, Nowa9224, Patka123, Ala1118, SandraH.97, migotka_, magda87, smoothie, Luna_, anakonda, Rzelka, Domi94, Anaam, Maggy_88, Lia., Zielona2024, aswalda, Platynova55, Wojcinka, Kinia__ lubią tę wiadomość
-
Sunday92 wrote:Hej Dziewczyny, wybaczcie nagle zniknięcie, ale ktoś zhakowal mi maila, co w konsekwencji pociągnęło za sobą multum problemów i nieprzyjemności. Nie będę się wdawać w szczegóły, nigdy w życiu bym nie pomyślała, że mnie coś takiego spotka, kosztowało mnie to dużo nerwów przez prawie tydzień, tak, że zaczęłam reagować somatycznie (mdłości, ból brzucha, glowy, cukier mi oszalap, hipoglikemia przeplatana wyskokami po produktach ktore mi nigdy nie szkodziły), mam nadzieję, że małemu i mojej szyjce to nie zaszkodzilo... Biłam się z myślami czy robić nowe konto na owu, bo szczerze to nie czuje się już bezpiecznie w sieci, ale nie chciałam przepaść jak kamień w wodę, bo forum to jednak duże wsparcie. Postaram się przełamać i od czasu do czasu coś napisać, ale raczej ogranicze aktywność, jednak forum publiczne i niewiadomo kto skrycie podczytuje (nie żebym kiedykolwiek napisała coś pod czym bym się wstydziła podpisać, ale jednak chce chronić prywatność), może później zdecydujemy się na przeniesienie na zamkniętą grupę to będę czuć się bezpieczniej.
Nie nadrobię wpisów, ale gratuluję wszystkich udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne (@anakonda, trzymam kciukasy we wtorek, @dzikaplaza w srode, Lia i Luna Wy tez chybaw przyszlym tygodniu🤞). Ja mam połówkowe w czwartek, mam nadzieję, że stres nie namieszał. Dobrego weekendu!
Uff jak dobrze Ciebie tu widzieć! Współczuję ogromnie takich przeżyć, zamknięta grupa koniecznie nam się przyda. Najważniejsze, że udało się temat ogarnąć.'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
-
Sunday92 wrote:Hej Dziewczyny, wybaczcie nagle zniknięcie, ale ktoś zhakowal mi maila, co w konsekwencji pociągnęło za sobą multum problemów i nieprzyjemności. Nie będę się wdawać w szczegóły, nigdy w życiu bym nie pomyślała, że mnie coś takiego spotka, kosztowało mnie to dużo nerwów przez prawie tydzień, tak, że zaczęłam reagować somatycznie (mdłości, ból brzucha, glowy, cukier mi oszalap, hipoglikemia przeplatana wyskokami po produktach ktore mi nigdy nie szkodziły), mam nadzieję, że małemu i mojej szyjce to nie zaszkodzilo... Biłam się z myślami czy robić nowe konto na owu, bo szczerze to nie czuje się już bezpiecznie w sieci, ale nie chciałam przepaść jak kamień w wodę, bo forum to jednak duże wsparcie. Postaram się przełamać i od czasu do czasu coś napisać, ale raczej ogranicze aktywność, jednak forum publiczne i niewiadomo kto skrycie podczytuje (nie żebym kiedykolwiek napisała coś pod czym bym się wstydziła podpisać, ale jednak chce chronić prywatność), może później zdecydujemy się na przeniesienie na zamkniętą grupę to będę czuć się bezpieczniej.
Nie nadrobię wpisów, ale gratuluję wszystkich udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne (@anakonda, trzymam kciukasy we wtorek, @dzikaplaza w srode, Lia i Luna Wy tez chybaw przyszlym tygodniu🤞). Ja mam połówkowe w czwartek, mam nadzieję, że stres nie namieszał. Dobrego weekendu!
Dobrze ze ciaża ok bo juz sie balam ze z szyjka cos nie tak albo co innego....dobrze ze nic ci nie jest.
Dziwie sie ze przy cukrze 94 lekarz nie stwierdzil cukrzycy. Ja w drugiej ciazy mialam na czczo super drugi i trzeci przekroczony o 3 jednostki i pd razu dieta pomiar 5x dziennie itp....a wiadomo ze ten poranny jest duzo gorszy podniesiony niz tez po obciazeniu. Kolezanka miala ranne ok 95 i od razu insulina wjechała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 15:41
smoothie lubi tę wiadomość
-
Sunday, Miło Cie widzieć ponownie ❤️FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
8dpt 30
10dpt 77
12dpt 175
14dpt 438
16dpt 1109
18dpt 2316 (103%)
19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
21-23dpt krwawienie - krwiak?
28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
9+5 wizyta 2.91 cm / 150
11+0 4.45 cm / 164
12+4 6.55 cm / 154
prenatalne ✅️
Pappa ✅️
NIPT ✅️
połówkowe ✅️
echo serca ✅️
8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań
-
Sunday, dobrze Cię widzieć/słyszeć ❤️ współczuję stresów, oby organizm szybko doszedł do siebie 🤞
-
Sunday, my już chciałyśmy list gończy za Tobą słać!
Współczuje stresów ale dobrze, że jesteś ❤️👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205; 17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
6+4 IP krwiak, 7mm 💞
12+2 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
15+2 114g akrobatki 🌸
18+2 210g Hani 🐰
21+2 II prenatalne ok, 374g 🐨
Zostań ze mną 🙏
-
Najważniejsze,że jesteś ! ❤️
Współczuje przeżyć, dziwny jest ten świat -
Nie nadrobię wpisów, ale gratuluję wszystkich udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne (@anakonda, trzymam kciukasy we wtorek, @dzikaplaza w srode, Lia i Luna Wy tez chybaw przyszlym tygodniu🤞). Ja mam połówkowe w czwartek, mam nadzieję, że stres nie namieszał. Dobrego weekendu!Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dziewiarka, ja brałam antybiotyk (Fosfomycin) na zapalenie pęcherza jakoś miesiąc temu.
Sunday, super, że wróciłaś! 🤍 Uff, jaka ulga, już się martwiłyśmy! Mam nadzieję, że udało Ci się wszystko ogarnąć i teraz możesz odetchnąć. Co do grupy zamkniętej to jestem na tak, chyba Fb byłby wtedy najlepszy? Co myślicie?
Co do ćwiczeń to ja wzięłam się w tym tygodniu za jakieś łatwiejsze i ogólnie więcej się ruszam. W I trymestrze nie miałam kompletnie siły, więc mam nadzieję, że teraz uda mi się pociągnąć tak długo jak tylko dam radę 😁
Współczuję Wam tych mdłości, mam nadzieję, że niedługo miną i nie będziecie musiały się tak męczyć. Mnie trzymały do 16 tc.
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt! 😍 ja już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia 😊smoothie, Dziewiarka, SandraH.97, Nowa9224, Ahossik91 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023 🫶
👱♀️34.
❌️Endometrioza ❌️Adenomioza ✅️Jajowody drożne ✅️Tarczyca ✅️AMH 6.34
🧑36.
✅️Badanie nasienia (morfologia 5%, 74 mln/ml, pH 7.9)
💔01.2024 biochem. 5 tc
💔09.2024 biochem. 5 tc
⏸️28.11.24
16.12.24 jest ❤️ (6+1)
30.01.25 I prenatalne,niskie ryzyka,dziewczynka🩷
26.03.25 II prenatalne - 24 cm, 400 g 😍
🩺 24.04.25
-
Grupa to jak najbardziej super pomysł. Myślę, że już mamy dość zwartą, konkretną grupkę. Ja też jestem za FB jak cos
Luna_, Dziewiarka lubią tę wiadomość
FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
8dpt 30
10dpt 77
12dpt 175
14dpt 438
16dpt 1109
18dpt 2316 (103%)
19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
21-23dpt krwawienie - krwiak?
28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
9+5 wizyta 2.91 cm / 150
11+0 4.45 cm / 164
12+4 6.55 cm / 154
prenatalne ✅️
Pappa ✅️
NIPT ✅️
połówkowe ✅️
echo serca ✅️
8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań
-
Jejku współczuję tych stresówa są jakieś podejrzenia kto to mógł zrobić?
-
dzikaplaża wrote:Grupa to jak najbardziej super pomysł. Myślę, że już mamy dość zwartą, konkretną grupkę. Ja też jestem za FB jak cos
Na pewno będzie większa swoboda rozmawiania na prywatnej grupie niż tutajCzy oprócz grupy na fb mamy jeszcze jakieś możliwości?
-
Cześć dziewczyny, mało się odzywam w tygodniu, bo praca do 15, a potem wjeżdża drzemka regeneracyjna i odpoczywanko, więc tylko czytam na bieżąco i lajkuje posty z wiadomościami z wizyt 😅
Gratuluję dobrych wieści i trzymam niezmiennie kciuki za wszystkie wizytujące codziennie 🤞
My się wizytujemy we wtorek i dziś zbadałam żelazo (85 ug/dl) i ferrytyne (24 um/ml) i jak ferrytyny mam za mało to żelazo wygląda ok?
Ja czuję ruchy, ale nie jest to mega regularne, bo ostatnio czułam w niedziele dwa razy i chyba tylko dlatego że byłam w zwykłych spodniach, a nie luźnych i siedziałam pół dnia, a kolejny raz dopiero wczoraj wieczorem jak się położyłam do spania na prawym boku 🤭 ale póki co mnie to nie stresuje 😊 jakoś spodziewałam się po sobie dużo więcej stresu w ciąży, a pochodzę do wszystkiego z totalnym luzem 🫣 również jestem dalej w grupie mdłości i średnio raz w tygodniu coś musi być zwymiotowane w całości 🙄 -
Domi94 wrote:My się wizytujemy we wtorek i dziś zbadałam żelazo (85 ug/dl) i ferrytyne (24 um/ml) i jak ferrytyny mam za mało to żelazo wygląda ok?
Domi, poziom żelaza jest dobry, ale ferrytyna jest niska, co może oznaczać wyczerpywanie się zapasów żelaza. Chociaż lekarz może zlecić tylko kontrole za jakiś czas żeby zobaczyć tendencję. Ty możesz wzbogacić dietę o te produkty które mają dużo tego pierwiastkaa tak zapytam lekarz zlecił Ci wykonanie tych badań z jakiegoś powodu? Czy coś w morfologii było obniżone i dlatego? Pytam bo ja nie robiłam tych badań, a może powinnam też sprawdzić
-
Jak dla mnie grupa na fb chyba brzmi najsensowniej, bo rzeczywiście jesteśmy zgrane w dużej mierze, taki czat grupowy można też wtedy utworzyć. 😉
Luna_, dzikaplaża lubią tę wiadomość
'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
-
Dziewiarka wrote:Jak dla mnie grupa na fb chyba brzmi najsensowniej, bo rzeczywiście jesteśmy zgrane w dużej mierze, taki czat grupowy można też wtedy utworzyć. 😉
To ja nie jestem na bieżąco 😅 myślałam że na tych grupach jest tylko funkcja dodawania postów, a to średnio wygodne, ale jak jest czat to suuuuper!Dziewiarka lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Domi, poziom żelaza jest dobry, ale ferrytyna jest niska, co może oznaczać wyczerpywanie się zapasów żelaza. Chociaż lekarz może zlecić tylko kontrole za jakiś czas żeby zobaczyć tendencję. Ty możesz wzbogacić dietę o te produkty które mają dużo tego pierwiastka
a tak zapytam lekarz zlecił Ci wykonanie tych badań z jakiegoś powodu? Czy coś w morfologii było obniżone i dlatego? Pytam bo ja nie robiłam tych badań, a może powinnam też sprawdzić