🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatkaaa wrote:Dziękuje za gratulacje ❤️.
Chyba i tak pójdę jeszcze do innego lekarza. Tym razem chyba na NFZ sprobuje.
Nie lubię jak tak lekarz lekceważąco podchodzi i to prywatnie.
Zawsze warto się konsultować.
A u lekarza przede wszystkim musisz się dobrze czuć, ufać mu i mieć możliwość pytania o wszystko, a wszystko. Jeszcze jak płacisz za usługę no to przepraszam bardzo nie powinnaś czuć się lekceważona.
Ciąża trochę trwa więc warto wybrać kogoś kto o Was zadba ❤️
Beatkaaa lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie ciąża trochę młodsza wg OM 6+1, wg usg 5+5, ale najważniejsze to bijące serduszko 🥰 totalnie się tego nie spodziewałam. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn!
smoothie, Luna_, Nowa9224, Wojcinka, Paulina66, onalola, Britta, Miś, Mała.mi 93, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość
27.11 beta 327.2
29.11 beta 693.9
4.12 beta 3008
10.12 pierwsza wizyta i mamy ❤️ -
Kinia__ wrote:Ja już po wizycie ciąża trochę młodsza wg OM 6+1, wg usg 5+5, ale najważniejsze to bijące serduszko 🥰 totalnie się tego nie spodziewałam. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn!
Kinia__ lubi tę wiadomość
-
Kinia__ wrote:Ja już po wizycie ciąża trochę młodsza wg OM 6+1, wg usg 5+5, ale najważniejsze to bijące serduszko 🥰 totalnie się tego nie spodziewałam. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn!
Jest serduszko! Mega 😍 gratulacje!Kinia__ lubi tę wiadomość
-
Gratulacje! ❤️❤️Kinia__ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt! ♥️
@Beatkaaa poszłabym na twoim meisjcu do innego lekarza... Wkurzyła tym się za takie podejście zwłaszcza na wizycie prywatnej.
A na zdjęciu które dostałaś z dzieisjzej wizyty nie masz napisanego wieku ciąży albo wartości CRL?
Co do porodu w lecie to ja wam powiem ze cieszcie się że rodzicie w Polsce a nie w Emiratach 😂 u mnie pod koniec lipca będzie 50+ stopni i nie ma absolutnie mowy o spędzeniu chociaż sekundy na dworze z noworodkiem tak do października.
Maye rodziłam w połowie marca (38+1, indukcja porodu że względu na niedomoge łożyska) i to jest taka pogoda podobna do lata w Polsce - bardzo polecam! Nie będziecie potrzebować dla maluszków nic poza pieluszką i bodziakiem serio moja córka czapeczkę miała na sobie tylko od razu po porodzie i już nigdy więcej. Żadnych kocyków, spodenek, skarpetek itd no zyc nie umierać jedyne co to musicie zaopatrzec się w parasolkę i wiatraczek do wózka
Ps. Oczywiście na pewno "ciocie dobra-rada" i tak będą mówić że gdzie skarpetki, gdzie czapeczka itd ale nie dajcie się serio. Nie ma nic gorszego niż przegrzanie maluszkaBritta, Miś, Mała.mi 93, smoothie, Letynia lubią tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
20/11 Beta - 470 🥹
22/11 Beta - 1151 😍🥹
19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
03/01 - wizyta 🤞
17/01 - prenatalne 🙏🤞
-
Agat99 wrote:Cudownie gratuluję serduszka ❤️ ! A miałaś już założoną kartę ciąży czy dopiero na kolejnej wizycie?
Anaam, Mała.mi 93, smoothie lubią tę wiadomość
27.11 beta 327.2
29.11 beta 693.9
4.12 beta 3008
10.12 pierwsza wizyta i mamy ❤️ -
Dzień dobry
Przychodzę do was z wątku miesięcznego testowania 😜
5.12 pierwsza nieśmiała kreska, póki co ciemnieją 💪🏼
Nie mieszkam w PL, pierwsza wizyta zapewne będzie w styczniu, póki co dużo stresu i nadziei 🤞🏼🥹
Pozdrawiam Wam i miłego dnia ❤️
Paulina66, Agat99, Santal3, Nowa9224, Miś, Kroliczek2411, smoothie, Luna_, onalola, Letynia lubią tę wiadomość
-
Olcia1987 wrote:
Ale natrzaskałaś tych testów 😜 aż mam ochotę sama nasikać na patyk 😁Olcia1987 lubi tę wiadomość
Starania od lutego 2021
AMH 1.9
Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
04-11.2024 - stymulacja
10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
17.01.2025 - prenatalne 🙏
21.01.2025 - wizyta 🙏
+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2 -
Britta wrote:Witamy 🌞 rozgość się ☕🎄
Ale natrzaskałaś tych testów 😜 aż mam ochotę sama nasikać na patyk 😁
A bo ja to lubię ten sport 🤣
Owulacyjne od okresu, ciążowe od owulacji 😜 nakręcam gospodarkę 🤣🤣Britta, Miś, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość
-
Olcia1987 wrote:A bo ja to lubię ten sport 🤣
Owulacyjne od okresu, ciążowe od owulacji 😜 nakręcam gospodarkę 🤣🤣
Witaj Też mam taką kolekcję ! od 8dpoOlcia1987 lubi tę wiadomość
-
Olcia1987 wrote:
Witamy, piękne kreseczki 😊 wybierasz się na betę? -
Anaam wrote:Ja dziś melduje tak silne mdłości, że aż zwolniłam się z pracy 🥴
Biedna ☹️ korzystaj z wolnego i odpoczywaj.
Ja mam mdłości, ale lekkie, więc myślę, że mogą się jeszcze rozkręcić 🙈 Moim silnym objawem jest zmęczenie, śpie po 10h w nocy i czasami robię jeszcze drzemkę w ciągu dnia. Mam wolne do końca roku, więc odpoczywam ile się da. A jak to u Was wygląda ze sportem? Robicie coś? -
Ja wcześniej dużo biegałam, ale teraz się boję ze względu na tętno
Więc jeżdżę na rowerku stacjonarnym, a w weekend chodzę z kijkami, bo teraz jest już ciemno jak wracam z pracy -
Luna_ wrote:Witamy, piękne kreseczki 😊 wybierasz się na betę?
Hej
W stopce moje wyniki z poniedziałku, beta 196
W NL nie robią powtórki ale udało mi się załatwić skierowanie „na lewo” i idę w piątek
TSH wyszło strasznie wysokie, leki zwiększone 😓🤞🏼 -
Luna_ wrote:Biedna ☹️ korzystaj z wolnego i odpoczywaj.
Ja mam mdłości, ale lekkie, więc myślę, że mogą się jeszcze rozkręcić 🙈 Moim silnym objawem jest zmęczenie, śpie po 10h w nocy i czasami robię jeszcze drzemkę w ciągu dnia. Mam wolne do końca roku, więc odpoczywam ile się da. A jak to u Was wygląda ze sportem? Robicie coś?
Noo u mnie też lekkie mdłości chodź czasem jest hardcore. To jest takie skokowe. Ale ze spaniem i zmęczeniem to jest katastrofa. Też śpię po 11 h w nocy a w pracy to oczy się same zamykają.Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Hej, ja po wczorajszej wizycie byłam wymeczona - opoznienie 40 min, 50 min w gabinecie I już się nie odezwalam🙈
Ku mojemu zaskoczeniu- ciąża o jeden dzień młodsza niż w apce, czyli wczoraj było 5+3. Co dziwne bo według testów i objawów owulki myślałam że jest starsza i nic mi się już nie zgadza, jakiś dziwny cykl miałam😂
Serduszka jeszcze nie było, pęcherzyk widać ciąża dobrze umiejscowiona. Wszystko ok, dostałam proga. Kolejna wizytę zapisała mi na 30.12, ale ja przed świętami pragnę zobaczyć serduszko by być spokojniejsza, więc zapisałam się na następną środę prywatnie i będzie to 6+4 więc mam nadzieję że już zobaczę 🥰smoothie, Miś lubią tę wiadomość
-
Luna_ wrote:Biedna ☹️ korzystaj z wolnego i odpoczywaj.
Ja mam mdłości, ale lekkie, więc myślę, że mogą się jeszcze rozkręcić 🙈 Moim silnym objawem jest zmęczenie, śpie po 10h w nocy i czasami robię jeszcze drzemkę w ciągu dnia. Mam wolne do końca roku, więc odpoczywam ile się da. A jak to u Was wygląda ze sportem? Robicie coś?