🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyniki dzisiejszej bety : 3836,0, progesteron 22,96❤️ omg naprawdę jestem w ciąży 🤪🥹
Czy progesteron jest ok? zakres 11-44,3.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 12:11
onalola, Luna_, Miś, smoothie, Agat99, Britta, Wojcinka lubią tę wiadomość
30.11 ⏸️ -
Anaam wrote:Ja dziś melduje tak silne mdłości, że aż zwolniłam się z pracy 🥴
Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
@Olcia1987 a rzeczywiście masz betę w stopce, jakoś to przeoczyłam, to trzymam kciuki za przyrost! 🤞 Ja mieszkam w DE i tu też w sumie bada się betę raz, żeby potwierdzić ciążę, ale ja jestem w klinice niepłodności więc zlecili mi 2 raz, a później już nie badałam, bo przyrost się zgadzał 😊
@Donna89 super wieści, najważniejsze, że wszystko jest w porządku, a za tydzień pewnie będzie już serduszko 🫶
@Santal3 gratuluję bety 😊 progesteron wydaje mi się być w porządku, jeśli nie masz plamień
@Platynova55 kciuki za dzisiejszą wizytę, odezwij się później co tam 🤞Platynova55, Olcia1987, Santal3 lubią tę wiadomość
-
Platynova55 wrote:Biedna 😔 znam ten ból, u mnie dziś pierwszy raz w pracy mdłości skończyły się w toalecie. Mam nadzieję, że to dobry znak, bo dziś wybieram się do lekarza i strasznie się boje. Odkąd byłam na IP to cały czas plamie, wiem że to normalne przy krwiaku, ale martwię się czy zarodek to przetrwa i czy dalej bije mu serce
Platynova55 lubi tę wiadomość
-
Santal3 wrote:Wyniki dzisiejszej bety : 3836,0, progesteron 22,96❤️ omg naprawdę jestem w ciąży 🤪🥹
Czy progesteron jest ok? zakres 11-44,3.
Piękna beta 🧡
Santal3 lubi tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3, olej lniany
25.11.2024 beta 141, prog. 25,1
27.11.2024 beta 229, prog. 25,1
04.12.2024 beta 1155, prog. 32,7
06.12.2024 beta 2271
17.12.2024 prog. 26,20 -
Platynova55 wrote:Biedna 😔 znam ten ból, u mnie dziś pierwszy raz w pracy mdłości skończyły się w toalecie. Mam nadzieję, że to dobry znak, bo dziś wybieram się do lekarza i strasznie się boje. Odkąd byłam na IP to cały czas plamie, wiem że to normalne przy krwiaku, ale martwię się czy zarodek to przetrwa i czy dalej bije mu serce
Platynova55 lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
No u mnie też dziś pojawiły się plamienia 😭 jestem przerażona. jedno trochę bordowej krwi, drugie brązowe. Wizyta jutra, jak się zacznie gorzej to trzeba będzie na izbę przyjęć. Nie miałam wcześniej ani jednego plamienia. Co to się może dziać?
-
Dziewczyny, nadal Was trochę podczytuje i mocno kibicuje! ❤️
Gratuluję serduszek i bet. Natomiast współczuję mdłości 🙁
Ale a propos badania bet, właśnie zdziwiłam się że ostatnio ginekolożka mi zarzuciła że bez sensu tyle razy sprawdzałam betę i że gdyby nie to to był dostała okres i nawet bym się nie zorientowała, że jakaś ciąża była. Abstrahując od poziomu empatii to patrząc na stopki wielu dziewczyn myślałam wcześniej że to jest standard, że się bada 3 razy (a dwa co najmniej). Więc w sumie Luna trochę mnie zdziwiłas że w DE zasadniczo bada się tylko raz 😀12.2024 - cb (2cs) -
Letynia wrote:No u mnie też dziś pojawiły się plamienia 😭 jestem przerażona. jedno trochę bordowej krwi, drugie brązowe. Wizyta jutra, jak się zacznie gorzej to trzeba będzie na izbę przyjęć. Nie miałam wcześniej ani jednego plamienia. Co to się może dziać?
Letynia lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Letynia wrote:No u mnie też dziś pojawiły się plamienia 😭 jestem przerażona. jedno trochę bordowej krwi, drugie brązowe. Wizyta jutra, jak się zacznie gorzej to trzeba będzie na izbę przyjęć. Nie miałam wcześniej ani jednego plamienia. Co to się może dziać?
-
Witajcie dziewczyny,
Po 1.5 roku starań. Po wyrównaniu niedoborów i wyciszeniu IO. Zrzuceniu 10 kg. Po samodzielnej diagnozie dominacji estrogenowej lekarz przepisał mi progesteron. Było to 26.11... Zaczęłam go brać 28.11 i... jestem w ciąży ♥️ Beta w poniedziałek 422 a dziś 1173. Test ciążowy robiłam w mikołajki ♥️ Termin z om 20.08.
Progesteron 9.11 -33,60
To moja druga ciąża, mam córkę z marca 2021.
Trzymajcie kciuki ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 16:44
Britta, Kroliczek2411, Agat99, Luna_, Santal3, Olcia1987, onalola, smoothie, Nowa9224, Mała.mi 93, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Platynova55 wrote:Może to krwiak jak u mnie? U mnie na początku było brązowe, potem trochę krwi a teraz od kilku dni dalej brązowe plamienie. A boli Cię brzuch albo masz jakieś inne objawy? Może warto dla świętego spokoju podjechać na IP?
A taki krwiak może powstać w trakcie ciąży? Bo byłam przed owulacją na usg i endometrium wg lekarza było prawidłowe. Brzuch to mnie bardziej chyba już ze stresu pobolewa. Jak mąż wróci z pracy to ewentualnie z nim pojadę na IP, znalazłam termin na jutro i myślałam, ze doczekam, ale to jeszcze 24 h do wizyty.
Nospę można brać przeciwskurczowo? -
Letynia wrote:A taki krwiak może powstać w trakcie ciąży? Bo byłam przed owulacją na usg i endometrium wg lekarza było prawidłowe. Brzuch to mnie bardziej chyba już ze stresu pobolewa. Jak mąż wróci z pracy to ewentualnie z nim pojadę na IP, znalazłam termin na jutro i myślałam, ze doczekam, ale to jeszcze 24 h do wizyty.
Nospę można brać przeciwskurczowo?Letynia lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Letynia wrote:A taki krwiak może powstać w trakcie ciąży? Bo byłam przed owulacją na usg i endometrium wg lekarza było prawidłowe. Brzuch to mnie bardziej chyba już ze stresu pobolewa. Jak mąż wróci z pracy to ewentualnie z nim pojadę na IP, znalazłam termin na jutro i myślałam, ze doczekam, ale to jeszcze 24 h do wizyty.
Nospę można brać przeciwskurczowo?
Ja zauważyłam że najpierw pobolewał mnie krzyż i lekko brzuch a potem obserwowałam krwawienie. Od razu się kładłam no i tak miałam kilka razy. Nie wiem czy to od progesteronu czy od czegoś innego ale biorę teraz codziennie magnez plus jak czuje lekkie skurcze to no-spę. Lekarz powiedział że mogę brać nawet 3 razy dziennie, ale na razie nie było takiej potrzeby. Już od jakiś 5 dni plamień nie mam (i mam nadzieję że tak zostanie).
Nadal masz plamienie czy to takie jednorazowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 17:15
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3, olej lniany
25.11.2024 beta 141, prog. 25,1
27.11.2024 beta 229, prog. 25,1
04.12.2024 beta 1155, prog. 32,7
06.12.2024 beta 2271
17.12.2024 prog. 26,20 -
truskawki981 wrote:Dziewczyny, nadal Was trochę podczytuje i mocno kibicuje! ❤️
Gratuluję serduszek i bet. Natomiast współczuję mdłości 🙁
Ale a propos badania bet, właśnie zdziwiłam się że ostatnio ginekolożka mi zarzuciła że bez sensu tyle razy sprawdzałam betę i że gdyby nie to to był dostała okres i nawet bym się nie zorientowała, że jakaś ciąża była. Abstrahując od poziomu empatii to patrząc na stopki wielu dziewczyn myślałam wcześniej że to jest standard, że się bada 3 razy (a dwa co najmniej). Więc w sumie Luna trochę mnie zdziwiłas że w DE zasadniczo bada się tylko raz 😀
Współczuję Ci takiej "empatycznej" doktor 🙈
Mi się wydaję, że każdy powinien badać betę tyle razy ile sam uważa za stosowne, czasami to jest stresujące nie znając przyrostu, ale myślę też, że za częste badanie też trochę stresuje 😁 no w DE tak jest, zbadali mi też 2 razy progesteron, nawet nie wiem ile mam, bo mój lekarz powiedział tylko, że jest wszystko w normie, to się tego trzymam 😁 w razie plamień czy mocnego bólu mogę przyjść każdej chwili bez umawianej wizyty. -
Jeśli się martwisz to ja bym od razu udała się do lekarza, chociażby dla własnego spokoju, chociaż trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku 🤞🫶 Ja z kolei nie słyszałam o ciąży bez plamień, każda kobieta z mojego otoczenia mówiła, że w którymś momencie ciąży plamiła, to czasami myślę, że to jest normalne? Chociaż zawsze lepiej mieć rękę na pulsie i wszystko sprawdzać.Letynia lubi tę wiadomość
-
Luna_ wrote:Współczuję Ci takiej "empatycznej" doktor 🙈
Mi się wydaję, że każdy powinien badać betę tyle razy ile sam uważa za stosowne, czasami to jest stresujące nie znając przyrostu, ale myślę też, że za częste badanie też trochę stresuje 😁 no w DE tak jest, zbadali mi też 2 razy progesteron, nawet nie wiem ile mam, bo mój lekarz powiedział tylko, że jest wszystko w normie, to się tego trzymam 😁 w razie plamień czy mocnego bólu mogę przyjść każdej chwili bez umawianej wizyty.
W NL hcg raz. Progesteronu wcale 🤷🏻♀️
A do 12 tyg nic nie dają i nie robią nic. Jak ma się utrzymać to się utrzyma, jeśli nie to tak miało być. Dopiero po 3 poronieniach reagują, bo widocznie to nie problem z zarodkiem tylko kobieta. Ale do 3x w ogóle zero zainteresowania 😓
Póki co testy mi ciemnieją, na piątek wykupiłam na „lewej stronie” hcg i zobaczę
Poersi bolą, brzuch jak na okres, dziś trochę plecy, miałam tak samo z córką więc 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 17:46
-
Olcia1987 wrote:W NL hcg raz. Progesteronu wcale 🤷🏻♀️
A do 12 tyg nic nie dają i nie robią nic. Jak ma się utrzymać to się utrzyma, jeśli nie to tak miało być. Dopiero po 3 poronieniach reagują, bo widocznie to nie problem z zarodkiem tylko kobieta. Ale do 3x w ogóle zero zainteresowania 😓
Póki co testy mi ciemnieją, na piątek wykupiłam na „lewej stronie” hcg i zobaczę
Poersi bolą, brzuch jak na okres, dziś trochę plecy, miałam tak samo z córką więc 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼
To wszystko wskazuje na to, że będzie dobrze 😊Olcia1987 lubi tę wiadomość
-
Badanie bhcg z dzisiaj (13-14 dpo): 234, to się dzieje 🥹
Kompulsywnie sprawdzałam aplikacje od 15 czy przypadkiem nie wrzucili wyników wcześniej 🤣 Powtórke zrobię w piątek z progesteronem.
Przyrastaj ładnie, proszę 🤞🫣Santal3, Luna_, Mała.mi 93, Wojcinka lubią tę wiadomość
Staranie o pierwsze 👶 od 08 2024
09 2024 biochem w 1cs 💔
9.12 4cs 11dpo ⏸️ 🥹
11.12 beta hcg 234 U/l
13.12 beta hcg 550 U/l, prog ok. 26.6 ng/ml -
Miś wrote:Ja zauważyłam że najpierw pobolewał mnie krzyż i lekko brzuch a potem obserwowałam krwawienie. Od razu się kładłam no i tak miałam kilka razy. Nie wiem czy to od progesteronu czy od czegoś innego ale biorę teraz codziennie magnez plus jak czuje lekkie skurcze to no-spę. Lekarz powiedział że mogę brać nawet 3 razy dziennie, ale na razie nie było takiej potrzeby. Już od jakiś 5 dni plamień nie mam (i mam nadzieję że tak zostanie).
Nadal masz plamienie czy to takie jednorazowe?