🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Ahhhh, no muszę jakoś poszukać innego, bo z ta owulacją to ja nie wiem.. a też nie chcę mierzyć pierwszej bety z obecną , bo to bez sensu. chce teraz ten jeden przyrost , który moim zdaniem wynosi więcej niz 66%2 cs 11/24 cb 💔
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
Kroliczek2411 wrote:Dzięki dziewczyny. Ja chyba i tak nie wytrzymam i pójdę na tą betę w środę wtedy już powinno być wiadomo co i jak ✊🏻.
@onalola czyli my dwie w środę robimy 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Ja w środę robię, więc razem będziemy przez to przechodzić.Kroliczek2411 lubi tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3, olej lniany
25.11.2024 beta 141, prog. 25,1
27.11.2024 beta 229, prog. 25,1
04.12.2024 beta 1155, prog. 32,7
06.12.2024 beta 2271
17.12.2024 prog. 26,20 -
onalola wrote:No i wszystkie pokazują niski wzrost 😪
Jesteśmy w podobnej sytuacji, czyli nie wiadomo jak będzie, więc bardzo Cię proszę bądź dobrej myśli wraz ze mną 🤞.
Już zrobiłam przegląd forum i widziałam że nawet przy becie o przyroście 50-56% wszystko było ok i dzieci już są na świecie. Więc to mnie podbudowało.Agat99, Kroliczek2411, Platynova55, Mała.mi 93, Britta lubią tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3, olej lniany
25.11.2024 beta 141, prog. 25,1
27.11.2024 beta 229, prog. 25,1
04.12.2024 beta 1155, prog. 32,7
06.12.2024 beta 2271
17.12.2024 prog. 26,20 -
Witam nowe dziewczyny! 😊 pododaję Wasze terminy porodów na 1 stronę wieczorkiem.
Badanie przyrostu bety jest mega stresujące, ale rozumiem, że chcecie sprawdzać, inaczej na tym etapie się nie da..
Ja jutro mam akurat kontrolne badania Tsh, a wizytę u lekarza przesunęłam na czwartek i będę 5+6 z wielką nadzieją na serduszko bo wiem, że owulacja była ok. 11dcKinia__, Kroliczek2411, Platynova55, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
-
Miś wrote:Jesteśmy w podobnej sytuacji, czyli nie wiadomo jak będzie, więc bardzo Cię proszę bądź dobrej myśli wraz ze mną 🤞.
Już zrobiłam przegląd forum i widziałam że nawet przy becie o przyroście 50-56% wszystko było ok i dzieci już są na świecie. Więc to mnie podbudowało.
Od generalnie 2 tygodni mam taki emocjonalny rolercoster , że szok i dramat jakiś.. pierw podejrzenie biochema , potem niski progesteron, że się nie utrzyma. potem rośnie pięknie rośnie, nadzieja się pojawiła i teraz znowu spadek przyrostów i nadziei i humoru
Po prostu no ja pitole. Dobrze , że jesteście tu ze mną, można porozmawiać i się wyżalić (mąż nie rozumie, nie winie go), i dodacie wsparcie i otuche
Ale no na razie pożegnałam i zakopałam humor..
2 cs 11/24 cb 💔
Mam dzisiejszy wynik 🤩 beta 427 ❤️ oby dalej tak pięknie rosło.
Kurcze dziewczyny, współczuję Wam tego stresu z przyrostami, ale to forum jest idealnym dowodem na to, że każda ciąża jest inna i przeróżne cuda się dzieją. Najważniejsze, że jest w normie, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i po wizytach u lekarza będziecie miały trochę stabilniejszy pogląd na sytuację 🤞🏼Agat99, onalola, adu, Letynia, Wojcinka, Kroliczek2411, smoothie, Mała.mi 93, Platynova55 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie. Też rozumiem Wasz stres ale dokładnie, to forum pokazuje że każdy organizm jest inny, każdy ma inne wartości, to że ktoś ma mniej czy więcej nie musi nic oznaczać. A w większości oznacza niepotrzebny stres… także głowa do góry, będzie dobrze 😘
Ja dziś też zapisałam się do Endo bo mam niedoczynność tarczycy i w piątek tsh mialam 2,4 i lekarka skomentowała że to niedobrze. I zasiało we mnie to ziarnko niepewności że coś może pójść nie tak. Ale staram się tłumaczyć, że dawkę leków mam zwiększoną, wizytę umówioną i nic więcej zrobić nie mogę. -
Donna89 wrote:Dokładnie. Też rozumiem Wasz stres ale dokładnie, to forum pokazuje że każdy organizm jest inny, każdy ma inne wartości, to że ktoś ma mniej czy więcej nie musi nic oznaczać. A w większości oznacza niepotrzebny stres… także głowa do góry, będzie dobrze 😘
Ja dziś też zapisałam się do Endo bo mam niedoczynność tarczycy i w piątek tsh mialam 2,4 i lekarka skomentowała że to niedobrze. I zasiało we mnie to ziarnko niepewności że coś może pójść nie tak. Ale staram się tłumaczyć, że dawkę leków mam zwiększoną, wizytę umówioną i nic więcej zrobić nie mogę.
A przed ciążą jakie miałaś wyniki Tsh?
Szybko zwiększyłaś dawkę więc na pewno będzie ok. A 2,4 to tylko lekko podwyższony wynikBritta lubi tę wiadomość
-
Widziałam gdzieś dziś na wątku sytuacje dziewczyny, że była zrobić betę bo w tamtym tygodniu miała niski przyrost i lekarz jej kazał ( miała z 48 h jakis 130 jednostek przyrostu), a dziś beta jej wyszła ponad 4000.
Kurcze, gdyby nie moje podejrzenia tej niedomogi lutealnej to pewnie bym nie robiła ani proga ani bety, tak jak w 1 ciąży i człowiek byłby spokojniejszy.
Zastanawiam się jeszcze nad powtórką choćby samej bety ( ale znając mnie zrobię bete i proga) za tydzień w poniedziałek, tuż przed wizytą u doktora. Bo jego mam we wtorek. Mąż odradza, i każe nie fiksować2 cs 11/24 cb 💔
Onalola, Króliczek, Miś ❤️🤞
Jak mi się wyczulił zapach ostatnio, jak tylko idę gdzies to czuję nieprzyjemne zapachy, spaliny, chemikalia, lakiery itp. A najgorsze dziś się trafił jakiś żul w sklepie, czułam to w każdej alejce , szok 😓 poza tym trochę jajnik z którego była owu pobolewa, nie czuję bólu piersi czy powiększenia o rozmiarze chciałabym hehe
Wy jakie macie objawy?
onalola, Kroliczek2411, Donna89, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
-
Letynia wrote:Onalola, Króliczek, Miś ❤️🤞
Jak mi się wyczulił zapach ostatnio, jak tylko idę gdzies to czuję nieprzyjemne zapachy, spaliny, chemikalia, lakiery itp. A najgorsze dziś się trafił jakiś żul w sklepie, czułam to w każdej alejce , szok 😓 poza tym trochę jajnik z którego była owu pobolewa, nie czuję bólu piersi czy powiększenia o rozmiarze chciałabym hehe
Wy jakie macie objawy?
Bolące piersi ale nie jakoś mega, więcej śluzu , mniej apetytu, senność i zmęczenie. I można dodać dziwny ból zębów , ale z nimi mam problemy już w sumie 3 lata (od 2 nie bolały, teraz nagle poczułam ten dziwny ból, ortodonta w czwartek dopytam)
Trzymać i nie puszczać proszę ! 🤞Letynia, Agat99 lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
onalola wrote:Bolące piersi ale nie jakoś mega, więcej śluzu , mniej apetytu, senność i zmęczenie. I można dodać dziwny ból zębów , ale z nimi mam problemy już w sumie 3 lata (od 2 nie bolały, teraz nagle poczułam ten dziwny ból, ortodonta w czwartek dopytam)
Trzymać i nie puszczać proszę ! 🤞 -
Letynia wrote:O tak, zmęczenie i mniej apetytu też mi dokucza, to chyba przez ściśniety żołądek z podenerwowania i stresu 🙁
Może, może to nerwy i stres. I mogłabym dodać wieczorne mdłości. Nie wiem, jakoś od kilku dni na popołudnie wieczór mi nie dobrze trochę. Tak to luzik. Nawet nie czuje macicy ani nic2 cs 11/24 cb 💔
Ja to natomiast zjadłabym wszystko 🤪🤪
Ale pilnuje się, od sierpnia staram się jeść z niskim indeksem glikemicznym -
Ja bez objawów w sumie, jedyne co to wieczorem mam ciężkie piersi. Ale przy córce też w zasadzie nie miałam żadnych objawów Jedyna ciekawostka to ostre jedzenie mi nie przeszkadza, a ja zupełnie nie lubię ostrego - mój mąż wczoraj na śniadanie jadł zupkę ostro chińską (miał kaca bo byliśmy na andrzejkach do 3 w nocy 😂😂😂 ) i dał mi spróbować a ja się pytałam co się stało, że nie je ostrego 😅 spojrzał na mnie jak na głupka bo jemu wypalało gardło od tego 🤣
Ja dziś jestem sama z moją trzylatką, właśnie się kąpie i mam nadzieję, że szybko odleci. Ale obawiam się, że to złudna nadziejaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia, 19:20
Agat99 lubi tę wiadomość
👧 07.2021 -
Onalola - dziewczyny tu dobrze gadają. Ja dodam od siebie ze stres jest wrogiem w ciąży. Wiem że łatwo mówić ale jeżeli beta i progesteron cię uspokoi to zrób bo szkoda nerwów. Trzymam mocno za was dziewczyny kciuki. 🤞 będzie dobrze wierzę w to.
Miś za Ciebie też trzymam mocno kciuki. Za wszystkie dziewczyny mocno trzymam i myślę że będzie dobrze.
Ja się boję robić betę ale mam pytanie - te 2 bety robiłam w szpitalu ale teraz nie mam jak już czy mogę zrobić np w śląskim laboratorium żeby zobaczyć czy wzrasta ? Czy to będzie zły pomysł ?
Z objawów to zmęczenie i senność. Jak się schylam to jest mi mega niedobrze, mdłości mam po przebudzeniu i czasem w ciągu dnia. Wydęty brzuch delikatnie. Piersi bolą ale nie mocno. Jak dotknę.Miś lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna