🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
smoothie wrote:Ale wątek się rozrasta, nooo owocny sierpień będzie, bez dwóch zdań
Witajcie !
U mnie jeśli chodzi o samopoczucie najlepsze są poranki, a najgorzej jest od południa do wieczora :<
Dostałam receptę na bonjestę ale na razie się z nią wstrzymałam.I tak faktycznie jest tam też pirodyksyna(b6). Ogólnie trzymam rękę na pulsie, gdyby było gorzej to cieszę się,że mam coś w zanadrzu.
Czas do wizyty strasznie mi się dłuży.Ciężkie są te początki, mam takie poczucie,że nie wiem co się tam dzieje :>
Ciekawe jak minie styczeń.
Życzę żeby wszystkie krwiaki dały Wam spokójStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
migotka_ wrote:Hej 👋
Odważę się dołączyć 🫣
Termin porodu 🗓 17.08.2025 🦖 nadal mi w to trudno uwierzyć 🙈
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, chociaż początek mamy stresujący.
Pierwszy dzień świąt cały 🤮, prawdopodobnie zatrułam się czymś przy wigilijnym stole, do tego stopnia, że wieczorem wylądowałam pod kroplówką.
W drugi dzień świąt zaczęłam krwawić 🩸, pojawiły się bóle brzucha i pleców, więc zaryczana pojechałam znowu na izbę przyjęć... mamy nieproszonego lokatora krwiaka,z kruszynką wszystko dobrze, najważniejsze że rośnie i serduszko bije ❤️
Wczoraj rano wyleciały jeszcze dwa skrzepy, dziś plamie już mniej. Byłam dziś na kontroli w klinice i krwiak nadal sobie jest, miałam nadzieję, że opróżnił się cały a tak to sytuacja może się powtórzyć, na szczęście nie jest dużych rozmiarów.
Mam nadzieję, że wszystko już będzie dobrze i reszta ciąży będzie nudna i spokojna, a limit nieszczęść już wyczerpałam 🤞🏻
Czy któraś z Was też ma krwiaka? Albo miała kiedyś?
Tak ja tak miałam nagle siedząc kaszlnęłam i krew na wkładce.Bardzo mocno krwawilam,na szczęście najbardziej na IP i 6dni w szpitalu.
2razy wyleciały skrzepy i jeszcze raz krwawilam i od 3dnia mam spokój ale mam zalecenie leżenia żeby nic więcej się nie wydarzyło.
Odstawili mi Acard na pobyt w szpitalu,ale biorę codziennie neoparin 0,4, a też jestem po FET.
Odstawili mi wszystkie leki dopochwowe i w zamian mam zastrzyki Prolutex co 3dzien. -
Słoneczko90😉 wrote:Tak ja tak miałam nagle siedząc kaszlnęłam i krew na wkładce.Bardzo mocno krwawilam,na szczęście najbardziej na IP i 6dni w szpitalu.
2razy wyleciały skrzepy i jeszcze raz krwawilam i od 3dnia mam spokój ale mam zalecenie leżenia żeby nic więcej się nie wydarzyło.
Odstawili mi Acard na pobyt w szpitalu,ale biorę codziennie neoparin 0,4, a też jestem po FET.
Odstawili mi wszystkie leki dopochwowe i w zamian mam zastrzyki Prolutex co 3dzien.
Mi się wydaje, że od tych moich wymiotów postanowił sobie pęknąć bo to jednak był duży wysiłek 🙈 mi nie kazali acardu odstawiać i neoparin też mam brać tak jak biorę 🤷♀️
Mi powiedzieli, że leżenie nic nie daje, oszczędny tryb życia i zakaz dźwigania. Ja i tak dużo leże bo dużo śpie 😴 ale jak już plamienie się zmniejsza to wczoraj wyszłam na krótki spacer, dziś też wyjdę się dotlenić.
Oby się paskudy wchłoneły i dały nam spokój 💪🏼👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
cross match 39.1% ➡️ 35.7%
allo mlr 0.0% ➡️ 48.3%
kir AA
PAI hetero
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig, encorton)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205; 17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
6+4 IP krwiak, CRL 7mm, FHR 162 ud/min 💓
03.01 wizyta ⏳️
Zostań ze mną 🙏
-
migotka_ wrote:Czyli jest nas więcej z lokatorem na gapę 🩸
Mi się wydaje, że od tych moich wymiotów postanowił sobie pęknąć bo to jednak był duży wysiłek 🙈 mi nie kazali acardu odstawiać i neoparin też mam brać tak jak biorę 🤷♀️
Mi powiedzieli, że leżenie nic nie daje, oszczędny tryb życia i zakaz dźwigania. Ja i tak dużo leże bo dużo śpie 😴 ale jak już plamienie się zmniejsza to wczoraj wyszłam na krótki spacer, dziś też wyjdę się dotlenić.
Oby się paskudy wchłoneły i dały nam spokój 💪🏼
Mi na czas pobytu kazali odstawić żeby nie rozrzedzać krwi bo to wzmaga krwawienie.
Ja i tak bardzo się oszczędzałam i nic nie dźwigałam, ale jakoś postanowiłam wytrzepać 2koce i za godzinę ruszyło krwawienie więc pewnie wysiłek to powoduje.
Mi lekarz zakazał wychodzenia z domu i mało chodzić po domu.
W szpitalu cały musiałam leżeć,mogłam wystawać tylko do WC ale miejsce po krwiaku miało na szczęście tylko 1cm w 3dniu a pęcherzyk miał jakoś 3,5cm. -
Nieśmiało dołączam i ja 🙂 Po wielu przejściach i po stracie jakiejkolwiek nadziei. Z pomocą medyczną udało mi się zająć w pierwszą ciążę w wieku 39 lat. Termin mam na 10 sierpnia 🙂
Agat99, Milka1991, Karolcia2905, Nava, Abcdeka, anakonda, smoothie, onalola, Słoneczko90😉, Luna_ lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe dziewczyny 🫶
Ja się dzisiaj umówiłam na dodatkową wizytę 3.01 (bo do prenatalnych to za długo 🥴) . Akurat jest moja mama w odwiedzinach więc pójdzie ze mną zobaczyć wnuka 🫶Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 14:16
Agat99, anakonda, onalola, Olcia1987 lubią tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
20/11 Beta - 470 🥹
22/11 Beta - 1151 😍🥹
19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
03/01 - wizyta 🤞
17/01 - prenatalne 🙏🤞
-
Powiedzcie mi czy któraś miała wystawione zaświadczenie o ciąży od lekarza rodzinnego? Mam w planach jutro zrobić bete i może na tej podstawie dostanę dokument. Czytałam że powinien wystawić ale jakby któraś mogła potwierdzić że tak jest to byłabym spokojniejsza 😁👧28 👨29 🐈🐈⬛
5cs z pomiarami
starania 'na luźno' ok 2 lata
30.09 badania 4dc
LH- 3,3mlU/ml
FSH- 7,05 mlU/ml
Prolaktyna 478,2mlU/l
Estradiol 50pg/ml
19.09.24 USG piersi ok
11.2024 TSH 3.64 -
Nava wrote:Powiedzcie mi czy któraś miała wystawione zaświadczenie o ciąży od lekarza rodzinnego? Mam w planach jutro zrobić bete i może na tej podstawie dostanę dokument. Czytałam że powinien wystawić ale jakby któraś mogła potwierdzić że tak jest to byłabym spokojniejsza 😁
-
Hej witam Was wszystkie po dłuuugiej przerwie świątecznej 🙈 pora wracać na właściwe tory 😄 gratuluję wszystkim nowym dziewczynom!
Jutro w końcu moja pierwsza wizyta u ginekologa 🥰 jak na razie czuję się ok, oprócz ciągłego bólu piersi i delikatnych sporadycznych mdłości 😊onalola lubi tę wiadomość
-
remilo1989 wrote:A po co takie zaświadczenie jest?
Chce zaniesc do pracodawcy bo likwidują mi zakład pracy do końca roku a chce żeby był ślad że podczas zatrudnienia byłam już w ciąży.👧28 👨29 🐈🐈⬛
5cs z pomiarami
starania 'na luźno' ok 2 lata
30.09 badania 4dc
LH- 3,3mlU/ml
FSH- 7,05 mlU/ml
Prolaktyna 478,2mlU/l
Estradiol 50pg/ml
19.09.24 USG piersi ok
11.2024 TSH 3.64 -
Nava wrote:Powiedzcie mi czy któraś miała wystawione zaświadczenie o ciąży od lekarza rodzinnego? Mam w planach jutro zrobić bete i może na tej podstawie dostanę dokument. Czytałam że powinien wystawić ale jakby któraś mogła potwierdzić że tak jest to byłabym spokojniejsza 😁
Nava lubi tę wiadomość
-
Dzięki że napisałyście o tym leku Bonjesta. Załatwiłam sobie receptę i dziś biorę pierwszą dawkę. A czemu mówicie że nie możecie przez Wit B?
W pierwszej ciąży miałam mdłości i wymioty do 18 tc. W tej jest jeszcze gorzej niż wtedy. Od dwóch dni nie jestem w stanie funkcjonować, można zwariować.. Cieszę się że w końcu jest jakiś lek na to, jest szansa że będę żyć 😁 ale cena jest kosmos, na 20 dni 180 zł 😅
Mam jutro wizytę u mojego prywatnego gina. Oby było wszystko dobrze bo jeśli męczę się na marne to się zdenerwuje 😶
No i jeśli będzie wszystko ok to wykupuje jutro nifty pro bo do końca roku jest promocja i kosztuje mniej niż 2 tys 😊smoothie lubi tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
30.12.2024 wizyta
-
MartaBS wrote:Dzięki że napisałyście o tym leku Bonjesta. Załatwiłam sobie receptę i dziś biorę pierwszą dawkę. A czemu mówicie że nie możecie przez Wit B?
W pierwszej ciąży miałam mdłości i wymioty do 18 tc. W tej jest jeszcze gorzej niż wtedy. Od dwóch dni nie jestem w stanie funkcjonować, można zwariować.. Cieszę się że w końcu jest jakiś lek na to, jest szansa że będę żyć 😁 ale cena jest kosmos, na 20 dni 180 zł 😅
Mam jutro wizytę u mojego prywatnego gina. Oby było wszystko dobrze bo jeśli męczę się na marne to się zdenerwuje 😶
No i jeśli będzie wszystko ok to wykupuje jutro nifty pro bo do końca roku jest promocja i kosztuje mniej niż 2 tys 😊
Tak, cena bonjesty też mi się podoba 😄 Ale nie ma co cierpieć! daj znać jak się będziesz po tym czuła czy senna czy super
Co do nifty też mam rękę na pulsie, szkoda, że ta promocja już się kończy bo za badanie trzeba zapłacić, a ja jednak mam w głowie, że do tego 10tc jeszcze trochę zostało i nigdy nie wiadomo 🙄
Może jutro pogadam z konsultantem. -
MartaBS wrote:Dzięki że napisałyście o tym leku Bonjesta. Załatwiłam sobie receptę i dziś biorę pierwszą dawkę. A czemu mówicie że nie możecie przez Wit B?
No i jeśli będzie wszystko ok to wykupuje jutro nifty pro bo do końca roku jest promocja i kosztuje mniej niż 2 tys 😊
Gdzie kupujesz Nifty Pro? Ja właśnie dziś kupiłam przez stronę niftytest.pl, chciałam przez Diagnostykę ale ta cena promocyjna kusi. Póki co dzwoniła do mnie babka i wygląda to dość wiarygodnie
Co do Wit B6 nie wiem, ostatnio nie badałam, mój lekarz któremu ufam mi to wypisał jako bezpieczne, sama przekopałam kilka opracowań naukowych czy są badania tego leku (zboczenie chemika) więc zakładam że przy normalnym poziomie Wit B6 będzie wszystko ok. Ktoś może mieć hiperwitaminozę, wtedy faktycznie ciężka sprawa. Może za jakiś czas się pokuszę o zbadanie poziomu B6 bo już trochę to stosuję.Ona: 37
On: 45
Starania od 2013
Transfer: 18/11: blastocysta 4.1.1
Beta HCG:
23/11 tj. 5dpt: 34,80
26/11 tj. 8dpt: 236
28/11 tj. 10dpt: 571
30/11 tj. 12dpt: 1390
05/12 tj. 17dpt: 10069
06/12 USG - pęcherzyk ciążowy
10/12 USG - zarodek z serduszkiem 🩷
19/12 - USG - CRL 1,09
27/12 - USG - CRL 1,90 -
smoothie wrote:Tak, cena bonjesty też mi się podoba 😄 Ale nie ma co cierpieć! daj znać jak się będziesz po tym czuła czy senna czy super
Co do nifty też mam rękę na pulsie, szkoda, że ta promocja już się kończy bo za badanie trzeba zapłacić, a ja jednak mam w głowie, że do tego 10tc jeszcze trochę zostało i nigdy nie wiadomo 🙄
Może jutro pogadam z konsultantem.
Spróbuj, ja kupiłam dziś a 13 stycznia dopiero chce robić. Nie było problemu, zapłacić trzeba najpóźniej dzień przed terminem badania.smoothie lubi tę wiadomość
Ona: 37
On: 45
Starania od 2013
Transfer: 18/11: blastocysta 4.1.1
Beta HCG:
23/11 tj. 5dpt: 34,80
26/11 tj. 8dpt: 236
28/11 tj. 10dpt: 571
30/11 tj. 12dpt: 1390
05/12 tj. 17dpt: 10069
06/12 USG - pęcherzyk ciążowy
10/12 USG - zarodek z serduszkiem 🩷
19/12 - USG - CRL 1,09
27/12 - USG - CRL 1,90 -
@Nava, mi wystawiał zaświadczenie ginekolog, ja też wolałam dać znać HRom jeszcze w starym roku, bo mamy pewne zmiany w firmie od stycznia. Warto spytać rodzinnego, ale nie wiem czy bez karty ciąży będzie chciał wystawić. Jakby co to na zaświadczeniu od giną jest info który to TC i PTP więc będzie info, że już w grudniu byłaś w ciąży.
Co do NIFTY, ja mam 17.01. mieć pobranie. Ja robię u swojego prowadzącego, jest ciut drożej, ale w gratisie jest badanie plgf, które i tak zamierzałam robić, a w diagnostyce kosztuje 200zl, więc wyjdzie na to samo.Nava lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie byłam nastawiona że będziemy robić nifty, ale doczytałam, że jeśli bierze się heparynę to trzeba ją odstawić chyba 24 albo 48h przed badaniem. Boje się tego odstawiania więc chyba jednak wybiorę sanco. Muszę dopytać jeszcze mojej ginekologstarania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Mauriel wrote:Spróbuj, ja kupiłam dziś a 13 stycznia dopiero chce robić. Nie było problemu, zapłacić trzeba najpóźniej dzień przed terminem badania.
Na niftytest? To źle mnie poinformowała na czacie🧐
To w którym tc dokładnie robisz?
Korzystam zwykle z testdna bo wiem, że są sprawdzeni i kiedyś wystarczył zadatek ale jutro się upewnie i wtedy porównam.
Dzięki ! -
Platynova55 wrote:Ja właśnie byłam nastawiona że będziemy robić nifty, ale doczytałam, że jeśli bierze się heparynę to trzeba ją odstawić chyba 24 albo 48h przed badaniem. Boje się tego odstawiania więc chyba jednak wybiorę sanco. Muszę dopytać jeszcze mojej ginekolog
Brałam heparynę w poprzedniej ciąży rano ok 8, nifty robiłam o 9.30 i po powrocie z pobrania zrobiłam zastrzyk. 24 h przerwy były.Żadnych problemów.
Do amnio odstawiałam i podobnie.
A Ty o której bierzesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2024, 19:46