🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję serduszek i udanych wizyt !❤️
Najgorszy czas jeśli chodzi o samopoczucie to był do tej pory tfu tfu 6-7tydz. Koszmar. Teraz też nie jest lekko, odruch wymiotny standard :< uczucie głodu, a zaraz potem mdłości i wszystko co może "stoi w gardle". Bleeee
I dalej męczą mnie zaparcia Brzuch też wygląda jakbym była w ciąży spożywczej.
Mój lekarz nie pracuje w szpitalu ale w prywatnej klinice i to on jest przy porodzie (cięciu).
Wizytę mam za prawie 3 tyg. i w sumie nie wiem jak wytrzymać :>Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia, 13:11
Nowa9224 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Chciałam Wam powiedzieć,że cuda się dzieją i kazda ciaza faktycznie jest inna. W zeszłym tygodniu pisałam z prośbą o poradę bo zarodek za mało urósł 11.12 2 mm,18.12 2,4 mm i lekarz mówiący,że źle to wróży (p.s. lekarz jest super naprawdę,staraliśmy się dwa lata,miała być inseminacja a tu naturalny cud).Kazał zrobić betę w tym samym dniu i 48 h później,jak będzie spadać to odstawic proga i luteinę.Jak podskoczy napisać do niego i dzisiaj przyjść na usg. 18.12 beta 14500,20.12 prawie 20000. Napisałam,kazał być dzisiaj ale zrobić jeszcze HCG 23.12 wynik prawie 28000. Wcześniej jak pisałam i tutaj i na innych forach,wątkach wszyscy pisali,że jest to raczej skazane na porażkę i z taką myślą żyłam w czasie Świąt i dzisiaj. Dzisiaj wizyta....opóźnienie jak zawsze,nic nowego....wchodzę....pokazuje ostatnie usg z zarodkkem 2,4 mm bez serduszka...przebieram się w toalecie...idę na leżankę....myślę będzie dramat....pieści pod tylek iiii zanim lekarz coś powiedział ja prawie krzyknęłam! Serce jest serce! Lekarz uśmiech od ucha do ucha jest nasza kreweta 1,34 cm,serce 162 na minutę,wszystko super:))) lekarz szczęśliwszy niż ja bo ja w szoku:)))) wg OM 8+1 wg USG 7+4 i spoko bo późno owulacja:) więc po pierwsze proszę o wpisanie na 11.08.2025 narodziny krewety a po drugie proszę ,jeśli któraś z Was ma takie rozterki i smutki jak ja,to popatrzcie na moją historie,cuda się zdarzaja:)
Buziaki:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia, 15:49
Nowa9224, Abcdeka, Dziewiarka, Milka1991, Wojcinka, Rudzieleec, onalola, Luna_, Kinia__, Agat99, Sunday_92, anakonda, AgaFoto, Britta, smoothie lubią tę wiadomość
-
GoleM wrote:Cześć dziewczyny!
Chciałam Wam powiedzieć,że cuda się dzieją i kazda ciaza faktycznie jest inna. W zeszłym tygodniu pisałam z prośbą o poradę bo zarodek za mało urósł 11.12 2 mm,18.12 2,4 mm i lekarz mówiący,że źle to wróży (p.s. lekarz jest super naprawdę,staraliśmy się dwa lata,miała być inseminacja a tu naturalny cud).Kazał zrobić betę w tym samym dniu i 48 h później,jak będzie spadać to odstawic proga i luteinę.Jak podskoczy napisać do niego i dzisiaj przyjść na usg. 18.12 beta 14500,20.12 prawie 20000. Napisałam,kazał być dzisiaj ale zrobić jeszcze HCG 23.12 wynik prawie 28000. Wcześniej jak pisałam i tutaj i na innych forach,wątkach wszyscy pisali,że jest to raczej skazane na porażkę i z taką myślą żyłam w czasie Świąt i dzisiaj. Dzisiaj wizyta....opóźnienie jak zawsze,nic nowego....wchodzę....pokazuje ostatnie usg z zarodkkem 2,4 mm bez serduszka...przebieram się w toalecie...idę na leżankę....myślę będzie dramat....pieści pod tylek iiii zanim lekarz coś powiedział ja prawie krzyknęłam! Serce jest serce! Lekarz uśmiech od ucha do ucha jest nasza kreweta 1,34 cm,serce 162 na minutę,wszystko super:))) lekarz szczęśliwszy niż ja bo ja w szoku:)))) wg OM 8+1 wg USG 7+4 i spoko bo późno owulacja:) więc po pierwsze proszę o wpisanie na 11.08.2025 narodziny krewety a po drugie proszę ,jeśli któraś z Was ma takie rozterki i smutki jak ja,to popatrzcie na moją historie,cuda się zdarzaja:)
Buziaki:*Staranie o pierwsze 👶 od 08 2024
09 2024 biochem w 1cs 💔
9.12 4cs 11dpo ⏸️ 🥹
11.12 beta hcg 234 U/l
13.12 beta hcg 550 U/l, prog ok. 26.6 ng/ml -
Buziaki:*30.11 ⏸️ -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i serduszek ♥️🥳
@GoleM wow ale zwrot akcji! Ta wizyta teraz była u innego lekarza na innym sprzecie czy ten sam?
Bardzo się cieszę że ciąża jednak zdrowo się rozwija! Trzymam kciuki żeby kolejne miesiące do porodu przebiegły już spokojnie!Nowa9224 lubi tę wiadomość
-
Buziaki:*
Cudowne wieści! Tak jak mówisz, cuda się zdarzają, nigdy nic nie wiadomo, najważniejsze, że wszystko sie super! 😍 -
Witajcie ponownie,
W niedzielę trafiłam z lekkim krwawieniem na izbę przyjęć do lekarza. Na szczęście wszystko ok, widać było ładny pęcherzyk i z USG wyszło 5t5d.
Przez święta delikatnie plamiłam.
Dziś przypadł termin mojej wizyty pierwszej u ginekologa. Wszystko pięknie jak to pan doktor ujął, nawet nie wie skąd te plamienia. Po chwili obraca monitor i pyta co Pani widzi. No ja mówię że widać pęcherzyk i serduszko a doktor Pyta ok, widzi Pani pęcherzyk ale jest jeden a pod spodem drugi. Ja nie wiem o czym on do mnie mówi. Po chwili zrozumiałam, że skoro są dwa pęcherzyki to jestem w ciąży bliźniaczej 😯 Na razie zbyt wcześnie bo to początek 6 tygodnia na określenie dokładnego tygodnia itd. Za dwa tygodnie ponowna wizyta i wówczas będzie założona karta. Jestem w szoku. Z objawów nasiliły się mdłości, bóle brzucha i bolesność piersi. Nie mogę długo siedzieć bo brzuch zaczyna boleć. Jestem na l4 od jutra.
W domu mam młodsza córke prawie 4 letnią, która na szczęście rozumie że nie może już iść do mnie na ręce itd
Powoli zaczynają mi się pewne sygnały ciąży bliźniaczej przypominać, jak np to że test ciążowy 4 dni przed spodziewana miesiączka wyszedł mi z wyraźną kreska już. Po becie jakos nie widziałam mega zawyżonych wyników.
Trzymajcie kciuki ☺️
Ja sama trzymam kciuki za Was ♥️Luna_, Abcdeka, Britta, anakonda, Agat99, onalola lubią tę wiadomość
-
GoleM piękna wiadomość!!
Nela, bardzo mi przykro. Siły dla Ciebie.
Agia, o kurczę! To nieźle!!
Ja to się boje co to będzie jeśli to faktycznie ciąż bliźniacza u mnie.. w ogóle wszystko mnie przytłoczyło, obudziłam się godzinę temu i nie mogę spać.
Poza tym martwię się, że na usg cisza za młoda w stosunku do mojej bety, cyklu.. że coś jest nie tak. Beta z zeszłego tygodnia wskazywała już na 6 tydzień, a tu na usg wczoraj 6+2… poza tym beta z 6.12 to był zakres z 4 tygodnia.. patrząc na cykl to też powinien być 7+… i ten drugi pęcherzyk niewiadomo jaki… Nie wiem, przeraża mnie to wszystko i nie wiem co mam ze soba zrobić.👧 07.2021 -