X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Ja dzisiaj po drugiej wizycie, tym razem na NFZ. Jestem w szoku, bo tylko 10 minut obsuwy, a prywatnie miałam dobrą godzinę opóźnienia.
    Z okruszkiem wszystko ok, ma 1,78cm i jest 2 dni do przodu względem OM 🥰 Ja już drugi raz słyszałam serduszko, widać mój lekarz ma taką politykę uspokajania pacjentek.. 🫣 Całe badanie nic nie mówi, tylko na koniec bach, puszcza serduszko, rzuca „można się ubrać” i po badaniu 🙄

Super gratulacje ♥️ ja to też strasznie nie lubię jak lekarze przy badaniu tak milczą 🫣 patrzę tylko na ten ekran i próbuje sama dojrzeć serducho 🤣

Jasmin1517 lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie, czy któraś z was może coś wie. Pytanie z serii głupich.

Czy jeśli nie byłam aktywna fizycznie. A zacznę teraz jakieś ćwiczenia ( steper czy coś) , to może to jakoś wpłynąć na cykle ? 🤔🤔🤔

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Letynia Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny po przerwie! Wszystkiego najlepszego w nowym roku 2025! 🍀☺️ Spokoju, zdrowia nam i naszym dzieciaczkom oraz szczęśliwych rozwiązań 🤞❤️
    Zrobiłam sobie pauzę od forum, ale teraz kilka stron nadrobiłam i bardzo cieszę się z wszystkich dobrych wizyt, bijących serduszek Waszych maleństw😍🫶 nie mogłam również uwierzyć, że niektóre usłyszałyście Miś, Paulina, Donna, Króliczek, złe wiadomości.. 💔 🫂

Ja na kolejnej wizycie byłam w 8 i pół. Serduszko bijące, nie słuchaliśmy, ale policzona akcja serca 162. Lekarz powiedział, że póki co wszystko ok. Jakoś naczytałam się w internecie, że powinno bić nawet szybciej i teraz oczywiście się przejmuję. Widziałam też pierwszy raz dzieciątko w 3D, bo lekarz zrobił 😍
    Teraz muszę ustalić prenatalne. Czy 12t 6 dni jest w porządku na USG 1 trymestru czy Wy raczej wolicie i robicie wcześniej?? ( można od 11t 1d). Bo mi lekarz nie powiedział kiedy on preferuje

Patka123, Roxanne, onalola, dzikaplaża, Britta lubią tę wiadomość

10 c.s. ⏸🍀💗
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
    28.11 beta 102 mIu/ml, prog 42 ng/ml 02.12 beta 466 04.12 beta 1450, prog 30 05.12 beta 2600
    5t6d mamy serduszko🫶
    31.12. prawie 2cm człowieka😻, 162bpm
    preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:

Czy jeśli nie byłam aktywna fizycznie. A zacznę teraz jakieś ćwiczenia ( steper czy coś) , to może to jakoś wpłynąć na cykle ? 🤔🤔🤔

Ja myślę że ruch to nawet pozytywnie wpłynie na organizm :) nie sądzę żeby namieszał w cyklach

age.png

preg.png
  • Mauriel Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Czy jest jakaś różnica z zawrotami głowy przy braniu Bonjesta raz dziennie a dwa razy dziennie? Czy jeśli zwiększę dawkę to zawroty głowy również będą jeszcze gorsze? I tak będę próbowała bo nudności wracają ok 12-13 już.. Ale wolę się przygotować psychicznie czy będzie gorzej bo teraz ciągle mi się w głowie kręci 🫣

Ja już biorę tyle leków że nawet nie wiem od których mi się kręci w głowie, więc nie pomogę. Ale wraz z rozpoczęciem 10 tygodnia Bonjesta przestała u mnie działać, nawet 2 tabletki dziennie. Od samego rana mam mdłości tak okropne że nic nie jem 🙁

Ona: 37
    On: 45
    Starania od 2013

Transfer: 18/11: blastocysta 4.1.1
    Beta HCG:
    23/11 tj. 5dpt: 34,80
    26/11 tj. 8dpt: 236
    28/11 tj. 10dpt: 571
    30/11 tj. 12dpt: 1390
    05/12 tj. 17dpt: 10069
    06/12 USG - pęcherzyk ciążowy
    10/12 USG - zarodek z serduszkiem 🩷
    19/12 - USG - CRL 1,09
    27/12 - USG - CRL 1,90
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:

Na cykle niekoniecznie (w sensie nie pogorsza się) chyba że zaczniesz szykować się do olimpiady :P ale na zdrowie na pewno wpłynie pozytywnie!

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Chciałabym się przywitać, bo czytam Was od wczoraj. W grupie zawsze raźniej. Poza tym partner czy mąż nie zawsze są w stanie zrozumieć emocje w ciąży, a tutaj jest łatwiej.
    Aktualnie jestem 7+6. Przynajmniej tak wychodzi z kalendarza, ale 8.01 mam mieć USG i wtedy dopiero się okaże. Na razie miałam jedno USG 17.12, ale wtedy potwierdziło się, że jest pęcherzyk ciążowy.
    Moja historia to 1 procedura in vitro dzięki, której mamy prawie 3 letnią córkę. W kwietniu 2024 próbowaliśmy transferu 2 zarodka, ale się nie udało. Odpuściliśmy i dostaliśmy prezent, niespodziankę na święta.
    Tylko przez to ja się chyba bardziej stresuję, bo przy poprzedniej ciąży byliśmy pod bardzo dobrą opieką kliniki, brałam luteinę i clexane. Teraz mi dziwnie. Czekam na serduszko...

dzikaplaża, Patka123, Milka1991, Britta, Letynia, Wojcinka, smoothie, Luna_, Agat99 lubią tę wiadomość

zi13gov36gutrlme.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Czy jest jakaś różnica z zawrotami głowy przy braniu Bonjesta raz dziennie a dwa razy dziennie? Czy jeśli zwiększę dawkę to zawroty głowy również będą jeszcze gorsze? I tak będę próbowała bo nudności wracają ok 12-13 już.. Ale wolę się przygotować psychicznie czy będzie gorzej bo teraz ciągle mi się w głowie kręci 🫣
    Ja biorę xonvea też mam zawroty głowy ale dzisiaj były mniejsze wiec może z czasem miną .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauriel wrote:
    Ja już biorę tyle leków że nawet nie wiem od których mi się kręci w głowie, więc nie pomogę. Ale wraz z rozpoczęciem 10 tygodnia Bonjesta przestała u mnie działać, nawet 2 tabletki dziennie. Od samego rana mam mdłości tak okropne że nic nie jem 🙁
    Boziu nie strasz bo ja co dopiero zaczęłam w miarę funkcjonować. Jak długo bierzesz już lek

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • dzikaplaża Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia, ja będę robić 12+3 prenatalne. Gdzieś czytałam że lepiej pod koniec tego wymaganego okresu, ale nie wiem czy to prawda, ja robie "posrodku". A co do serca, też się naczytalam, i zamiast sie cieszyć ze jest i bije to się martwiłam 🤨 Nie zabierajmy sobie tej radości, skoro lekarz mowi że jest dobrze:)

Jedyne nad czym się zastanawiam to czy robić Nifty od razu. Lekarz i mąż mówią żeby poczekać i zdecydować po prenatalnych, ale ja bym chyba wolala od razu. Będę decydować później.

Onalola, umiarkowany ruch wpłynie tylko dobrze. Ale nie katuj się od razu 2h dziennie codziennie. Daj się przyzwyczaić organizmowi. Stopniowo zwiększaj czas i intensywność. Polecam gotowe filmiki. Bardziej siłowo Agata Zając, wydolnościowo Kołakowska, a rozciągająco i spokojniej Ola Zelazo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 20:10

Letynia lubi tę wiadomość

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
    21-23dpt krwawienie
    28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122 ud/min
    9+5 wizyta ⏳️

8 lat za nami, 4xIVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Na cykle niekoniecznie (w sensie nie pogorsza się) chyba że zaczniesz szykować się do olimpiady :P ale na zdrowie na pewno wpłynie pozytywnie!

A gdzie tam do olimpiady 🤣 odświeżam swój steper, bo pół roku się kurzył i jakoś tak stwierdziłam może czas, zobaczę czy wpłynie to na moją ostrogę ( ostatnio przez niego się odezwała właśnie ). A na internecie gdzieś mi miglo że jeśli ktoś nie ćwiczy i nie uprawia sportu jak ja , i włączy go , to może spowodować wydłużenie / skrócenie cykli. A ja na ich długość do tej pory nie narzekam. Teraz zaciskam kciuki żeby przyszedł po biochemię najwcześniej w weekend to może będzie owu synchro jak już mąż wróci z delegacji

Letynia lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauriel wrote:

Przybijam piątkę. Mnie ta ciąży też wykończy. Ja to się czuję od południa jakbym miała grypę jelitowa, covida (mam zmieniony smak i nic mi nie smakuje) plus jakąś śpiączkę :p a tu pod opieką 2 latka 🙈

age.png

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Letynia, ja będę robić 12+3 prenatalne. Gdzieś czytałam że lepiej pod koniec tego wymaganego okresu, ale nie wiem czy to prawda, ja robie "posrodku". A co do serca, też się naczytalam, i zamiast sie cieszyć ze jest i bije to się martwiłam 🤨 Nie zabierajmy sobie tej radości, skoro lekarz mowi że jest dobrze:)

Jedyne nad czym się zastanawiam to czy robić Nifty od razu. Lekarz i mąż mówią żeby poczekać i zdecydować po prenatalnych, ale ja bym chyba wolala od razu. Będę decydować później.

Onalola, umiarkowany ruch wpłynie tylko dobrze. Ale nie katuj się od razu 2h dziennie codziennie. Daj się przyzwyczaić organizmowi. Stopniowo zwiększaj czas i intensywność. Polecam gotowe filmiki. Bardziej siłowo Agata Zając, wydolnościowo Kołakowska, a rozciągająco i spokojniej Ola Zelazo :)

Jak mi się odezwie kontuzja , to pójdę w jakieś inne ciche cardio i rozciągania. A jak nie to zostanie steper.
    Oczywiście że stopniowo! Dziś 1.5 km , spokojnym tempem, 15 min
    Katować się zacznę, jak skończę pozostałości jedzenia z sylwestra i wprowadzę zmiany żywienia. Mniej słodkiego 🤣🤣🤣

dzikaplaża lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

• dzikaplaża Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Przybijam piątkę. Mnie ta ciąży też wykończy. Ja to się czuję od południa jakbym miała grypę jelitowa, covida (mam zmieniony smak i nic mi nie smakuje) plus jakąś śpiączkę :p a tu pod opieką 2 latka 🙈
    Czyli później nie jest lepiej? 😅 Ja już nie wiem, co mam jesc, bo wszystko "ble". Mogłabym jesc banany i jajka sadzone tylko 😅 A spie jak niedźwiedź. Podobno w II trymestrze sie wraca do życia, prawda to? 🙃

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    21-23dpt krwawienie
    9+5 wizyta ⏳️

preg.png
  • dzikaplaża Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Jak mi się odezwie kontuzja , to pójdę w jakieś inne ciche cardio i rozciągania. A jak nie to zostanie steper.
    Oczywiście że stopniowo! Dziś 1.5 km , spokojnym tempem, 15 min
    Katować się zacznę, jak skończę pozostałości jedzenia z sylwestra i wprowadzę zmiany żywienia. Mniej słodkiego 🤣🤣🤣
    Ćwiczysz na steperze z filmami? Jakieś układy itp.? Ja mam, ale wykorzystywałam go tylko dodatkowo do ćwiczeń

8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    21-23dpt krwawienie
    9+5 wizyta ⏳️

preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:

Ja ćwiczyłam z Kołakowską dwa miesiące przed udanym cyklem 😄 bardzo fajna babka

dzikaplaża lubi tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • dzikaplaża Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Ja ćwiczyłam z Kołakowską dwa miesiące przed udanym cyklem 😄 bardzo fajna babka
    Daje w kość 😉 Chociaż muszę przyznać, że trzeba mieć do niej zdrowe kolana 🙄😅

Milka1991 lubi tę wiadomość

8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    21-23dpt krwawienie
    9+5 wizyta ⏳️

preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Czyli później nie jest lepiej? 😅 Ja już nie wiem, co mam jesc, bo wszystko "ble". Mogłabym jesc banany i jajka sadzone tylko 😅 A spie jak niedźwiedź. Podobno w II trymestrze sie wraca do życia, prawda to? 🙃

Tak. Wraca się do życia. Ale najgorszy i tak jest trzeci 🫣🤣jak modlisz się żeby poród już się zaczął 🤣

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Daje w kość 😉 Chociaż muszę przyznać, że trzeba mieć do niej zdrowe kolana 🙄😅

Oj tak i w ogóle wszystkie kości 🤣 chciałam jeszcze z nią poćwiczyć ale na razie nie daję rady. Nie mam siły z łóżka wstać a co dopiero mówiąc o ćwiczeniach 🫣 mam nadzieję że jak mi przejdzie i wszystko będzie ok to zrobi się parę treningów. Trzeba robić formę na trzeci trymestr 😆

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:

Ja jestem niepocieszającym przykładem 😅 u mnie długo to trwa ale zaczęło się jakoś w 6/7 tyg. Liczę na 2 trymestr że to minie.
    Z córką w ciąży praktycznie do końca miałam czasem odruch wymiotny jak mnie coś obrzydziło, ale na pewno nie miałam już później takich mdłości i mulenia co mam teraz 😖

age.png

preg.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ