Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoltyjesiennylisc wrote:
    Ja mam gigantyczny brzuch 🙈 ogólnie zawsze byłam szczupła, więc jestem w szoku jak bardzo mi wywalilo brzuch. I to nie kwestia dzidzi, bo umówmy się, ona ma jakieś 8 cm, tylko mam wrażenie że puściło mi wszystkie mięśnie trzymające tej brzuch w ryzach+ mega wzdęcia. Wyglądam jak w 8 miesiącu, serio. Dziewczyny w okolicach 14 tygodnia, też tak macie? Bo ja się zaczynam martwić tym jak to wygląda 😅

Wieczorami mam to samo. W ciągu dnia brzuszek widać, ale nie jest jakiś wielki, natomiast wieczorami mocno.
    I też mam wrażenie, że mięśnie po prostu puściły i przez moją lordozę od razu zrobił się kabanek.

zoltyjesiennylisc, north_node lubią tę wiadomość

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Mart0511 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚWIEŻYNKA97 wrote:
    U mnie od potwierdzenia ciazy, a do wtorku prawie 2kg na plusie, sama nie wiem czy to ok czy nie
    Ale z moją małą nadwagą chyba nie jest zle 😅 :)

Co do ZUSu, sama nie wiem co myśleć 🫣 z tyłu głowy trochę sie cykam, ale jednak wychodzę z domu, jeżdżę do rodziców czy na budowę :)

Mam małą zagwozdkę, bo w sumie jestem na zwolnieniu od 1 stycznia, w pracy mam cos takiego jak "wczasy pod gruszą " i myślałam czy nie zrobic przerwy w l4 na jakis 1tydzien..sama nie wiem, kojarzy któraś z was temat?
    U nas to w sumie nie male pieniądze i troche kusi, ale co na to właśnie ZUS 🫣🤔😅

Ja brałam wczasy od 1 stycznia przerwałam zwolnienie. Ale wtedy krótko w sumie byłam na zwolnieniu bo może 2 -3 tyg. Więc płacil jeszcze pracodawca. Ale żeby wrócić do pracy, wziąć urlop musiałabyś chyba zrobic medycyne pracy. Jak okres zwolnienia jest miesiąc. Przynajmniej u mnie tego wymagają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 16:14

preg.png
  • Irynka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam silne wzdęcia do 16 tс - było takie uczucie, jakbym miała pęknąć i brzuch bardzo wystawał 🫣 Teraz od kilku dni jest lżej, ale w talii mam już +9 cm
    Ogólnie noszę luźne ubrania, więc jeszcze tak bardzo tego nie widać, ale zostały mi już tylko jedne spodnie, które mnie nie uciskają. Dżinsy wszystkie noszę już na gumce 🙈
    Rano, kiedy leżałam na plecach, miałam już taki całkiem spory "guzek" na dole brzucha 🥰 Macica prawie sięga już do pępka i mogę ją wyczuć pod palcami 🤍

zoltyjesiennylisc, Carrie12 lubią tę wiadomość

👩🏻36 🧔🏻‍♂️42

🍀 Początek starań 09.2024
    🤞🏻 Na poważnie od 01.2025
    10.2025 💔 4+3

01.12.2025 ⏸️
    09.12.2025 hcg 837,1 mIU/ml
    15.12.2025 hcg 10281,60 (+130%), TSH 1,054, FT4 1,23
    13.01.2026 2,75 cm 🥰
    02.02 1 prenatalne 6,33 cm 🥳
    17.02 wizyta Ok. FeliaTest - Zdrowy Chłopczyk 💙
    17.03 wizyta ...

👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy.

preg.png
  • Mart0511 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelajna95 wrote:
    U mnie z rana brzuch jak normalnie w sumie, tylko faldka pod pepkiem moze wieksza, ale ja tez mam nadwagę kilka kg i to 1 ciaza, więc wyczytałam w necie, ze brzuch moze byc później widać. Za to jak cos zjem, to wciągnąć się go nie da 😅

U mnie też się już nie da ukryć, w dzień jeszcze spoko. Ale wieczorem to już konkret hahah ostatnio nałożyłam jakaś bluzę przylegająca to się śmiałam, że już synka się nie da ukryc

Amber86 lubi tę wiadomość

preg.png
  • rozia Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoltyjesiennylisc wrote:
    Ja mam gigantyczny brzuch 🙈 ogólnie zawsze byłam szczupła, więc jestem w szoku jak bardzo mi wywalilo brzuch. I to nie kwestia dzidzi, bo umówmy się, ona ma jakieś 8 cm, tylko mam wrażenie że puściło mi wszystkie mięśnie trzymające tej brzuch w ryzach+ mega wzdęcia. Wyglądam jak w 8 miesiącu, serio. Dziewczyny w okolicach 14 tygodnia, też tak macie? Bo ja się zaczynam martwić tym jak to wygląda 😅
    U mnie dokładnie tak samo 😁 ja jestem szczupła, chociaż swoje ważę przez mięśnie, ale brzuch już mam taki jak moja koleżanka z ciążą 13 tygodni starszą 🫣 ale ja się tym nie przejmuję, wieczorami jest gorzej niż rano. Jedynie strasznie mnie boli czasem ten brzuch i fizjo mi powiedziała, że to nie tylko kwestia mięśni, ale też naciągającej się skóry.

Właśnie się ostatnio dowiedziałam, że moje dwie znajome zgrubły w ciąży prawie 30kg. Trochę się obawiam, bo u mnie też już kilka kg na plusie i muszę chyba nad tym zapanować. Zakładałam, że 12-15kg to będzie maks, ale jak to idzie w takim tempie u mnie to trochę się martwię 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 16:29

zoltyjesiennylisc, north_node lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
    (białka C, S i antytrombina ✅)

🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
    🔬 HSG 03.2025 ✅
    🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
    💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol

16.12 beta 2756,40 mIU/ml
    18.12 beta 5322,50 mIU/ml
    26.12 0,49cm ❤️
    10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
    10.03 👨🏻‍⚕️⏳
    01.04 prenatalne ⏳

💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
    💉 Clexane 0,4
    27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

preg.png
  • Sigi133 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    Chce wrócić na pilates, iść do fizjo urogin i ew na jakieś ćwiczenia dedykowane ciężarnym. Czekam na lepsze samopoczucie. Realistycznie myślę, że może w kwietniu.

Miałam trzy słabe dni pod rząd, mało energii, strasznie chciało mi się spać. Dzisiaj spałam krócej niż w poprzednich dniach, a w sumie czuję się bardzo ok. Naprawdę to jest absurdalne jak te dni się układają. Co nie zrobisz to źle 😴🙃😮‍💨

Jak Wasze brzuchy? Mój jest już mocno widoczny, w tym tygodniu powoli zaczyna mi przeszkadzać gdy kucnę, zegnę się… nie umiem tego opisać, ale nagle robi mi się w środku twardo i niewygodnie. Czasem ma wrażenie, że delikatnie czuję ruchy, ale przy łożysku z przodu raczej się nie nastawiam.
    Mam podobnie co do brzucha. Ewidentnie o wiele szybcirj .nie wybrzuszyło niż w 1.ciąży. taki brzuch miałam w 20t.c., a teraz mam taki w 17t.c. 😅. I 2kg do przodu więc też szybciej idzie do góry.

• Graficzka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na h.o. w idealnym momencie bo jeszcze nikt sie nie zorientowal a teraz po tygodniu nie da się ukryć ze jestem w ciazy. Nie ćwiczę bo wstaję o 5 i wieczorem gdy dziecko pójdzie spać czyli jakos o 20 nie mam na nic sily, nawet na ogarnianie domu.
    +5,5 kg na plusie u mnie, w pierwszej ciazy na tym etapie bylo 4.
    Trochę sie przejmuję a trochę nie, w pierwszej ciazy przytyłam 20kg, w pierwszych 10 dniach "zeszło" 13 kg więc wydaje mi się ze też mogę zbierać duzo wody.

U was też tak pogodnie? Miesiac temu jak szlam na pobranie krwi przed 8 rano bylo ciemno i śnieżno a dziś jakby inna rzeczywistość

rozia, Sigi133 lubią tę wiadomość

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • Kycia Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bardzo duży brzuch już, myślę że to przez to że to druga ciąża. Fizjo mi otejpowała brzuch bo mam już delikatnie rozejście mięśni i mocno wystający pępek, zobaczymy czy to przyniesie efekty 🙈 zapisałam się też na jogę dla ciężarnych, jestem ciekawa jak będzie 🤭

A pogoda jest cudowna, byłam dzisiaj na super spacerku z synem. Bardzo chciałabym żeby taka pogoda już z nami została🥹

Graficzka, Piret, north_node, rozia, Sigi133 lubią tę wiadomość

👩30 👨 32 👦 3 & 🐕🐈
    Starania po wyjęciu Mireny od 05.2025
    09.2025 💔
    14.12.2025 ⏸️
    Progesteron 27,10 ng/ml
    Beta 191 mIU/ml
    Beta po 48h 463 mIU/ml
    Wizyty:
    30.12.2025 🩷 6+2
    15.01.2026 👩‍⚕️ 8+5
    11.02.2026 1 prenatalne ❤️
    12.03.2026 👩‍⚕️

preg.png
  • north_node Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larnaka wrote:
    Dziewczyny, czy Acard na pewno jest bezpieczny w ciąży? Czytam ulotkę i boję się wziąć...

"Ciąża - pierwszy i drugi trymestr
    Nie należy przyjmować leku ACARD w ciągu pierwszych 6 miesięcy ciąży, chyba że jest to
    bezwzględnie konieczne i zalecone przez lekarza. Jeśli u pacjentki konieczne jest leczenie w tym
    okresie lub podczas próby zajścia w ciążę, należy zastosować najmniejszą skuteczną dawkę leku przez
    możliwie najkrótszy czas. Lek ACARD przyjmowany przez okres dłuższy niż kilka dni, począwszy od
    20. tygodnia ciąży, może powodować zaburzenie nerek u nienarodzonego dziecka, co może prowadzić
    do niskiego poziomu płynu owodniowego otaczającego dziecko (małowodzie), lub zwężenie naczynia
    krwionośnego (przewodu tętniczego) w sercu dziecka. Jeśli konieczne jest leczenie dłuższe niż kilka
    dni, lekarz może zalecić dodatkowe monitorowanie."
    to raczej dotyczy większej dawki - spytałam Chata GPT i rzeczywiście wskazał, że ulotka musi dotyczyć też sytuacji, kiedy ktoś przyjmuje większe dawki. Kiedyś z powodu tych skutków ubocznych aspiryna w ciąży była absolutnie niewskazana - ale Acard 75/150 to aspiryna w małej dawce i ma inne działanie.

Ja biorę 150 mg od miesiąca ze względu na ryzyko stanu przedrzucawkowego (nie takie znowu duże, 1:122 przed 37. tygodniem). Generalnie bardzo ostrożnie podchodzę do wszystkich leków, ale wiem ze Acard jest tak popularny po procedurze in vitro, że nawet nie czytałam ulotki...

Ale na pewno dopytaj jeszcze lekarza prowadzącego 🤗

rozia, Larnaka, Carrie12 lubią tę wiadomość

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
    ♂Parametry nasienia poniżej normy ❌ || Kariotyp ✅

2x IUI ❌ || IVF: 09.2025
    💉Punkcja: 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥰
    🫧FET 19.11.2025
    🫧β 6pdt 24,3 🫧β 10dpt 255
    🫧6+3 CRL 0,6 cm 🫧8+3 CRL 1,77 cm 🫧10+0 CRL 3,18 cm
    🫧Felia +PAPP-A: Bąbel zdrowy 🎀

preg.png
  • north_node Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj taki nastrój, ze już bym chciała sierpień! Mam podejrzenie, że poczułam dzisiaj ruch - głaskałam się rano po brzuchu (jakoś ostatnio mi to intuicyjnie, automatycznie przychodzi), i miałam wrażenie takiego hmm smyrnięcia, w poziomie.🦋 Może mi się wydawało, sama nie wiem! Nie byłam już w stanie tego później ponownie zarejestrować.

Ogólnie będę miała dwa badania połówkowe, jedno w Luxmedzie, a drugie na NFZ 10 dni później. Tak mi zasugerował lekarz.
    Już się nie mogę doczekać, bo na zwykłych wizytach w Luxmedzie jakość USG jest tak fatalna, że na tych wydrukach nic nie widać. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 19:17

zoltyjesiennylisc, Larnaka, Irynka, Luna11 lubią tę wiadomość

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard

🫧FET 19.11.2025

preg.png
  • zoltyjesiennylisc Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do preeklampsji, ja miałam ryzyko 1:179 i lekarz z Luxmedu zerknal i w ciagu sekundy przepisał mi Acard 150. Ale poczekałam jeszcze do wizyty u prowadzacego, a to jest mega łebski gość, i powiedział mi że to ryzyko jest na prawdę bardzo małe, to jest ok 0,5%, a tak na prawdę sporo mniej bo algorytm mi dołożył "punkty" za pierwszą ciążę i ciazę z ivf. I że on nie zaleca wdrażać żadnej farmakologii. I dodał jeszcze że dopiero poniżej 1:100 by dał Acard.
    Także co lekarz to opinia 🙈

north_node, Larnaka lubią tę wiadomość

starania od 08.2024

👀

14 TC, dziewczynka 🩷

Wysłany: 27 lutego, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    Ja mam dzisiaj taki nastrój, ze już bym chciała sierpień! Mam podejrzenie, że poczułam dzisiaj ruch - głaskałam się rano po brzuchu (jakoś ostatnio mi to intuicyjnie, automatycznie przychodzi), i miałam wrażenie takiego hmm smyrnięcia, w poziomie.🦋 Może mi się wydawało, sama nie wiem! Nie byłam już w stanie tego później ponownie zarejestrować.

Ogólnie będę miała dwa badania połówkowe, jedno w Luxmedzie, a drugie na NFZ 10 dni później. Tak mi zasugerował lekarz.
    Już się nie mogę doczekać, bo na zwykłych wizytach w Luxmedzie jakość USG jest tak fatalna, że na tych wydrukach nic nie widać. 😊
    Jej! Ale zazdroszczę 💕 i już się nie mogę doczekać swojego "smyrnięcia" :) myślę że w 17 tygodniu u Ciebie to już całkiem możliwe że to było TO :)

north_node, Carrie12 lubią tę wiadomość

starania od 08.2024

👀

14 TC, dziewczynka 🩷
  • north_node Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoltyjesiennylisc wrote:
    Dziewczyny a ćwiczycie coś? Jakieś zajęcia zorganizowane (pilatesy, joga) albo jakieś ćwiczenia w domu? Ja przyznam, że po dwóch miesiącach leżenia, ciężko mi się za cokolwiek zabrać, mimo, że już dolegliwości pierwszego trymestru minęły i w teorii mogłabym coś porobić. Ale organizm się zasiedział :(
    Pisałam o tym wcześniej , więc jeśli ktoś pamięta, wybaczcie powtórkę - ale byłam kilka razy w ostatnim miesiącu na zajęciach jogi dla ciężarnych, i podoba mi się bardzo!
    Mnie w domu ciężko się zmotywować do ćwiczeń, zawsze tak było. Przed ciążą regularnie chodziłam na pilates na maszynach, a mimo tego po 2,5 mc przerwy pierwsza joga była ciężka dla moich rąk, nóg i pośladków.
    Ale już na trzecich zajęciach ciało przypomniało sobie, że fajnie się ruszać, no i się wzmacnia! Więc polecam. 🤸‍♀️

Sekcja z pozycją odwróconą jest dla mnie przyjemna, mimo że wcześniej nie chodziłam na jogę.

zoltyjesiennylisc lubi tę wiadomość

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

🫧FET 19.11.2025

preg.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czesto dziewczyny macie wizyty z podgladem malucha? U mnie dr wyznaczyla co 4 tygodnie wiecznosc jak dla mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 19:49

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:( brak zarodków
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
    3 IVF 2❄️❄️
    8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
    (Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
    5dpt beta 10,4 progesteron 16....
    7dpt beta 45 progesteron 27
    9dpt beta 122.2 progesteron 66
    11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
    14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
    21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
    31.12 mamy ❤️
    12.02. Prenatalne OK, ryzyka niskie 🥰
    Dziewczynka 🥰
    Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

preg.png
  • Graficzka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Jak czesto dziewczyny macie wizyty z podgladem malucha? U mnie dr wyznaczyla co 4 tygodnie wiecznosc jak dla mnie

4 tygodnie wlasnie. Dopiero pod koniec wizyty co 2tyg.

Kasiak621 lubi tę wiadomość

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • palinnka Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj właśnie miałam wizytę u prowadzącego. Teraz mam co 3 tygodnie. Wszystko dobrze, dziecko już mierzone nie crl tylko wymiary główki brzuszka itp i szacowana waga około 80 g 😁😍 kolejna wizyta 20.03. 📆 a potem to już pewnie połówkowe. Czy na połówkowe teraz też lekarz wystawia skierowanie i jest ono na NFZ?

Locus, Mart0511, Anilamk, Graficzka, ŚWIEŻYNKA97, Luna11 lubią tę wiadomość

P🙍🏻‍♀️32 | M🙍🏻‍♂️33 | K 👶🏼2 | G🐈3
    Starania od 7.2025
    age.png
    19.12.2025 - 25 mIU/ml - 11 dpo
    22.12.2025 - 113,7 mIU/ml - 14 dpo
    29.12.2025 - 1524,5 mIU/ml - 21 dpo
    31.12.2025 - 3505,6 mIU/ml - 23 dpo
    09.01.2026 - OM 7+0, CRL 6,55 mm i ❤️
    23.01.2026 - OM 9+0, CRL 19,96 mm 🧸
    06.02.2026 - OM 11+0, CRL 32,53 mm
    16.02.2026 - OM 12+3, CRL 5,84 cm - prenatalne

Wysłany: 27 lutego, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez to że chodzę do Luxmedu i dodatkowo czasem prywatnie to mi wizyty wychodzą poki co ok 2-3 tygodnie 🙈 Myślę że 4 tygodnie bym nie wytrzymała 😁 ale ja doskonale wiem, że nie ma potrzeby tak często, po prostu ten początek ciąży, wystaranej, wychuchanej, z ivf, był dla mnie stresujący, teraz już trochę zluzowałam.

starania od 08.2024

👀

14 TC, dziewczynka 🩷
  • Larnaka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    .

Ooo nawet nie wiedziałam, że robią połówkowe w luxmedzie, a czy wtedy lekarz wystawia dwa skierowania? Jedno na NFZ, a drugie wewnątrz Luxmedu? A w którym tygodniu idziesz?

To prawda, w niektórych placówkach usg jest baaardzo słabe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 23:59

preg.png
  • ŚWIEŻYNKA97 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palinnka wrote:
    Czy na połówkowe teraz też lekarz wystawia skierowanie i jest ono na NFZ?

Mi moja nie wystawiła, zapytała czy idę w to samo miejsce, jeśli tak to nie jest wymagane 🤔🙂

👱‍♀️29 ♥️ 32👦

10.2025 💔

05.12 ⏸️
    08.12 beta 73.4
    10.12 beta 72.6
    12.12 beta 115
    15.12 beta 424
    17.12 beta 860
    30.12 1.1cm i ♥️ • 03.01 1.5cm • 27.01 4.8cm • 02.02 6.0 cm
  • rozia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚWIEŻYNKA97 wrote:
    Mi moja nie wystawiła, zapytała czy idę w to samo miejsce, jeśli tak to nie jest wymagane 🤔🙂
    U mnie tak samo - jeśli to samo miejsce, to nie wystawiają.

Ja mam też wizyty co 4 tygodnie i czekanie na nie, to męka 😁 chciałam też chodzić z luxmedu, ale w mojej okolicy wszyscy spoko lekarze są niedostępni, a dostępni są tacy co mają opinie po 1/2 gwiazdki lub mój ulubieniec, u którego byłam po skierowanie na rezonans, którego i tak nie dostałam, i który zapytał mnie “czy na pewno wiemy z mężem jak się dzieci robi, skoro już tyle czasu minęło, a nadal tej ciąży nie ma” 🤷🏼‍♀️ także chodzę tylko prywatnie i czekam cierpliwie od wizyty do wizyty 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:40

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
    (białka C, S i antytrombina ✅)

🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
    🔬 HSG 03.2025 ✅
    🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
    💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol

16.12 beta 2756,40 mIU/ml
    18.12 beta 5322,50 mIU/ml
    26.12 0,49cm ❤️
    10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
    10.03 👨🏻‍⚕️⏳
    01.04 prenatalne ⏳

💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
    💉 Clexane 0,4
    27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

preg.png
‹‹ 151 152 153 154 155
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ