Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Locus Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Dziewczyny, czy macie jakieś rozsądne listy wyprawkowe - tzn. ile czego potrzeba? Nie chcę kupować w ciemno, a to co znajduję na necie wygląda mi podejrzanie, np. 5/6 body w rozmiarze 62 - gdzie wiem, że tyle to czasem może się przydać w ciągu dnia 🙈 i równocześnie 5/6 pajacyków do spania, gdzie tego chyba się codziennie nawet nie wymienia, a w domu mamy pralkę 😁

Powoli się za tym rozglądam, bo mam już kilka rzeczy głównie z Vinted i nie chciałabym przesadzić…
    Miałam po 10 sztuk body na krótki rękaw, długi, spodenki, pajacyk. Przy ulewaniu, pampersowych eksplozjach to było tak w sam raz.

Pozdrawiam Was z pracy. Jest ciężko i super jednocześnie. Nie śpię od 5:45 z przejęcia 🥲

Sigi133 lubi tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
    💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem

Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
    10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️

07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
    18.11.2025 kwalifikacja invitro
    12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
    30.11 ⏸️
    01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
    03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
    12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
    07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
    12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
    19.01. prenatalne
    13.02 9,86cm

preg.png
  • Frajda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozia, też chętnie przygarnę taką listę, wczoraj dowiedzieliśmy się, że czekamy na synka 🩵 zakupy czas zacząć 😁

Borowinka, powodzenia na wizycie!

Czy któraś z Was ma jeansy ciążowe z H&M? Mocno się rozciągają? Zamówiłam dwa rozmiary i nie wiem, który zostawić. W mniejszy wchodzę, ale mógłby być ciut większy, większy jest trochę wiszący 🙈

Falka93., borowinka, Piret lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze🤱 od I 2022

✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
    ⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    czerwiec IUI ❌
    wrzesień IVF - ❄️❄️❄️❄️
    FET 4AA 13.11. 🍍✨🤞🏻🍀🙏🏻

preg.png
  • Lulli Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Rozia, też chętnie przygarnę taką listę, wczoraj dowiedzieliśmy się, że czekamy na synka 🩵 zakupy czas zacząć 😁

Czy któraś z Was ma jeansy ciążowe z H&M? Mocno się rozciągają? Zamówiłam dwa rozmiary i nie wiem, który zostawić. W mniejszy wchodzę, ale mógłby być ciut większy, większy jest trochę wiszący 🙈

Ja mam i z większym rozmiarem teraz jest sporo zapasu na brzuchu, ale lepiej wiekszy żeby nie uciskalo nie tylko na brzuchu ale i pod brzuchem gdzie się kończy jeans a zaczyna materiał

• zoltyjesiennylisc Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem totalnie zielona i nie pomogę, ale sobie pomyślałam że kupię z jakiś list wyprawkowych dosłownie minimalne minimum wszystkiego, a potem będę na bieżąco oceniać co potrzeba i ewentualnie dokupywać. W tych czasach to kliknięcie w telefonie a paczka jest często już na drugi dzień, więc myślę że jakoś to podziała

Sigi133 lubi tę wiadomość

starania od 08.2024

👀

15 TC, dziewczynka 🩷
  • borowinka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:

Dziękuję! Mam o 15 wizytę, przenieśli mi z 11 i jednak wolę te poranne godziny, bo czekanie jest męczące 😀

Czy Wy na każdą wizytę (mając raz w miesiącu) robicie morfologię? Miałam zrobić wczoraj, ale totalnie nie chciało mi się iść na badanie..

Zaglądam tylko tutaj poczytać czy u Was wszystko dobrze, bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki i nie mam głowy do niczego innego 😀

10.2024 rozpoczęcie starań
    05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)

2.12 blada druga kreska 🤞
    3.12 beta hcg 367

histeroskopia odwołana

12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
    23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
    08.01 2,8cm szczęścia
    27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

preg.png
  • borowinka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dzisiaj wyszła mi opryszka na ustach.. najpierw się zmartwiłam, ale okazuje się, że tylko poerwszorazowe zarażenie jest niebezpieczne w ciąży. Dobrze, że mam dziś akurat wizytę, to zapytam czy mogę np Hascovir na to brać.
    Zazwyczaj u mnie opryszczka to zwiastun osłabienia organizmu, więc mam nadzieje, że mnie żadna choroba nie rozłoży

10.2024 rozpoczęcie starań
    05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)

2.12 blada druga kreska 🤞
    3.12 beta hcg 367

histeroskopia odwołana

12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
    23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
    08.01 2,8cm szczęścia
    27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

preg.png
  • palinnka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Dziewczyny, czy macie jakieś rozsądne listy wyprawkowe - tzn. ile czego potrzeba? Nie chcę kupować w ciemno, a to co znajduję na necie wygląda mi podejrzanie, np. 5/6 body w rozmiarze 62 - gdzie wiem, że tyle to czasem może się przydać w ciągu dnia 🙈 i równocześnie 5/6 pajacyków do spania, gdzie tego chyba się codziennie nawet nie wymienia, a w domu mamy pralkę 😁

Powoli się za tym rozglądam, bo mam już kilka rzeczy głównie z Vinted i nie chciałabym przesadzić…

Myślę, że to zależy też od bobasa. Ja miałam egzemplarz ulewająco rzygający (wyszło po kilku tygodniach że biedaczek miał wadę - zwężenie odźwiernika, po operacji się poprawiło ale został z nami refluks na długo i czasem nawraca np. przy ząbkowaniu). Przy jego ulewaniu szło kilka bodów na dzień, przebieranie w nocy, pieluchy tetrowe do wycierania buźki i zakładania dookoła buźki używałam ogromne ilości a miałam ich wszystkich pewnie z 50 sztuk, i tak prałam co 2 dni.
    Przy dziecku co nie ulewa albo sporadycznie to pewnie 1-2 body na dzień. Ja na szczęście miałam dużo pożyczonych rzeczy od koleżanek to nie zbankrutowałam na tych ciuszkach :D

P🙍🏻‍♀️32 | M🙍🏻‍♂️33 | K 👶🏼2 | G🐈3
    Starania od 7.2025
    age.png
    19.12.2025 - 25 mIU/ml - 11 dpo
    22.12.2025 - 113,7 mIU/ml - 14 dpo
    29.12.2025 - 1524,5 mIU/ml - 21 dpo
    31.12.2025 - 3505,6 mIU/ml - 23 dpo
    09.01.2026 - OM 7+0, CRL 6,55 mm i ❤️
    23.01.2026 - OM 9+0, CRL 19,96 mm 🧸
    06.02.2026 - OM 11+0, CRL 32,53 mm
    16.02.2026 - OM 12+3, CRL 5,84 cm - prenatalne
‹‹ 153 154 155 156 157
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ