X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Mart0511 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieciaczki też tak w brzuchu wariują. No tak mnie gilgocze i wierci się że nie mogę się zrelaksować i położyć 🤣
    Mój synio przeważnie kopie jak tata mecze ogląda, albo gra w Fifę hahaha

Komanuss, rozia, Falka93., Piret lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mart0511 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Moze pytanie dziwne ale nie mam w tym doswiadczenia. Czy te wizyty poloznej to kazda z was wybiera? Nie zastanawiqlqm sie nad tym czy to konieczne

Nie wiem czy konieczne, ale w karcie ciąży mam wbita już położna. I na szkole rodzenia mówiła, że jak przy porodzie wypełniasz papiery to pytają się o to kto jest położna. Położna jest informowana i ma teoretycznie 48h od wypisu czas, żeby przyjechać na 1 wizyte. Ale u mnie to wygląda tak, że dzwonimy do siebie i umawiamy te wizyty jak chcemy. Jedynie muszą być wykonane do 2 miesięcy dziecka. Chociaż tu też kwestia dogadania bo mówiła, że one sobie często jedna zostawiają, na późniejszy okres dzieciątka np po szczepieniu

preg.png
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 27 marca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Co do ruchów - czy jest ktoś na takim etapie jak ja, i nadal ich nie czuje? Miałam kilka razy takie motylki, ale to tyle i narazie spokój 🤷🏼‍♀️ team łożysko na przedniej ścianie
    Ja jak by na brzuchu jeszcxe nie widzę ale w środku czuje czasami to jest aż takie laskotanie .

Ona '89
    On '86

■niskie amh
    ■wysokie fsh

❤️ naturals grudzień 2025
    ♡ 9+2- 3cm

♡ 12+5 tc 6,9 cm 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    ♡ 18tc 🦫 238 gram ( wciąż nie znam płci ale w brzuszku się wierci)

preg.png
  • Locus Autorytet

Wysłany: 27 marca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam co jecie i strasznie wam zazdroszczę, wszystko brzmi tak pysznie.
    U mnie dzisiaj rogal maślany, kasza manna, croissant kupiony w trakcie zakupów w lidlu, dwa cukierki, teraz właśnie robię obiad: łososia z piekarnika.

Dzisiaj mam nudności i zmęczenie po wczorajszej pracy. Niestety nie miałam za dużo czas na odpoczynek: fizjo, lidl, zmywarka, pranie, obiad i w sumie kilka godzin byłam na nogach.

Tak jak myślałam fizjo nic odkrywczego mi nie zrobiła. Bardzo była zdziwiona, że aż tak mnie boli. Moja rwa wynika ze skurczonych mięśni na około, które uciskają na nerw kulszowy. Do ćwiczeń, które już sobie znalazłam dostałam jeszcze kilka. Pomasowała mnie, dała tape, powiedziała, że muszę bardzo pilnować postawy, żeby moja miednica nie szła do przodu. Z tym już mam problem bez ciąży, dziecko mnie jeszcze ciągnie do przodu… Mam sobie jeszcze kupić termofor. Generalnie będę się do wszystkiego stosować, ale cudów nie przewiduje.

U mnie pomimo łożyska na przedniej ścianie czuję lekkie szturchnięcia po bokach, a jak młody się uaktywni mocno to aż widać jak cały brzuch wypycha.

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
    💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem

Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
    10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️

07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
    18.11.2025 kwalifikacja invitro
    12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
    30.11 ⏸️
    01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
    03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
    12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
    07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
    12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
    19.01. prenatalne
    13.02 9,86cm /13.03 284g

preg.png
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irynka wrote:
    Amber86, jak się czujesz? Na którą masz wizytę u lekarza?

Falka93., współczuję stresu 😔

Ja od wczoraj ciągle jestem śpiąca 😴🫠 Nie wiem, czy to pogoda tak na mnie działa, czy co…
    Wczoraj udało mi się nagrać kopniaka na telefon 🥰 Dziwne, że tak szybko 😊

Hej, dzięki za zainteresowanie. Byłam wczoraj u lekarki, cudem upolowałam wizytę o 10:20, a o 12:20 kończyła pracę i ma jej nie być kilka dni. Wczoraj w sumie czułam się dobrze, poza tym incydentem w nocy nic więcej nie było.
    Tylko ewidentnie stres wszedł i jak mi mierzyli ciśnienie w recepcji to wyszło 120/80, a w domu to mam tak 98/58 więc "lekka różnica".

Generalnie zbadała mnie, szyjka podobno długa i zamknięta, na usg wszystko dobrze, Synek dobrze, leżał w poprzek, tętno 148 (ale mieliśmy poprzednio ponad 160 więc u nas to różnie jest), spokojny był wyjątkowo, tylko rączkę pokazał ładnie. Łożysko ok, nie jest przodujące, podobno trochę z boku, ale generalnie wszystko wygląda ok.

Mam niestety polipa na szyjce macicy, wylazł mi w ciąży. Powiedziała mi to już na tej wizycie wcześniejszej, ale wtedy nie było z nim problemów, teraz wszedł Acard i widać że może sobie plamić to badziewie.

Wczoraj powiedziała, że polip ma 1,5cm, więc w sumie nie jest to maleństwo. Immunoglobulin powiedziała, że przy takim plamieniu lekkim typu podbarwiony śluz, że nie trzeba. Mam ogromną nadzieję, że nie błąd, ale kobieta ma 25 lat doświadczenia to chyba wie co mówi. Spytałam czy na pewno, powiedziała, że jest pewna.

Minus, że ewidentnie wczoraj wziernik podrażnił tego polipa bo dziś mam cały dzień jakieś plamienia głupie przy wizytach w toalecie. W większości ciemna, stara krew barwiąca śluz ale spokoju mi to nie zapewnia. Nie jest tego dużo, ale powtarza się. Wtedy w nocy to było tylko kilka minut i mniejsza ilość.
    Mam nadzieję, ze wyleci i będzie spokój jutro. Jeszcze mam jakiś dziwny śluz dziś to w ogóle nie ogarniam co się dzieje.

Najbardziej martwi mnie to, że to dopiero 17tc, a już te akcje z polipem. Będę się tym stresować pewnie do samego końca.

Mam wizytę we wtorek teraz, bo wtedy kończy mi się zwolnienie, więc zobaczymy jeszcze raz tego polipa i Bobaska.
    Te plamienie rozwiązało mi dylematy, czy przedłużać zwolnienie na kwiecień czy wracać do pracy.
    Podobnie jak dylematy z podróżami, bo już wiem, że muszę się trzymać dużych miast i najlepiej nie planować wyjazdów.
    Generalnie to będą ciężkie miesiące i muszę starać się nie świrować na zapas, ale jest to bardzo trudne.

Ja ostatnio nie miałam wrażenia motylków w brzuchu, może to przez to leżenie w poprzek. A z kolei kopniaków jeszcze nie mam.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graficzka wrote:
    Odebrałam dzis wyniki i mam hemoglobinę na poziomie 7.3 i ferrytynę 15 gdzie 13 to minimum. I to mimo suplementacji żelaza, zmiany diety itp. Zastanawiam się czy nie zmienić lekarza prowadzącego mimo że ten pracuje w szpitalu w ktorym będę rodzić.

Oprócz tego mialam dość średnie doświadczenie z kolejki w diagnostyce, źle się czułam i jak zazwyczaj nie korzystam z przysługującego nam pierwszeństwa tak dziś chcialam i możecie się domyślić jak było. Mam nadzieję że Was przepuszczają bez problemów.

Hej, a jak suplementujesz żelazo? Bierzesz oddzielnie coś czy w witaminach prenatalnych?
    Witaminy prenatalne często mają to tak ustawione, że np. jedna witamina blokuje wchłanianie drugiej.

Ja biorę glicynian żelaza, tzw gentle iron od solgara i trochę witaminy C z tym z Aceroli.
    Żelazo najlepiej brać tak, aby nie konkurowało z innym jedzeniem czy minerałami typu magnez, wapń.
    Zazwyczaj zalecane jest branie na czczo z witaminą c lub 2h po jedzeniu i minimum 1h przed kolejnym posiłkiem właśnie też z witaminą C.

Muszę zbadać jak mi się to trzyma w drugim trymestrze, ale ważne są te odstępy. Ja już przed ciążą miałam problemy z ferrytyną i sporo o tym czytałam też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 18:00

Graficzka lubi tę wiadomość

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajnik wrote:
    Ja na śniadanie serek wiejski z płatkami, Gruszka i bananem, kawa z mlekiem, na obiad ryż z kurczakiem i różnymi warzywkami jako curry, potem lód, potem pomarańcze i kilka kawałków czekolady :D potem kanapka z serkiem Philadelphia i jeszcze na kolację koktajl z malinami, płatkami owsianymi, bananem i białkiem

Dziewczyny wy już zaczynacie szkoły rodzenia? Ja zapisałam nas na weekendową (co i tak było rozszerzeniem, zwykłe są tylko jeden wieczór) i było napisane że ma to sens dopiero po 32 tygodniu wiec dopiero w lipcu mamy, za to od razu w szpitalu w którym chce rodzić. Co tam wcześniej robic? Dużo tych spotkań macie?

Chciałam w maju robić, ale nie dam rady, będzie później musiała być. W tej co chcę są zapisy dopiero po 20tc a można chodzić po 24tc o ile kojarzę. Zaczęli serię w kwietniu to się nie załapię na nią jeszcze, bo za młoda ciąża.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że piszecie swoje menu.
    Ja z jedzeniem mam kryzys. Zrobiłam wczoraj brownie z batata to zeszło mi cały dzień, żeby je zrobić nim się zmotywowałam i pozbierałam energię, ale wyszło dobre. Niestety dziś już wykończyliśmy.

Mam jeszcze pomidorówkę do skończenia, ale generalnie nic mi nie pasuje.

Nie mogę nabiału, choć bym chciała. Za to rzeczy które mogę jakoś wszystkie mi się znudziły.
    Jem, bo trzeba nakarmić Bobasa, więc karmię. Staram się jak najzdrowiej, ale bez jakiejś ekscytacji z mojej strony.
    Mięsa mi się nie chce, ale przy mojej ferrytynie staram się zjeść codziennie chociaż porcję, a najlepiej dwie.
    Jajka jadłam na śniadanie, nawet frytki z air fryera już mi nie wchodzą (były na obiad do mięsa).
    Generalnie słabo.

Pomarańcze nadal jem, makaron wchodzi i pomidory, ale widzę pogorszenie apetytu w tym tygodniu ogólnie.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Graficzka Koleżanka

Wysłany: 27 marca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber86 wrote:
    Hej, a jak suplementujesz żelazo? Bierzesz oddzielnie coś czy w witaminach prenatalnych?
    Witaminy prenatalne często mają to tak ustawione, że np. jedna witamina blokuje wchłanianie drugiej.

Ja biorę glicynian żelaza, tzw gentle iron od solgara i trochę witaminy C z tym z Aceroli.
    Żelazo najlepiej brać tak, aby nie konkurowało z innym jedzeniem czy minerałami typu magnez, wapń.
    Zazwyczaj zalecane jest branie na czczo z witaminą c lub 2h po jedzenie i minimum 1h przed kolejnym posiłkiem właśnie też z witaminą C.

Muszę zbadać jak mi się to trzyma w drugim trymestrze, ale ważne są te odstępy. Ja już przed ciążą miałam problemy z ferrytyną i sporo o tym czytałam też.

Hej. Nie biorę w pakiecie z tymi suplami ciążowymi, teraz mam sorbifer durules i pewnie zmienię na feroplex w poniedziałek. Jak się udawało to brałam na czczo rano i popijałam sokiem pomarańczowym i pozniej posiłek bez duzej ilości wapnia. Jak sie nie udawało bo poranki z synem czasem są na wariata to w południe i tak samo z czekaniem przed i po posilku. Raczej starałam się pozniej jeść coś bardziej z mięsem lub wit c

Amber86 lubi tę wiadomość

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graficzka wrote:
    Hej. Nie biorę w pakiecie z tymi suplami ciążowymi, teraz mam sorbifer durules i pewnie zmienię na feroplex w poniedziałek. Jak się udawało to brałam na czczo rano i popijałam sokiem pomarańczowym i pozniej posiłek bez duzej ilości wapnia. Jak sie nie udawało bo poranki z synem czasem są na wariata to w południe i tak samo z czekaniem przed i po posilku. Raczej starałam się pozniej jeść coś bardziej z mięsem lub wit c

To wygląda, że robisz jak trzeba
    Pewnie lekarz zapisze Ci większe dawki tego żelaza. Niektórzy też laktoferynę dodają przyjmując żelazo, ale ja się po niej źle czułam.

Ewentualnie jak nie chcesz zmieniać lekarza prowadzącego to może jakaś konsultacja u dietetyka dobrego? Niektórzy polecają te zielone koktajle dodatkowo, choć ja nie lubię tej formy jedzenia i nie mam z nią doświadczenia.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Flora96 Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma może lozysko ułożone na szyjce macicy? Lekarz mi mówił, że może się jeszcze podnieść ale martwi mnie to 🥲

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • FlowerGirl Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to moje menu dzisiejsze:

-śniadanie: 2 jajka, pół grahamki, serek biały, warzywka, roibos
    -kawka bezkofeinowa i małe ciasteczko
    -obiad: pieczona ryba, dwa ziemniaczki, mizeria
    -kawka bezkofeinowa i malutki kawałek torciku czekoladowego
    -kolacja: śledź :D, mała kanapka grahamu, ser i grapefruit- ostatnio jej prawie codziennie :D

preg.png

„Żeby być dużym, najpierw trzeba być małym.”
  • Amber86 Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FlowerGirl wrote:
    Co do jedzenia to moje menu dzisiejsze:

-śniadanie: 2 jajka, pół grahamki, serek biały, warzywka, roibos
    -kawka bezkofeinowa i małe ciasteczko
    -obiad: pieczona ryba, dwa ziemniaczki, mizeria
    -kawka bezkofeinowa i malutki kawałek torciku czekoladowego
    -kolacja: śledź :D, mała kanapka grahamu, ser i grapefruit- ostatnio jej prawie codziennie :D

Jak Ci fajnie, że ryby Ci pasują. Jak kochałam ryby przed ciążą tak teraz ledwo mi wchodzą.

Śmieję się, że to przez męża, bo on nie lubi a to jego syn w brzuchu.

Zapomniałam o najważniejszym. Po tym całym cyrku z plamieniem na pocieszenie kupiliśmy dziś pierwsze ubranka w Pepco dla Synka. Wzięliśmy dwa z tej bawełny organicznej, jakie to malutkie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 18:18

Irynka lubi tę wiadomość

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Graficzka Koleżanka

Wysłany: 27 marca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber86 wrote:
    To wygląda, że robisz jak trzeba
    Pewnie lekarz zapisze Ci większe dawki tego żelaza. Niektórzy też laktoferynę dodają przyjmując żelazo, ale ja się po niej źle czułam.

Ewentualnie jak nie chcesz zmieniać lekarza prowadzącego to może jakaś konsultacja u dietetyka dobrego? Niektórzy polecają te zielone koktajle dodatkowo, choć ja nie lubię tej formy jedzenia i nie mam z nią doświadczenia.

Zobaczę jak będzie w poniedziałek na wizycie. Mnie trochę irytuje że po słabym wyniku na poprzedniej wizycie nawet nie zlecono poziomu ferrytyny i na to skierowanie dostałam z POZ.
    Co do dietetyka to mozliwe że skorzystam, dziś o tym myślałam, jestem juz zmęczona i mozliwe że to przez to żelazo a wolałabym rodzić z jakimś w miarę normalnym poziomem.
    Dziękuję Amber :)

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • tunka Koleżanka

Wysłany: 27 marca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Co do ruchów - czy jest ktoś na takim etapie jak ja, i nadal ich nie czuje? Miałam kilka razy takie motylki, ale to tyle i narazie spokój 🤷🏼‍♀️ team łożysko na przedniej ścianie

🙋🏼‍♀️ jeeestem tutaj!
    Prawie wcale nie czuję nic, czasem zdarzają się pojedyncze odczucia, które są minimalnie inne niż gaz w jelitach i pasują do umiejscowienia macicy, ale zero pewności czy to na pewno dzidzia 😅 też łożysko na przedniej ścianie + pierwsza ciąża
    Dzidziuuu czekam aż w końcu poczuję, że tam faktycznie jesteś ☺️

rozia lubi tę wiadomość

👱‍♀️26👱‍♂️24 🐈‍⬛🐈‍⬛
    2 cs ⏸️
    10dpo beta 28,3 • 12dpo beta 111 • 16dpo beta 928,1
    2.01 3,7mm ❤️
    29.01 3,65cm
    6.02 ponad 5 cm małego wstydziocha
  • rozia Autorytet

Wysłany: 27 marca, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graficzka wrote:
    Zobaczę jak będzie w poniedziałek na wizycie. Mnie trochę irytuje że po słabym wyniku na poprzedniej wizycie nawet nie zlecono poziomu ferrytyny i na to skierowanie dostałam z POZ.
    Co do dietetyka to mozliwe że skorzystam, dziś o tym myślałam, jestem juz zmęczona i mozliwe że to przez to żelazo a wolałabym rodzić z jakimś w miarę normalnym poziomem.
    Dziękuję Amber :)
    Co do poziomu ferrytyny, bo moja hemoglobina i erytrocyty też spadają, to mój dr mówił, że nie ma sensu robić tego badania w ciąży. Normy są trochę inne, bo organizm priorytetowo przekazuje żelazo dziecku, a nie tworzy rezerwy w postaci ferrytyny i ona naturalnie w ciąży jest znacznie niższa, więc przede wszystkim powinno się obserwować hemoglobinę. Tylko u Ciebie ona też dalej spada… powiedział, że mogę jeszcze zrobić sobie oczywiście ferrytynę, ale on nie jest zwolennikiem budowania rezerwy w ciąży, bo nadmiar żelaza też jest szkodliwy. Dlatego wielu lekarzy nie zaleca nawet tych preparatów prenatalnych z żelazem, jeśli wszystko jest w normie. To jest składnik, obok jodu, który najlepiej ustalać indywidualnie. Skonsultuj to może z innym ginekologiem i zobaczysz co Ci powie.

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
    (białka C, S i antytrombina ✅)

🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
    🔬 HSG 03.2025 ✅
    🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
    💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol

16.12 beta 2756,40 mIU/ml
    18.12 beta 5322,50 mIU/ml
    26.12 0,49cm ❤️
    10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
    10.03 180g szczęścia
    07.04 👨🏻‍⚕️⏳
    01.04 prenatalne ⏳

💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
    💉 Clexane 0,4
    27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 27 marca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 wrote:
    A czy któraś z Was ma może lozysko ułożone na szyjce macicy? Lekarz mi mówił, że może się jeszcze podnieść ale martwi mnie to 🥲

Ja miałam w 13 tygodniu. Potem było nisko ale bezpiecznie a teraz się podniosło wysoko. Wiem jaki to dla Ciebie stres. Też to przeżywałam jakiś czas temu. Trzymam kciuki żeby się podniosło bo zazwyczaj tak jest tylko mocno się oszczędzaj, nie dzwigaj, dużo leż, nie czytaj hardcorowych histori innych kobiet na te tematy bo się zadręczysz a stres jest tu bardzo na NIE. Trzeba wierzyć że będzie dobrze! 😘

Flora96, rozia lubią tę wiadomość

01.2019 💔👼🏻 9tc
    03.2020 💔👼🏻 35tc
    01.2023 💙👶🏼🌈 38tc
    11.2025 ⏸️🤰▪️9dpo - 12,1▪️12dpo - 129 ▪️14dpo - 346▪️6t4d - 8mm i ❤️▪️9t4d - 3.2cm▪️10t6d - 4.8cm▪️12t6d - 7.6cm▪️16t4d - 11.5cm▪️20t0d - 388g 💙▪️

preg.png
  • Irynka Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    A jeszcze co do wcześniejszych wiadomości. Irynko, pisałaś o tym, że zastanawiasz się, czy to nie tarczyca. Poklikałam trochę w aplikacji Luxmedu i dostałam zlecenie na badanie TSH i FT4, po czym zaspałam dzisiaj na pobranie krwi. Które było na 10:15. 🫠🥴 To tak apropo senności i zmęczenia. 🫡
    Jestem pod kontrolą endokrynologa, badam hormony co miesiąc. Ostatnio TSH 1,9, więc zwiększyli mi dawkę. Do 14 kwietnia mam powtórzyć badania i zobaczę, co dalej

Z ruchami bywa różnie - raz cisza, a raz tańce w środku 😄

Drugi dzień mam ochotę na mięso. Od początku ciąży nie mogłam patrzeć na wieprzowinę, a wcześniej jadłam ją prawie codziennie. Dziś na kolację już się nie powstrzymałam i zjadłam jej naprawdę dużo 😂

Dziś u mnie:
    - twaróg z owocami, orzechami
    - pizza, sok pomarańczowy
    - jabłko, cukierki, ser kozi - w ciągu dnia
    - patelnia smażonej wieprzowiny🙈, pomidor, ogórek, cebula

A jeszcze kilka dni temu mówiłam, że nie mam apetytu 😄

rozia lubi tę wiadomość

👩🏻36 🧔🏻‍♂️42

🍀 Początek starań 09.2024
    🤞🏻 Na poważnie od 01.2025
    10.2025 💔 4+3

01.12.2025 ⏸️
    09.12.2025 hcg 837,1 mIU/ml
    15.12.2025 hcg 10281,60 (+130%), TSH 1,054, FT4 1,23
    13.01.2026 2,75 cm 🥰
    02.02 1 prenatalne 6,33 cm 🥳
    17.02 wizyta Ok. FeliaTest - Zdrowy Chłopczyk 💙
    24.03 rośnie 💙
    30.03 2 prenatalne
    21.04 wizyta kontrolna

👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy.

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 27 marca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy Wam pisałam, że planuję to zrobić, ale w końcu udało mi się za to zabrać, więc mogę Wam pokazać mój album / pamiętnik z ciąży (i też potem na końcu będzie ze starań trochę, żebyśmy zapamiętali te długa drogę 😁) - może kogoś to zainspiruje do stworzenia czegoś podobnego, narazie kilka stron na próbę, w przyszłym tygodniu chcę prosić znajomych i rodzinkę żeby mi się wpisali jaką płeć przewidują, a potem będę wklejać dalej, bo nie wiem ile mi to dokładnie miejsca zajmie

B63-CF5-FF-E1-BE-461-A-8-E38-48545-ED92-B97.jpg

Wow, jestem pełna podziwu! 😮 Coś niesamowitego ☺️✨️

rozia lubi tę wiadomość

01.2019 💔👼🏻 9tc
    03.2020 💔👼🏻 35tc
    01.2023 💙👶🏼🌈 38tc
    11.2025 ⏸️🤰▪️9dpo - 12,1▪️12dpo - 129 ▪️14dpo - 346▪️6t4d - 8mm i ❤️▪️9t4d - 3.2cm▪️10t6d - 4.8cm▪️12t6d - 7.6cm▪️16t4d - 11.5cm▪️20t0d - 388g 💙▪️

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 27 marca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieciaczki też tak w brzuchu wariują. No tak mnie gilgocze i wierci się że nie mogę się zrelaksować i położyć 🤣

Mój to mam wrażenie że wali o ścianę macicy całym ciałkiem a na badaniach taki grzeczny przecież jest 😅 Jak zaczyna zmieniać położenia to aż rozrywa z bólu czasem. Nie wiem co on tam wyczynia ale wczoraj na badaniu miał wszystko na twarzy. Nogi na głowie, pępowina na buźce, ręce 😁

Irynka, rozia lubią tę wiadomość

01.2019 💔👼🏻 9tc
    03.2020 💔👼🏻 35tc
    01.2023 💙👶🏼🌈 38tc

preg.png
‹‹ 184 185 186 187 188
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ