Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Carrie12 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borowinka wrote:
    Mam nadzieję, że Wasze święta przebiegają spokojnie i smacznie 😁

U mnie dzisiaj mała drama była, bo moja babcia, która wiecznie komentuje innych (szczególnie wygląd mój i mojej szwagierki), powiedziała, że ciężarna to powinna mieć piękne sukienki i być pięknie uczesana, wcześniej sugerując, że mogłabym sobie kupić inne kiecki niż ta co mam na sobie.. Kilka dni wcześniej też powiedziała, że włosy mam „jakieś takie nie za bardzo”. Ja jako, że jestem aktualnie w trudnym czasie akceptacji swojego wyglądu zwyczajnie pękłam i się rozpłakałam wychodząc z domu. Najgorsze jest to, że teraz mam myśli, że jestem przewrażliwiona, że hormony itd itp i momentami jest mi wstyd za te akcje 🥲 Z drugiej strony myślę, że to babci powinno być wstyd, że komentuje wygląd, już nawet abstrahując że jestem w ciąży.

Powiedzcie jak Wasza wrażliwość emocjonalna? Też jesteście wrażliwsze? Macie mniejsza tolerancję na komentowanie ? Bo mega mi to wjechało dzisiaj na głowę 😒

Bardzo współczuję :(. Komentowanie wyglądu innych jest niestety zmorą starszego pokolenia. Jestem przekonana że wyglądałaś pięknie a emocje są jak najbardziej normalne. Trzymaj się!

Co do komentowania wyglądu - moja teściowa powiedziała wczoraj, że widać mi już brzuszek a potem po raz kolejny dodała że ona NIC nie przytyła gdy była w ciąży z moim mężem. Była bardzo szczupła prawie całą swoją młodość i traktuje to jako swoje największe osiągnięcie :D.

borowinka lubi tę wiadomość

31 👩‍🦰

Endometrioza + Trombofilia
    12.2023 - początek starań

23.06 - 1 IUI ❌
    1.12 - 2 IUI (na pękniętym pęcherzyku)
    Beta 11 dpo - 33,8 mIU/ml Beta-hCG
    Beta 14 dpo - 152 mIU/ml Beta-hCG
    Beta 21 dpo - 2827,1 mIU/ml Beta-hCG
    dziewczynka 🩷

preg.png
  • Ollaaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borowinka wrote:

U mnie dzisiaj mała drama była, bo moja babcia, która wiecznie komentuje innych (szczególnie wygląd mój i mojej szwagierki), powiedziała, że ciężarna to powinna mieć piękne sukienki i być pięknie uczesana, wcześniej sugerując, że mogłabym sobie kupić inne kiecki niż ta co mam na sobie.. Kilka dni wcześniej też powiedziała, że włosy mam „jakieś takie nie za bardzo”. Ja jako, że jestem aktualnie w trudnym czasie akceptacji swojego wyglądu zwyczajnie pękłam i się rozpłakałam wychodząc z domu. Najgorsze jest to, że teraz mam myśli, że jestem przewrażliwiona, że hormony itd itp i momentami jest mi wstyd za te akcje 🥲 Z drugiej strony myślę, że to babci powinno być wstyd, że komentuje wygląd, już nawet abstrahując że jestem w ciąży.

Powiedzcie jak Wasza wrażliwość emocjonalna? Też jesteście wrażliwsze? Macie mniejsza tolerancję na komentowanie ? Bo mega mi to wjechało dzisiaj na głowę 😒

Obiektywnie to w ogóle się tym nie przejmuj. ALE pewnie na Twoim miejscu gdybym taki tekst dostała to bym się tak babci odwinela że by jej w pięty poszło. Komentowanie czyjegokolwiek wyglądu szczególnie w ciazy uważam za wielki nietakt.

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borowinka wrote:

W poprzedniej ciąży tak miałam. Byle co i już płakałam.. teraz mam wrażenie, że jest zupełnie odwrotnie. Nawet podczas całej tej sytuacji z mężem nie uronilam łzy, co nie znaczy że tego nie przezywalam

preg.png
  • Misia114 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borowinko, masz całkowite prawo czuć się tak jak się czujesz🫂 współczuję niepotrzebnych nerwów.
    ja mam taką komentującą mamę. Kocham ją bardzo, ale za każdym razem była kłótnia po jej tekstach typu - no, trochę mogłabyś schudnąć, źle w tym wyglądasz, mogłabyś się ubierać inaczej itp. Fakt, odkąd jestem w ciąży nie usłyszałam ani jednego takiego komentarza, czyli jednak potrafi ugryźć się w język😅 ale wiem co to znaczy być stroną komentowaną. Najgorsze, że wg niej jest to całkowicie normalne i usprawiedliwia się tym, że to nie jest krytyka tylko szczerość, bo "kto ci powie jak nie ja". Taka mentalność chyba niestety.

08.2024 👼🏼 7tc

11.2025 ⏸️
    06.12 beta 1488
    08.12 beta 3370
    16.12 CRL 0,59cm i jest ❤️
    09.01 CRL 2,89cm
    16.01 CRL 4,12cm
    26.01 prenatalne - niskie ryzyka🤞🏼
    03.02 CRL 7,7cm
    17.03 320g
    16.04 670g 🩵

preg.png
  • rozia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borowinka wrote:
    Współczuję takich doświadczeń, ja się tez czasem nasłucham, ale po mnie to trochę spływa, bo przed ciąża ludzie tez często komentowali co robię, jak robię, jak się ubieram itd. Jednak w ciąży moja cierpliwość jest mniejsza, tylko ja nie podchodzę do tego emocjonalnie, tylko od razu się odgryzam. Część z tych osób jest potem obrażona i już w ogóle nic do mnie nie mówi i w sumie dla mnie lepiej. Moje ulubione teksty to narazie:
    “Nie kupujcie czarnego wózka, bo to nie wypada, dla dziecka powinien być jasny wózek”, “Dobrze, ze chodzisz ubrana w jasne ubrania, w ciąży tak lepiej, a nie ubierać się na ciemno” albo ostatni hit “ostatnio byłam pewna, ze będziesz mieć chłopca, bo bardzo ładnie wyglądałaś, ale teraz myśle, ze będzie dziewczynka, bo już zbrzydłaś” 😂

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
    (białka C, S i antytrombina ✅)

🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
    🔬 HSG 03.2025 ✅
    🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
    💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol

16.12 beta 2756,40 mIU/ml
    18.12 beta 5322,50 mIU/ml
    26.12 0,49cm ❤️
    01.04 344g zdrowego chłopaka 💙 Hubert, tętno 154/min
    28.04 604g, szyjka 35mm
    26.05 👨🏻‍⚕️⏳

💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 1x200 • Accard 75
    💉 Clexane 0,4
    27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

preg.png
  • Ollaaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Współczuję takich doświadczeń, ja się tez czasem nasłucham, ale po mnie to trochę spływa, bo przed ciąża ludzie tez często komentowali co robię, jak robię, jak się ubieram itd. Jednak w ciąży moja cierpliwość jest mniejsza, tylko ja nie podchodzę do tego emocjonalnie, tylko od razu się odgryzam. Część z tych osób jest potem obrażona i już w ogóle nic do mnie nie mówi i w sumie dla mnie lepiej. Moje ulubione teksty to narazie:
    “Nie kupujcie czarnego wózka, bo to nie wypada, dla dziecka powinien być jasny wózek”, “Dobrze, ze chodzisz ubrana w jasne ubrania, w ciąży tak lepiej, a nie ubierać się na ciemno” albo ostatni hit “ostatnio byłam pewna, ze będziesz mieć chłopca, bo bardzo ładnie wyglądałaś, ale teraz myśle, ze będzie dziewczynka, bo już zbrzydłaś” 😂

O jakie teksty! Współczuję. U mnie na szczęście nikt nie odważył się na takie komentarze. Ja przyznałam się dopiero rodzicom swoim i partnera na swieta. Wiec od razu powiedziałam że będzie dziewczynka i będzie Ala. Nikt nie próbował komentować wyboru imienia oprócz o jak ladnie.

Carrie12 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borowinka wrote:

U mnie raczej nerwica i agresja niż wrażliwość emocjonalna. Od wielkiej soboty użeram się z sąsiadem który głośno biega na bieżni i emituje ten straszny łomot. W końcu udało się namierzyć kto to. Gościu pode mną 😑 Biegał praktycznie przez całą sobotę w tym po godzinie 22 i w końcu nie wytrzymałam i wpadłam w taki szał że szkoda gadać. Nie chcę już pisać jaką zobiłam dziką awanturę z tego powodu. Ile można wysłuchiwać tego łomotu. Biega tak że ściany drgają i łóżko. Wczoraj to samo - rano i wieczorem po 20. Wzięłam trzonek od miotły i zaczęłam chodzić po całym domu stukając w podłogę. Zrozumiał przekaz i bieg ustał. Po świętach biorę się za to i zgłaszam. Będzie musiał wyciszyć sprzęt albo zlikwidować. Doprowadził mnie tym do nerwicy lękowej. Od stycznia nie mam spokoju. Wprowadzili się w grudniu przed świętami i zaczęło się. Najpierw niewinnie a teraz to jakaś obsesja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 09:39

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

preg.png
  • rozia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollaaa wrote:
    O jakie teksty! Współczuję. U mnie na szczęście nikt nie odważył się na takie komentarze. Ja przyznałam się dopiero rodzicom swoim i partnera na swieta. Wiec od razu powiedziałam że będzie dziewczynka i będzie Ala. Nikt nie próbował komentować wyboru imienia oprócz o jak ladnie.
    No ja jestem przyzwyczajona 😁 latami wypracowywałam riposty na takie okazje i na tekst o czarnym wózku i o tym, ze nie wypada odpowiedziałam tylko, ze moim zdaniem takich komentarzy na temat cudzych wyborów też nie wypada, a jednak często się je słyszy i wszyscy żyjemy, wiec czarny wózek tez przeżyjemy 😂

PS. Czarnego wózka nie chciałam, ale musimy mieć ciemny, natomiast czarny miałam okazję odkupić w super cenie - finalnie szybko ta okazja się ulotniła, wiec nic z tego nie wyszło, ale po takich kometarzach rozważam jednak czarny kolor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 11:02

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33

🔬 HSG 03.2025 ✅

26.12 0,49cm ❤️
    28.04 604g, szyjka 35mm
    26.05 👨🏻‍⚕️⏳

💉 Clexane 0,4

preg.png
  • Ollaaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    U mnie raczej nerwica i agresja niż wrażliwość emocjonalna. Od wielkiej soboty użeram się z sąsiadem który głośno biega na bieżni i emituje ten straszny łomot. W końcu udało się namierzyć kto to. Gościu pode mną 😑 Biegał praktycznie przez całą sobotę w tym po godzinie 22 i w końcu nie wytrzymałam i wpadłam w taki szał że szkoda gadać. Nie chcę już pisać jaką zobiłam dziką awanturę z tego powodu. Ile można wysłuchiwać tego łomotu. Biega tak że ściany drgają i łóżko. Wczoraj to samo - rano i wieczorem po 20. Wzięłam trzonek od miotły i zaczęłam chodzić po całym domu stukając w podłogę. Zrozumiał przekaz i bieg ustał. Po świętach biorę się za to i zgłaszam. Będzie musiał wyciszyć sprzęt albo zlikwidować. Doprowadził mnie tym do nerwicy lękowej. Od stycznia nie mam spokoju. Wprowadzili się w grudniu przed świętami i zaczęło się. Najpierw niewinnie a teraz to jakaś obsesja.

Bardzo Ci wspolczuje!!! Ja miałam debila nad sobą przez półtora roku co grał na klawiszach o każdej porze dnia i nocy. Wiem jak to można się nerwicy nabawić. U mnie problem się rozwiązał bo się kretyn wyprowadził ale ile mi krwi napsuł to ja już wiem.

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ollaaa wrote:

Oo uwielbiam komentarze dotyczące wyboru imion.. jeszcze rozumiem jakby to jakieś wyszukane bardzo było. Ale ile ja się nasłuchałam jak powiedziałam, że synek będzie nazywał się Adrian 🥴 no kurde jakoś żaden komentarz i argument mnie nie przekonał.. zdania nie zmieniliśmy i kompletnie nie żałujemy..

Teraz też jak mówie, że Kinga to też takie kręcenie nożem się czasem pojawia..ja akurat z tych co robią swoje i w poważaniu mają ci myślą inni 😉 choć od kilku dni prześladuje mnie Łucja, tylko nie widzę fajnego zdrobnienia.. ale raczej zostaniemy przy pierwszym wyborze

rozia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio od męża brata usłyszałam tekst roku. Był u nas z teściowa. Oddawałam jej miskę po pierogach, to jedyna pomoc z jej strony po wypadku męża.. a ten do mnie z tekstem, ale wiesz, ,że pustego się nie oddaje? Czaicie? W momencie, kiedy moja ciąża jest bardzo wysokiego ryzyka, mąż po wypadku i w dużej mierze zależny ode mnie, dwoje dzieci i dom na mojej głowie a ten ma czelność mi takim tekstem dowalić.. poczułam się jakbym dostała w policzek i tak mnie zamuworalo, że się słowem nie odezwałam. Ale mój wzrok myślę, że powiedział więcej.. ale on mi ciągle dowala od kiedy zaczęłam się spotykać z jego bratem. Dopiero wtedy się zorientowlam, że on na coś liczyl.. a ja nigdy nie brałam go pod uwagę.. jego poznałam pierwszego

Mam jeszcze jeden dylemat. Pytanie do dziewczyn z małą różnica wieku u dzieci. U nas będzie 2 lata. Czy planujecie wózek rok po roku? Mam okazję odkupic od przyjaciółki. U niej jest właśnie też 2 lata różnicy. Wg mniej to must have. A ja w sumie sama nie wiem. Mam 2 wózki po synku. Jeden to wiadomo 2w1 a teraz czasem używamy lekkiej spacerówki. Mieszkamy na wsi, aż tak dużo nie spacerujemy. Lato to pewnie na podwórku spędzimy. Natomiast zastanawiam się czy jadąc do miasta, załatwić jakieś sprawy, lekarza czy nie będę potrzebowała. Mąż szybko chodził nie będzie. Tzn chodzi o kulach, więc szybko mi z dziećmi nie pomoże

preg.png
  • borowinka Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i Wasze historie, tego mi było trzeba 🌸

Ja ogólnie też jestem bardziej zadziorna, nawet moja mama to zauważyła i podgaduje, że co ja taka pyskata się zrobiłam 😂 Ale wczoraj to po prostu pękłam, bo wiecie, człowiek sie stara ładnie wyglądać, po zmierzeniu kilku ciuchów w które się nie zmieściłam w końcu znalazłam sukienkę w szafie, w której poczułam się super i tak uroczo brzuszek eksponowała, a tu takie przykre komentarze..

U Was też widzę zdarzają się teksty, które mogą zamurować.. masakra tknięte jak niektórzy nie mają świadomości ja coś brzmi, albo co gorsza, mają świadomość i potrafią specjalnie coś do ciężarnej powiedzieć żeby zabolało, to jest dla mnie nie do pojęcia.

A z imieniem to też, ja się śmieję że wybór imienia dla dziecka to jest jak zupa pomidorowa, zawsze ktoś będzie kręcił nosem

rozia lubi tę wiadomość

10.2024 rozpoczęcie starań
    05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)

2.12 blada druga kreska 🤞
    3.12 beta hcg 367

histeroskopia odwołana

12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
    23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
    08.01 2,8cm szczęścia
    27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

preg.png
  • rozia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja z imieniem tez usłyszałam, żebyśmy się jeszcze lepiej zastanowili, bo wszystkie brzydkie - wybieramy między Hubertem, Robertem, Albertem i Pawłem 🙈

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33

🔬 HSG 03.2025 ✅

26.12 0,49cm ❤️
    28.04 604g, szyjka 35mm
    26.05 👨🏻‍⚕️⏳

💉 Clexane 0,4

preg.png
  • Misia114 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam, że nie będę się z szerszym gronem dzielić wyborem imienia. O wyborze wiem ja, mój mąż i moja mama, bo akurat z nią nie ma problemów i nie wybrzydza😅 no i od początku ciąży jakoś z nią na ten temat rozmawiałam. Reszta dowie się jak już mały będzie na świecie

Piret, borowinka, Sigi133, rozia, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

08.2024 👼🏼 7tc

11.2025 ⏸️
    06.12 beta 1488
    08.12 beta 3370
    16.12 CRL 0,59cm i jest ❤️
    09.01 CRL 2,89cm
    16.01 CRL 4,12cm
    26.01 prenatalne - niskie ryzyka🤞🏼
    03.02 CRL 7,7cm
    17.03 320g
    16.04 670g 🩵

preg.png
  • Luna11 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Tak, ja z imieniem tez usłyszałam, żebyśmy się jeszcze lepiej zastanowili, bo wszystkie brzydkie - wybieramy między Hubertem, Robertem, Albertem i Pawłem 🙈
    Ja też już nie jeden komentarz usłyszałam co do imienia. Uznaliśmy, że już więcej nie mówimy i dowiedzą się po porodzie. 🫠

rozia lubi tę wiadomość

👧 28

✨️ 09.12 pierwsze dwie kreski w 12 cs

🌼 19.12 - CRL 0,77 mm okruszka
    🌼 08.01 - CRL 1,54 cm + ❤️
    🌼 16.01 - CRL 2,5 cm
    🌼 01.02 - nifty - zdrowy chłopczyk 💙
    🌼 13.02 - CRL 7,16 cm
    🌼 16.03 - 243 g (17+2)
    🌼 03.04 - 369 g (19+6)
    🌼 27.04 - 606 g (23+2)

preg.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troche z innej beczki. Czy mozecie polecic Psychiatre stacjonarnie Krakow lub Katowice lub wersja online ktory moze wystawic zaswiadczenie o Tokofobii? Bez kontynuacji wizyt i "naprawiania podejscia" bede biezmiernie wdzieczna nie prsejde w swojej glowie porodu natrualnego nawet nie chce myslec o nim bo dostaje ataku paniki chialabym CC lekarz powiedzial ze tylko z zaswiadczeniem szpital to rozpatrzy.

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:( brak zarodków
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
    3 IVF 2❄️❄️
    8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
    (Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
    5dpt beta 10,4 progesteron 16....
    7dpt beta 45 progesteron 27
    9dpt beta 122.2 progesteron 66
    11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
    14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
    21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
    31.12 mamy ❤️
    12.02. 1 Prenatalne OK, ryzyka niskie 🥰
    9.04.2026 2 Prenatalne OK
    Dziewczynka- Zuzanna czekamy 🥰
    Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borowinka wrote:

W pierwszej ciąży byłam bardziej wrażliwsza. Popłakałam się, że mąż mi zjadł ostatni plasterek szynki 😆

Wkurza mnie jak ktoś wymaga coś od kobiety. Nie kobieta nic nie powinna. Tulę mocno 🫂

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w sumie nie interesuje kto coś myśli na temat imion, które wybraliśmy naszym dzieciom. Dla mnie są najpiękniejsze i żaden komentarz tego nie zmieni 😁

borowinka, Luna11, rozia, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jeszcze jedno mi się przypomniało. Marzyliśmy o 3 dzieci. No i się udało. Rodzina męża o tym wiedziała, jak w końcu pojawiło się na świecie nasze drugie dziecko (9 lat się staraliśmy) to cały czas jawnie mówiliśmy, że liczymy na trzecie.. no i ten brat męża😂 mówi wczoraj z takim wiecie sarkazmem że skoro wam tak dobrze idzie to jeszcze zróbcie sobie czwarte . Wiecie dając do zrozumienia, że my 500 plusy jesteśmy.. a kolejny brat do niego.. ty se najpierw zrób pierwsze i dopiero zacznij komentowac😂😂 ja coś w stylu, że i 10 jeśli bozia da i nic nikomu do tego .jak można być takim bez taktu i kultury.. co kogo obchodzi ile dzieci sobie zrobimy.. jeszcze rozumiem jakbyśmy się z zasiłków utrzymywali . Oboje pracujemy, finansowo dobrze sobie radzimy. Mamy swój wymarzony domek, dzieci są zadbane, córka rozwija swoje pasje.. zdrowie dopisuje.. czego chcieć więcej..? każdy ma swoje priorytety. Oni mają pieska i robią karierę, dla nas rodzina jest najważniejsza..

Carrie12, Flora96, borowinka lubią tę wiadomość

preg.png
  • borowinka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak moja teściowa, która się oburzyła jak powiedzieliśmy, że póki co chcemy tylko jedno dziecko. Zaczęła mówić, że musi być drugie, żeby była dziewczyna (marzy jej się wnuczka) i najlepiej to jak różnica wieku będzie 2-3 lata… nie ważne że mówiliśmy że się staraliśmy ponad rok o pierwsze dziecko, że to dla nas ogromny stres, też zna naszych przyjaciół, którzy 2 lata starają się o drugie dziecko i to z poronieniami po drodze.
    Teraz przegaduje żebym pomyślała o porodzie w basenie 🙃🙃 i że musimy bankować krew pępowinowa bo to zabezpiecza dziecko na wszystkie choroby. Naczyta się chwytliwych artykułów i myśli, że to jedyne słuszne podejście.

Okropnie mnie irytuje, że ktoś daje sobie prawo do układania nam życia

10.2024 rozpoczęcie starań
    05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)

2.12 blada druga kreska 🤞
    3.12 beta hcg 367

histeroskopia odwołana

12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
    23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
    08.01 2,8cm szczęścia
    27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

preg.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ