☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Martakam , świeżynka97 - Powodzenia na wizytach! 🍀
W kwestii imienia - jeszcze go nie wybraliśmy, ale moja siostra i ciocia bardzo chcą się w to angażować. Na początku dzieliłam się swoimi pomysłami, ale teraz powiedziałam, że dowiedzą się dopiero wtedy, kiedy już wybierzemy. Moja ciocia nawet nie śpi po nocach, tylko myśli, jak powinno się nazwać. Dziękuję mojej mamie - nie wtrąca się w wybór imienia, bo w jej czasach nie pozwolono jej nazwać córek tak, jak chciała.
Miłego i spokojnego tygodnia! 🌸
Carrie12, martakam, ŚWIEŻYNKA97, Sigi133, Luna11 lubią tę wiadomość
👩🏻36 🧔🏻♂️42
🍀 Początek starań 09.2024
🤞🏻 Na poważnie od 01.2025
10.2025 💔 4+3
01.12.2025 ⏸️
09.12.2025 hcg 837,1 mIU/ml
15.12.2025 hcg 10281,60 (+130%), TSH 1,054, FT4 1,23
13.01.2026 2,75 cm 🥰
02.02 1 prenatalne 6,33 cm 🥳
17.02 wizyta Ok. FeliaTest - Zdrowy Chłopczyk 💙
24.03 rośnie 💙
30.03 2 prenatalne - 330g wygląda super 🥰
21.04 wizyta kontrolna
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy.

-
Mnie najbardziej wkurzało jak ktoś mi życzył córki bo mam syna a córkę przecież straciłam. Jak się dowiedzieli że jestem w ciąży nie zliczę ile dostałam wiadomości że "Ooo, będzie parka!". Ja z tych co docenia co ma i biorę co los da byle dziecko było zdrowe i urodziło się żywe. Nie mam preferencji co do płci. Nie ukrywam że bardzo się cieszę że mój syn będzie miał brata. Daję wszystkim do zrozumienia że wolę być mamą chłopców. Gram im na nosie bo tak głupio gadają. Bardzo mnie też denerwują niektóre dziewczyny na wykresach. Ostatnio miałam okazję przeglądać i to co zobaczyłam u jednej woła o pomstę do nieba. Wypisywała takie głupoty o płci swojego dziecka bo była tak rozczarowana płcią że to chłopiec a nie słodka dziewczynka że aż się rzygać chce. Chciałam jej napisać w komentarzu ostry pocisk ale się powstrzymałam. No przecież bobas z jajkami nie może być słodkim chłopczykiem...
Powodzenia na wizytach dziewczyny! ✊️🍀
Misia114, borowinka, ŚWIEŻYNKA97, Piret lubią tę wiadomość
-
Mam 2 synów, a moja babcia w święta z tekstem „dziewczynki są dużo fajniejsze od chłopców”… Babcia ma prawie 90 lat, więc biorę na to poprawkę, ale no przykro mi się słucha takich rzeczy…
Coś mnie dzisiaj ciąża poniewiera… Czuję się zmęczona baaaardzo, dodatkowo jakieś mdłości mnie dosięgły. Nie wiem o co chodzi.
Połówkowe dopiero o 16:00… -
martakam wrote:Mam 2 synów, a moja babcia w święta z tekstem „dziewczynki są dużo fajniejsze od chłopców”… Babcia ma prawie 90 lat, więc biorę na to poprawkę, ale no przykro mi się słucha takich rzeczy…
Coś mnie dzisiaj ciąża poniewiera… Czuję się zmęczona baaaardzo, dodatkowo jakieś mdłości mnie dosięgły. Nie wiem o co chodzi.
Połówkowe dopiero o 16:00…
O rany, mega przykro słyszeć cos takiego, nawet od starszej osoby.
Moja teściowa powiedziała, że się „pogodziła że będzie chłopak”, jakby niewidomo jaka tragedia się wydarzyła.
Ja się cieszę, że będzie chłopczyk i wszystkim mówię, że chciałam syna bardziej niż córkę.
Powodzenia na wizycie 🍀
Falka93. lubi tę wiadomość
10.2024 rozpoczęcie starań
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 beta hcg 367
histeroskopia odwołana
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
08.01 2,8cm szczęścia
27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

-
Jak widać ludzie będą zawsze komentować jeśli mają takie charaktery. Olać to totalnie 👍🏻
co do płci to ogólnie jakby tego nie da się wybrać i nie ma się na to wpływu więc tym bardziej te komentarze są bez sensu. Ja bym nigdy nie pozwoliła komuś wybrać imienia dla mojego dziecka.
1 dziecko źle
2 dzieci tej samej płci źle
Więcej niż 3 dzieci źle
Ludziom się nie dogodzi. Dlatego ja mam gdzieś opinie innych 😁
borowinka, Falka93., martakam, tunka lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

-
martakam wrote:Mam 2 synów, a moja babcia w święta z tekstem „dziewczynki są dużo fajniejsze od chłopców”… Babcia ma prawie 90 lat, więc biorę na to poprawkę, ale no przykro mi się słucha takich rzeczy…
Połówkowe dopiero o 16:00…
Jak mój syn miał 7 miesięcy przypadkowo u moich rodziców spotkałam kuzynkę w ciąży. Wiedziała co mnie kiedyś spotkało a ona tak się patrzy na mojego syna i mówi "Bardzo chciałam dziewczynkę i będzie dziewczynka. Nie wyobrażam sobie być mamą chłopca". A jak miał rok przyjechali do mnie w gości i zaczął się temat dzieci w spektrum i też się nasłuchałam jak to ona boi się takich dzieci bo koleżanka ma zaburzonego syna itd. Jeszcze nie wiedziałam że mój syn też ma bo rozwijał się wtedy prawidłowo. Ona nie wie i ogólnie dalsza rodzina nie wie. Jest zakaz rozmów na ten temat. Skutecznie ukrywam ten fakt. Chcę oszczędzić mu odtrącania z powodu tego że jest jaki jest a już powoli doświadczamy podziału na lepszych i gorszych wnuków u jednej ze stron. Po diagnozie coś się nagle zmieniło. -
borowinka wrote:O rany, mega przykro słyszeć cos takiego, nawet od starszej osoby.
Moja teściowa powiedziała, że się „pogodziła że będzie chłopak”, jakby niewidomo jaka tragedia się wydarzyła.
Ja się cieszę, że będzie chłopczyk i wszystkim mówię, że chciałam syna bardziej niż córkę.
Powodzenia na wizycie 🍀
A moja teściowa natomiast jak urodził się mój tęczowy syn potrafiła mi powiedzieć że zawsze chciała mieć córeczkę i myślała że chociaż będzie miała wnuczkę ale jej nie ma bo leży na cmentarzu. Zabolało. Ma 2 synów i 4 wnuków. Teraz będzie miała piątego i już do nas "Co wy macie z tymi chłopcami?". -
Falka93. wrote:A moja teściowa natomiast jak urodził się mój tęczowy syn potrafiła mi powiedzieć że zawsze chciała mieć córeczkę i myślała że chociaż będzie miała wnuczkę ale jej nie ma bo leży na cmentarzu. Zabolało. Ma 2 synów i 4 wnuków. Teraz będzie miała piątego i już do nas "Co wy macie z tymi chłopcami?".
Szok w ogóle, żeby coś takiego powiedzieć.
Trudno być młodym dorosłym w tych czasach, bo starsi którzy nas otaczają są z tego pokolenia, gdzie można powiedzieć innym wszystko bez żadnej refleksji. I to ktoś ma problem, że coś go zabolało..10.2024 rozpoczęcie starań
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 beta hcg 367
histeroskopia odwołana
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
08.01 2,8cm szczęścia
27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

-
Falka93. wrote:A moja teściowa natomiast jak urodził się mój tęczowy syn potrafiła mi powiedzieć że zawsze chciała mieć córeczkę i myślała że chociaż będzie miała wnuczkę ale jej nie ma bo leży na cmentarzu. Zabolało. Ma 2 synów i 4 wnuków. Teraz będzie miała piątego i już do nas "Co wy macie z tymi chłopcami?".
Kurde jakby ktokolwiek miał jakikolwiek wpływ na to, jaka to będzie płeć.
Poza tym nie rozumiem naprawdę, czemu chłopiec to dla większości coś „gorszego”… -