X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Misia114 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    Tak. Powiedział że skoro lekarz od prenatalnych mówił że jest w porządku to faktycznie tak jest. No i jest bo wagowo dziecko ostro koksi więc w niczym to nie przeszkadza. Prawa wyrównuje. Kolejne duże dziecko się zapowiada... 😭 Bierzesz Acard? Ja tak. Od samego początku + heparyna.

Tak tak, biorę od początku ciąży. Na prenatalnych nawet podpytałam czy mam się czym martwić jak zobaczyłam, że to RI lewe jest wywalone poza widełki, ale usłyszałam, że jest ok, więc się nie przejęłam za bardzo. Zobaczę co powie moja doktor, ale w sumie gdyby miało to być coś złego to raczej lekarz na prenatalnych zwróciłby mi na to uwagę.

Falka93. lubi tę wiadomość

08.2024 👼🏼 7tc

11.2025 ⏸️
    06.12 beta 1488
    08.12 beta 3370
    16.12 CRL 0,59cm i jest ❤️
    09.01 CRL 2,89cm
    16.01 CRL 4,12cm
    26.01 prenatalne - niskie ryzyka🤞🏼
    03.02 CRL 7,7cm
    17.03 320g 🩵

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia114 wrote:
    Tak tak, biorę od początku ciąży. Na prenatalnych nawet podpytałam czy mam się czym martwić jak zobaczyłam, że to RI lewe jest wywalone poza widełki, ale usłyszałam, że jest ok, więc się nie przejęłam za bardzo. Zobaczę co powie moja doktor, ale w sumie gdyby miało to być coś złego to raczej lekarz na prenatalnych zwróciłby mi na to uwagę.

Mogłybyśmy zacząć się martwić gdyby wagi dzieci zaczęły hamować. Ja dopiero w domu zobaczyłam i zaczęłam drążyć temat. Dziś zostałam uspokojona więc nie ma co siać paniki o jeden opór który jak na razie nic nie znaczy 🙂

Misia114 lubi tę wiadomość

01.2019 💔👼🏻 9tc
    03.2020 💔👼🏻 35tc
    01.2023 💙👶🏼🌈 38tc
    11.2025 ⏸️🤰▪️9dpo - 12,1▪️12dpo - 129 ▪️14dpo - 346▪️6t4d - 8mm▪️9t4d - 3.2cm▪️10t6d - 4.8cm▪️12t6d - 7.6cm▪️16t4d - 11.5cm▪️20t0d - 388g 💙▪️21t6d - 583g▪️

Czekamy na W. 💙✨️

preg.png
  • Misia114 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    Mogłybyśmy zacząć się martwić gdyby wagi dzieci zaczęły hamować. Ja dopiero w domu zobaczyłam i zaczęłam drążyć temat. Dziś zostałam uspokojona więc nie ma co siać paniki o jeden opór który jak na razie nic nie znaczy 🙂

Masz rację. Ja po wizycie zupełnie o tym zapomniałam, aż zobaczyłam Twój wpis i znowu temat wrócił po ponad tygodniu, więc nie mogę powiedzieć, że zaprzątam sobie tym jakoś głowę😅 skoro lekarze nie biją na alarm, to nie ma co się na zapas stresować

08.2024 👼🏼 7tc

11.2025 ⏸️
    06.12 beta 1488
    08.12 beta 3370
    16.12 CRL 0,59cm i jest ❤️
    09.01 CRL 2,89cm
    16.01 CRL 4,12cm
    26.01 prenatalne - niskie ryzyka🤞🏼
    03.02 CRL 7,7cm
    17.03 320g 🩵

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    Po USG - 583g chłopaka 💙

Żelazo na receptę bo hemoglobina nieprawidłowa no i za miesiąc krzywa cukrowa.
    Też dostałam żelazo. Przyplątała mi się anemia, schudłam kolejny 1kg.

Krzywa robiłam jakoś w połowie marca. Cukrzyca nie wyszła😍 diabetolog stwierdziła, że ona się później napewno zrobi, ale krzywej nie będziemy powtarzać, tylko glukozę będziemy z krwi robić. Prowadząca mówiła, że będę powtarzała, ale jak jej powiedzialam co mi diabetolog powiedziała to stwierdzila, że się wtrącać w kompetencje specjalisty nie będzie i zdaje się na nią.. więc liczę, że już szybko tego świństwa pić nie będę musiała..

Moja mała rada. Pijcie raz za razem. Nie róbcie przerw między łykami. Zdecydowanie lepiej wchodzi

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu byłam przeziębiona. Nie brałam nic. Raz Apap no już mocno głową mnie bolała. Ale u mnie było tylko źle samopoczucie, lejący się katar ( ja na katar noc nie biorę nigdy, czekam aż sam przejdzie), ból głowy.
    Gorączki i kaszlu nie miałam.

Dziewczyny mam też pytanie. Dziś zobaczyłam że dostałam wczoraj karteczkę z pracą domową 🙈 na nie zapisane:
    Stomatolog - akurat przed kolejną wizyta mam termin
    Jakiś test na depresję
    I pielęgniarka środowiskowa.

Zastanawiam się o co z nią chodzi. Jedyny kontakt jaki z nią planowałam to ta jedna wizyta po porodzie, z której najchętniej bym zrezygnowała. Miała któraś z Was takie zalecenia? Powinnam zadzwonić? Jakiś wpis w kartę ciąży czy po prostu sobie ja wybrać?
    Na wizycie nic mi nie powiedziała o tym, gdybym nie chciala do kalendarza zapisać kolejnefo terminu to bym nawet nie wiedziała, że coś takiego dostalam

preg.png
  • tunka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po połówkowych - 364g chłopca, wszystko w porządku, ale nadal nie pokazał twarzyczki 🥲

Luna11, Graficzka lubią tę wiadomość

👱‍♀️26👱‍♂️24 🐈‍⬛🐈‍⬛
    2 cs ⏸️
    10dpo beta 28,3 • 12dpo beta 111 • 16dpo beta 928,1
    2.01 3,7mm ❤️
    29.01 3,65cm
    6.02 ponad 5 cm małego wstydziocha
‹‹ 196 197 198 199 200
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ