Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Mart0511 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borowinka wrote:
    Przyszły wyniki i jest git, krzywa wyszła ładnie: 79,3 -> 95,5 -> 107,5

Morfologia też ok, hemoglobina póki co 11,1 - spada ale powolutku. Wit B12 nadal nisko, więc pewnie dostanę zastrzyki, a w moczu znowu bakterie, ale powtórzę jutro zamiast robić posiew od razu

Ładne wyniki, ale widzę że masz tak jak u mnie, że po 2h zamiast spadać to Ci rośnie. Jedyny plus to że w normie się mieścisz :)

preg.png
  • Ollaaa Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się cieszę że jestem w ciąży na tym etapie życia. Wcześniej zupełnie nie bylam gotowa na to psychicznie - dużo podróżowałam, po 30 całkowicie zmieniłam swoją drogę zawodową i zaczynałam od najniższego stanowiska i nie sądzę żebym była wcześniej mentalnie przygotowana. Teraz czuję, że obydwoje z partnerem będziemy dużo lepszymi i bardziej świadomymi rodzicami a ja nie będę miała poczucia że coś mnie omija. Z resztą jak tylko mała będzie gotowa to planujemy wyjechać z nią na dłuższą podróż korzystając z macierzyńskiego.

rozia, Irynka, north_node, tortum lubią tę wiadomość

preg.png
  • borowinka Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart0511 wrote:
    Ładne wyniki, ale widzę że masz tak jak u mnie, że po 2h zamiast spadać to Ci rośnie. Jedyny plus to że w normie się mieścisz :)

No właśnie na początku mnie to zdziwiło, myślałam, że to źle, ale wcale tak nie musi być, czat i mój mąż mówią, że takie niskie wyniki oznaczają, że trzustka ogarnia 😀 Ciekawa jestem co lekarz powie 😀

rozia, Mart0511, Sigi133 lubią tę wiadomość

10.2024 rozpoczęcie starań
    05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)

2.12 blada druga kreska 🤞
    3.12 beta hcg 367

histeroskopia odwołana

12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
    23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
    08.01 2,8cm szczęścia
    27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

preg.png
  • Larnaka Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy myślicie, że szkoła rodzenia w 33-35/36 tygodniu ciąży to zły pomysł?
    Wczoraj umówiłam się na połowę lipca i teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie za późny termin? Myślałam, że lepiej być świeżo po kursie...

preg.png
  • Ollaaa Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na szkołę od 1 lipca. Nie było wcześniejszych terminów. Mam nadzieję, że mała dotrwa w brzuchu.

Czy ktoś się orientuje na ile wcześniej trzeba ogarnąć sobie polozna do przyjmowania porodu? Ja na razie mam plan że w trakcie szkoły rodzenia to zrobię to przynajmniej poznam kilka z nich i zobaczę kto mi pasuje ale teraz się zastanawiam czy to nie za późno

preg.png
  • Irynka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kupiłam glukozę do badania i jestem w szoku, ile tego proszku trzeba wypić 🫣
    Dzwoniłam do szkoły rodzenia - zapisać się można dopiero w maju i mają tylko 10 miejsc 😔

👩🏻36 🧔🏻‍♂️42

🍀 Początek starań 09.2024
    🤞🏻 Na poważnie od 01.2025
    10.2025 💔 4+3

01.12.2025 ⏸️
    09.12.2025 hcg 837,1 mIU/ml
    15.12.2025 hcg 10281,60 (+130%), TSH 1,054, FT4 1,23
    13.01.2026 2,75 cm 🥰
    02.02 1 prenatalne 6,33 cm 🥳
    17.02 wizyta Ok. FeliaTest - Zdrowy Chłopczyk 💙
    24.03 rośnie 💙
    30.03 2 prenatalne - 330g wygląda super 🥰
    21.04 wizyta kontrolna

👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy.

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigi133 wrote:
    Hej dziewczyny!

Gratuluje dobrych wyników krzywej cukrowej!
    Ja dzisiaj bylam u swojego chirurga naczyniowego z racki tego ze 4 lata temu miałam laserowo usuwanego żylaka na nodze. Narazie wszystko wyglada okej. Muszę tylko xacząc nosić pończochy uciskowe bo stopy pod koniec dnia robia sie jak" z ołowiu."
    Co do żelaza, to ja tydzień temy zaczęłam brać Szelazo SR- hemoglobina bliska 11. Tak mi zaleciła moja ginekolog. Narazie nie odczuwam żadnych skutków ubocznych.
    Co do lepszych i gorszych dni- to mam dokładnie tak samo. Jednego dnia czuję że mogłabym przenosić góry, a kolejnego zupełny brak energii. Ta ciąża bardziej mnie dojeżdża- 34 lata na karku.
    U mnie jutro początek 25t.c. i +6kg na wadze.

Żylak usuwany był na NFZ czy prywatnie? Ja też mam żylaki. Startowałam z 1 a teraz mam 5 + brzydkiego fioletowego wielkiego pająka na nodze. Noszę pończochę uciskową na tej nodze i odpukać nic nie boli i nie ciągnie. Biorę leki przeciwzakrzepowe to przynajmniej zmniejszone ryzyko zakrzepu. Będę musiała po ciąży coś z tym zrobić. Kupiłam 4 sukienki ciążowe i są dość długie to chociaż zakryję tą nogę bo aż wstyd.

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

✨️ 9dpo - beta 12
    ✨️ 12dpo - beta 129
    ✨️ 14dpo - beta 346
    ✨️ 6t4d - 8mm i ❤️
    ✨️ 9t4d - 3.2cm
    ✨️ 10t6d - 4.8cm
    ✨️ 12t6d - 7.6cm
    ✨️ 16t4d - 11.5cm
    ✨️ 20t0d - 388g 💙
    ✨️ 21t6d - 583g

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tortum wrote:
    Piękne te śpiworki, chyba tez się skuszę :) Myślicie ze po jednym w danym rozmiarze wystarczy?

Ja bym wzięła parę sztuk. Ze 3-4 bo dzidziuś może przesikiwać pieluszki i może być mokro w śpiworku 🙂 Ja wzięłam akurat 3. Najwyżej będę częściej prać. Co do rozmiaru to one mają regulowane ramiączka na napy więc na dłużej posłużą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 18:22

tortum lubi tę wiadomość

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

✨️ 9dpo - beta 12
    ✨️ 12dpo - beta 129
    ✨️ 14dpo - beta 346
    ✨️ 6t4d - 8mm i ❤️
    ✨️ 9t4d - 3.2cm
    ✨️ 10t6d - 4.8cm
    ✨️ 12t6d - 7.6cm
    ✨️ 16t4d - 11.5cm
    ✨️ 20t0d - 388g 💙
    ✨️ 21t6d - 583g

preg.png
  • Mart0511 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larnaka wrote:
    Czy myślicie, że szkoła rodzenia w 33-35/36 tygodniu ciąży to zły pomysł?
    Wczoraj umówiłam się na połowę lipca i teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie za późny termin? Myślałam, że lepiej być świeżo po kursie...

To zależy chyba jak ciąża przebiega i czy nie grozi Ci przedwczesny poród. Ja chodzę do szkoły rodzenia z dziewczyną co ma poród na czerwiec. U nas po zajęciach na grupkę wrzucają wszystkie prezentacje z zajęć + nagrany jest filmik np z zajęć co była pierwsza pomoc, więc zawsze można sobie przypomnieć

rozia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Graficzka Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szkoła rodzenia trwała 10 tygodni(zajęcia raz na tydzień) i zaczęłam chodzić jakos w 24, część i tak pominęłam bo się źle czułam.

My śpiworków nie używaliśmy, młody spał głównie pod ażurowym kocykiem i nam to wystarczało (mamy ciepło w mieszkaniu)

93'

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • Sigi133 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    Żylak usuwany był na NFZ czy prywatnie? Ja też mam żylaki. Startowałam z 1 a teraz mam 5 + brzydkiego fioletowego wielkiego pająka na nodze. Noszę pończochę uciskową na tej nodze i odpukać nic nie boli i nie ciągnie. Biorę leki przeciwzakrzepowe to przynajmniej zmniejszone ryzyko zakrzepu. Będę musiała po ciąży coś z tym zrobić. Kupiłam 4 sukienki ciążowe i są dość długie to chociaż zakryję tą nogę bo aż wstyd.

Usuwanie laserem w Polsce tylko prywatnie niestety 🤷‍♀️

‹‹ 224 225 226 227 228
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ