☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
rozia, Sigi133, tortum, Locus, tunka, Mart0511, FlowerGirl, Irynka, Misia114, Luna11, borowinka, Flora96, Falka93. lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
22.04 564g naszego cudu 🥰
20.05 1197g ludzika 🥰

-
Przy pierwszym mieliśmy stokke składaną - przy małym mieszkaniu była super, długo jej używaliśmy - był tylko prysznic bez brodzika.Ollaaa wrote:Dziewczyny jaką wanienkę polecacie dla malucha? Ktoś miał doświadczenie z tymi stojącymi? Co się najlepiej sprawdzi?
Teraz w sumie sama nie wiem i chętnie poczytam. Mam wannę i prysznic, z jednej strony fajnie znowu sobie złożyć i schować, z drugiej w sumie nie wiem. 🤷♀️
Ollaaa, Sigi133 lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm /13.03 284g/10.04 562g

-
Ollaaa wrote:Dziewczyny jaką wanienkę polecacie dla malucha? Ktoś miał doświadczenie z tymi stojącymi? Co się najlepiej sprawdzi?
Mieliśmy stojak i wanienkę. Jakaś randomowa plastikowa ze smyka. U nas się sprawdziło.
Ollaaa lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025
Drugi bobas 1cs 🍀:
⏸️ 7.12
08.12 Beta 12dpo 105,60
10.12 Beta 14dpo 423,40
23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
13.01 2,17 cm bobaska 🥰
04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
05.03 156 g dzidziusia 🥰
25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
22.04 564g naszego cudu 🥰
20.05 1197g ludzika 🥰

-
Tez zamówiłam sobie na vinted składana na stojaku, stan idealny praktycznie. Później jak wyrośnie mały, to lubię jakaś normalna do prysznica. Ale na sam początek jak wszystko boleć będzie to lepiej z takiej korzystać niż się schylać
Ollaaa lubi tę wiadomość
-
Hej.
Przeżyłam dzień. Padam i już nie wstanę 😐 Praktycznie od 8 na nogach i przed 19 w domu. Udało się załatwić wszystko. Umowa o najem podpisana, auto kupione ale drugie bo z pierwszego zrezygnowaliśmy i spędziłam miło czas z rodziną na zakupach i w McDonaldzie! 😀🎉 Więcej się już na takie combo nie piszę. Stawia mi się i twardnieje non stop macica po takim maratonie. Boli cała miednica i pachwiny jakbym cały dzień jeździła na koniu choć u rodziców odpoczywałam, wzięłam Nospę i magnez. Kupiłam starszakowi zabawki które W KOŃCU okazały się dla niego hitem bo jako autystyczne dziecko raczej woli kręcić pół dnia bębnem od pralki lub jeździć moim kapciem po podłodze udając że to samochód 😬🙂 Kupiłam też trochę dla małego i jestem bardzo zadowolona z tych zakupów ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 20:04
Irynka, Locus, rozia, Sigi133, tunka, borowinka, FlowerGirl, Frajda lubią tę wiadomość
-
Ollaaa wrote:Dziewczyny jaką wanienkę polecacie dla malucha? Ktoś miał doświadczenie z tymi stojącymi? Co się najlepiej sprawdzi?
Ja mam zwykłą z Lapsi na stojaku ale nie będę z niej raczej korzystać. Będę miała wannę i myślę o kupieniu dobrego leżaczka żeby nie gracić domu 🙂 -
Ja dzisiaj spędziłam sporo czasu w ikei na poszukiwaniu mądrych rozwiązań na wyposażenie małego pokoiku dla mojej starszej córki (życie w mieszkaniu). Czuję się przebodźcowana. Z wiekiem coraz gorzej znoszę takie miejsca 😅. Ale to był produktywny wyjazd i to jest najważniejsze 💪. Ten tydzień zapowiada sie na "odgruzowywanie" dawno niezaglądanych zakamarków mieszkania więc zbieram siły fizyczno-mentalne🫠.
Falka93., Carrie12, rozia lubią tę wiadomość
-
Ja juz po kolejnej wizycie, 780g dziewczynki, wszystko u niej dobrze. Moja hemoglobina bardzo pomału rośnie, teraz na poziomie 7.4. Następny przystanek to wizyta na początku maja by stwierdzić (lub nie) tokofobię, mam nadzieję że trafię na lekarza który chociaż mnie wysłucha.
Miłego dnia dla Was.
Falka93., Frajda, Flora96, Mart0511, Locus, Sigi133, tunka, borowinka, Amber86, Liyss🧚🏻, rozia lubią tę wiadomość
-
Graficzka wrote:Ja juz po kolejnej wizycie, 780g dziewczynki, wszystko u niej dobrze. Moja hemoglobina bardzo pomału rośnie, teraz na poziomie 7.4. Następny przystanek to wizyta na początku maja by stwierdzić (lub nie) tokofobię, mam nadzieję że trafię na lekarza który chociaż mnie wysłucha.
Miłego dnia dla Was.
Trzymam kciuki za pomyślną wizytę i ludzkiego lekarza ✊️🙂 Też kiedyś musiałam załatwić taki papierek. Bez wątpliwości mi go wystawili po przeczytaniu całego szokującego wypisu ze szpitala po dziecku którego nie mam. Jestem po 2cc i nie wiem znowu na czym stoję bo decyzje mojego prowadzącego są bardzo absurdalne. Wiem że z automatu powinnam mieć 3cc. Nie wiem czy to jest już dobry moment na rozmowy o sposobie zakończenia ciąży. Wolałabym coś wiedzieć bo w razie czego muszę zaplanować wizytę u psychiatry który jest daleko. Im dalej w ciąży tym gorzej znoszę jazdy.
Graficzka lubi tę wiadomość
-
Frajda wrote:Falka dzięki za cynka z laktatorem, czy któraś z Was już go miała? Ja mam bardzo wrażliwe sutki i czytałam, że momcozy jest delikatny. Co byście poleciły na pierwszy laktator?
Ja myślałam o nano primo, tylko on nie jest muszlowy. Z tym, że ja planuję karmic piersią głównie. A ten tylko do odciągania.
Frajda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was ma problemy z ciśnieniem? Mierzę od tygodnia i niestety wyniki są czasem poza normą. Naczytałam się ile może być z tego komplikacji 😮💨😭👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm /13.03 284g/10.04 562g

-
Frajda wrote:Falka dzięki za cynka z laktatorem, czy któraś z Was już go miała? Ja mam bardzo wrażliwe sutki i czytałam, że momcozy jest delikatny. Co byście poleciły na pierwszy laktator?
Przerabiałam 2 laktatory po 2 ciążach i każdy z nich na początku sprawiał ból sutków dopóki się nie zahartowały także raczej nie pomogę. Jak coś to miałam Canpol elektryczny podłączany do kontaktu i Neno Uno. Teraz chcę sprawdzić ten muszlowy ze względu na wygodę. Otworzyłam go i widzę że ma parę rozmiarów lejków także może w końcu dopasuję odpowiedni żeby zwiększyć komfort odciągania 🙂
Frajda lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dzisiaj zaczęłam myśleć o porodzie i o swoich bliskich. Dzisiaj moja mama powiedziała, że chciałaby być w pobliżu, niekoniecznie bezpośrednio w szpitalu jeśli nie będę chciała, ale jednak gdzieś na miejscu - na co dzień dzieli nas wiele kilometrów. Jak to będzie u Was? Tylko mąż w szpitalu czy chcecie wsparcie też od kogoś innego?
-
Madeline28 wrote:Hej dziewczyny, dzisiaj zaczęłam myśleć o porodzie i o swoich bliskich. Dzisiaj moja mama powiedziała, że chciałaby być w pobliżu, niekoniecznie bezpośrednio w szpitalu jeśli nie będę chciała, ale jednak gdzieś na miejscu - na co dzień dzieli nas wiele kilometrów. Jak to będzie u Was? Tylko mąż w szpitalu czy chcecie wsparcie też od kogoś innego?
U mnie w szpitalu mąż będzie tylko, ale po wypisie mama przyjeżdża do nas na jakiś czas żeby nam pomóc -
Madeline28 wrote:Hej dziewczyny, dzisiaj zaczęłam myśleć o porodzie i o swoich bliskich. Dzisiaj moja mama powiedziała, że chciałaby być w pobliżu, niekoniecznie bezpośrednio w szpitalu jeśli nie będę chciała, ale jednak gdzieś na miejscu - na co dzień dzieli nas wiele kilometrów. Jak to będzie u Was? Tylko mąż w szpitalu czy chcecie wsparcie też od kogoś innego?
U mnie też tylko mąż, nie będę mieć chyba problemu z odwiedzinami w szpitalu jeżeli rodzice zechcą ale pewnie mama mi pomoże już jak będziemy w domku 😊 -
Tylko mąż w szpitalu i nikt inny 🙂 Jestem typem człowieka że nie lubię i nie życzę sobie jak ktoś wciska swoje 5gr tam gdzie nie trzeba. Daliśmy sobie radę z synem sami i teraz też tak będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 17:19
-
Ja planuję do szpitala z partnerem. Powiedziałam mu że sama to ja rodzić nie będę. Na razie w ogóle poród wydaje się dla mnie być jeszcze abstrakcją.
Po porodzie chyba też chcę być tylko we trójkę. Zakładam że nie będę wtedy ani najpiękniejsza ani najbardziej sprawna i chyba chcę żeby to był taki czas tylko dla nas.