Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Luna11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Falka, dzięki za info o laktatorze. Widziałam, że w promocji jest też Neno Uno. Trudno stwierdzić, jaki będzie lepszy, jak się robi to po raz pierwszy. Chciałabym przede wszystkim karmić piersią. Może ten pojedynczy wystarczy. 😏

Planuję rodzić z partnerem. Moja mama już nie żyje, więc będziemy sobie radzić we dwoje. Mój partner ma już doświadczenie, ja też dużo pomagałam siostrom przy ich maluszkach, więc damy rady. No i siostry też planują przyjechać i mnie wesprzeć jakiś czas po. 😊

Dzisiaj byłam na wizycie. Na połówkowych doktor napisał, żeby skontrolować serce po ok. miesiącu, chociaż nie wskazał powodu. Niemniej, wszystko jest ok. 🫶🏻 Synek ma już ok. 606 gramów, tydzień do przodu względem OM, ale co najważniejsze - 69 percentyl, więc na szczęście zaczął równać. Cieszę się bardzo. Dostałam też przepiękne zdjęcie w 3D. Wisi już na lodówce. Wracałam od lekarza jak na skrzydłach. Nie mogę się doczekać, aż się w końcu poznamy. ❤️

Screenshot-20260427-180825-Gallery.jpg

Liyss, Borowinka, piękne są Wasze brzuszki. To mój z dzisiaj. Zaczęła mi się też robić delikatna linea nigra. ☺️ Ostatnio zaszalałam na vinted i w tym tygodniu będę tylko odbierać przesyłki. Kupiłam kokon, kilka śpiworków, prześcieradła do łóżeczka i gondoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 18:17

Mart0511, Carrie12, Frajda, Locus, Flora96, borowinka, Sigi133, Falka93., Asiok, Amber86, tunka, Irynka, Liyss🧚🏻, rozia lubią tę wiadomość

👧 28

✨️ 09.12 pierwsze dwie kreski w 12 cs

🌼 19.12 - CRL 0,77 mm okruszka
    🌼 08.01 - CRL 1,54 cm + ❤️
    🌼 16.01 - CRL 2,5 cm
    🌼 01.02 - nifty - zdrowy chłopczyk 💙
    🌼 13.02 - CRL 7,16 cm
    🌼 16.03 - 243 g (17+2)
    🌼 03.04 - 369 g (19+4)

preg.png
  • Graficzka Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialabym rodzic z mężem jeśli skończy sie na sn. Jeśli cc to też bym tak chciała żeby kangurował dziecki po cięciu ale już mamy dziecko wiec moze być różnie i biorę pod uwagę to że będę w szpitalu sama jeśli akcja zacznie się spontanicznie.

Po 1 porodzie mąż wrocil do pracy po tygodniu i to wtedy najbardziej przydałaby mi się pomoc niestety nie mogłam na nikogo liczyć, tym razem możliwe że będzie inaczej. Też dużo, za dużo od siebie wymagałam, mieszkaliśmy wtedy u dalszej rodziny bo zbieraliśmy na wklad własny i nie było warunków w sumie na nic. Wspominam tamten czas jako bardzo stresujący, właściwie za bardzo bo wiele rzeczy przy takim maluszku przychodzi intuicyjnie albo z czasem. Teraz robie wszystko zeby jak najmniej się stresować w czasie ciąży i po.

93'

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze wtrącę się z wątkiem remontowym. Może macie do polecenia jakąś farbę jasno bezowa? Myślę czym by tu salon pomalować. W pokojach mamy perłowy dolomit z magnata i nie wiem czy salon też tym pomalować czy może wybrać jakiś inny odcień 🙈

W ogóle mąż takie smugi porobił jak malował pokoje, że czeka go poprawka bo moje oko nie jest w stanie tego zdzierżyć 😆

Falka93. lubi tę wiadomość

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Locus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam wyboru i rodziłam sama. To był moment covidu kiedy niektóre porodówki kazały rodzić w maseczkach (moja na szczęście nie). Dałam sobie super radę, później był zakaz odwiedzania więc też byłam sama na oddziale. Teraz chciałabym rodzić z mężem, głównie dlatego, że ominęło go jakieś życiowe doświadczenie. Jakbym musiała to wiem, że dam sobie radę sama. Przynajmniej teraz wiem, czego mi brakowało i czego bym potrzebowała od partnera.

Luna11 pięknie wyglądasz! ♥️♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 19:44

borowinka, Luna11, Graficzka, Falka93., Flora96 lubią tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
    💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem

Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
    10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️

07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
    18.11.2025 kwalifikacja invitro
    12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
    30.11 ⏸️
    01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
    03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
    12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
    07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
    12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
    19.01. prenatalne
    13.02 9,86cm /13.03 284g/10.04 562g

preg.png
  • borowinka Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamierzam tylko z mężem rodzić, chociaż nie wiem czy go nie zwyzywam w trakcie 😂 Nie chcę żeby ktoś inny mnie oglądał w takim stanie i nawet zastanawiam się czy chce odwiedzin w szpitalu, ale z drugiej strony chce żeby najbliżsi poznali małego i nie będę miała serca im odmawiać. Chyba że hormony i samopoczucie będą kiepskie, to pewnie poproszę o czas tylko dla naszej trójki dopóki nie dojdę do siebie.

W ogóle boję się tego momentu porodu, nawet nie tyle że nie dam rady, czy że coś pójdzie nie tak, ale ja jestem całe życie zakompleksiona i myślę co inni o mnie pomyślą no i ten poród i brak kontroli mnie trochę przeraża 😱

Za to 5.05 idziemy z mężem na drzwi otwarte porodówki w szpitalu, który wstępnie wybrałam.

10.2024 rozpoczęcie starań
    05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)

2.12 blada druga kreska 🤞
    3.12 beta hcg 367

histeroskopia odwołana

12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
    23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
    08.01 2,8cm szczęścia
    27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Hej. Falka, dzięki za info o laktatorze. Widziałam, że w promocji jest też Neno Uno. Trudno stwierdzić, jaki będzie lepszy, jak się robi to po raz pierwszy. Chciałabym przede wszystkim karmić piersią. Może ten pojedynczy wystarczy. 😏

Planuję rodzić z partnerem. Moja mama już nie żyje, więc będziemy sobie radzić we dwoje. Mój partner ma już doświadczenie, ja też dużo pomagałam siostrom przy ich maluszkach, więc damy rady. No i siostry też planują przyjechać i mnie wesprzeć jakiś czas po. 😊

Dzisiaj byłam na wizycie. Na połówkowych doktor napisał, żeby skontrolować serce po ok. miesiącu, chociaż nie wskazał powodu. Niemniej, wszystko jest ok. 🫶🏻 Synek ma już ok. 606 gramów, tydzień do przodu względem OM, ale co najważniejsze - 69 percentyl, więc na szczęście zaczął równać. Cieszę się bardzo. Dostałam też przepiękne zdjęcie w 3D. Wisi już na lodówce. Wracałam od lekarza jak na skrzydłach. Nie mogę się doczekać, aż się w końcu poznamy. ❤️

Screenshot-20260427-180825-Gallery.jpg

Liyss, Borowinka, piękne są Wasze brzuszki. To mój z dzisiaj. Zaczęła mi się też robić delikatna linea nigra. ☺️ Ostatnio zaszalałam na vinted i w tym tygodniu będę tylko odbierać przesyłki. Kupiłam kokon, kilka śpiworków, prześcieradła do łóżeczka i gondoli.

Ładny brzuszek! ❤️🤰🏻

A co do tego Neno Uno to ja go miałam po poprzedniej ciąży. Ładnie odciągał ale mi się ten lejek taki mały wydawał bo nie oszukujmy się przy nawale mleka piersi wielkie bombki się robią że tak brzydko trochę napiszę. Musiałam mocno dociskać 😀 Użyłam parę razy i nie był potrzebny. Brałam leki na wyciszenie laktacji.

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

✨️ 9dpo - beta 12
    ✨️ 12dpo - beta 129
    ✨️ 14dpo - beta 346
    ✨️ 6t4d - 8mm i ❤️
    ✨️ 9t4d - 3.2cm
    ✨️ 10t6d - 4.8cm
    ✨️ 12t6d - 7.6cm
    ✨️ 16t4d - 11.5cm
    ✨️ 20t0d - 388g 💙
    ✨️ 21t6d - 583g

preg.png
  • Asiok Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 wrote:
    Dziewczyny ja jeszcze wtrącę się z wątkiem remontowym. Może macie do polecenia jakąś farbę jasno bezowa? Myślę czym by tu salon pomalować. W pokojach mamy perłowy dolomit z magnata i nie wiem czy salon też tym pomalować czy może wybrać jakiś inny odcień 🙈

W ogóle mąż takie smugi porobił jak malował pokoje, że czeka go poprawka bo moje oko nie jest w stanie tego zdzierżyć 😆

Ja mam perłowy dolomit na dole i najchętniej bym wszystko pomalowała w tym kolorze ale maz nie każe :D
    bezowy Cotton Candy z bekersa pada w różowy odcien ;c

Flora96 lubi tę wiadomość

• Amber86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graficzka wrote:
    Ja juz po kolejnej wizycie, 780g dziewczynki, wszystko u niej dobrze. Moja hemoglobina bardzo pomału rośnie, teraz na poziomie 7.4. Następny przystanek to wizyta na początku maja by stwierdzić (lub nie) tokofobię, mam nadzieję że trafię na lekarza który chociaż mnie wysłucha.
    Miłego dnia dla Was.

Mnie też to niedługo czeka. Stresuję się, że zostanę zbagatelizowana. Myślę, że umówię się na koniec maja/początek czerwca w razie jakbym trafiła do szpitala wcześniej. Choć cały czas mam wrażenie, że jak nawet będę miała zaświadczenie o tokofobi już wcześniej to każą mi potem je odnowić.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 wrote:

Aż się boję co u mnie podczas malowania powstanie. Wczoraj byłam umowę podpisać i tam był mój tata który chce pomóc no i on widząc brudne ślady na ścianach stwierdził: "Ch** z tym, nie będziemy malować!" 🙈🙈🙈 Oczywiście będzie malowane a zadanie męża będzie takie żeby dopilnować by mój tata nie zamalował farbą tylko tych brudnych śladów. Ja wiem do czego on jest zdolny więc trzeba mocno pilnować 🫠 Z kolorami nie pomogę bo będę leciała w biel i jasny oliwkowy.

Kurczę, jutro właścicielka wprowadza potencjalnych klientów a ja już nerwica bo obcy przyjdą i będą moje meble oglądać, deptać mi brudnymi butami i bakterie roznosić. Dopiero zaczęłam "odgruzowywać" mieszkanie z niepotrzebnych rzeczy... 😬

Flora96, Sigi133 lubią tę wiadomość

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

✨️ 9dpo - beta 12
    ✨️ 12dpo - beta 129
    ✨️ 14dpo - beta 346
    ✨️ 6t4d - 8mm i ❤️
    ✨️ 9t4d - 3.2cm
    ✨️ 10t6d - 4.8cm
    ✨️ 12t6d - 7.6cm
    ✨️ 16t4d - 11.5cm
    ✨️ 20t0d - 388g 💙
    ✨️ 21t6d - 583g

preg.png
  • Amber86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline28 wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj zaczęłam myśleć o porodzie i o swoich bliskich. Dzisiaj moja mama powiedziała, że chciałaby być w pobliżu, niekoniecznie bezpośrednio w szpitalu jeśli nie będę chciała, ale jednak gdzieś na miejscu - na co dzień dzieli nas wiele kilometrów. Jak to będzie u Was? Tylko mąż w szpitalu czy chcecie wsparcie też od kogoś innego?

U mnie oferowała przyjazd po porodzie Mama, teściowa mieszka niedaleko i też proponowała pomoc, a bratowa z kolei daleko mieszka, ale jest położną i powiedziała, że może być ze mną w szpitalu po porodzie jeśli będę potrzebować, żeby mi ktoś pomógł w szpitalu iść pod prysznic etc. Bratowa jednak nie zawsze dotrzymuje słowa, więc raczej to chyba było tylko takie mówienie.

Ja nie chcę nikogo w sumie poza mężem. Mama się martwi a ja to czuję za mocno, z teściową nie jesteśmy tak blisko, a ona lubi radzić, a z bratową doceniam ale i tak bym się krępowała, że widzi mnie w takim stanie i ogląda mnie kompletnie nago. Ludzi z oddziału raczej nigdy w życiu już nie zobaczę, co będzie to będzie.

I w szpitalu i po porodzie potrzebuję tylko obecności męża.
    W przypadku CC liczę, że będzie miał możliwość kangurować jak mnie będą szyć oraz że dostanie L4 na opiekę na mnie.
    Nawet bez tego L4 jednak zakładamy, że weźmie urlop wypoczynkowy i ojcowski i minimum miesiąc spędzimy razem we troje. Jeśli dostanie L4 to całe 6 tygodni.
    Myślę, że to dobry czas dla nas, żebyśmy poznali się z tym nowym człowiekiem i nauczyli się go.

U mnie moje rodzeństwo robiło tak, że przez kilka tygodni po porodzie nie chcieli odwiedzin i my też nie chcemy nikogo, nawet dziadków chociaż przez miesiąc, a może nawet i 6 tygodni do ogarnięcia szczepień.
    Myślę, że najgorzej zniosą to teściowie i zechcą się wbić bez uprzedzenia, ale nie polecam mnie wkurzać w stanie po porodzie ;). Mąż już ich uprzedził, że chcemy tak zrobić ale ciekawe czy to uszanują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 20:33

Falka93., Sigi133, rozia lubią tę wiadomość

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowie mieszkają 2 godziny drogi od nas wiec nie wiem czy się tak od razu pokuszą o przyjazd, tym bardziej że teściu jest po operacji rwy kulszowej i ciężko mu dosyć się poruszać. Chyba, że szwagier wszystkich przywiezie 😁
    Ja akurat lubię obecność ludzi, tworzenie takiej swojej wioski, pomoc pewnie mi się przyda bo będę we wszystkim zielona 😅

Tak naprawdę to wszystko wyjdzie w praniu. Bo może będę taka wykończona i wkurzona, że nie będę chciała na nikogo patrzeć 😆

Na razie to mam tak dość tego remontu. Cały czas żyjemy na kartonach. Wszystko zakurzone. Stolarz ciągle wymyśla coś byle nie przyjechać na pomiary ale dobry jest w swoim fachu więc cisnę go telefonami codziennie. Myślałam, że remont potrwa max miesiąc a już drugi za nami... czasami to jestem tak tym wszystkim przebodzcowana. Martwię się, że nie zdążymy ze wszystkim, że nie mam wyprawki dla dzidziusia, nie mam nic dla siebie, ciągle mnie coś drazni. Trudny to czas mimo wszystko 😮‍💨

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Mart0511 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 wrote:
    Moi teściowie mieszkają 2 godziny drogi od nas wiec nie wiem czy się tak od razu pokuszą o przyjazd, tym bardziej że teściu jest po operacji rwy kulszowej i ciężko mu dosyć się poruszać. Chyba, że szwagier wszystkich przywiezie 😁
    Ja akurat lubię obecność ludzi, tworzenie takiej swojej wioski, pomoc pewnie mi się przyda bo będę we wszystkim zielona 😅

Tak naprawdę to wszystko wyjdzie w praniu. Bo może będę taka wykończona i wkurzona, że nie będę chciała na nikogo patrzeć 😆

Na razie to mam tak dość tego remontu. Cały czas żyjemy na kartonach. Wszystko zakurzone. Stolarz ciągle wymyśla coś byle nie przyjechać na pomiary ale dobry jest w swoim fachu więc cisnę go telefonami codziennie. Myślałam, że remont potrwa max miesiąc a już drugi za nami... czasami to jestem tak tym wszystkim przebodzcowana. Martwię się, że nie zdążymy ze wszystkim, że nie mam wyprawki dla dzidziusia, nie mam nic dla siebie, ciągle mnie coś drazni. Trudny to czas mimo wszystko 😮‍💨

U mnie łazienkę miał robić w lutym, a jeszcze nie przyszedł.
    Liczę, że przyjdzie odrazu po majówce, ale też wściekła jestem, bo stoję że sprzątaniem itd. ciuszki i jakieś takie rzeczy leżą u mamy narazie, ale też już zastanawiam się czy nie zrezygnować, bo potem to sprzątanie itd

Ja z teściową w sumie mam spokój, bo na początek sierpnia ma wykupione wczasy autokarem za granicę i powiedziałam jej że jak pojedzie, to dziecka miesiąc nie zobaczy bo nie będę ryzykować, że coś przywiezie.
    Ale możliwe,że pod koniec sierpnia w rodzinie chrzciny będziemy miec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 21:22

preg.png
  • Graficzka Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amber86 wrote:
    Mnie też to niedługo czeka. Stresuję się, że zostanę zbagatelizowana. Myślę, że umówię się na koniec maja/początek czerwca w razie jakbym trafiła do szpitala wcześniej. Choć cały czas mam wrażenie, że jak nawet będę miała zaświadczenie o tokofobi już wcześniej to każą mi potem je odnowić.

Nigdy nie słyszałam o tym żeby nie brali zaświadczenia pod uwagę ze względu na datę wystawienia... I mam nadzieję że tak nie jest. Mam nadzieję że uda nam się mieć taki poród jaki chcemy. Ja idę pierwszy raz na taką wizytę i nie wiem czego się spodziewać, też mnie to stresuje ale jak usłyszałam dziś od lek. Prowadzącej że dalej poprowadzimy ciążę (rozwiązanie) zgodnie z zaleceniami od psych to mam nadzieję że to jest ostatnia prosta i bedzie dobrze...

Co do odwiedzin po porodzie to nikt nam nie pomagał a jakies 3 dni po powrocie ze szpitala wbili teściowie ze szwagierką niby na 5 minut a skończyło się uroczystą kąpielą dziecka także teraz domontuję dodatkowe zamki w drzwiach i wyłączę telefon (:

Sigi133 lubi tę wiadomość

93'

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna super wyglądasz!

Po pierwszym porodzie mąż był z nami cały połóg w domu, miał wolne. To było naprawdę super opcją i naszym super rodzinnym czasem 🥰

Co do szpitala to byli u mnie rodzice, przed porodem miałam inne nastawienie. Po porodzie mogłabym pokazać tego cudownego maluszka całemu światu 😁

Jak ktoś do nas wpadał ( oczywiście pytali czy mogą) to dosłownie na chwilę, żeby zobaczyć maluszka, chwilę pogadać i uciekali, żebyśmy odpoczywali. Super to wszystko wspominam.

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻

preg.png
‹‹ 229 230 231 232 233
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ