Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    Nie wiem czy pojawię się na discord bo jeśli to jest czat głosowy to będzie cienko przez syna który znowu zaczął zachowywać się źle. Wszystko przez ten niedzielny wyjazd. Teraz nie mam ani chwili świętego spokoju. Jest tam też normalny czat?

Jest normalny czat 😊 można wrzucać fotki, gify, co tylko się chce 👌

tunka, Falka93., Luna11, Carrie12 lubią tę wiadomość

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie. Z synkiem wszystko super, niestety moja szyjka zaczęła się skracać. Z 4 cm mam teraz 3,2 cm, mlody głową jest nisko. Zaczęłam się martwić. Lekarz kazał dużo odpoczywać, drzemać w ciągu dnia i się nie przemęczać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 😔

Fotka młodego z dzisiaj ❤️✨️
    f9c9b0e5d05dc.jpghttps://zapodaj.net/plik-OWaz8nK1dX

FlowerGirl, Misia114, Locus, Falka93., borowinka, Irynka, tortum, north_node, rozia, Sigi133, Luna11, Graficzka, Mart0511, Liyss🧚🏻, Frajda, Carrie12, tunka lubią tę wiadomość

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Asiok Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na badanie usg piersi wszystko dobrze jest.
    Ale rozmawiałam z moim ginekologiem i położna i mam isc do ortopedy bo jestem po 3 operacjach (artroskopiach)kolan i mam wade rozmiękczanie się rzepki i jest duże ryzyko że po porodzie siłami natury bede musiała zadbac o siebie i o swoje stawy a nie o dziudzitka a tego bym nie chciała.
    Więc czeka mnie spotkanie z ortopeda i rozmowa o cesarce ;c
    Plus taki że wykonał by cięcie mój lekarz ze szpitala.

• north_node Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 wrote:
    Ja jestem po wizycie. Z synkiem wszystko super, niestety moja szyjka zaczęła się skracać. Z 4 cm mam teraz 3,2 cm, mlody głową jest nisko. Zaczęłam się martwić. Lekarz kazał dużo odpoczywać, drzemać w ciągu dnia i się nie przemęczać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 😔

Fotka młodego z dzisiaj ❤️✨️

Flora śliczne zdjęcie! Kurczę, współczuję Ci z tą szyjką. Ale pomiar może się różnić w zależności od dnia, napięcia mięśni tej szyjki. U mnie to też trochę się zmieniało, była trochę krótsza, potem znowu dłuższa o kilka mm.
    Na szczęście 3,2 cm to jest cały czas dobry wynik, a Ty już jesteś po 22 tygodniu.
    Nie wiem, co doradzić, może inne dziewczyny wiedzą? 🫂 Chodzisz może do fizjo urogin? Twardnieje Ci brzuch? Są teorie, by nie głaskać za dużo brzucha, bo to może spowodować napięcie mięśni macicy (odczuwane jako twardnienie brzucha) i działanie na szyjkę. Przyznam, że nie wiem, czy to jest ogólnie przyjęta wiedza.
    Ja np sporo dotykam brzucha, i mam też twardnienia, np w nocy, ale akurat u mnie to nie ma wpływu na szyjkę (no ale to jest dowód anegdotyczny).

Może warto byś znowu za kilka dni, za tydzień poszła zmierzyć, żeby się upewnić, że to nie była jednorazowa aberracja?

Carrie, my tez planujemy kupić kombi, na razie mamy samochód z bodajże 300 l bagażnikiem… Ale też jestem przerażona jazdą kombi po mieście!

Tunka, dzięki za ogarnięcie ankiety. Przyznam, że mam tyle na głowie, że nie ogarnę teraz discorda. Ale dobrze, że mamy choć decyzję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 20:15

Flora96, Carrie12 lubią tę wiadomość

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
    ♂Parametry nasienia poniżej normy ❌ || Kariotyp ✅

2x IUI ❌ || IVF: 09.2025
    💉Punkcja: 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥰
    🫧FET 19.11.2025
    🫧β 6pdt 24,3 🫧β 10dpt 255
    🫧6+3 CRL 0,6 cm 🫧8+3 CRL 1,77 cm 🫧10+0 CRL 3,18 cm
    🫧Felia +PAPP-A: Bąbel zdrowy 🎀

preg.png
  • rozia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dzisiaj byłam na przyspieszonej wizycie u lekarza, z powodu tego mojego śluzu, ale też doszły mi dziwne bóle i skurcze brzucha. Ale wszystko ok. Szyjka 3,5cm, młody rośnie, ale będzie drobniutki - przewidywana waga w terminie 3kg, dzisiaj ważył ok 600g, czyli 22 percentyl.
    Zastanawia mnie jedynie to, że z każdą wizytą mały jest coraz bardziej do tyłu po wymiarach, ostatnio był 2 dni, a dzisiaj już 4, ale nie panikuję, bo doktor mówił, że mam się tym nie sugerować. Krzywą cukrową planuję robić po majówce na spokojnie już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 20:19

Frajda, Flora96, north_node, Sigi133, Locus, Falka93. lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
    (białka C, S i antytrombina ✅)

🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
    🔬 HSG 03.2025 ✅
    🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
    💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol

16.12 beta 2756,40 mIU/ml
    18.12 beta 5322,50 mIU/ml
    26.12 0,49cm ❤️
    01.04 344g zdrowego chłopaka 💙 Hubert, tętno 154/min
    28.04 604g, szyjka 35mm
    26.05 👨🏻‍⚕️⏳

💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 1x200 • Accard 75
    💉 Clexane 0,4
    27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

preg.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy podobny temat omawialyscie na wątku ale od wczoraj boli mnie jakby w środku kości czytałam że może być to spojenie łonowe do dr mam dopiero termin za 2 tygodnie i nie bard wiem jak się do tego odnieść czy to źle może jakoś na dziecko wpłynąć ?

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:( brak zarodków
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
    3 IVF 2❄️❄️
    8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
    (Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
    5dpt beta 10,4 progesteron 16....
    7dpt beta 45 progesteron 27
    9dpt beta 122.2 progesteron 66
    11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
    14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
    21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
    31.12 mamy ❤️
    12.02. 1 Prenatalne OK, ryzyka niskie 🥰
    9.04.2026 2 Prenatalne OK
    Dziewczynka- Zuzanna czekamy 🥰
    Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

preg.png
  • Graficzka Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulli wrote:
    Hej doczytalam do końca, ostatnio miałam gorsze dni jakies hormony pewnie się uruchomiły smutkowe.
    Odpowiem zbiorczo:
    -Bluza dla męża może ze sklepu medicine?
    -Ja mam rzeczy ubraniowe w spadku po siostrach i też są tam tylko spiworki bo nic więcej do łóżeczka nie potrzeba.
    -planuje rodzic SN, ale w 30 tc mam jeszcze badanie dna oka czy nie mam przeciwwskazań, bo jestem po laserowej korekcji wzroku, miał ktoś?
    -u mnie nikt nie proponował jeszcze żadnej pomocy, chciałabym żeby mąż był na porodówce, ale on się jeszcze waha, myślę że jak pojedziemy do szkoły rodzenia to więcej mu się rozjaśnia tzn e szpitalu chce być ale właśnie czy że mną czy tyko gdzieś na korytarzu, no zmuszać nie będę przecież.
    -Ja szkole rodzenia zaczynam 8 czerwca (29tc) i mam przez 8 dni spotkania (z mężem) także w 2tyg wszytsko załatwione, jakieś w międzyczasie i w lipcu są dodatkowe wykłady jeszcze
    -a już teraz chodzę tam na zajęcia, ćwiczenia 2xw tyg w ramach tej szkoły rodzenia (wszystko za darmo) a prowadzą położne to też już zbieram jakąś wiedzę.
    - 30.04 (plus 3 dodatkowe terminy) mam wizyty w szpitalu na sprawdzenie przepływów, bo dzidzia o tydzień młodsza wagowo, 350g w 21tc miała
    -chciałabym mebelki kupić z firmy KLUPŚ, czytałam że są dobre i ładne :) może posiadacie?
    -mam jeszcze kryzys brzuszkowy, że mój jest taki mało napięty/okrągły, bardziej rozlany i odpaniety na dole 😥 byłam chuda przed ciąża, a nawet najlepszy forma życia, a momentami mam wrażenie że wyglądam grubo a nie ciążowo...
    Pozdrawiam wszystkich 👣

Ja miałam badanie dna oka i pachymetrię, pewnie wiesz ale to pierwsze jest po atropinie.

93'

05.2024 Synek 🤎

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graficzka wrote:
    A ja na okrągłą rocznicę ślubu :D jak pytam męża gdzie pojedziemy w ten dzień to podaje adres szpitala xd

O kurde.. właśnie mnie uświadomiłas. Termin mam na 28.08 a rocznica 25.08.. kto wie...

Graficzka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Amber86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam o badania takie pod kątem jaskry, bo mi wypada w tym roku kontrola to mi powiedzieli, że można robić.
    Daliście mi jednak do myślenia z tym rozszerzaniem źrenicy i rzeczywiście atropina nie jest wskazana wg gemini i chatu.
    Podobno można tropikamid, a najlepiej nic jeśli nie trzeba. Muszę o to dopytać jeszcze.
    Chciałabym te badania zrobić jeszcze w ciąży, bo długo to trwa zawsze a przy małym dziecku będzie mi bardzo ciężko to logistycznie ogarnąć.

Jest oficjalna lista co jest kwalifikowane okulistycznie do CC na przykład i jest ona krótka. Kiedyś ginekolodzy dogadali się z okulistami, bo kiedyś wskazania okulistyczne były modne.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Amber86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś też po wizycie u gin prowadzącej. Jakoś nie dostałam dziś zdjęć, ale wszystko dobrze. Mam zleconą krzywą ale po 24tc, więc chwilka jeszcze.
    Ogólnie dobrze wszystko wygląda, dostałam globulki na infekcję. Niestety ta suchość moja z tego wynikała, a nie z hormonów. Co ciekawe mój polip na szyjce gdzieś znikł albo się schował. Podejrzewam, że ćwiczenia od fizjo urogin mogły pomóc. W każdym razie może nie będzie takiego ryzyka plamień póki co.

Wspomniałam o tokofobii, lekarka prowadząca powiedziała, że rozumie. Zwłaszcza w naszej sytuacji, że pierwsza i ostatnia ciąża i lata starań. Nawet nie mówiłam całej historii, ale nie wyśmiała ani nic. Trochę mi ulżyło, nie muszę szukać innej prowadzącej. Uff. Muszę ogarnąć jednak zaświadczenie od psychiatry.

Frajda, rozia, north_node, Sigi133, Piret, Falka93. lubią tę wiadomość

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Mart0511 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator nano uno w promie w Rossmanie, ale niestety tylko stacjonarnie

Luna11 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Amber86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy podobny temat omawialyscie na wątku ale od wczoraj boli mnie jakby w środku kości czytałam że może być to spojenie łonowe do dr mam dopiero termin za 2 tygodnie i nie bard wiem jak się do tego odnieść czy to źle może jakoś na dziecko wpłynąć ?

Które kości? Mnie ostatnio boli krzyż i ogonowa. Ale przy niektórych ruchach również jakby zewnętrze ud, od bioder w dół. Nie wiem o co chodzi.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

Naturalsik 💚
    30.12- wdrożony Accofil
    2.02 - ostatni Accofil
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irynka, jak tam? Masz już wyniki? 🙂 U mnie wyszło OK.

Flora, jaka urocza foteczka, mam nadzieję, że to błąd pomiaru i aż tak się Twoja szyjka nie zmieniła. Ja miałam stres, bo chyba w 18 tc dowiedziałam się, że moja szyjka ma 2,9 cm, na kolejnej wizycie było 3,2 cm, a na ostatniej 3,5 cm, spore rozbieżności.

Rozia, gratuluję udanej wizyty 🙂

Dzisiaj w nagrodę za krzywą przyszła do mnie paczka z Dolce Sonno ze szlafrokiem i koszulami do karmienia, jestem bardzo zadowolona 😊

Flora96, north_node, rozia, Sigi133, Carrie12, Falka93. lubią tę wiadomość

Czekamy na synka 🩵

preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    Flora śliczne zdjęcie! Kurczę, współczuję Ci z tą szyjką. Ale pomiar może się różnić w zależności od dnia, napięcia mięśni tej szyjki. U mnie to też trochę się zmieniało, była trochę krótsza, potem znowu dłuższa o kilka mm.
    Na szczęście 3,2 cm to jest cały czas dobry wynik, a Ty już jesteś po 22 tygodniu.
    Nie wiem, co doradzić, może inne dziewczyny wiedzą? 🫂 Chodzisz może do fizjo urogin? Twardnieje Ci brzuch? Są teorie, by nie głaskać za dużo brzucha, bo to może spowodować napięcie mięśni macicy (odczuwane jako twardnienie brzucha) i działanie na szyjkę. Przyznam, że nie wiem, czy to jest ogólnie przyjęta wiedza.
    Ja np sporo dotykam brzucha, i mam też twardnienia, np w nocy, ale akurat u mnie to nie ma wpływu na szyjkę (no ale to jest dowód anegdotyczny).

Może warto byś znowu za kilka dni, za tydzień poszła zmierzyć, żeby się upewnić, że to nie była jednorazowa aberracja?

Carrie, my tez planujemy kupić kombi, na razie mamy samochód z bodajże 300 l bagażnikiem… Ale też jestem przerażona jazdą kombi po mieście!

Tunka, dzięki za ogarnięcie ankiety. Przyznam, że mam tyle na głowie, że nie ogarnę teraz discorda. Ale dobrze, że mamy choć decyzję!

Czasami jak miewałam intensywne dni to czułam takie ciągnięcie brzucha i na wieczór bywał twardy. Przez ten remont trochę więcej robie niż może powinnam. Chyba muszę trochę zwolnić i faktycznie odpocząć. Mojej koleżance też skracała się szyjka, obladowana była lekami ale urodziła w terminie więc tym się pocieszam 🥲

north_node lubi tę wiadomość

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Falka dzięki za cynka z laktatorem, czy któraś z Was już go miała? Ja mam bardzo wrażliwe sutki i czytałam, że momcozy jest delikatny. Co byście poleciły na pierwszy laktator?
    Miałam neno Perla i nie lubiłam go. Zdecydowanie lepiej sprawdziła mi się magiczna butelka i najzwyklejszy ręczny laktator Za 30zl. Jeśli będę kupowała to napewno nie muszlowy.. nie mieścił mi się w biustonosz , musiałabym mieć za duże miseczki

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline28 wrote:
    Hej dziewczyny, dzisiaj zaczęłam myśleć o porodzie i o swoich bliskich. Dzisiaj moja mama powiedziała, że chciałaby być w pobliżu, niekoniecznie bezpośrednio w szpitalu jeśli nie będę chciała, ale jednak gdzieś na miejscu - na co dzień dzieli nas wiele kilometrów. Jak to będzie u Was? Tylko mąż w szpitalu czy chcecie wsparcie też od kogoś innego?
    Ja będę sama. Mąż po tym wypadku raczej nie da rady, poza tym z dziećmi musi zostać. Dodatkowo mam jakoś opór przed jego obecnościa. Z córką miałam to samo. Z synem chciałam, ale przy CC nie pozwolili..

preg.png
  • Luna11 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ostatnio pojawiają się lekkie skurcze, twardnienie brzucha. Czasem trochę bolesne, ale trwa krótko i szybko przechodzi. Mam też więcej śluzu. Chyba wchodzimy w taki okres ciąży, ale bywa stresujące. 🥴

Flora, cudny synek. ❤️ Mam nadzieję, że z szyjką wszystko będzie ok!

north_node, rozia, Flora96, Falka93. lubią tę wiadomość

👧 28

✨️ 09.12 pierwsze dwie kreski w 12 cs

🌼 19.12 - CRL 0,77 mm okruszka
    🌼 08.01 - CRL 1,54 cm + ❤️
    🌼 16.01 - CRL 2,5 cm
    🌼 01.02 - nifty - zdrowy chłopczyk 💙
    🌼 13.02 - CRL 7,16 cm
    🌼 16.03 - 243 g (17+2)
    🌼 03.04 - 369 g (19+6)
    🌼 27.04 - 606 g (23+2)

preg.png
  • north_node Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu Dziewczyny, widzę, że macie różne wizje tego, kto tam ma być.
    Ja 100% chcę, żeby mój partner przy tym był, z dwóch powodów:
    1) chcę, żeby widział na własne oczy, jakie to jest niezwykłe doświadczenie, a jak będę cierpieć - to też chcę, żeby tego doświadczył ze mną 😃
    No i powiem Wam, że tak się przygotowuję do tego porodu: pilates, joga dla ciężarnych, fizjo urogin, zapisałam się też na warsztat stacjonarny z fizjo i położną o pozycjach, oddechu itd - jeśli nie pojawi się wskazanie do CC, to chcę, żeby zobaczył na własne oczy wyniki tej harówy 😛

2) chcę, żeby mi opowiedział, jak to jest widzieć główkę wychodzącą przez kanał rodny

Rozia, super, że wszystko ok! Lekarz na drugich prenatalnych mówił mi, że ta skala Hadlock najbardziej wiarygodna jest w trzecim trymestrze, no i że niektóre dzieci będą po prostu mniejsze. Ale rozumiem, że się martwisz, u mnie kość udowa była 2 tyg temu koło 20 percentyla, a brzuszek powędrował koło 50, no i miałam overthinking z czatem gpt 🥲
    No ale wczoraj widziałam nóżki na usg i były najśliczniejsze

rozia, Falka93., borowinka lubią tę wiadomość

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard

🫧FET 19.11.2025

preg.png
  • north_node Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczy miałam zakrapiane na początku drugiego trymestru, właściwie to nie wiem czym, ale zaufałam lekarce - i czytałam, że taka mała, jednorazowa dawka kropli jest bez znaczenia klinicznego dla ciąży.

Dla naszego zdrowia (osób z wadą wzroku) jest ważniejsze, żeby wykryć ewentualne nieprawidłowości w dnie oka. Takie typowe ciążowe korzyści vs ryzyko, ale ryzyko tutaj jest pomijalne.

rozia, Lulli, Sigi133, Carrie12 lubią tę wiadomość

💁‍♀️91 🙋🏻‍♂️91

🫧FET 19.11.2025

preg.png
  • Lulli Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    Oczy miałam zakrapiane na początku drugiego trymestru, właściwie to nie wiem czym, ale zaufałam lekarce - i czytałam, że taka mała, jednorazowa dawka kropli jest bez znaczenia klinicznego dla ciąży.

Dla naszego zdrowia (osób z wadą wzroku) jest ważniejsze, żeby wykryć ewentualne nieprawidłowości w dnie oka. Takie typowe ciążowe korzyści vs ryzyko, ale ryzyko tutaj jest pomijalne.

No mam Mieć krople które umożliwiają badanie, co później trochę gorzej po nich widac, nie pytalam jakie, jest to dobra prywatna klinika nie pierwsza prawdopodobnie jestem w ciąży skoro sama doktor kazała po 30tC przyjść także ufam jednak, a gdzieś się obiło o uszy to co piszesz ze taka ilość nie szkodzi.
    Mnie dziś na wieczór boli brzuch lekko, wczoraj Te jakaś jakby niestrawność, coś stało w gardle ale podejrzewam że po ciężkim obiedzie (zapiekanka z kiełbasa i ziemniakami 🙈), skurczy nie ma ale dziwny troszkę nieprzyjemne pobolewanie nie wiem jak wytłumaczyć

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ