Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigi powodzenia 🤞🏻

Sigi133, Falka93. lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Amber86 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigi133 wrote:
    Miałam badaną cytomegalie w 1.trymestrze. ale teraz kazała powtórzyć.

Rozumiem, ja z kolei martwiłam się toksoplazmozą, ale póki co wszystko dobrze.
    Mam nadzieję, że u Ciebie też okaże się wszystko dobrze.

Sigi133 lubi tę wiadomość

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś plany na majówkę? 😊

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Madeline28 Debiutantka

Wysłany: 1 maja, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, u mnie dzisiaj stres, bo zauważyłam brązowy skrzep na bieliźnie... Mąż mówi, że mam nie panikować i poczekać do wizyty u lekarza prowadzącego (mamy umówioną za 5 dni). Dwa dni temu był stosunek, więc to może przez to, ale ogólnie nie miałam tak nigdy wcześniej, jedynie podczas okresu. Poza tym póki co bez bólu, ruchy dziecka wyczuwalne. Jechałybyście na izbę przyjęć czy obserwowały?

preg.png
  • Czajnik Ekspertka

Wysłany: 1 maja, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jechała sprawdzić bo ten stres może Ci więcej napsuć przez te 5 dni niż ten sam skrzep :)

Ja miałam plany na majówkę żeby się wyspać ale pies mnie obudził o 6:30 i pospane, łaził po sypialni w tei we w te 🙄 będziemy sprzątać i znaleźliśmy super mieszkanie tylko czekamy na akceptację z agencji. Trzymajcie kciuki! wystawiłam to w którym mieszkamy i w godzinę zgłosiło się ponad 50 osób, także może się uda znaleźć szybko też kogoś na nasze miejsce :)

Luna11, Madeline28, Sigi133, Frajda, Liyss🧚🏻, Flora96, rozia lubią tę wiadomość

Starania od 11.2022

Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 75, Clexane, progesteron, kwas foliowy metylowany, aspiryna 200mg, żelazo, witamina B i D

JA (31)
    14.04 połówkowe
    12.03 - 186 g, 12 cm, zdrowy dzidziutek ❤️
    12.02 - 7.1 cm, prenatalne ok
    16.01.2026 - 2.14cm i bijące serduszko ❤️
    1.12.2025 ovitrelle, 11.12 ⏸️
    09.2025 MTHFR homozygota, homocysteina ok
    Zespół lepkiej płytki krwi, niska krzepliwosc

05.2025 i 07.2025 - 2 x biochem, 1 po ovitrelle
    04.2025 ferrytyna do poprawy
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5 - aktualnie kolo 1

On: 32 lata
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FlowerGirl wrote:
    Ja jestem za spaniem z dzieckiem-tyle ile dziecko potrzebuje ❤️ a jaki śpiworek kupiłaś?

Ja również. Łóżko mamy duże i teoretycznie we 4 byśmy się spokojnie zmieścili. Dziś tak właśnie spaliśmy. Mąż, ja i dzieci. A córka jest o 20cm.wyzsza ode mnie.. więc i taki bobasek by się bez problemu zmieścil. Problem jest tylko taki, że syn śpi w poprzek łóżka na poduszkach a w nocy bardzo się przemieszcza. Rozważam też opcje aby mąż spał że starszym a ja z młodszym dopóki będzie kp. Tylko, że jedynym miejscem gdzie można spać poza sypialnia jest Gabinet. A jakoś tego nie widze. Dla mnie to miejsce do pracy a nie odpoczynku. Chyba, że przeniesiemy łóżko.. Ale najpierw raczej podejmiemy próbę samodzielnego spania Adiego w naszej sypialni.

Śpiworek kupiłam ten na szelkach klasyczny. Z jukki

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelajna95 wrote:
    My również, długo szukalismy, ale w koncu sie udało. My postawiliśmy na suva, sama sie boje parkowania w galeriach handlowych i pod sklepami, to jednak duze auto 🤣

Co do zakupów, ostatnio kupiliśmy dla małej kocyk do wozka i smoczki, na jakieś 2 tygodnie wystarczy mi pewnie dzieciowych zakupów 🤣

U nas dni otwarte porodowki w ktorej chcę rodzic są 16.05, tez sie wybieramy 😁

Jestem fanką suvow 😍 na 35 urodziny dostałam od męża BMW X3. Lomatko jakie to było wielkie. Bałam się tak jak piszesz parkowowania. Ale szybko się przyzwyczailam. Teraz jak zaszłam w ciąże kupiliśmy drugiego. Tym razem jeep grand Cherokee. Pokochałam go miłością bezgraniczna. I jak wsiadam do bmki to czuje się w niej jak w malutkiej puszce. Ogólne ona jest duża z wyglądu z zewnątrz. W środku jest zdecydowanie za mała do rodziny 2+3.
    Teraz jak mąż był w szpitalu zdarzało się, że musiałam busem podjechać i już chyba się nie moje jeździć dużymi autami. Natomiast w małych czuje się mega niekomfortowo i niebezpiecznie. Mam wrażenie, że byle stłuczka w ja już cała połamaną.
    Myślę, że przyzwyczaisz się szybko i będziesz zadowolona.

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    Jestem w trakcie krzywej a na 2 glukometrach brak cukrzycy. W końcu udaje mi się stabilizować dietą cukry na czczo. Ciekawe jaka wyjdzie krzywa. Wypiłam bardzo pyszny roztwór czystej glukozy 😋 Siedzę w samochodzie i czekam na pomiary.

Wczoraj miałam bardzo stresujący wieczór. Spłakałam się jak głupia bo mam wrażenie że staję się beznadziejną matką. Przez te ograniczenia w ciąży nie mogę zająć się jak trzeba synem o specjalnych potrzebach a mąż mnie jeszcze zostawił z tym problemem samą. Przykro mi jak syn płacze, pcha mi się na ręce a ja nie mogę go wziąć bo mam całkowity zakaz dźwigania. Wygląda jakbym go odrzucała a on po prostu nie rozumie co się dzieje i dlaczego. Jest mi cholernie przykro że muszę tak żyć, funkcjonować kosztem starszego dziecka żeby móc dać szansę na donoszenie ciąży z drugim dzieckiem 🙁 W dodatku wczoraj padły zawory silnika w nowym aucie i znowu jestem w starym samochodzie. Sprzedający zataił tą wadę, zrobił na sztukę byle opchnąć a teraz pojedzie na warsztat bo trzeba te zawory zrobić.

Wiesz, że jest coś takiego jak rękojmia? Zglaszaj do sprzedającego, ubiegaj się albo o zwrot kasy i oddanie auta albo o zwrot za naprawę. My się raz tak nacielismy. W połowie drogi do domu samochód zaczął się już psuć. Facet od razu zablokował męża. Ale był na tyle głupi, że odebrał z mojego nr🤣 trochę się z nim szarpalismy, ale koniec końców zwrócil za naprawę.

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tortum wrote:
    Hej,
    Mi się zaczęły bóle kości łonowej i to już jakieś 2 miesiące temu, byłam u urofizjo i widać było jakieś małe zapalenie mięśnia który tam jest. Masaże u urofizjo plus ćwiczenia mi pomogły i długo te dolegliwości mi nie dokuczały, ale teraz znowu zaczynam czuć bardziej kość łonową. W międzyczasie miałam kilka wizyt u ginekologa i z córką wszystko w porządku. Z tego co rozmawiałam z koleżankami, w 3 trymestrze jeszcze bardziej „popularne” są te bóle

A co do badania dna oka, to też mam na nie skierowanie, ale nie mam jakiejś dużej wady i teraz zastanawiam się czy iść. Mam za to jakieś „męty” w oczach - kilka razy widziałam jakby takie przezroczyste robaczki, przed ciążą tego nie było
    Te mety się zdarzają, nie są niepokojące😉

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    Chodzi o laktulozę? Ona jest mega słodka i są straszne gazy po niej. Przynajmniej na mnie tak działała dlatego wolę makrogol. Żadnych skutków ubocznych.

Moją obawą jest to czy podołam dwójce dzieci i czy zadbam odpowiednio o bezpieczeństwo któregokolwiek z nich zwłaszcza kiedy mam w domu autystę wymagającego opieki na każdym kroku i którego coraz ciężej pohamować z czymkolwiek. Najbardziej się boję tego że w drugim dziecku zacznę dostrzegać objawy autyzmu w wieku niemowlęcym które miał mój syn 🫤
    A co to za objawy były? Jeśli nie chcesz to nie pisz.
    Mój niespełna 2 latek od jakiegoś czasu ma mega wielką fazę na kręcenie się wokół własnej osi. Gdzieś mi się wyświetlilo, że ktoś pisał, że to był u nich pierwszy z objawów i od tamtej pory przyglądam się dziecku bacznie. Ale poza tym nie widzę niczego niepokojącego. Myślę, że to fascynacja nowa umiejętnościa.

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Dziewczyny, mi położna środowiskowa kazała już powoli pakować torbę w 30tc. Kiedy planujecie to robić?
    Ja pod koniec czerwca. Ale nastawiam się na poród w połowie lipca 😉

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irynka wrote:
    Wysyłam teraz wszystkim zaproszenia do „przyjaciółek”. Sprawdźcie proszę, czy je macie - jeśli ktoś nie otrzyma, proszę o przesłanie do mnie zaproszenia . W wiadomości wyślę link do kanału.
    Zaproszenie przyjęte. Idę instalować doscorda😍

Irynka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Falka93. Autorytet

Wysłany: 2 maja, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    A co to za objawy były? Jeśli nie chcesz to nie pisz.
    Mój niespełna 2 latek od jakiegoś czasu ma mega wielką fazę na kręcenie się wokół własnej osi. Gdzieś mi się wyświetlilo, że ktoś pisał, że to był u nich pierwszy z objawów i od tamtej pory przyglądam się dziecku bacznie. Ale poza tym nie widzę niczego niepokojącego. Myślę, że to fascynacja nowa umiejętnościa.

U mnie to temat rzeka bo pierwsze objawy w wieku niemowlęcym objawiały się brakiem kontaktu wzrokowego i odwracaniem główki w drugą stronę jak się go brało na ręce. Problemy z pokarmem do gryzienia przy rozszerzaniu diety. Później doszły jakieś nadzwyczajne umiejętności typu że nigdy czegoś nie widział na oczy a zaczął to robić jakby wiedział do czego coś służy i jak się to robi. Poza tym z dnia na dzień przestał mówić "mama", "tata" i inne wyrazy. Jak zaczął chodzić to dziwnym pokracznym chodem z dziwnie wykręconymi rączkami, często na palcach. Ten pokraczny chód został mu do dziś. Układanie klocków czy innych zabawek w rzędach często kolorystycznie. Doszło trzepanie rączkami, energiczne kręcenie głową, później inne stimy np. bardzo mocne i szybkie zaciskania i odciskania pięści na tle nerwowym, brak mowy, napady histeri nie do opanowania, nadwrażliwość na różne faktury, ostra wybiórczość pokarmowa. Wszystko musi być zmiksowane bo inaczej nie zje. Trzeba go karmić i zmuszać do jedzenia. Boi się hałasów, trawy, liści. Biega dookoła jakiejś zabawki długi czas albo ma nietypowe zainteresowania zabawkami grającym. Bardzo długo potrafi kręcić bębnem od pralki. Porozumiewa się echolalią. Powtarza tylko to co usłyszy z telewizji i piosenek. Dużo śpiewa po swojemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 12:03

01.2019 💔👼🏻 (9tc)
    03.2020 💔👼🏻 (35tc)
    01.2023 💙👶🏼🌈 (38tc)
    08.2026 💙👶🏼⏳️

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka93. wrote:
    U mnie to temat rzeka bo pierwsze objawy w wieku niemowlęcym objawiały się brakiem kontaktu wzrokowego i odwracaniem główki w drugą stronę jak się go brało na ręce. Problemy z pokarmem do gryzienia przy rozszerzaniu diety. Później doszły jakieś nadzwyczajne umiejętności typu że nigdy czegoś nie widział na oczy a zaczął to robić jakby wiedział do czego coś służy i jak się to robi. Poza tym z dnia na dzień przestał mówić "mama", "tata" i inne wyrazy. Jak zaczął chodzić to dziwnym pokracznym chodem z dziwnie wykręconymi rączkami, często na palcach. Ten pokraczny chód został mu do dziś. Układanie klocków czy innych zabawek w rzędach często kolorystycznie. Doszło trzepanie rączkami, energiczne kręcenie głową, później inne stimy np. bardzo mocne i szybkie zaciskania i odciskania pięści na tle nerwowym, brak mowy, napady histeri nie do opanowania, nadwrażliwość na różne faktury, ostra wybiórczość pokarmowa. Wszystko musi być zmiksowane bo inaczej nie zje. Trzeba go karmić i zmuszać do jedzenia. Boi się hałasów, trawy, liści. Biega dookoła jakiejś zabawki długi czas albo ma nietypowe zainteresowania zabawkami grającym. Bardzo długo potrafi kręcić bębnem od pralki. Porozumiewa się echolalią. Powtarza tylko to co usłyszy z telewizji i piosenek. Dużo śpiewa po swojemu.
    Dzięki za obszerna odpowiedz. Uspokoiłam mnie. Noc kompletnie z tej listy nie widzę u syna. Poza tym, że mało bardzo mówi.ale ma jeszcze czas. Córka rozglądała się po 3 urodzinach.

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naspamowalam😉 nadrobiłam😍

preg.png
  • rozia Autorytet

Wysłany: 3 maja, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline28 wrote:
    Ech, u mnie dzisiaj stres, bo zauważyłam brązowy skrzep na bieliźnie... Mąż mówi, że mam nie panikować i poczekać do wizyty u lekarza prowadzącego (mamy umówioną za 5 dni). Dwa dni temu był stosunek, więc to może przez to, ale ogólnie nie miałam tak nigdy wcześniej, jedynie podczas okresu. Poza tym póki co bez bólu, ruchy dziecka wyczuwalne. Jechałybyście na izbę przyjęć czy obserwowały?
    Ja bym chyba pojechała to sprawdzić jak najszybciej, wolę chuchać na zimne. Ja ostatnio też miałam, ale miałam pobierany poprzedniego dnia wymaz, więc byłam pewna, że to od tego, bo moja szyjka jest nadwrażliwa

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
    (białka C, S i antytrombina ✅)

🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
    🔬 HSG 03.2025 ✅
    🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
    💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol

16.12 beta 2756,40 mIU/ml
    18.12 beta 5322,50 mIU/ml
    26.12 0,49cm ❤️
    01.04 344g zdrowego chłopaka 💙 Hubert, tętno 154/min
    28.04 604g, szyjka 35mm
    26.05 👨🏻‍⚕️⏳

💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 1x200 • Accard 75
    💉 Clexane 0,4
    27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

preg.png
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 4 maja, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigi, mam nadzieję m, że to fałszywy alarm z CMV. Jeśli jesteś z Warszawy albo okolic to polecam zrobić badania w szpitalu na Wolskiej. Mnie od początku ciąży wychodziły IGM dodatnie, jedyny plus, że przed ciążą już chorowałam, ale po zleceniu awidności w Diagnostyce wyszła mi ledwo ledwo szara strefa, a w szpitalu na Wolskiej wysoka i to dużo ponad granicę (różnica w wykonaniu badania dwa dni). Żałuję, że wcześniej nikt mnie tam nie skierował, bo być może od początku moje wyniki z Diagnostyki były błędne. Nie zdecydowałam się na amniopunkcję itd. mam nadzieję i wierzę, że z dzieciaczkiem wszystko jest dobrze.
    Dobrze, że tak szybko udało Ci się umówić wizytę, będę trzymać kciuki ✊🏻

Tempo na Discordzie jest dużo większe niż tutaj, fajnie jest to zorganizowane jednak mam sentyment do Ovu 🙃 ciekawe czy nasz wątek z czasem zamilknie jak czerwcowy.

Czekamy na synka 🩵

preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irenka, wysłałam Ci wiadomość o link do discorda 😊
    Też mam sentyment do tego forum, jakoś lubię sobie do śniadanka odpalić wiadomości i poczytać co tam słychać u innych. Już pomijam fakt ile dobrych polecajek się tutaj przewija.

Piret, Irynka lubią tę wiadomość

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
  • Piret Autorytet

Wysłany: 4 maja, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ktoś tu zagląda jeszcze hehe ja póki co nie ogarnęłam discorda ale również mam sentyment do forum poza tym podczytuje również inne wątki, na których są dziewczyny mi bliskie jestem ciekawa co u nich więc i tak nie zrezygnuje z zaglądania tutaj i udzielania się 😄 no i każdy miesięczny wątek tu działa zazwyczaj do porodu i można podejrzeć czy coś dziewczyny polecają te które szybciej rodzą lub te co później jak im wyprawka też idzie, także to że są wątki publiczne też ma swoje plusy ;)
    dziewczyny czeka mnie w przyszłym tygodniu krzywa cukrowa już się stresuje 🙈 sam lekarz zasugerował cytrynowa glukozę, więc się grzecznie posłucham i kupię taką 🍋

Sigi trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze z ponownymi wynikami ja niedługo muszę powtórzyć toxo.

Madelinem jak tam byłaś na SORze?

Mnie wczoraj prawie cały dzień ciągnęło podbrzusze i miałam twardy brzuch, pewnie rośnie, rozciąga się, ale lekki niepokój był 🙉

Flora96, Frajda, Sigi133 lubią tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔 2x cb 💔

💊 wit. B12, C, wit. D3, kwas foliowy, omega-3, magnez+b6,

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg; fragmentacja DNA 6% ✔️
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli.
    ~ monitorowane cykle

21.12 ⏸️ 🌟 ktoś tu chce być 🥹
    9dpo beta 53, prog 37
    11dpo beta 179, prog 47, 13dpo beta 461
    21dpo beta 13682 🌱prog. 40
    7.01- jest🐣 CRL 0,4 cm i bije❤️
    27.01 - 2,40 cm Gumisia 🧸
    20.02 - 5,90 cm wiercipiętka 👣
    3.03 - prawie 8 cm szczęścia 🐥
    31.03 - ok. 230 g bobaska 😍
    17.04 - połówkowe, 310 g 💚
    🙏

preg.png
  • Flora96 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mógłby mi któraś z Was wysłać link do discorda? 😇
    Wszystkie uciekły i teraz nie ma jak się z wami skontaktować 😅

Misia114 lubi tę wiadomość

08.24 6tc 💔
    11.25 cb 💔
    12.25 ⏸️🥹

preg.png
‹‹ 239 240 241 242 243
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ