☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie od jutra też będzie truskaweczka 🍓
Wczoraj w pracy powiedziałam menadżerowi i zespołowi, to trochę było zdziwienie, że tak szybko idę na zwolnienie.. co mnie trochę zasmuciło, ale dzisiaj jak mogę leżeć i „pachnieć” to już nie mam wyrzutów sumienia, bo nie wyobrażam sobie z takim samopoczuciem pracować, byłabym bezwartościowym pracownikiem aktualnie.
tunka, ŚWIEŻYNKA97, Kendiii, Liyss🧚🏻, rozia lubią tę wiadomość
10.2024 rozpoczęcie starań
04.2025 histeroskopia (polip endometrium)
05.2025 cb 😢
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 beta hcg 367
histeroskopia odwołana
6.12 beta HCG 1567
11.12 beta HCG 10735
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
08.01 2,8cm szczęścia -
oo to jakos pod koniec listopada mialas miesiaczke? , ja 19.11tunka wrote:U mnie dokładnie tak samo!
Objawy bardzo falują, ale niezmienne jest obrzydzenie do jedzenia.. a niemożliwym staje się otwieranie lodówki 😬
Nie wiem jak wy, ale mam ostatnio jakieś takie dni niemocy, chciałabym coś porobić, trochę mi się nawet nudzi, ale jak przyjdzie co do czego to cięzko mi wyjść z łóżka i zająć się czymkolwiek 🙄 -
tunka wrote:U mnie dokładnie tak samo!
Objawy bardzo falują, ale niezmienne jest obrzydzenie do jedzenia.. a niemożliwym staje się otwieranie lodówki 😬
Nie wiem jak wy, ale mam ostatnio jakieś takie dni niemocy, chciałabym coś porobić, trochę mi się nawet nudzi, ale jak przyjdzie co do czego to cięzko mi wyjść z łóżka i zająć się czymkolwiek 🙄
Ja właśnie podobnie, czuję się jak totalny leń.. Niby bym coś porobiła, a jednak jak mam się zebrać, to mi się chce.
Tak samo wizyty w kuchni, wchodzę i mam taki niesmak do wszystkiego 🥲
tunka lubi tę wiadomość
10.2024 rozpoczęcie starań
04.2025 histeroskopia (polip endometrium)
05.2025 cb 😢
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 beta hcg 367
histeroskopia odwołana
6.12 beta HCG 1567
11.12 beta HCG 10735
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
08.01 2,8cm szczęścia -
Komanuss wrote:oo to jakos pod koniec listopada mialas miesiaczke? , ja 19.11
16.11 miałam, wiec z om dzis 7+5, ale mam długie cykle i owu była ok. 18dc, podobnie z usg wyszło, czyli ciąża młodsza o jakies 3-5dni. Z niecierpliwością czekam do wizyty za tydzień, żeby podglądnąć fasolka i mieć pewność, że wszystko się zdrowo rozwija 😃👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3
12dpo beta 111
16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️ -
borowinka wrote:U mnie od jutra też będzie truskaweczka 🍓
Wczoraj w pracy powiedziałam menadżerowi i zespołowi, to trochę było zdziwienie, że tak szybko idę na zwolnienie.. co mnie trochę zasmuciło, ale dzisiaj jak mogę leżeć i „pachnieć” to już nie mam wyrzutów sumienia, bo nie wyobrażam sobie z takim samopoczuciem pracować, byłabym bezwartościowym pracownikiem aktualnie.
I bardzo dobrze, że teraz już możesz odpoczywać na zwolnieniu. W pracy nikt by nie docenił Twoich starań, a tak przynajmniej możesz zadbać o siebie i odpoczywać 🥰
Komanuss, borowinka lubią tę wiadomość
👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3
12dpo beta 111
16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️ -
moja wczoraj miala 1,36cm a 29.12 0.40 cmtunka wrote:16.11 miałam, wiec z om dzis 7+5, ale mam długie cykle i owu była ok. 18dc, podobnie z usg wyszło, czyli ciąża młodsza o jakies 3-5dni. Z niecierpliwością czekam do wizyty za tydzień, żeby podglądnąć fasolka i mieć pewność, że wszystko się zdrowo rozwija 😃
tunka, tortum lubią tę wiadomość
-
Komanuss wrote:moja wczoraj miala 1,36cm a 29.12 0.40 cm
No widzisz, a moja 2.01 miala 0,37cm, więc jest takim samym leniuszkiem jak ja 🤣
Komanuss lubi tę wiadomość
👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3
12dpo beta 111
16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️ -
U mnie wczoraj był całkiem spoko dzień, co mnie w sumie ucieszyło bo łatwiej było mi w podróży. Za to dzisiaj ciąża mnie dojeżdża. Jeszcze jakaś godzinę po przebudzeniu było ok, a później zaczęły się mdłości jakich jeszcze nie miałam... No, ale co zrobić. Grunt żeby dzidzia miała się dobrze, ja jakoś to przetrwam🫠
palinnka wrote:Powiem wam, że stresuje mnie każde wyjście do toalety... W pierwszej ciąży dokładnie w tym dniu zaczęłam krwawić żywą krwią, był to też dzień pierwszej wizyty. Skończyło się dobrze, ale gdzieś ten strach jednak widzę, że nadal za mną idzie...
I wcale nie pomaga to, że mam ciągłe uczucie "mokro" i trochę śluzu.
Też się mocno stresowałam w okolicach 6/7 tyg ze względu na krwawienia i stratę poprzedniej ciąży w tym czasie. Od początku staram się sobie tłumaczyć, że wszystko będzie tym razem dobrze i w sumie do tej pory jest🤞🏼 i masz rację, nadmierny śluz w ogóle nie pomaga i też mimo wszystko za każdym razem kiedy to poczuję mokro to mam w głowie czy to tylko śluz czy może krew. Niestety, strata czy jakieś komplikacje zostawiają po sobie zadrę, ale musimy być dobrej myśli i wierzyć, że wszystko będzie dobrze🍀
tortum, palinnka, ŚWIEŻYNKA97, rozia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny myślicie nad testami Nipt? Ja się dzisiaj zapisałam na 17 lutego na prenatalne i bylam do dzisiaj przekonana że zrobię Nipt przed. A na wizycie pani doktor powiedziała że najpierw mają być prenatalne a potem ewentualnie Nipt jeżeli coś tam wyjdzie. Jestem już zupełnie skołowana. Macie jakieś doświadczenie? I jeżeli to ktoro badanie polecacie?
-
Ja nie mam doświadczenia, ale przed zajściem w ciążę byłam przekonana że od razu polecę na nipt, a już będąc w ciąży z biegiem czasu uznałam, że najpierw pójdę na prenatalne i jeśli na nich wyjdzie coś podejrzanego lub jeśli będzie wszystko ok ale będę czuła taką potrzebę to wtedy zrobię dodatkowe badania. Pierwsze co mi się wyświetliło już na długo przed ciążą to test SANCO i jak coś to na to badanie się zdecyduję, głownie przez to że mam niedaleko do labu Genomed, więc krew nie musi być nigdzie transportowana, ale też czytałam dobre opinie o nim
-
Ja mam takie samo podejście, jak Twoja pani doktor. Biorę pod uwagę nipt, jeśli wyjdzie coś niepokojącego na usg prenatalnym. 😊Ollaaa wrote:Dziewczyny myślicie nad testami Nipt? Ja się dzisiaj zapisałam na 17 lutego na prenatalne i bylam do dzisiaj przekonana że zrobię Nipt przed. A na wizycie pani doktor powiedziała że najpierw mają być prenatalne a potem ewentualnie Nipt jeżeli coś tam wyjdzie. Jestem już zupełnie skołowana. Macie jakieś doświadczenie? I jeżeli to ktoro badanie polecacie?
tunka, rozia lubią tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży robiłam test sanco przed prenatalnymi i teraz też zamierzam. Oszczędza to stresu jak z testu papp-a wyjdą podwyższone ryzyka, a im kobieta starsza, tym wychodzą wyższe, tak działa ten test.Ollaaa wrote:Dziewczyny myślicie nad testami Nipt? Ja się dzisiaj zapisałam na 17 lutego na prenatalne i bylam do dzisiaj przekonana że zrobię Nipt przed. A na wizycie pani doktor powiedziała że najpierw mają być prenatalne a potem ewentualnie Nipt jeżeli coś tam wyjdzie. Jestem już zupełnie skołowana. Macie jakieś doświadczenie? I jeżeli to ktoro badanie polecacie?
tortum lubi tę wiadomość
-
Mi z racji wieku z pappa na bank wyjdzie wysokie prawdopodobieństwo zespołu Downa. Także dla wewnętrznego spokoju będę robić Sanco lub Nifty (jeszcze nie zdecydowałam) i będę je robić przed prenatalnymi.Ollaaa wrote:Dziewczyny myślicie nad testami Nipt? Ja się dzisiaj zapisałam na 17 lutego na prenatalne i bylam do dzisiaj przekonana że zrobię Nipt przed. A na wizycie pani doktor powiedziała że najpierw mają być prenatalne a potem ewentualnie Nipt jeżeli coś tam wyjdzie. Jestem już zupełnie skołowana. Macie jakieś doświadczenie? I jeżeli to ktoro badanie polecacie?
W dwóch poprzednich ciążach robiłam tylko prenatalne standardowe. -
Mój lekarz nie namawiał na NIPT, ale mogę sobie pozwolić na spokój ducha. Jeśli coś wyjdzie nie tak na USG będę miała wyniki NIPT lada moment, nie będę musiała czekać od zera w niepokoju. Jest to droga sprawa, w poprzedniej ciąży nie robiłam tego testu bo nie było mnie stać.👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
19.01. prenatalne ⌛️

-
Dziewczyny, czy wam jest zimno czy gorąco? Mnie od początku jest zimno. W mieszkaniu 21–22 stopnie, mąż chodzi prawie nago, a ja ubrana jak na +15.
-
Komanuss wrote:a jakie masz apki u mnie jagoda i ciecierzyca.
Preglife i P.C 😁 i też mam ciąża + -
palinnka jak twoja wizyta?
palinnka lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

tylko jeden dzień dłużej