☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
tortum wrote:Oh co za niefajne podejście, bardzo mi przykro 😢 Każdy dzieciaczek powinien rodzinę cieszyć i mieć takie samo traktowanie. I to nie jest tak, że możemy sobie płeć wybrać..
U mnie jeszcze jest taka sytuacja że synek jest w spektrum autyzmu. Wiedzą tylko najbliżsi a dalsza rodzina nie. Zabroniłam o tym mówić dalej bo boję się że będzie całkowicie odrzucony. Po prostu go chronię a ostatnio ktokolwiek z dalszej rodziny widział go jak miał roczek. Wtedy jeszcze rozwijał się dobrze. -
Larnaka wrote:@Falka93 przykro mi
wszyscy lekarze mówią, żebym nie przejmowała się tymi mutacjami hetero...
Gratuluje dobrych wyników prenatalnych
@zoltyjesiennylisc najchętniej już bym była na l4, bo wszystko mnie nerwicuje 2x bardziej, ale nikt nie pyta czy chcę :p a sama nie umiem tak zagadać, żeby była jakaś podstawa do zwolnienia
W sumie to mutacje hetero są tymi słabszymi bo tylko pół genu ale jest jak rosyjska ruletka. Pamiętaj że jakby nie daj Boże coś się działo z przepływami u maluszka to lekarz Cię zabezpieczy w zastrzyki. Mi lekarz nie pomógł bo mimo że był ordynatorem na oddziale położniczo ginekologicznym to kompletnie nie wiedział co mi jest, nawet przepływów nie sprawdzał. Gdyby tylko chciał to by do tego nie doszło. Kasę brał a usg tylko pół minuty. -
Locus wrote:Jest wiadome, że plemniki nie są od razu zdolne do zapłodnienia - potrzebują ok 6 h dojrzeć w drogach rodnych. Męskie podobno robią to szybciej i stąd wnioski, że im bliżej owulacji tym większe szanse na chłopca.
Coś w tym jest bo syna mam z dnia owulacji. A obecna ciąża to sama nie wiem kiedy i co bo okazało się że owulacja wystąpiła w dniu piku lh a starania były 2 dni przed no i 1 dzień po piku. Ciekawe co z tego wyniknie 🤔🙂 -
Ja miałam inseminację na pękniętym pęcherzyku więc jeżeli ta teoria jest prawdziwa to czekają mnie ciężarówki, wywrotki i dinozaury
.
-
Powodzenia dziewczyny na wizytach! ✊️🍀
A ja się na razie żegnam. Muszę zrobić sobie trochę przerwy bo mam napady lękowe. To wszystko przez te beżowe plamienia które ciągną się już 6ty dzień. Wrócę jak się wszystko ustabilizuje i mam nadzieję że nie wrócę ze złymi informacjami. Ciągle mam czarne myśli choć dziecko żyje, serduszko pięknie puka. Powodzenia na najbliższe wizyty! Wrócę. 🍀🍀🍀👋
Carrie12, ŚWIEŻYNKA97, Sigi133, Larnaka, Anilamk, tortum, Graficzka, Kasiak621, Fox, Ania899, north_node lubią tę wiadomość
-
Falka wszystko będzie dobrze 👍 Do zobaczenia, jak już będziesz w stanie ♥️🥰Falka93. wrote:Powodzenia dziewczyny na wizytach! ✊️🍀
A ja się na razie żegnam. Muszę zrobić sobie trochę przerwy bo mam napady lękowe. To wszystko przez te beżowe plamienia które ciągną się już 6ty dzień. Wrócę jak się wszystko ustabilizuje i mam nadzieję że nie wrócę ze złymi informacjami. Ciągle mam czarne myśli choć dziecko żyje, serduszko pięknie puka. Powodzenia na najbliższe wizyty! Wrócę. 🍀🍀🍀👋👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm

-
Falka93. wrote:Powodzenia dziewczyny na wizytach! ✊️🍀
A ja się na razie żegnam. Muszę zrobić sobie trochę przerwy bo mam napady lękowe. To wszystko przez te beżowe plamienia które ciągną się już 6ty dzień. Wrócę jak się wszystko ustabilizuje i mam nadzieję że nie wrócę ze złymi informacjami. Ciągle mam czarne myśli choć dziecko żyje, serduszko pięknie puka. Powodzenia na najbliższe wizyty! Wrócę. 🍀🍀🍀👋
Falka! Odpocznij sobie na spokojnie. Będzie dobrze! -
Zresetuj się i wróć do nas spokojniejsza.Falka93. wrote:Powodzenia dziewczyny na wizytach! ✊️🍀
Nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia, w poniedziałek wizyta, w czwartek idę pobrać krew na Sanco.
Na dodatek jest i mój ciążowy koszmar. Zgaga… Wczoraj pierwszy dzień zgagowy i patrząc na poprzednie ciąże to pozostanie ze mną aż do końca… -
Dziewczyny, powodzenia dzisiaj na wizytach! 🤞🏻
Falko, odpocznij tyle czasu, ile potrzebujesz. 🫂🍀
Carrie12, Anilamk lubią tę wiadomość
-
Cieszę się, że prenatalne przeszłyście pomyślnie ♥️ŚWIEŻYNKA97 wrote:My kochaliśmy się w sumie 2 razy, 4 dni przed owulacją i w sumie dzien przed, więc zagadka ;P
Moj mąż od początku stawia na syna, ostatnio rzucił mi teorią, ze noszę w sobie dżentelmena, który nie pozwala mi nic robić (kiepskie samopoczucie) 😅
Super dziewczyny, ze na prenatalnych wszystko dobrze 🥹🤗
U mnie samopoczucie coraz lepsze, mdłości coraz mniejsze, słońce za oknem to i energii trochę więcej, zobaczymy czy tak długo zostanie 🙉
Też jestem ciekawa tej teorii, w sumie z pierwszym dzieckiem by się zgadzało, bo stosunek był idealnie w dzień owulacji i wyszedł chłopak 🙈♥️ teraz też kochaliśmy się kilka dni przed ale też pewnego dnia tak mocno bolał mnie jajnik, że tego dnia też spróbowaliśmy ( na 90% jestem pewna, że to była owulacja)- zobaczymy co teraz wyjdzie 🙉♥️
ŚWIEŻYNKA97, Carrie12, Locus, Kendiii lubią tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
⏸️ 1.2024 🥹 ⬇️
♥️👶🏻 09.2024 ♥️
⏸️ 12.2025 🥹 -
Powodzenia na wizytach!🍀🤞🏼
Falka, odpocznij, zresetuj głowę. Do zobaczenia🫂
Carrie12, Anilamk, Kendiii lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Przez weekend byłam wyłączona - całą niedzielę walczyłam z migreną (kto ma ten wie że paracetamol to sobie można wsadzić w...). Dziś byłam zrobić krzywą cukrową, aż się boje co wyjdzie. Po każdym pobraniu robiłam sobie pomiar moim glukometrem i to co wychodziło nie napawa mnie optymizmem. Ale glukometr mam z poprzedniej ciąży i paski do niego już po terminie więc może akurat pokazuje głupoty 😂
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne! 🍀🤞P🙍🏻♀️32 | M🙍🏻♂️33 | K 👶🏼2 | G🐈3
Starania od 7.2025

19.12.2025 - 25 mIU/ml - 11 dpo
22.12.2025 - 113,7 mIU/ml - 14 dpo
29.12.2025 - 1524,5 mIU/ml - 21 dpo
31.12.2025 - 3505,6 mIU/ml - 23 dpo
09.01.2026 - OM 7+0, CRL 6,55 mm i ❤️
23.01.2026 - OM 9+0, CRL 19,96 mm 🧸
06.02.2026 - OM 11+0, CRL 32,53 mm
16.02.2026 - OM 12+3, CRL 5,84 cm - prenatalne -
Falka93. wrote:W sumie to mutacje hetero są tymi słabszymi bo tylko pół genu ale jest jak rosyjska ruletka. Pamiętaj że jakby nie daj Boże coś się działo z przepływami u maluszka to lekarz Cię zabezpieczy w zastrzyki. Mi lekarz nie pomógł bo mimo że był ordynatorem na oddziale położniczo ginekologicznym to kompletnie nie wiedział co mi jest, nawet przepływów nie sprawdzał. Gdyby tylko chciał to by do tego nie doszło. Kasę brał a usg tylko pół minuty.
Straszne... dziękuję za informację. -
A właśnie miałam się Was spytać czy macie jakieś przeczucia co do płci?
Zaciekawiła mnie ta teoria z tymi plemnikami i owulacją.
Od samego początku mam wrażenie, że u mnie będzie to chłopiec
Chociaż zawsze chciałam mieć dziewczynkę, ale w sumie najważniejsze, żeby było zdrowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 11:53
ŚWIEŻYNKA97, Carrie12, rozia lubią tę wiadomość
-
Larnaka wrote:A właśnie miałam się Was spytać czy macie jakieś przeczucia co do płci?
Chociaż zawsze chciałam mieć dziewczynkę, ale w sumie to najważniejsze, żeby było zdrowe 
Ja chyba eliminuję przeczucia i wmawiam sobie, że nie mam oczekiwań. Mam 2 synów, jasne, że chciałabym córkę, ale pewnie trzeci syn 😂 -
Pyśkaaa wrote:Cieszę się, że prenatalne przeszłyście pomyślnie ♥️
U mnie samopoczucie coraz lepsze, mdłości coraz mniejsze, słońce za oknem to i energii trochę więcej, zobaczymy czy tak długo zostanie 🙉
Też jestem ciekawa tej teorii, w sumie z pierwszym dzieckiem by się zgadzało, bo stosunek był idealnie w dzień owulacji i wyszedł chłopak 🙈♥️ teraz też kochaliśmy się kilka dni przed ale też pewnego dnia tak mocno bolał mnie jajnik, że tego dnia też spróbowaliśmy ( na 90% jestem pewna, że to była owulacja)- zobaczymy co teraz wyjdzie 🙉♥️
Super, że lepiej się czujesz! 🌈👌
Ja, tak jak pisałam mam bardzo w kratkę dni, są chwile dobre i bardzo słabe. Mój mąż bardzo mnie mobilizuje, żeby korzystać z lepszych momentów. Wczoraj poszliśmy na 2 h do znajomych z dziećmi i bardzo mi to pomogło psychicznie. Dzisiaj znowu mam spadek morali, ale staram się odganiać złe myśli. Nie mam wpływu na to kiedy będzie dobrze. Mogę tylko poddać się tej fali 🌊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:30
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
30.11 ⏸️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm

-
Larnaka wrote:A właśnie miałam się Was spytać czy macie jakieś przeczucia co do płci?
Chociaż zawsze chciałam mieć dziewczynkę, ale w sumie najważniejsze, żeby było zdrowe 
Ja kompletnie nie mam żadnego przeczucia. Szczerze powiedziawszy to oprócz wiadomo zmęczenia potwornego i mdłości od czasu do czasu to nie dochodzi do mnie że jestem w ciąży - zakładam że mechanizm obronny po 3 stratach. Chyba dopiero zacznę się cieszyć po prenatalnych, bo na razie trochę nie dowierzam. Podczytuję ten wątek i wątek lipcowy i świetnie, że jest takie miejsce. Jesteście dziewczyny super i dajecie dużo wsparcia.
Ja jutro idę na wizytę - pierwszą do mojej docelowej lekarki prowadzącej. Oczywiście stres jest, mam nadzieję, że uda nam się również podejrzeć malucha na usg i zobaczyć, czy wszystko ok.
Locus, Carrie12, Misia114, rozia, Czajnik lubią tę wiadomość
-
Będzie dobrze! Daj nam znać po wizycie! 🍀🥰Ollaaa wrote:Ja kompletnie nie mam żadnego przeczucia. Szczerze powiedziawszy to oprócz wiadomo zmęczenia potwornego i mdłości od czasu do czasu to nie dochodzi do mnie że jestem w ciąży - zakładam że mechanizm obronny po 3 stratach. Chyba dopiero zacznę się cieszyć po prenatalnych, bo na razie trochę nie dowierzam. Podczytuję ten wątek i wątek lipcowy i świetnie, że jest takie miejsce. Jesteście dziewczyny super i dajecie dużo wsparcia.
Ja jutro idę na wizytę - pierwszą do mojej docelowej lekarki prowadzącej. Oczywiście stres jest, mam nadzieję, że uda nam się również podejrzeć malucha na usg i zobaczyć, czy wszystko ok.
Ollaaa lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
30.11 ⏸️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm

-
Ja przeczuć nie mam, ale już kilka razy śniło mi się że urodziłam chłopca no i wszędzie wyświetlają mi się jakieś ubranka i gadżety dla chłopców. Może to trochę przez to, że czym dalej w ciążę tym jednak trochę bardziej mam nadzieję na dziewczynkę🙈 w każdym razie płeć mimo wszystko to sprawa drugorzędna, byle było zdrowe