Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
Odpowiedz

☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️

Oceń ten wątek:
  • Falka93. Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tortum wrote:
    Oh co za niefajne podejście, bardzo mi przykro 😢 Każdy dzieciaczek powinien rodzinę cieszyć i mieć takie samo traktowanie. I to nie jest tak, że możemy sobie płeć wybrać..

U mnie jeszcze jest taka sytuacja że synek jest w spektrum autyzmu. Wiedzą tylko najbliżsi a dalsza rodzina nie. Zabroniłam o tym mówić dalej bo boję się że będzie całkowicie odrzucony. Po prostu go chronię a ostatnio ktokolwiek z dalszej rodziny widział go jak miał roczek. Wtedy jeszcze rozwijał się dobrze.

01.2019 💔👼🏻 9tc
    03.2020 💔👼🏻 35tc
    01.2023 💙👶🏼🌈 38tc
    11.2025 ⏸️🤰▪️9dpo - 12,1▪️12dpo - 129 ▪️14dpo - 346▪️6t4d - 8mm i ❤️▪️9t4d - 3.2cm▪️

preg.png

age.png
  • Falka93. Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larnaka wrote:
    @Falka93 przykro mi :( wszyscy lekarze mówią, żebym nie przejmowała się tymi mutacjami hetero...

Gratuluje dobrych wyników prenatalnych :)

@zoltyjesiennylisc najchętniej już bym była na l4, bo wszystko mnie nerwicuje 2x bardziej, ale nikt nie pyta czy chcę :p a sama nie umiem tak zagadać, żeby była jakaś podstawa do zwolnienia :)

W sumie to mutacje hetero są tymi słabszymi bo tylko pół genu ale jest jak rosyjska ruletka. Pamiętaj że jakby nie daj Boże coś się działo z przepływami u maluszka to lekarz Cię zabezpieczy w zastrzyki. Mi lekarz nie pomógł bo mimo że był ordynatorem na oddziale położniczo ginekologicznym to kompletnie nie wiedział co mi jest, nawet przepływów nie sprawdzał. Gdyby tylko chciał to by do tego nie doszło. Kasę brał a usg tylko pół minuty.

01.2019 💔👼🏻 9tc
    03.2020 💔👼🏻 35tc
    01.2023 💙👶🏼🌈 38tc
    11.2025 ⏸️🤰▪️9dpo - 12,1▪️12dpo - 129 ▪️14dpo - 346▪️6t4d - 8mm i ❤️▪️9t4d - 3.2cm▪️

preg.png

age.png
  • Falka93. Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    Jest wiadome, że plemniki nie są od razu zdolne do zapłodnienia - potrzebują ok 6 h dojrzeć w drogach rodnych. Męskie podobno robią to szybciej i stąd wnioski, że im bliżej owulacji tym większe szanse na chłopca.

Coś w tym jest bo syna mam z dnia owulacji. A obecna ciąża to sama nie wiem kiedy i co bo okazało się że owulacja wystąpiła w dniu piku lh a starania były 2 dni przed no i 1 dzień po piku. Ciekawe co z tego wyniknie 🤔🙂

01.2019 💔👼🏻 9tc
    03.2020 💔👼🏻 35tc
    01.2023 💙👶🏼🌈 38tc

preg.png

age.png
‹‹ 78 79 80 81 82
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ