☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania899 wrote:Hej dziewczyny, czy zaczynacie już coś kupować dla Maleństw ? Czy doświadczone mamy mogłyby się podzielić - co absolutnie jest „must have” a czego w ogóle nie kupować ? 😀
Kupiłam ostatnio w pepco ubranko dla maluszka, to moja pierwsza ciaza, z którą tak daleko zaszłam i jakoś tak mnie to rozczuliło, że stwierdziłam, że kupię jeden zestaw. Codziennie sobie na nie spoglądam i jakoś tak mi lżej na serduszku, wierzę że wszystko tym razem pójdzie dobrze 🥹
Anilamk, Irynka, Luna11, ŚWIEŻYNKA97, Ania899, Sigi133, FlowerGirl, rozia, Carrie12, Kendiii, Rozemocjonowana, Kornej, Pyśkaaa lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam 2 bodziaki z Newbie takie unisex na wyprzedaży. Miały takie ceny, że aż szkoda było nie brać 😂
rozia, Flora96, Irynka, Kendiii lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jak się miewacie? Prenatalne mam 6.02 i się stresuję, ostatnio nie dotrwałam do prenatalnych.... i dwa dni wcześniej odwołałam bo byłam już po zabiegu.
Falka jak się miewasz? jak Twój krwiak? mi pozostało tylko brudzenie, nie ma świeżej krwi od tygodnia. -
Ania899 wrote:Hej dziewczyny, czy zaczynacie już coś kupować dla Maleństw ? Czy doświadczone mamy mogłyby się podzielić - co absolutnie jest „must have” a czego w ogóle nie kupować ? 😀
ja myślę bardzo ostrożnie o kupowaniu czegokolwiek, ale jak już to chciałabym poznać opinię o:
- sprawdzonym łóżeczku jako dostawka do łóżka rodziców z opuszczonym bokiem,
- kokon niemowlęcy z hugglesrepublic,
- laktator muszlowy
- kombinezon merino
- wózek (ceny dla mnie w kosmos, nie potrzebuje cudów
)
Także jak ktoś ma coś sprawdzonego to chętnie poczytam :*
Ania899 lubi tę wiadomość
-
Sigi133, powodzenia dziś na prenatalnych. 🍀
Tunko, jak wczorajsza wizyta? Wszystko w porządku? 😊
Anilamk, Carrie12 lubią tę wiadomość
-
Ja też się podłączam pod pytanie. Jestem zupełnie zielona w temacie. Z kupowaniem to na pewno jeszcze poczekam - to moja czwarta ciąża póki co dojechałam najdalej ale o zakupach zapewne będę myśleć jakoś najwcześniej na wiosnę. Całe szczęście teraz wszystko jest dostępne od ręki i można wszystko kupić przez internet. Niemniej jednak będę wdzięczna za polecajki od doświadczonych mam. Póki co myślę żeby w duchu eco kupić uzywany wózek i dać go do prania. To samo z lozeczkiem tylko kupić nowy materac. Czy fotelik do jazdy też może być używany? Czy to trzeba mieć jakieś najnowsze atesty? A i co myślicie o tych wózkach 3 w 1? To mi się najbardziej praktyczne wydaje ale nie mam żadnego doświadczenia Czy to dobre i się sprawdzi
Carrie12 lubi tę wiadomość
-
Krew na Nifty Pro upuszczona. Teraz najdłuższy tydzień czekania…
Carrie12, FlowerGirl, Kendiii, Sigi133, Falka93. lubią tę wiadomość
-
Ja jestem zupełnie zielona. Nasz bobas będzie pierwszym dzieckiem w najbliższej rodzinie. Nie wiem nic - w co najlepiej ubierać, jak kąpać, czego potrzebuję a bez czego spokojnie się obejdę. Przyjmę wszystkie rady. Mimo wszystko, z kupowaniem rzeczy chcę jeszcze poczekać do 2 trymestru, listę jednak zrobić warto
.
Nie wytrzymałam presji i poszłam oddać dzisiaj krew na SANCO. Wyniki będą w przyszłym tygodniu
.
Luna11, FlowerGirl, tortum, Kendiii, Frajda, Falka93. lubią tę wiadomość
-
Carrie12 wrote:Ja jestem zupełnie zielona. Nasz bobas będzie pierwszym dzieckiem w najbliższej rodzinie. Nie wiem nic - w co najlepiej ubierać, jak kąpać, czego potrzebuję a bez czego spokojnie się obejdę. Przyjmę wszystkie rady. Mimo wszystko, z kupowaniem rzeczy chcę jeszcze poczekać do 2 trymestru, listę jednak zrobić warto
.
Nie wytrzymałam presji i poszłam oddać dzisiaj krew na SANCO. Wyniki będą w przyszłym tygodniu
.
To czekamy razem na same dobre wieści z testów 😉
Carrie12 lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo jak Carrie, pierwsze dziecko i nie mam bladego pojęcia o niczym. Ale ja jestem z tych strasznie zachowawczych, nie dopuszczam na razie do siebie myśli o ciąży, nie kupiłam nawet skarpeteczek, może po prenatalnych trochę w to uwierzę 🥹 nawet z mężem używamy słownictwa "jak wszystko pójdzie dobrze to..". Narazie żyje od USG do USG i "odhaczam" po kolei kroki milowe.
Czy któraś z Was miała tak że od 10 tygodnia poczuła się lepiej? Ja jakby mam troszkę więcej energii i mniej mdłości, i czuję się jak człowiek w porównaniu z 8-9tc. Z jednej strony spoko a drugiej wiadomo, trochę mnie to martwi 😁
Czajnik, Kendiii, Larnaka, Flora96 lubią tę wiadomość
starania od 08.2024
👀
15 TC, dziewczynka 🩷 -
Martakam, Carrie12, mam nadzieję, że szybko Wam zleci ten czas. U mnie piąty dzień od badania i póki co cisza, ale w sumie to dobrze, bo mojego partnera nie ma i wróci w niedzielę wieczorem. Obiecałam, że wyniki otworzymy razem, więc przynajmniej nic mnie nie kusi. 😅
Carrie12, Sigi133 lubią tę wiadomość
-
zoltyjesiennylisc wrote:Czy któraś z Was miała tak że od 10 tygodnia poczuła się lepiej? Ja jakby mam troszkę więcej energii i mniej mdłości, i czuję się jak człowiek w porównaniu z 8-9tc. Z jednej strony spoko a drugiej wiadomo, trochę mnie to martwi 😁
Ja tak miałam, a po tygodniu wszystkie objawy wróciły jak bumerang 😅🫠
zoltyjesiennylisc lubi tę wiadomość
-
zoltyjesiennylisc wrote:Ja tak samo jak Carrie, pierwsze dziecko i nie mam bladego pojęcia o niczym. Ale ja jestem z tych strasznie zachowawczych, nie dopuszczam na razie do siebie myśli o ciąży, nie kupiłam nawet skarpeteczek, może po prenatalnych trochę w to uwierzę 🥹 nawet z mężem używamy słownictwa "jak wszystko pójdzie dobrze to..". Narazie żyje od USG do USG i "odhaczam" po kolei kroki milowe.
Czy któraś z Was miała tak że od 10 tygodnia poczuła się lepiej? Ja jakby mam troszkę więcej energii i mniej mdłości, i czuję się jak człowiek w porównaniu z 8-9tc. Z jednej strony spoko a drugiej wiadomo, trochę mnie to martwi 😁
Ja obecnie 11+0, od kilku dni czuję większą poprawę, więcej energii, mniej spania, ale brak apetytu wieczorem cały czas daje o sobie znać. Ponoć organizm już ogarnia, że jest w ciąży i dolegliwości powoli mogą ustępować. 😊 Aczkolwiek też mnie kusi, żeby iść na USG w razie W, mąż powstrzymuje mnie z tym swirowaniem 😂
zoltyjesiennylisc lubi tę wiadomość
-
Misia114, nie pocieszasz 😁
Ewelajna, ja też już poczytałam w necie że u niektórych kobiet ok 10 tyg organizm już ogarnia że jest w ciąży i nie walczy z tym, a łożysko przejmuje produkcję hormonów i robi się lepiej. U niektorych w 10, niektórych w 11, czasem 12,13 itp. Nie śmiem nawet marzyć że jestem w tej najbardziej uprzywilejowanej grupie w której wszystko się skończyło już w 10 tc, ale serio już 3-4 dni czuję się dość spoko! Jedyne co mi zostało to śpię po 12 godzin dziennie, ale ja zawsze w sumie lubilam spać 😁
Ewelajna95 lubi tę wiadomość
starania od 08.2024
👀
15 TC, dziewczynka 🩷 -
A co do zakupów powiedzcie mi miała któraś z was lub ma poduszkę ciążową poofi? Bo myślę nad zakupem ale nie wiem czy warta swojej ceny 🙈
Co do wózka ja gondolę kupiłam używana bo wiedziałam że nie będzie długo używana, a później spacerówkę kupiłam nową wypasioną i bardzo jestem zadowolona ze swojej decyzji. Dużo mam po starszym synku, ale np. Od przyjaciółki dostanę dostawkę, i baby hug bo mam wrażenie że tego mi brakowało w poprzedniej ciąży.
Jedynie ubranek na najmniejsze rozmiary nie mam bo z mężem zapieralismy się że jedno dziecko i koniec i zaczęłam zostawiać dopiero jak zmieniliśmy zdanie 😂 Ale napewno jakaś przyjaciółka też mi odda po swojej dzidzi, jedynie czekam na płeć ☺️ -
Ja kupiłam poofi na vinted za 100 zł. Póki co leżałam tylko chwilę, ale było wygodnie. 😊Kycia wrote:A co do zakupów powiedzcie mi miała któraś z was lub ma poduszkę ciążową poofi? Bo myślę nad zakupem ale nie wiem czy warta swojej ceny 🙈
Co do wózka ja gondolę kupiłam używana bo wiedziałam że nie będzie długo używana, a później spacerówkę kupiłam nową wypasioną i bardzo jestem zadowolona ze swojej decyzji. Dużo mam po starszym synku, ale np. Od przyjaciółki dostanę dostawkę, i baby hug bo mam wrażenie że tego mi brakowało w poprzedniej ciąży.
Jedynie ubranek na najmniejsze rozmiary nie mam bo z mężem zapieralismy się że jedno dziecko i koniec i zaczęłam zostawiać dopiero jak zmieniliśmy zdanie 😂 Ale napewno jakaś przyjaciółka też mi odda po swojej dzidzi, jedynie czekam na płeć ☺️
Kycia lubi tę wiadomość
-
FlowerGirl wrote:Hej dziewczyny, jak się miewacie? Prenatalne mam 6.02 i się stresuję, ostatnio nie dotrwałam do prenatalnych.... i dwa dni wcześniej odwołałam bo byłam już po zabiegu.
Falka jak się miewasz? jak Twój krwiak? mi pozostało tylko brudzenie, nie ma świeżej krwi od tygodnia.
Rozumiem Cię doskonale, ja co badanie jestem zdziwiona że wszystko jest w porządku. Ciąża po stracie to jest naprawdę inna historia, pamiętam swoją ekscytację z pierwszej ciąży i jest to nieosiągalne dla mnie teraz, ale staram się myśleć że z każdym tygodniem coraz więcej szans jest po mojej stronie i być mimo wszystko dobrej myśli.
Co do kupowania rzeczy, również jestem zielona i jeszcze nie wiem nic. Mam o tyle szczęście że jest teraz baby boom wśród przyjaciół i znajomych, więc mam trochę poleceń. Odnośnie dostawki, myślałam o kupieniu z drugiej ręki SnuzPod, może któraś z was miała i ma opinię na jej temat
FlowerGirl, rozia lubią tę wiadomość
-
Luna11 wrote:Ja kupiłam poofi na vinted za 100 zł. Póki co leżałam tylko chwilę, ale było wygodnie. 😊
Ja też kupiłam poofi na vinted, ale zdecydowałam się na tą wersję która składa się w kokon, bo chciałam mieć opcję włożenia złożonej tylko miedzy nogi. Bardzo wygodna ale muszę wyjąć trochę wypełnienia ze środka, bo za wysoka dla mnie jest. Dałam chyba 80zł, więc można znaleźć w super cenieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 12:51
Luna11, Kycia lubią tę wiadomość
-
tortum wrote:Rozumiem Cię doskonale, ja co badanie jestem zdziwiona że wszystko jest w porządku. Ciąża po stracie to jest naprawdę inna historia, pamiętam swoją ekscytację z pierwszej ciąży i jest to nieosiągalne dla mnie teraz, ale staram się myśleć że z każdym tygodniem coraz więcej szans jest po mojej stronie i być mimo wszystko dobrej myśli.
Co do kupowania rzeczy, również jestem zielona i jeszcze nie wiem nic. Mam o tyle szczęście że jest teraz baby boom wśród przyjaciół i znajomych, więc mam trochę poleceń. Odnośnie dostawki, myślałam o kupieniu z drugiej ręki SnuzPod, może któraś z was miała i ma opinię na jej temat
Fajnie- nie fajnie. Ale naprawdę tylko ten kto jest po stracie może zrozumieć kobiety w kolejnej ciąży. Także ściskam mocno i w kupie siła 😘
tortum, Flora96, Falka93., Ania899, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem po prenatalnych. Wszystko wygląda dobrze
. Nawet nam pomachała piekną pieciopalczastą dłonią. Obraz był o wiele lepszy niż przy pierwszej córce. Według USG TP: 09.08, wg OM (07.08). Oddałam krew na PAPPE i dodatkowo na badanie ryzyka preeklampsji.
Anilamk, Luna11, tortum, Locus, Ewelajna95, Frajda, Carrie12, Irynka, Falka93., Mart0511, rozia, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość