☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sigi133 wrote:Ja jestem po prenatalnych. Wszystko wygląda dobrze
. Nawet nam pomachała piekną pieciopalczastą dłonią. Obraz był o wiele lepszy niż przy pierwszej córce. Według USG TP: 09.08, wg OM (07.08). Oddałam krew na PAPPE i dodatkowo na badanie ryzyka preeklampsji.
A te badanie ryzyka preeklampsji to jak się fachowo nazywa? Sami zaproponowali, czy badanie prenatalne to już obejmuje? -
No i wykrakałam. Właśnie dostałam wiadomość, że są już wyniki. 🙈 No cóż, będę dzielnie czekać do niedzieli wieczora. 🫠
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 14:23
Irynka, Falka93., ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
@Sigi133 super, że wszystko wygląda dobrze😍
Właśnie dostałam wyniki prenatalnych, ryzyka niskie dla wszystkich bobasów i wszystko jest w normach 😍
Płód 1. CRL 54,5 mm FHR 161 ud/min
Płód 2. CRL 58,2 mm FHR 166 ud/min
Płód 3. CRL 56,9 mm FHR 163 ud/min
Luna11, Flora96, Frajda, tortum, Carrie12, Ollaaa, Kycia, Ewelajna95, Irynka, Falka93., Sigi133, Locus, FlowerGirl, Mart0511, rozia, borowinka, Ania899, ŚWIEŻYNKA97, Kendiii lubią tę wiadomość
👩🏻30 👦🏻30 🦮
starania o pierwszego Bąbla od 10.24
05.25 cb 💔
08.25 11tc (8tc)💔
26.11 ⏸️😍
28.11 beta 19.60 progesteron 18
01.12 beta 114
04.12 beta 532
16.12 na USG trzy malutkie, bijące serduszka ❤️❤️❤️
30.12 maluchy mają 15,1mm, 16,4mm i 16,5mm 😍
20.01 ciąża jednokosmówkowa, mamy 4,3cm x 3🥹
27.01 badania prenatalne 🍀
02.02 przyjęcie do szpitala 🏥
24.02 kolejna wizyta ⏳

-
Ewelajna95 wrote:A te badanie ryzyka preeklampsji to jak się fachowo nazywa? Sami zaproponowali, czy badanie prenatalne to już obejmuje?
Ja dokupowałam badanie PLGF, lekarka poleciła je ze względu na mój wywiad - ponoć dokładniejszy jest wynik ryzyka preeklampsji z nim, ponad 200zł kosztowało.
Ewelajna95, rozia, Sigi133 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, musiałam troszkę nadrobić! U mnie wszystko w porządku ale dokuczają mi bóle głowy o których piszcie i niskie ciśnienie 🙂 Miałam trochę problem z mężem bo chodzi o tą opiekę co na mnie wziął żeby się w tym czasie dzieckiem zajął i mój lekarz prowadzący akurat na urlopie jest i najpierw twierdził że nie może wypisać zaświadczenia o moim stanie a później po prostu nie chciał wypisać. Finalnie skończyło się tym że ma podpisać ten papier w poniedziałek. Ogólnie co za stes z tym był bo mąż do niego zadzwonił w tej sprawie a on zadzwonił do mnie z pretensjami że mu ferie na nartach psuję, nosz kurrrr! 😡 Po pierwsze to nie ja dzwoniłam a po drugie mógł od razu wystawić to zaświadczenie na wizycie bo bez tego papieru będzie tylko pół wypłaty.
Ania899 - ja jeszcze nic nie kupuję ale mogę z całego serca polecić kupno monitora oddechu ☺️ A czego bym nie kupiła to pewnie drewnianego łóżeczka poraz kolejny bo syn wiecznie uderzał się o szczebelki, wkładał nóżki między szczeble tak że ciężko było je wyciągnąć a jak zaczął stawać na nóżki i się przewracał w łóżeczku to nabijał sobie siniaki na głowie. Przeszliśmy na łóżeczko "turystyczne" 120x60. Zrobisz jak będziesz uważała! 🙂
FlowerGirl - to dobre wieści bo te brudzenie to już takie resztki, jeszcze chwila i się wszystko uspokoi 🙂 Ja w ogóle już nie plamię od 8 dni. Czyściutko ale nadal leżę. Spróbuję na prenatalnych dowiedzieć się czy się wchłonął.
Ollaaa - ja mam wózek i fotelik po synku. Wszystko stan idealny ale muszę odświeżyć bo to już 3 lata 🙂 Co do fotelika to mogę podpowiedzieć że możesz kupić używany ale ważne żeby był bezwypadkowy.
Kycia - ja przy synku to podobnie miałam tylko że wózek nowy jako prezent od dziadków. Wózek gondola na max 7 miesięcy a później kupiłam wypasioną spacerówkę. Teraz w tej gondoli będzie jeździć kolejne dziecko bo stan idealny ale spacerówka będzie nowa bo syn tak ją obdrapał na ramach że aż wstyd 🙈
Sigi133 - super że wszystko w porządku! 🙂
Luna11 - ja bym chyba nie wytrzymała! 😄🤭
Anilamk - duże już Wasze trio! Niech rosną duże, zdrowe i silne! 💪❤️
Anilamk, rozia, Sigi133, Luna11 lubią tę wiadomość
-
Super wizyty dziewczyny!
Kciuki za Wasze NIPT 🤞
Jeśli chodzi o kupowanie ja czekam znowu do drugiej połowy ciąży.
Kupiłam ostatnio mega drogi, fancy wózek 2 w 1 i byłam mega niezadowolona. Dobrze SI prowadził, ale zajmował cały bagażnik. Nieporęczny. Tym razem kupię używaną gondolę, a później zastanowię się nad kompaktową spacerówką
Carrie12, Sigi133 lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 kontrola ⌛️

-
Też tak myślałam, ale jestem w tym temacie zupełnie zielona 😊 Dzięki za rozwianie moich wątpliwości❤️Falka93. wrote:A czego bym nie kupiła to pewnie drewnianego łóżeczka poraz kolejny bo syn wiecznie uderzał się o szczebelki, wkładał nóżki między szczeble tak że ciężko było je wyciągnąć a jak zaczął stawać na nóżki i się przewracał w łóżeczku to nabijał sobie siniaki na głowie. Przeszliśmy na łóżeczko "turystyczne" 120x60. Zrobisz jak będziesz uważała! 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 17:12
Falka93. lubi tę wiadomość
-
Ewelajna95 wrote:A te badanie ryzyka preeklampsji to jak się fachowo nazywa? Sami zaproponowali, czy badanie prenatalne to już obejmuje?
Tak jak wcześnie napisała tortum, bada sie ze krwi czynnik PIGF. Dopłaciłam 150zł. Ja w pierwszej ciaży też zrobiłam to badanie i wyszło mi podwyższne ryzyko preklampsji i brałam acard. -
Irynka wrote:Też tak myślałam, ale jestem w tym temacie zupełnie zielona 😊 Dzięki za rozwianie moich wątpliwości❤️
Do takiego łóżeczka "turystycznego" najlepiej jak by się dokupiło wygodny materac taki jak do drewnianego i jest super! ☺️ Ja na starcie planuję dostawkę a później będę przechodzić na takie łóżeczko. Cenowo fajnie i z wyglądu fajne. Mój spał do ponad 2 latek w nim i nic się nie połamało i nie zarwało a skakał w tym łóżeczku jak wariat 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 17:44
Irynka lubi tę wiadomość
-
Ma to dla nas też plus, że można to zabrać ze sobą, bo lubimy podróżować 🚗Falka93. wrote:Do takiego łóżeczka "turystycznego" najlepiej jak by się dokupiło wygodny materac taki jak do drewnianego i jest super! ☺️ Ja na starcie planuję dostawkę a później będę przechodzić na takie łóżeczko. Cenowo fajnie i z wyglądu fajne. Mój spał do ponad 2 latek w nim i nic się nie połamało i nie zarwało a skakał w tym łóżeczku jak wariat 😀
A dziecko nie zje farby ze szczebelków — na naturalne nie chcę wydawać kasy, bo i tak to tylko na parę lat 😉 -
-
Ja to planuje wózek 3 w 1 bratowa miała dla dwójki dzieciaków i spoko była opcja. 2 tysiace taki kosztuje. O łóżeczku też myślę właśnie turystycznym żeby można go było zwinąć i zabrać na wyjazd gdzieś albo na nocowanie do dziadkow. A tak naprawdę z czasem się okaże czy w ogóle dziecko będzie chciało spać w łóżeczku xd
-
Irynka wrote:
Całkiem ciekawe i od razu na 2 etapy. Wysuwany w dół bok bardzo ułatwił by sprawę na ten drugi etap gdy dziecko jest nieco większe żeby się tak mocno nie schylać 🙂
Irynka lubi tę wiadomość
-
Mart0511 wrote:Ja to planuje wózek 3 w 1 bratowa miała dla dwójki dzieciaków i spoko była opcja. 2 tysiace taki kosztuje. O łóżeczku też myślę właśnie turystycznym żeby można go było zwinąć i zabrać na wyjazd gdzieś albo na nocowanie do dziadkow. A tak naprawdę z czasem się okaże czy w ogóle dziecko będzie chciało spać w łóżeczku xd
Czas zweryfikuje 😀 Mój nie był problematyczny i grzecznie spał pod warunkiem że materac był odpowiedni bo nie ma każdym chciał spać i się wiercił strasznie. Przerobiliśmy 3 materace aż ostatni zaakceptował. Skończył 2 latka i wymieniliśmy łóżeczko na łóżko typu domek i magia prysła. Mąż śpi na materacu na podłodze bo syn go z łóżka wygonił - śpi ze mną bo go łóżko "parzy" i boi się ciemności 😅 Ja nie wiem co to będzie z tym spaniem jak pojawi się kolejne dziecko. On jest specjalnym dzieckiem i ciężko go do czegoś przekonać bo nie lubi zmian 🙈 -
Falka93. materac na cały pokój byłby fajnym rozwiązaniem problemu spania 😁
-
Dziewczyny ja z takim innym pytaniem jak ze współżyciem w tym początkowym okresie? My się bardzo boimy, nawet mąż bardziej.. Po jednej stracie, wiadomo że nie wiadomo od czego ale wtedy tak się złożyło że było zbliżenie a później zaczęłam krwawic i niestety zostaje ten uraz że coś się uszkodzi
w necie w sumie różne opinie że niby nie szkodzi ale jednak po poronieniu to uważać...
-
Lulli u nas bylo podobnie, stosunek wieczorem, a następnego dnia rano żywa krew i nadzieja, ze to krwawienie po zbliżeniu, ale niestety 🫣
Teraz w grudniu kilka zbliżen bylo, ale jak maz sie przyznał z obawą, w styczniu bez, bo z początkiem krwawienie, a 23 stycznia okazało sie ze krwiak. Na ostatniej wizycie gin nic o nim nie wspomniała, nic sie juz nie działo wiec wczoraj spróbowaliśmy, ale dzis jasnobrązowa maź przy podcieraniu, takze ciagle cos 🤔 w poniedziałek prenatalne, moze zapytamy jak sytuacja.
Moze dopytaj gina 🤔
Ja co do zakupów to korci, ale przez wykańczanie domku narazie odpuszczamy, pomyślimy na wiosnę po przeprowadzce 🙉😊👱♀️28 ♥️ 32👦
10.2025 💔
05.12 ⏸️
08.12 beta 73.4
10.12 beta 72.6
12.12 beta 115
15.12 beta 424
17.12 beta 860
30.12 1.1cm i ❤️
03.01 1.5cm ❤️
27.01 4.8cm ❤️ -