☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam kolejną wizytę u mojej gin 📅 05.02.
Ogólnie jest to dla mnie szok, że zaraz II trymestr się zaczyna 🫣 Tak szybko ten czas leci, mimo że prawie nic nie robię 😂10.2024 rozpoczęcie starań
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 beta hcg 367
histeroskopia odwołana
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
08.01 2,8cm szczęścia
27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

-
Ja mam wrodzoną wadę serca i dostałam skierowanie do kardiologa kontrolnie. Poszłam do poradni przyspitalnej, a babka do mnie, ze najbliższy wolny termin to... 10.03 (wiedząc, że jestem w ciąży)😂😂😂 Więc jej mówię, że w ciagu 7 dni muszą przyjąć itd. i że proszę o pismo z odmową przyjęcia. Magicznie termin znalazł się na wtorek. Cuda na kiju... Prenatalne mam 10.02, zastanawiam się czy iść w piątek do gin kontrolnie na USG, czy już odpuścić sobie i czekać na prenatalne 🤔
Misia114, Kendiii lubią tę wiadomość
-
Ja miałam to samo z USG piersi, na początku stycznia powiedzieli mi w przychodni, że 13.02 mogą mi zaproponować najwcześniej to przypomniałam, że ciężarną są w obowiązku przyjąć w terminie do 7 dni to się tak kobieta w rejestracji zmieszała, czerwona się zrobiła momentalnie i zaczęła mnie przepraszać😅 akurat w tym przypadku miałam luz, bo ten luty mi bardziej nawet pasuje, ale z wizytami na nfz trzeba czasem jak lwica walczyć o swoje, taki mamy system
Kendiii lubi tę wiadomość
-
Ja do endokrynologa chciałam się umówić 😁 najbliższy termin na grudzień!!! Dobrze że przyszła druga babka i zapisała mnie na następny dzień 🤭Ewelajna95 wrote:Ja mam wrodzoną wadę serca i dostałam skierowanie do kardiologa kontrolnie. Poszłam do poradni przyspitalnej, a babka do mnie, ze najbliższy wolny termin to... 10.03 (wiedząc, że jestem w ciąży)😂😂😂 Więc jej mówię, że w ciagu 7 dni muszą przyjąć itd. i że proszę o pismo z odmową przyjęcia. Magicznie termin znalazł się na wtorek. Cuda na kiju... Prenatalne mam 10.02, zastanawiam się czy iść w piątek do gin kontrolnie na USG, czy już odpuścić sobie i czekać na prenatalne 🤔
Ewelajna95, Kendiii lubią tę wiadomość
👩🏻36 🧔🏻♂️42
🍀 Początek starań 09.2024
🤞🏻 Na poważnie od 01.2025
10.2025 💔 4+3
01.12.2025 ⏸️
09.12.2025 hcg 837,1 mIU/ml
15.12.2025 hcg 10281,60 (+130%), TSH 1,054, FT4 1,23
13.01.2026 2,75 cm 🥰
02.02 1 prenatalne 6,33 cm 🥳
17.02 wizyta Ok. FeliaTest - Zdrowy Chłopczyk 💙
17.03 wizyta ...
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy.

-
palinnka wrote:Hej dziewczyny! Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne

Wczoraj umówiłam się na 1 prenatalne
📅 📅 📅 📅 16.02. i pobranie krwi kilka dni wcześniej.
Mam też wizytę u mojego gin 📅 📅 06.02. Nie wiem po co mi każe chodzić co 2 tygodnie... Prywatnie, nie tanio, ehh muszę zapytać czy jest w tym jakiś cel czy możnaby jednak rzadziej.
Ja chodzę na luxmed i lekarka mi powiedziała że raz na miesiąc wystarczy wizyta. Byłam bardzo zdziwiona ze tak rzadko ale powiedziała że jeżeli nic się nie dzieje to wystarczy. Ja bym tam malucha co tydzień chodziła sprawdzić ale akurat tej lekarce ufam.
Sigi133, Carrie12, Kendiii lubią tę wiadomość
-
Wiecie może czy w drugim trymestrze się powtarza toksoplazmozę, jeśli w pierwszym nie wyszły przeciwciała?
-
Tak, mam taką samą sytuację, że nie mam przeciwciał na toksoplazmozę i lekarka powiedziała, że trzeba będzie jeszcze skontrolować za jakiś czas.tortum wrote:Wiecie może czy w drugim trymestrze się powtarza toksoplazmozę, jeśli w pierwszym nie wyszły przeciwciała?
tortum lubi tę wiadomość
-
Hej,
W pon mieliśmy wizytę 10+3 i dzidzia miała juz4 cm! 🩷
Prenatalne mamy umówione na 05.02.
Dziś w nocy dojechały mnie dolegliwości aż poszłam na l4. Objawy niby ciążowe ale wydaje mi się że to jakaś jelitówką
Nie zjadłam dziś nic, to co wypiłam to też mi nie podeszło. Brak siły i helikopter w brzuchu ;(
Locus, Luna11, Misia114, Mart0511, Sigi133, Anilamk, Irynka, Ania899, Falka93., Kendiii lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanej wizyty. ❤️ Dobrze, że poszłaś na zwolnienie. Mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej i uda Ci się zjeść małe porcje. Trzymaj się!Kornej wrote:Hej,
W pon mieliśmy wizytę 10+3 i dzidzia miała juz4 cm! 🩷
Prenatalne mamy umówione na 05.02.
Dziś w nocy dojechały mnie dolegliwości aż poszłam na l4. Objawy niby ciążowe ale wydaje mi się że to jakaś jelitówką
Nie zjadłam dziś nic, to co wypiłam to też mi nie podeszło. Brak siły i helikopter w brzuchu ;(
Carrie12, Kornej lubią tę wiadomość
-
Coś cicho u nas
Poproszę o wpisanie daty porodu na 📅 30 sierpnia, chociaż wg OM 29 sierpnia, zobaczymy 
Ostatnio byłam na kolejnym USG i lekarz w 9+3 badał mnie już przez brzuch, trochę się zdziwiłam
Z dzieciaczkiem ok, ale martwi mnie jedna sprawa- po badaniu wróciłam do domu, nic konkretnego nie robiłam, nie przemęczałam się ani nic i w pewnym momencie w prawym udzie(wewnętrzna strona) poczułam taki dziwny ból, którego nigdy nie czułam. Takie jakieś rwanie, jakby prąd przechodził w tym miejscu, naprawdę nie wiem jak to dobrze opisać
I tak od czasu do czasu pojawia się taki dziwny ból.
Oczywiście w necie można przeczytać różne rzeczy. Nie chcę panikować, bo może to normalne?
Czy miałyście tak może?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 11:38
-
Larnaka wrote:Coś cicho u nas
Poproszę o wpisanie daty porodu na 📅 30 sierpnia, chociaż wg OM 29 sierpnia, zobaczymy 
Ostatnio byłam na kolejnym USG i lekarz w 9+3 badał mnie już przez brzuch, trochę się zdziwiłam
Z dzieciaczkiem ok, ale martwi mnie jedna sprawa- po badaniu wróciłam do domu, nic konkretnego nie robiłam, nie przemęczałam się ani nic i w pewnym momencie w prawym udzie(wewnętrzna strona) poczułam taki dziwny ból, którego nigdy nie czułam. Takie jakieś rwanie, jakby prąd przechodził w tym miejscu, naprawdę nie wiem jak to dobrze opisać
Oczywiście w necie można przeczytać różne rzeczy. Nie chcę panikować, bo może to normalne?
Czy miałyście tak może?
Ja bylam 8 i 3 i też było już przez brzuch. Bardzo byłam zdziwiona, że to już tak szybko ale faktycznie było wszystko widać. U mnie termin porodu wykrystalizuje się pewnie na prenatalnych. Według om 25 sierpnia według usg 31 sierpnia ale między usg się też te dni wahały o 3 dni więc maluch albo nadrobił albo błędy pomiarowe które chyba na takim wczesnym etapie są normalne.
Carrie12, Larnaka lubią tę wiadomość
-
Larnaka wrote:Coś cicho u nas
Czy miałyście tak może?
Ja tak nie mam, ale czuję od czasu do czasu pulsowanie i lekkie kłucie w kroczu, bardzo specyficzne uczucie, jakby drganie oka, ale w kroczu 😂 Dziś objawy ciążowe dość mocno mi ustąpiły, zastanawiam się czy coś się dzieje, czy lepszy dzień 😂 10+6 u mnie dziś.
Larnaka, Flora96 lubią tę wiadomość
-
Ja mam wizytę 4.02, prenatalne 12.02 a Sanco zdecydowałam się zrobić w 11t (i tak muszę powtórzyć badania tarczycowe więc zrobię wszystko za jednym zamachem).
-
Hej, dziewczyny czy miewacie może bóle głowy? Mnie od kilku dni popołudniami strasznie ból igłowa, ie wiem czy to kwestia zmęczenia czy ilości wypijanej wody, bo ostatnio mnie do niej nie ciągnie 🤢👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
(białka C, S i antytrombina ✅)
🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
🔬 HSG 03.2025 ✅
🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol
10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
10.03 👨🏻⚕️⏳
01.04 prenatalne ⏳
💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
💉 Clexane 0,4
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
Ja mam bóle głowy, często jak nie wysypiam się. Mąż budzi się o 7:30, ja wolę spać do 9, wtedy głowa mnie nie boli. Na początku też myślałam że mniej piję wody dlatego boli, ale zwiększyłam picie i nic to nie zmieniło.rozia wrote:Hej, dziewczyny czy miewacie może bóle głowy? Mnie od kilku dni popołudniami strasznie ból igłowa, ie wiem czy to kwestia zmęczenia czy ilości wypijanej wody, bo ostatnio mnie do niej nie ciągnie 🤢👩🏻36 🧔🏻♂️42
10.2025 💔 4+3
01.12.2025 ⏸️
13.01.2026 2,75 cm 🥰
17.03 wizyta ...
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy.

-
rozia wrote:Hej, dziewczyny czy miewacie może bóle głowy? Mnie od kilku dni popołudniami strasznie ból igłowa, ie wiem czy to kwestia zmęczenia czy ilości wypijanej wody, bo ostatnio mnie do niej nie ciągnie 🤢
Taaaak, ostatnio chyba 3 dni pod rząd mnie bolała głowa, nawet w nocy jak się przebudzalam to czułam ćmienie w tej głowie ☹️ na szczęście od jakiegoś czasu mam spokój.
Ja za to czuje jakby ciągnięcie żył w lewej nodze, szczególnie jakby z tyłu nogi. Już oczywiście podejrzewam zakrzepice ale z drugiej strony czekam na wyniki badań na trombofilie więc może coś się wyjaśni w tej kwestii -
rozia wrote:Hej, dziewczyny czy miewacie może bóle głowy? Mnie od kilku dni popołudniami strasznie ból igłowa, ie wiem czy to kwestia zmęczenia czy ilości wypijanej wody, bo ostatnio mnie do niej nie ciągnie 🤢
Ja mam mega duże w tym tygodniu bóle głowy, 🥺 -
Hej dziewczyny, czy zaczynacie już coś kupować dla Maleństw ? Czy doświadczone mamy mogłyby się podzielić - co absolutnie jest „must have” a czego w ogóle nie kupować ? 😀
FlowerGirl lubi tę wiadomość
👩🏻 36 🙋♂️ 34
10.2025💔
25.11 ⏸️
09.12 ❤️
17-19.12 szpital krwiak • progesteron
07-09.01 szpital kolejny krwiak
19.01 wyniki nifty pro - zdrowa dziewczynka 🧒
26.01 prenatalne 🆙 13+0
10.02 ⏳👨🏻⚕️ -
Mnie kuszą śliczne malutkie ubranka na vinted, ale czekam na wyniki NIFTY. 🤭 Na razie kupilam biustonosze do karmienia z bonprix. Nigdy wcześniej nic stamtąd nie miałam, ale są bardzo wygodne. Noszę je już teraz i są idealne do powieszonych piersi. Polecam Wam serdecznie. 😊Ania899 wrote:Hej dziewczyny, czy zaczynacie już coś kupować dla Maleństw ? Czy doświadczone mamy mogłyby się podzielić - co absolutnie jest „must have” a czego w ogóle nie kupować ? 😀
A co do reszty rzeczy, to zabiorę się za to na wiosnę.
Ania899 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam skarpetki 🥰 po 1 prenatalnym może jeszcze czegoś dokupię, ale to raczej dla siebie 🤭Ania899 wrote:Hej dziewczyny, czy zaczynacie już coś kupować dla Maleństw ? Czy doświadczone mamy mogłyby się podzielić - co absolutnie jest „must have” a czego w ogóle nie kupować ? 😀
Ania899 lubi tę wiadomość
👩🏻36 🧔🏻♂️42
10.2025 💔 4+3
01.12.2025 ⏸️
13.01.2026 2,75 cm 🥰
17.03 wizyta ...