❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucy Grabka ale extra wiadomości 🥰🥰 ja dzisiaj w pracy powiedziałam ze 🤰🏻 i powiem wam szczerze ze kamień jakby z serca spadł - jakoś się tak stresowałam tym ... także powoli zaczyna dochodzić do mnie ze moje życie się zmieni zazdro wam ze wiecie kto mieszka u was u mnie nawet nie było tematu płci (12+6) mam nadzieje ze 16+6 już się dowiem bo tak mm wizytę .
Sto_krotka, Lucy2323 lubią tę wiadomość
Ona 👱🏼♀️ 34 lata
7 nieudanych inseminacji 😕
21.11.2020 - początek In-vitro
2.12.2020 - punkcja
7.12.2020 - transfer ET 5 dn. blastki 12.12.2020 - test kreseczka 5dpt
14.12.2020 - beta 90,02 7dpt 🤩✊🏼
16.12.2020 - beta 277 9dpt 🤩🤩🤩
19.12.2020 - beta 877 12dpt 🥰
21.12.2020 - beta 2105 14 dpt 🥰🥰
28.12.2020 - beta 13630 21dpt 😻
29.12.2020 - 22dpt usg jest bejbik, jest ❤️
15.01.2021 - usg 2cm człowieczka serce 165 uderzeń na minutę
16.02 ~> ~> ~> badanie prenatalne 🙏🏻
Dzidziuś już jest z nami
Wracamy po rodzeństwo
25.11 transfer - ❌ beta 0
Luty 2023 II procedura
16.02 transfer ET 3 dn.
24.02 beta 51 - 8dpt✊🏼✊🏼
27.02 beta 220 - 11dpt✊🏼
1.03 beta 477 - 13dpt ✊🏼
03.03 beta 870 - 15dpt
07.03 beta 2480 - 19dpt
14.03 -26dpt jest serduszko ❤️
04.04- 2,53cm człowieczka 🥰
25.04 ———> badania prenatalne 🙏🏻 -
Super dziewczyny!
Ja mam typy dla dziewczynki tzn pozostałości po pierwszej córce ale coś czuję że nie przejdą... Yoko, Zoja, Gaja, Ines... mąż wyskoczył z Karolina 🤷♀️W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Grabka, Lucy, wspaniałe informacje, gratuluję 😊
Też chodzę do dwóch lekarzy. Prywatnie do lekarki, która pracuje w szpitalu, w którym planuję rodzić, oraz na NFZ dla bezpłatnych badań. Prywatna lekarka ma na wynikach nazwisko lekarza zlecającego, więc pewnie wie, że chodzę gdzieś jeszcze, ale nie komentowała tego. Ten drugi lekarz myśli że jest jedyny 😉
Dzisiaj miałam właśnie wizytę na NFZ. Lekarz nie zrobił USG choć miał taką możliwość, tylko wyniki przejrzał. Znowu mam bakterie w moczu, ale twierdzi że nie trzeba nic z tym robić bo leukocyty w normie. Wracam do picia soku z żurawiny, powtórzę badanie i napiszę do mojej prywatnej lekarki.
Mi też od lat podobało się imię, które w międzyczasie stało się popularne. Mimo wszystko nie wyobrażałam sobie inaczej nazwać wymarzonej córki i mam Zosię. Teraz Hania była faworytką na długo przed ciążą. Próbowaliśmy się z mężem namówić na coś mniej popularnego ale jednak będzie Hania.
Agulineczka, kciuki zaciśnie!agulineczka lubi tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Super dziewczyny!
Ja mam typy dla dziewczynki tzn pozostałości po pierwszej córce ale coś czuję że nie przejdą... Yoko, Zoja, Gaja, Ines... mąż wyskoczył z Karolina 🤷♀️Lucy2323, Agi83 lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
agulineczka wrote:Grabka i Lucy gratuluje udanych wizyt! Lucy współczuję lekarza. Mój na szczęście dużo mówił podczas prenatalnych.
Ja dzisiaj tez mam wizytę na 18:00 i już się stresuję.
Pocieszam się że gdyby coś go zaniepokoiło lub zobaczył że coś jest nieprawidłowe to chyba by powiedział na głos. Więc mam nadzieję że wszystko co sprawdzał było w normie.
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Mi się podobają polskie i proste imiona a nie takie zbyt wymyślne bo niewiadomo jak dziecko będzie w szkole czy inne dzieci nie będą się śmiać a dzieci w szkole potrafią być okrutne i bezpośrednie.
Ja pewnie po was wszystkich się dowiem płci na końcu. U mnie typy albo Maja albo Mikołaj.
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
nick nieaktualny
-
Ja tez chodzę do dwóch lekarek. I mojej prowadzącej prywatnie się to nie spodobało, jak zobaczyła wyniki badan i lekarza prowadzącego. Dostałam opr za to ze za dużo narażam dziecko na ultradźwięki, ze on ma dobry sprzęt i w sumie robi Usg jak najkrócej. I ze mogłam dziecko uszkodzić słuch.... tak po tej wizycie zacząłem się martwić, ze zrezygnuje z ten na NFZ i tak to Usg jest słabej jakości, a te badania nie są drogie, na NFZ nie robią na każdej wizycie nawet tego USG. Myśle ze lekarka się zdenerwowała, bo nie lubią jak podważa się ich opinie. Ona jest naprawdę dobra i do tego jest perinatologiem. Wiec teraz już tylko przystane przy niej. Tez nie chce żeby np podczas porodu w karcie pacjenta jakbym na nią trafiła to zobaczy ze chodziłam tez do innego lekarza i zmieni sie jej stosunek do mnie...😕😕
-
W pierwszej ciąży tez raz poszlam na nfz. Nie zostałam zbyt mile przyjeta, tez myslalam zeby badania laboratoryjne byly za darmo. Co madrego powiedziala to ze jesli np wyjdzie w badaniu jakis wynik powyzej lub ponizej normy i jeden dr bedzie chcial leczyc a drugi nie to co wtedy? Dodatkowy stres, rozkminka co zrobic bo jeden stwierdzi ze moze naciagnac norme a drugi nie absolutnie. Tak jak ta szyjka raz w pomiarze 3 a raz 3,5. Lub cukier na czczo norma do 90 czy 92-94 jest ok?
Uwazam ze warto miec lekarza ktoremu sie ufa i dobrze zeby pracowal w szpitalu, najlepiej w tym w ktorym chcemy rodzic. Mnie to dawalo poczucie bezpieczenstwa, a w szpitalu spedzilam ok miesiaca, w 6 msc ba szew i w 8 i tam juz bylam do konca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 15:02
Sto_krotka lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Agi83 wrote:Ellen, bezsilna tylko jak męza przekonać? 🤷♀️
Powiedz że ciocie z forum są zauroczone tym imieniem i masz duże poparcie 😅
Dobrze, że u mnie nie ma takiego problemu 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 15:34
Agi83, Elleen lubią tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Ellen, bezsilna tylko jak męza przekonać? 🤷♀️
Taką ciekawostkę jeszcze mam: w rodzinie w tym tygodniu urodził się chłopiec i tak czułam, że dadzą dziecku jakoś "światowo" na imię i dali... Ragnar. Nawet nie wiedziałam wcześniej, że takie jest.Agi83 lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
bezsilna wrote:Powiedz że ciocie z forum są zauroczone tym imieniem i masz duże poparcie 😅
Dobrze, że u mnie nie ma takiego dylematu i zgadzamy się jeśli chodzi o imię. Ogólnie zawsze chciałam mieć Hanie lub Basie ale odkąd zaszłam to całkowicie zrezygnowałam z tych imion i jak się nie zmieni do porodu to będzie Kornelia 😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 15:12
-
Agi, Twoja siostra też jest w ciąży z dziewczynką?
Widzę, że nasze starsze dziewczyny są w podobnym wieku, moja też jeszcze nie wie. Uwielbia swoje zdjęcia z okresu niemowlęctwa i mówi że chciałaby mieć taką dzidzię. Nie mogę się doczekać jej reakcji gdy się dowie. Kiedy planujecie powiedzieć? My poczekamy na potwierdzenie płci.
Braliśmy pod uwagę jeszcze Basię i Marysię, ale przeszkadzało mi, że te zdrobnienia rymują się z Zosią.
Mimo że odwiedzam dwóch lekarzy nie mam dylematu czyich zaleceń słuchać. To prywatnej lekarce ufam, gdyby coś się działo zgłoszę się do szpitala w którym pracuje. Na NFZ mam drugą kartę ciąży, a lekarz pracuje w innym szpitalu. Bagatelizuje wiele spraw, np. TSH 0,035 zupełnie zignorował, nie widział powodu by to monitorować czy zbadać pozostałe hormony tarczycy. Dzisiaj nawet go nie informowałam, że zgłosiłam się do endokrynologa, a zaleciła mi to prywatna lekarka. Gdy dopytywałam o bakterie i azotany w moczu usłyszałam, że jeśli powiedział że jest w porządku to znaczy że tak jest i nie warto tego drążyć. Nie czułabym się bezpiecznie gdyby naprawdę prowadził moją ciążę.
Szkodliwość USG w ciąży to mit, są na ten temat badania.
-
Mala Matylda, moja siostra nie jest w ciazy ale rezerwuje juz na przyszlosc
Eryce planujemy dac prezent urodzinowy, jedna z dziewczyn miala tutaj super pomysl, damy jej mini skarpetki z kartka urodzinowa na ktorej umiescilam bobaskowe elementy pierwsza impreze mamy 28.02 wiec wtedy sie dowie ze czeka na siostre
Dziewczyny, robię kartki okolicznościowe, może któraś z Was będzie zainteresowana, zapraszam, w profilu mam więcej ofert https://m.olx.pl/oferta/kartka-okolicznosciowa-urodzinowa-narodziny-dziecka-CID767-IDFYGC1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 18:10
Mała Matylda lubi tę wiadomość