❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosha1510 wrote:Przypominam beta 3.36 mom pappa 0.76 tyle ze na to moze miec wplyw wszystko, wiec trudno powiedziec. Lekarz dzis wspomnial ze przeziernosc do 4 serio jest ok. A na biochemie mogla miec wplyw chocby luteina ktora przyjmuje. Za 6 tygodni chce nas widziec i swoja intuicja sprawdzic, ale mowi ze jest ok ♡
Wiem co to za ulga , cieszę się razem z Tobą 😀. Ja po otrzymaniu wyników też pojechałam na zakupy, bo wcześniej bałam się cokolwiek kupić, nawet dla siebie z rzeczy ciążowych.
Kika, u mnie możesz dopisać chłopcaKika, Gosha1510 lubią tę wiadomość
-
Ach przybijamy piatke!! Zapieralam sie ze nie kupie nic rozowego, ale nie moglam sie totalnie oprzec! Rozowe skarpetkobuty z kwiatkiem! Zwariowalam ze szczescia!!!!
Dziewuszka termin 8.08bezsilna, Kika, Elleen, aganieszkam, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
Gosha1510 wrote:Ach przybijamy piatke!! Zapieralam sie ze nie kupie nic rozowego, ale nie moglam sie totalnie oprzec! Rozowe skarpetkobuty z kwiatkiem! Zwariowalam ze szczescia!!!!
Dziewuszka termin 8.08
Bardzo się cieszę ☺ mam nadzieję, że i ja po piątku odetchnę i będę mogła kupić cokolwiek 😘 -
❤️ Heart ❤️ wrote:Jakie to imię, jak nie tajemnica?
Niestety ale moja tajemnica 🤗
Kilka lat temu poznałam przyjaciółkę Węgierkę jak pracowaliśmy za granicą. I ona miała takie piękne drugie imię i już wiedziałam, że moja córka będzie miała takie imię 😄
Na szczęście do tej pory nie słyszałam nigdzie tego imienia nawet w tv 😅 -
Patryśka wrote:Trzymam w kciuki ✊✊ za Was Wszystkie ❤️ żeby wszystko było u Was i u mnie dobrze 🤗
Ja nie robiłam badania pappa. Gin powiedziała, że i bez tego sobie poradzi przy badaniu dziecka ale jak bym zrobiła to też by było dobrze.
Długo czytałam o tym badaniu i wszędzie była ta sama opinia, że to tylko 'statystyka', najważniejsze co widzi gin na USG. Oszczędziłam sobie stresu i nie zrobiłam tego. Badanie USG pokazało, że z dzieckiem wszystko dobrze, z moim łonem, wodami płodowymi, grubością ścianek itd
A jak czytam Wasze historie to mi szkoda, że tak bardzo musicie się stresować dodatkowymi badaniami.. 😔
Będzie wszystko dobrze z Nami Wszystkimi ❤️✊Gosha1510 lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Gosha rewelacja!!! Mega się cieszę
U mnie prenatalne we wtorek 9 marca. Ostatnio już tak wyraźnie czuję ruchy, nawet mąż ręką przykładając, więc jestem w miarę spokojna, ale wiadomo, że stresik jest. Mam już sporo różowych rzeczy i jestem ciekawa, czy coś w kwestii płci się zmieniło. Oby nieGosha1510 lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Agi83 wrote:To tez nie do konca dobra teza. Mi pappa pokazala statystykę ze dziecko moze zatrzymac sie w rozwoju przed 36tc. I zalecono mi acard, przypuszczam ze na poprawe przeplywow. Jednak pappa tez w jakims stopniu pokazuje stan lozyska. Ja jestem kwalifikowana do badania jako +35
Czy to oznacza, to że wyszło Ci wysokie ryzyko nadciśnienia tętniczego ? Też właśnie dostałam na to acard 150 (wcześniej przez rok brałam acard 75) i nie do końca rozumiemm, co to wszystko oznacza,a boję się czytać w internetach -
Agi83 wrote:To tez nie do konca dobra teza. Mi pappa pokazala statystykę ze dziecko moze zatrzymac sie w rozwoju przed 36tc. I zalecono mi acard, przypuszczam ze na poprawe przeplywow. Jednak pappa tez w jakims stopniu pokazuje stan lozyska. Ja jestem kwalifikowana do badania jako +35
Tak, ja wlasnie tez mam ryzyko preklampsjii, itd wiec na acardzieAgi83 lubi tę wiadomość
-
kluskaaa wrote:Czy to oznacza, to że wyszło Ci wysokie ryzyko nadciśnienia tętniczego ? Też właśnie dostałam na to acard 150 (wcześniej przez rok brałam acard 75) i nie do końca rozumiemm, co to wszystko oznacza,a boję się czytać w internetach
Z uwagi na podwyzszone zahamowania wzrostu plodu w dalszym przebiegu ciazy wskazana okresowa kontrola u lekarza prowadzacego.
Wczesne wlaczenie malej dawki kwasu acetylosalicylowego (160mg na wieczor, rozpoczete przed 16tc) moze przyczynic sie do znaczacego zmniejszenia ryzyka rozwoju ww. Patologii w przrbiegu ciazy.
Nie wnikalam w szczegoly, wiem ze o tym acardzie wspomnial podczas usg?
W poprzedniej ciazy tez bralam acard.
Edit wolne bhcg 40,80 a pappa 6,840Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 14:30
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Aha.. do tej pory żyłam ze świadomością, że dobrze zrobiłam, że nie zrobiłam pappa a teraz już nie wiem 🤷♀️
Tylko, że ja na szczęście nie mam dodatkowych chorób. Nie biorę żadnych leków. Na nic nie leczę się. Gin powiedziała, że jest wszystko dobrze i nie ma czym się martwić.
Więc wierzę jej.
Dziś się przebadamy i zobaczymy czy coś się zmieniło od tamtego miesiąca.
Mimo wszystko wiem, że wszystko jest dobrze 😊bezsilna lubi tę wiadomość
-
Gosha1510 wrote:Glenka, a pelny wynik tez jeszcze sie odbiera? Czy to juz wszystko, bo ja oczywiscie tonac we lzach nic juz nie zarejestrowalam
Nie wiem 🙈, bo w tych emocjach też się nie zapytałam.
Tak, preeklamspja to jest też ryzyko nadciśnienia tętniczego u matki. Nie wiem czy to zrozumiale napisze, ale nieprawidłowa wartość Pappy pod koniec 1.trymestru prognozuje, że na dalszych etapach ciąży może być problem z przepływem krwi przez łożysko. Dla dziecka skutkiem jest złe odżywienie, przestaje rosnąć, a u matki może objawiać się nadciśnieniem tętniczym, które może powodowac stan przedrzucawkowy, który jest nawet zagrożeniem życia.
kluskaaa lubi tę wiadomość
-
Dobrze ze ja z tych niskocisnieniowych, chociaz cos w tym jest bo teraz mam cisnienie ksiazkowe (wczesniej jak u nieboszczyka zawsze piguly sie zastanawialy jak funkcjonuje).W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Po badaniach prenatalnych nie ""kręciła nosem, że nie ma pappy, że coś jest nie tak ale nie wie co"". Po prostu powiedziała, że wszystko jest dobrze i z dzieckiem i ze mną, wszystko mi na bieżąco pokazywała i tłumaczyła 😊 Więc cieszę się z tego.
Lekarzem jest b. Dobrym.
Agi83 lubi tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Dobrze ze ja z tych niskocisnieniowych, chociaz cos w tym jest bo teraz mam cisnienie ksiazkowe (wczesniej jak u nieboszczyka zawsze piguly sie zastanawialy jak funkcjonuje).
Ja też całe życie mam ciśnienie nieboszczyka.. teraz również, dlatego zaskoczył mnie ten wynik, no ale nie mam na to żadnego wpływu, muszę po prostu od 20 tyg ciąży codziennie kontrolować ciśnienieAgi83 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj miałam wizytę😉
Dzidzia zdrowiutka, rozwija się ładnie 😊
99% chłopczyk 😁
Za to moje badania moczu jej się nie podobały. Kazała zrobić posiew moczu dziś rano a wyniki wysłać jej smsem.
I dostałam leki dopochwowe na 22dni 🤦♀️ bo jakaś infekcja się stworzyła.
A myślałam, że uda mi się spokojnie przejść ciążę bez dodatkowych leków.
No cóż..
Najważniejsze, że synek się podobał ginekolog 😊
I nie pozwoliła mi nagrać młodego w czasie badania 😔 a tak chciałam mieć wideo jak wygląda bo już zapomniałam 😅kluskaaa, aganieszkam, ❤️ Heart ❤️, agulineczka, bezsilna, Kika, Baśka85, Sto_krotka, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość