❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała Matylda wrote:Sylwia, kupiłam prześcieradło i kokon z tym samym wzorem. Bardzo mi się spodobał, jest dziewczęcy ale nie zdecydowanie różowy. Jestem ciekawa jak mi się sprawdzi to prześcieradło bo to tkanina, a przy starszej córce i dla nas najbardziej lubię z jerseyu, czyli z lekko elastycznej dzianiny.
Zobaczymy, który kolor jest bliższy prawdy 😉
Glenka, cudne te kocyki😍. Wzór cegła też bardzo mi się podoba, wahałam się, ale mają niewiele kolorów więc ostatecznie kupiłam ten gładki.
Agnieszka, na ich instagramie zostało wspomniane, że ta pianka z której są wykonywane poduszki bardzo zdrożeje, chyba o 150%, więc ceny niedługo znacznie wzrosną.Patryśka lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Piękny ten wzór 😊 właśnie pytam ze względu na materiał, bo my też korzystamy z prześcieradeł z jerseyu i zastanawiam się jak takie się sprawdzi.... Jak w dotyku? Nie jest to takie sztywne?? Chciałam sobie właśnie w ten sposób "odnowić" starą gondolę 🙈 a wczoraj oglądałam też prześcieradełka do dostawki chicco i też są albo jednokolorowe z jerseyu albo we wzory z tkaniny..
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale dzisiaj mała zrobiła imprezkę od 3.30 do 7 rano wariowala 😜 przy moich bolach krzyżowych jestem dziś wykończona 😔
Czyżby przygotowywala mnie już na nieprzespane noce? 🧐😳
Jest taki wybór na rynku tych wszystkich rzeczy dla małej, że nie mogę się zdecydować.
Na razie dostałam projekt pokoju z meblika . część mebli już mam ale wiadomo trzeba coś dokupić by się pomieścić ☺
Polecacie jakieś składane wanienki na stelażu? -
aganieszkam wrote:Dzięki, to już zamawiam ♥️
Sylwia, dam Ci znać gdy już je dostanę. Paczka jest w paczkomacie, ale u nas ciągle pada więc odpuszczam wyprawę, odbierze ją mój mąż w drodze z pracy.Sylwia_i_Niki, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Ja sobie szyłam prześcieradełka bawełniane. Bardzo się lubiliśmy 😉 Miałam też dwa z jerseyu, ale rzadko używałam. Teraz jest tak duży wybór wzorów i kolorów, że aż oczy grają 😍 te prześcieradełka bawełniane wymagają uważniejszego prasowania, bo widać zagniecenia mocniej, ale jak się już założy to jest super. 😊
-
Jej, Dziewczyny, ile tutaj pięknych rzeczy zostało poleconych! Ja też powoli coś tam kupuję, ale planujemy w pierwszej kolejności wziąć się za te grubsze sprawy typu wózek, dostawka, a potem drobniejsze... Moja mama regularnie kupuje ubranka, także tutaj jestem spokojna
Chyba ten temat już był, ale nie pamiętam dokładnie... Czy któraś z Was używała laktatora canpol babies? Jakoś od początku byłam nastawiona na medelę, ale ostatnio z mężem usiedliśmy do listy wyprawkowej i sobie planowaliśmy, co kiedy kupimy i doszliśmy do wniosku, że może nie warto przepłacać, jeśli są też dobre laktatory w niższej cenie. W ogóle ja się teraz leczę z tego, że długo przed ciążą oglądałam instagramy/blogi z wyprawkami i tam wiecznie były polecane mega drogie sklepy i produkty wszystko mi się tak podobało, że byłam przekonana, że swojemu dzidziusiowi też kupię, ale jak widzę ceny to jednak zapał spada...Mała Matylda lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
KarolinaK moja przyjaciółka miała i była zadowolona. Dość cichy i miał regulacje mocy ssania. Mi na wątku o bliźniakach polecano taki na 2 piersi i kupiłam neno due. Cena chyba ta sama co canpol babies albo parę złotych więcej, nowa polska firma. Dziewczyny twierdzą, że jest nawet lepszy od madeli.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
bezsilna wrote:Dziewczyny ale dzisiaj mała zrobiła imprezkę od 3.30 do 7 rano wariowala 😜 przy moich bolach krzyżowych jestem dziś wykończona 😔
Czyżby przygotowywala mnie już na nieprzespane noce? 🧐😳
Jest taki wybór na rynku tych wszystkich rzeczy dla małej, że nie mogę się zdecydować.
Na razie dostałam projekt pokoju z meblika . część mebli już mam ale wiadomo trzeba coś dokupić by się pomieścić ☺
Polecacie jakieś składane wanienki na stelażu?
Ja właśnie od wczoraj mam mega bóle krzyzowe, a na dodatek jakoś sałbiej czuje Młodego. Czy Wy macie cały czas takie intensywne harce ?? Jakoś spanikowałam strasznie przez tą mniejszą intensywność ruchów
-
U nas wczoraj była położna podpisać deklarację. Około maja/ czerwca będą zajęcia online z położnymi ze szkoły rodzenia o kąpieli, karmieniu, przygotowaniu do porodu.
Położna właśnie mi wczoraj poleciła zaopatrzyć się w poduszkę do karmienia bliźniąt jeśli mam zamiar karmić piersią, podobno bardzo ułatwia i właśnie laktator na 2 piersi, żeby rozbujać laktacje, bo przy dwójce będzie troszkę ciężej. Tak więc w sobotę jadę już po poduszkę Twinny Lu Double. Znalazłam pod Krakowem używaną, a nie chce przepłacać w razie gdyby się jednak nie udało KP.Mała Matylda, aganieszkam lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
kluskaaa wrote:Ja właśnie od wczoraj mam mega bóle krzyzowe, a na dodatek jakoś sałbiej czuje Młodego. Czy Wy macie cały czas takie intensywne harce ?? Jakoś spanikowałam strasznie przez tą mniejszą intensywność ruchów
bardzo różnie! czasem mam wrażenie, że wyjdzie z brzucha, a czasem tylko delikatnie czuję. myślę, że to kwestia ułożenia
Elleen - o super, przyjrzę się mu, bo akurat wersja podwójna mi się mega podoba, ale planując medelę już mi szkoda kasy było.bezsilna lubi tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
KarolinaK, ja najpierw miałam laktator Lovi Prolactis, a później Lansinoh na dwie piersi. Z obu byłam zadowolona, ale komfort odciągania jednocześnie z obu piersi i zaoszczędzanie w ten sposób połowy czasu było nieocenione. Uważam, że za to warto dopłacić, ma to szczególne znaczenie gdy odciąga się częściej. O laktatorze Canpol słyszałam pozytywne opinie, używała go moja koleżanka oraz współlokatorka ze szpitalnej sali.
Kluska, na naszym etapie ciąży ruchy możemy czuć nieregularnie. Moja mała jest ruchliwa, ale też ma spokojniejsze dni. Ułożenie dziecka ma znaczenie, łożysko na przedniej ścianie może dodatkowo amortyzować ruchy. Gdy jesteśmy aktywne kołysanie uspokaja i usypia dzieci, bycie zajętą odwraca też uwagę, więc można nie zauważyć subtelniejszych ruchów.
-
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej podwójny laktator, jeśli już to jest wasz must have na liście wyprawkowej, u mnie jest, ale jeszcze nie zdecydowałam jaki dokładnie... Poprzednio miałam spectre 9 plus, na moje możliwości był ok, ale myślę, że te parę lat później mogę znaleźć coś lepszego... A zacznę chyba od wypożyczenia medela symphony
-
Nie mam jak wstawić tego projektu aczkolwiek jednakże tak wprowadzę zmiany bo logistycznie mi coś nie pasuje 🤣
Jakieś fajne przewijaki na łóżeczko 70x140 ktoś poleca? Bo nie widzę nic fajnego w tych większych wymiarach i jest chyba tego zdecydowanie mniej 🧐 -
Piękne te rzeczy polecacie. Mam dużo różnych rzeczy po corce, ale chyba kupie kokon bo moja niespełna 4 latka spi ze mną w łóżku dalej i boję się ze przygniecie malutka jak będę ja karmić w nocy i będzie spac ze mną. Z łóżka mi się nie chce znieść
Mała Matylda ten kokon z jakiej firmy? Stosowalyscie? Sprawdza sie by zostawiać malucha w dzień w tym na łóżku?
U mnie leci 23tc, dopiero odstawiam luteine, lekarz mówił że można nagle i na tym etapie to juz nie ma sensu brac, a ja odstawiam stopniowo...ruchy małej są raz spokojne, innego dnia intensywniejsze, głównie wieczorem harcuje. Kolejna wizyta początkiem maja, wtedy krzywa cukrowa mam zrobić i wcześniej echo serca. Czuję się trochę zmeczona, krwinki czerwone mam równo 4 tyś, ale podobno wynik jest ok. -
Ja wczoraj zamówiłam wkład do gondoli razem z prześcieradełkiem. Wózek mam szaro-biały, a teraz te wkładki są takie piękne, przeróżne wzory do wyboru, możne odświeżyć sobie wózek
Co do kocyków to je uwielbiam, póki co miałam z lullalove i bardzo polecam, ale słyszałam też dużo dobrego o le pampuch i memi.
Spodobał mi się tez kocyk z colorstories - teraz mają promocje -15% na wszystko.
Czy macie porównanie kocykow bambusowych i tych 100% bawełnianych z którejś firmy? Ja póki co miałam bambusowe (tzn 50% bambus, 50% bawełna) i zastanawiam się nad bawełnianym, widzę, że są nieco tańsze, ale zastanawiam się czy tak samo mięsiste i miękkie i jak się zachowują po praniu, czy się nie mechacą?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:
Czy macie porównanie kocykow bambusowych i tych 100% bawełnianych z którejś firmy? Ja póki co miałam bambusowe (tzn 50% bambus, 50% bawełna) i zastanawiam się nad bawełnianym, widzę, że są nieco tańsze, ale zastanawiam się czy tak samo mięsiste i miękkie i jak się zachowują po praniu, czy się nie mechacą?
Ja Ci mogę powiedzieć o Le Pampuch. Dla starszej córki mam kocyk dziany 100% bawełniany i wiele razy go prałam - nic się z nim nie dzieje. Teraz kupiłam też 100% bawełniany ale splot "cegła" i w ręku czuć, że jest on grubszy. No i jeszcze na lato mam otulacz 100% bambus ażurowy i to jest taka leciutka chmurka w sam raz na upały. -
Kleng, kokon zamówiłam na Allegro:
https://allegro.pl/oferta/kokon-niemowlecy-duzy-dwustronny-bawelna-wafel-10486718470?snapshot=MjAyMS0wNC0xMVQwNjozMzowOC44MjJaO2J1eWVyOzY1OWNjNGJiYzdjZWQzNjFmMDNiMjE1NGRmZDI5MzA2MDM2NTA5Mzk5YmMyZjg2MTk2YmQ4ZmJkYWVhMWQyZmU%3D
Nie wiem jak się sprawdzi, więc nie chciałam przepłacać, przy starszej córce nie używałam. Mam usługę Smart, więc jeśli jakość nie będzie mi odpowiadała to odeślę.
Planuję używać na kanapie w salonie i ewentualnie podczas leżenia na brzuszku na podłodze, aby starsza nie wpadła na małą. Pewnie wypróbujemy też na drzemki w łóżeczku, czasami dzieci w kokonach lepiej sypiają, a ze starszą sen to był ciężki temat.
Agulineczka, ja mam po starszej Lullalove 50% bambus oraz teraz kupione, jeszcze nie prane z Le Pampuch 50% bambus (różowy) i 100% bawełna (cegiełka). Różowy jest najcieńszy, delikatny i taki lejący się, torchę śliski. Bawełniany jest przyjemny w dotyku, miękki, wykonany z grubej nici, mniej zbity od szarego, trochę luźniej tkany. Szary jest najcięższy, tkany gęsto. Mój jest mniej miękki od pozostałych, ale wyjęłam go z szuflady gdzie leżał nieużywany przez kilka miesięcy, zapamiętałam go jako delikatniejszy. W tej chwili szary w dotyku jest bliższy temu bawełnianemu niż temu który ma identyczny skład.
Zrobiłam zdjęcia porównawcze, ale nie mogę ich załadować, może później się uda.
O Colorstories czytałam bardzo pozytywne opinie.
Edit: udało się ze zdjęciami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 13:23
bezsilna, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
Matko, ile tu cudowności dziewczyny polecilyscie 😍 A ja właśnie szukam kocyków. Wczoraj pojechaliśmy do znajomych zobaczyc wózek i okazał się super. Także mam to z głowy. Kupiliśmy adamex, po jednym dziecku. Praktycznie niezniszczony, ze wszystkimi dodatkami. Zapłaciliśmy 500zl,wiec żal było nie wziąć 😉
Bezsilna, ja dziś też nie śpię od 4:50 bo młoda takiego kopniaka sprzedała mi pod żebra, że oczy miałam jak pięć złotych 😄
Dziewczyny, a co myślicie o kolektorze pokarmu? Moja kuzynka bardzo sobie chwaliła, a jest ze tak powiem lekko "zafiksowana" na KP. Jej kompletnie nie podszedł laktator (miała z madeli) ale możliwe że nie miała większych problemów z laktacją..
bezsilna, Elleen, Mała Matylda lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏