X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • EveB Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Pęcherzyk ciążowy 8,5 mm z pęcherzykiem zoltkowym. Zarodek widać ale jeszcze maleństwo. Za tydzień powiedziała powinno być serduszko.

Elleen, Aaeemm123, Kika, vesper, Endzi lubią tę wiadomość

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Mamma mia na to wygląda że coś się tam złego dzieje niezależnie od proga, może jakaś wada genetyczna i organizm i tak chce się pozbyć :( przykro mi bardzo.

Witamy nowe dziewczyny, gratulacje :)

EveB u mnie też jakoś słabo z tymi objawami od wczoraj, aż zaczynam się martwić chociaż zdarza się ciszą przed burzą :) tylko piersi bolą i chwilami zmęczenie a tak nic. Czy u was też taki sposób? Tylko wiem, że Kika ma przeboje :D

Postanowiliśmy powiedzieć rodzinie w Wigilię. Jeśli oczywiście na wizycie będzie wszystko ok. To będzie 8 tydzień.

Byłam ostatnio u mojej przyjaciółki, która jest w ciąży o 2 tygodnie starszej. Fatalnie się czuje, musi leżeć. Westchnęłam sobie, że też bym chciała czuć, że jestem w ciąży. Żałuję! Także ciesz się, Kochana, że na razie znosisz lekko.
    Mi w tym tygodniu zączeły się mdłości, które są poranne z nazwy. W ciążę zaszłam dzięki Akademii Płodności, tak wierzę. Wykupiłam sobie ich ciążową dietę, zrobiliśmy duże zakupki i prawie nic z tego nie zjadłam. Wszystkie mnie odrzuca. Jak mam ochotę na coś konkretnego w danym dniu, to następnego odrzuca mnie to totalnie. Już nie wiem, co jeść. Rano nic nie wchodzi, więc pół dnia nie mam siły i jeszcze gorzej się czuję.

Elleen - gratuluję Bliźniaczków, cuuudowna wiadomość!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 12:00

• Monika-87 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !

Witam nowe "ciężarówki" 😊❤️

Mamma mia jeszcze mocno ściskam , przykro mi :( 🥺

Co do objawów ja mam tylko wrażliwe /bolące piersi i nic poza tym :) no może coś tam w brzuszku jakiś lekki ból się pojawi od czasu do czasu no i częstomocz szczególnie uciazliwy w nocy 🤣

EVE B to kiedy teraz kolejna wizyta ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 11:56

Mamma-mia lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałbym żeby było aż tak tragicznie, bo bym nie dała rady pracować :) może rzeczywiście tak lepiej. I tak się nie nastawiam na nic póki serca nie usłysze.
    Co do akademii płodności też z nich korzystałam ale zawsze z jakimiś odstępstwami i psioczylam czemu dieta nie działa, a one ciągle dzielą się historiami jak to ktoś kupił dietę a za 3 miesiące był w ciąży. Ale 2 miesiące zanim się udało rzuciłam alko i słodycze i może to właśnie pomoglo. Nie można stosować pół środkow widocznie, bo wtedy nic nie da :)

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    U mnie dziś beta urosła tylko niecale 14%, także niestety to, że wcześniej zrobiłam badanie w innym labie nie miało wpływu i faktycznie jest za niski przyrost :( Progesteron mam 29, więc duży, także nie to jest powodem... :(
    Słabo...
    Baaardzo mi przykro. Tule Cię mocno🤗 wiesz, ja to samo przechodziłam we wrześniu. Wiem co czujesz. Teraz będzie Ci łatwiej zajśc, bo organizm już pamięta ciążę. Daj sobie czas.

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Nie chciałbym żeby było aż tak tragicznie, bo bym nie dała rady pracować :) może rzeczywiście tak lepiej. I tak się nie nastawiam na nic póki serca nie usłysze.
    Co do akademii płodności też z nich korzystałam ale zawsze z jakimiś odstępstwami i psioczylam czemu dieta nie działa, a one ciągle dzielą się historiami jak to ktoś kupił dietę a za 3 miesiące był w ciąży. Ale 2 miesiące zanim się udało rzuciłam alko i słodycze i może to właśnie pomoglo. Nie można stosować pół środkow widocznie, bo wtedy nic nie da :)
    ja się stosowałam w 90% procentach, a wcześniej tez byłam na zdrowej diecie :) dlatego tak mi przykro, że teraz nic zdrowego, co lubiłam, nie wejdzie. A kiedy wizyta?
    Na pewno będzie serduszko, trzeba być dobrej myśli, ale rozumiem taką chęć nie nastawiania się. Ja mam wizytę dziś i raz się bardzo cieszę i wyobrażam, jak będzie pięknie, a potem zamartwiam.

• EveB Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Na usg jest pęcherzy a w pęcherzyku jeszcze jedno kółko. To jest właśnie ten pech. Żółtkowy?

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vermentino wrote:
    ja się stosowałam w 90% procentach, a wcześniej tez byłam na zdrowej diecie :) dlatego tak mi przykro, że teraz nic zdrowego, co lubiłam, nie wejdzie. A kiedy wizyta?
    Na pewno będzie serduszko, trzeba być dobrej myśli, ale rozumiem taką chęć nie nastawiania się. Ja mam wizytę dziś i raz się bardzo cieszę i wyobrażam, jak będzie pięknie, a potem zamartwiam.
    Daj znać jak będziesz po wizycie :) wpuszcza was z partnerem/mężem czy sama idziesz? Trzeba być dobrej myśli, bo co pozostało :)

EveB nie pomogę bo się nie znam :(

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    progesteron 30
    preg.png
  • Mikaa92 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem tu z Wami od poczatku ale balam sie napisac bo boje sie, ze jak powiem na glos ze jestem w ciazy to zapeszę.

Wczoraj bylam na pierwszej wizycie jeszcze u ginekologa u klinice leczenia niepłodności. Widac tylko pecherzyk ciążowy 8,7mm i nic jeszcze w srodku nie widac. Lekarz powiedzial ze to moze byc za wczesnie plus Luteina dopochwowo moze zaburzać obraz. Wlasnie czytalam EveB ze juz cos widać przy pęcherzyku 8,5 mm i zaczelam sie bać :( nastepna wizyta za tydzien w czwartek.

Starania od stycznia 2019
    👱‍♀️ 28 lat
    Badania hormonalne w normie
    Prolaktyna podwyzszona
    Owulacje sa
    HSG oba jajowody drożne
    Kariotypy ok
    Test PCT 100% umarlaczków
    🧔28 lat
    Hormony ok
    Pierwsze badanie nasienia bez szału
    Drugie badanie nasienia dobre
    Kariotypy ok
    27/11 (26 dc) - bHCG 63.74
    30/11 (29 dc) - bHCG 246.80
    04/12 - bHCG 1467
    🙏🙏🙏🙏🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest tu przyszła mama, która karmi jeszcze piersią? 🤔 U mnie dziś beta wzrosła o 111% ale martwię się progesteronem, który dziś wynosi 16 a w poniedziałek miał 18 😱zastanawiam się czy karmienie może powodować spadek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 15:00

• EveB Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... Chciałam powiedzieć o ciąży na Wigilii. Ale będzie obsciskiwanie, pytania itp. I moja 5latka będzie pytała co i jak. A jednak dziecku wolałabym powiedzieć już po skończonym 1 trymestrze lub jak będzie brzuszek rosnal...jeśli macie już dzieci to jaki jest wasz plan na powiedzenie starszakowi? A może już to przechodzilyscie? :-) podzielcie się proszę.

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaa coś mówił w jakim sensie luteina zaburza obraz w usg ?

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    06.2024 naturalny cud ❤️
    progesteron 30
    preg.png
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie u gina. Według miesiączki ciąża 6tydz, według usg 5 tc 4 dni, nie widać na razie zarodka, za to jest spory krwiak. Zrobiłam pierwszą betę i czekam dziś na wynik. Rokowania są ostrożne na ten moment. Wszystko zależy od bety :(

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Mikaa92 Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify w szczegóły nie wchodził a ja tez nie dopytalam. Ale z tego co ja rozumiem to z tej tabletki nie wszystko sie rozpuszcza w całości a m.in ta otoczka chyba nie (czesc wyplywa). Tabletkę brałam o 8 a o 10 mialam USG i mogły byc tam jeszcze pozostałości tabletki. Ale nie wiem czy dobrze mysle.

Starania od stycznia 2019
    👱‍♀️ 28 lat
    Badania hormonalne w normie
    Prolaktyna podwyzszona
    Owulacje sa
    HSG oba jajowody drożne
    Kariotypy ok
    Test PCT 100% umarlaczków
    🧔28 lat
    Hormony ok
    Pierwsze badanie nasienia bez szału
    Drugie badanie nasienia dobre
    Kariotypy ok
    27/11 (26 dc) - bHCG 63.74
    30/11 (29 dc) - bHCG 246.80
    04/12 - bHCG 1467
    🙏🙏🙏🙏🙏
  • EveB Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaa92 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem tu z Wami od poczatku ale balam sie napisac bo boje sie, ze jak powiem na glos ze jestem w ciazy to zapeszę.

Wczoraj bylam na pierwszej wizycie jeszcze u ginekologa u klinice leczenia niepłodności. Widac tylko pecherzyk ciążowy 8,7mm i nic jeszcze w srodku nie widac. Lekarz powiedzial ze to moze byc za wczesnie plus Luteina dopochwowo moze zaburzać obraz. Wlasnie czytalam EveB ze juz cos widać przy pęcherzyku 8,5 mm i zaczelam sie bać :( nastepna wizyta za tydzien w czwartek.

No ale nie skupiła się na zarodku za bardzo, bo mówi że coś niby widać, że maleństwo więc nawet nie mierzyła. Tylko stwierdziła że za tydzień powinno być widoczne już serduszko. Wizytę mam na poniedziałek. Więc spokojnie.

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB gratuluję dobrych wieści z wizyty. Te drugie kółeczko, o którym piszesz to właśnie pęcherzyk żółtkowy. Ja synkowi powiedziałam w okolicy prenatalnych. U mnie dość szybko było widać brzuszek i wolałam też, żeby wiedział, że musi teraz uważać podczas zabawy, aby mamusi przypadkiem nie uderzyć w brzuch. Uważam też, że lepiej nie ukrywać za długo ciąży przed dzieckiem, żeby zdążyło się spokojnie z tym oswoić. Synek miał wtedy 2 latka i pewnie nie do końca rozumiał co się dzieje. Pomogły nam książeczki o rodzeństwie i częste rozmowy o tym co się zmieni w naszym życiu. Obyło się bez zazdrości. Synek bardzo szybko pokochał siostrzyczkę, był bardzo opiekuńczy, ale wiadomo, że trzeba było uważać, bo to wciąż było małe dziecko. Dużo zależy od temperamentu dziecka. Synek jest bardzo uczuciowym, raczej spokojnym dzieckiem.
    Teraz nie zamierzam mówić wcześniej niż po prenatalnych, bo dzieci szybko wygadałyby się wśród rodziny, a ja nie chce się spieszyć z tą informacją. Podchodzę do ciąży bardzo ostrożnie, zresztą mam ku temu powody.

EveB lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elleen wrote:
    Baaardzo mi przykro. Tule Cię mocno🤗 wiesz, ja to samo przechodziłam we wrześniu. Wiem co czujesz. Teraz będzie Ci łatwiej zajśc, bo organizm już pamięta ciążę. Daj sobie czas.
    Ja w poprzednim cyklu przeszłam poronienie... 8tc. Zakończone tabletkami dopochwowymi. Był krwotok, stanęło serduszko zarodka :(

Myślałam, że chociaż w święta będzie powód do radości.. :(

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka maszcie wpisana szerokość macicy na usg?
    Ja dziś miałam USG, ale nie u swojego gin, bo jego nie ma aż do 15.12. Nic nie wiadomo... Palmien i krwawień nie widać, macica jest powiększona ciążowo i szerokość to 11 mam, endometrium linijne, przydatki ok...

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Mam pytanie. Na usg jest pęcherzy a w pęcherzyku jeszcze jedno kółko. To jest właśnie ten pech. Żółtkowy?
    Tak

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia współczuję Tobie stresu:( ja właśnie nie badałam bety, bo to mnie za bardzo stresuje. Zresztą prawidłowe przyrosty bety jeszcze o niczym nie świadczą, niestety... Ja czekam na wizytę, testy ciemnieją, staram się być mimo wszystko dobrej myśli.

Abilify05 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ