❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też miałam dzisiaj wizytę, pęcherzyk 5 mm, w środku widać pęcherzyk żółtkowy. Zagnieździł się ładnie, w dobrym miejscu, taki ładny, okrąglutki. Na razie i tak się nie spodziewałam niczego więcej, bo mimo że dziś wg OM 5+5, to i owulację miałam później i potem zagnieżdżenie, więc i tak fajnie, że było widać cokolwiek. Bety na razie nie mierzę, szczerze mówiąc to boję się tego badania, bo w poronionej ciąży zatrzymała mi się na 3000 i baaaardzo słabo przyrastała (a była akcja serca, zarodek rósł kilka tygodni, a potem przestał). Więc jakbym coś takiego zobaczyła, to by było jak wyrok.
Co do mówienia o ciąży, to ja zamierzam to zrobić najwcześniej po usg genetycznym (jak wszystko będzie ok). Najpierw dowie się córka, później rodzina. Wcześniej nie mam ochoty. -
Mikaa92 wrote:Abilify w szczegóły nie wchodził a ja tez nie dopytalam. Ale z tego co ja rozumiem to z tej tabletki nie wszystko sie rozpuszcza w całości a m.in ta otoczka chyba nie (czesc wyplywa). Tabletkę brałam o 8 a o 10 mialam USG i mogły byc tam jeszcze pozostałości tabletki. Ale nie wiem czy dobrze mysle.
Mamma mia dużo przeszlas z szyjka nie pomogę, bo nic takiego mi nie wpisal.
Ciri ładnie ci wszystko rośnie:) czasem chyba za bardzo skupiamy się na szczegółach i niepotrzebnie stresujemy. Czy milimetry sie zgadzają, czy beta dobra, czemu nie ma zarodka itp. Ja tez juz chyba za dużo czytam i zaczynam się przejmować. Juz wpadałam w panikę po wpisach niektórych dziewczyn i mm pęcherzykow ,a potem po dokładnym obliczeniu okazało się, że jest ok. I po co to. Lekarz mowi ze ok to tak musi być
Włożyłam sobie 1 tabletkę luteiny i objawy sie wzmogly, chyba ze przypadek. Widzę, że będzie z nią niezła zabawa...Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
agulineczka wrote:Mamma-mia współczuję Tobie stresu:( ja właśnie nie badałam bety, bo to mnie za bardzo stresuje. Zresztą prawidłowe przyrosty bety jeszcze o niczym nie świadczą, niestety... Ja czekam na wizytę, testy ciemnieją, staram się być mimo wszystko dobrej myśli.
-
agulineczka wrote:Mamma-mia lekarz zapewne zmierzył szerokość endometrium.
Ciri fajnie, że jest już pęcherzyk. Trzymam dalej kciuki! -
Cześć Dziewczyny,
coś mi się tu popsuło, ale wcześniej pisalam pod nickiem Vermentino.
Wczoraj miałam wizytę z usg wychodzi dokladnie 6 tydzień, co się zgadza. Widziałam serduszko samo usg super, ale wyniki doktor zaniepokoiły i dostałam leki, zwolnienie i zalecenie leżenia.
Ciri - super, że jest pęcherzyk!
Monika-87, Abilify05 lubią tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
KarolinaK wrote:Cześć Dziewczyny,
coś mi się tu popsuło, ale wcześniej pisalam pod nickiem Vermentino.
Wczoraj miałam wizytę z usg wychodzi dokladnie 6 tydzień, co się zgadza. Widziałam serduszko samo usg super, ale wyniki doktor zaniepokoiły i dostałam leki, zwolnienie i zalecenie leżenia.
Ciri - super, że jest pęcherzyk!
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Cześć !
Czytam same dobre wieści z USG cieszę się !
Mi się już głowa włączyła bo nie czuje się ciazowo.. czy któraś z Was tak ma ? Jedynie nadwrażliwe sutki .. ja nie wiem .. stres oczywiście mnie ogarnia a wizyta dopiero za tydzień ... Osiwieje do tego czasu. 😭 -
Kika wrote:Cudownie że widziałaś serduszko 😍 A jakie wyniki zaniepokoiły dr?
Monika-87 - Kochana, myślę, że spokojnie, jest jeszcze czas na objawy, będziesz jeszcze tęskniła za takim stanem. A czasem tez kobiety świetnie się czuję i w sumie zazdro, bo ja od rana fatalnie
Kika, Abilify05 lubią tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Dziewczyny a miała któraś plamienia? Ja w poniedziałek dostałam z rana różowe a potem brązowe plamienie co prawda tyle tylko co na papierze ale jednak. Ginekolog mnie nie zbadała bo powiedziała ze za wczesna ciąża i przepisała jedynie leki na podtrzymanie od wczoraj brak plamien ale bardzo się stresuje, usg mam mieć dopiero za tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 13:26
-
Kika wrote:Witajcie dziewczyny 🙂
Rudaaa, pamiętaj że najważniejszy jest przyrost. Masz dość długie cykle, wiec nie ma się co martwić na zapas 🙂Rób betę w czwartek. Trzymamy kciuki.
Leksi, a Ty robisz betę czy zostajesz przy testach?
Jak wyszłam wczoraj po 6, tak wróciłam o 19 i jeszcze pracowałam, więc nawet nie miałam kiedy się odezwać.
Rozmawiałam wczoraj z panią doktor, bo była ciekawa wyniku (pracuję m.in w ośrodku zdrowia, więc na wyciągnięcie ręki ją mam szczęśliwie) i powiedziała, że jest dobrze, jak się dzisiaj podwoi to mam przyjść w przyszłym tygodniu, bo może będzie już coś widać 🙏 Teraz znowu do nocy będę w stresie na odświeżaniu strony 🤪
I ojej, ile serduszek zaczyna się tu pojawiać ❤️❤️❤️❤️Kika, Abilify05 lubią tę wiadomość
starania: ponad 3 lata
beta hCG:
08.12 (33 dc)- 202,02 mIU/ml
10.12 (35 dc)- 502,59 mIU/ml
-
Mimisaj a bierzesz jakiś progesteron, np duphaston? Moja przyjaciółka jest w ciąży starszej o miesiąc od mojej i plamiła od samego początku. Bierze duphaston 3x1 i od jakiegoś czasu wszystko jest ok. Także nie martw się na zapas 🙂
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Monika-87 wrote:Cześć !
Czytam same dobre wieści z USG cieszę się !
Mi się już głowa włączyła bo nie czuje się ciazowo.. czy któraś z Was tak ma ? Jedynie nadwrażliwe sutki .. ja nie wiem .. stres oczywiście mnie ogarnia a wizyta dopiero za tydzień ... Osiwieje do tego czasu. 😭
Karolina widzisz ty od razu dostałaś luteinę, a mi przy wyniku 12 nie chciał wypisać, powiedział że daje ale na życzenie .. dziwne.
Mimisaj nie mam plamień, odpukać. Ale moja mama przy wszystkich 3 ciążach plamiła na brązowo, a wszystkie prawidłowe, także czasem to taka natura. Albo właśnie spadek proga. A brzuch cię boli? Bo o też niepokojący objaw.
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Kika wrote:Mimisaj a bierzesz jakiś progesteron, np duphaston? Moja przyjaciółka jest w ciąży starszej o miesiąc od mojej i plamiła od samego początku. Bierze duphaston 3x1 i od jakiegoś czasu wszystko jest ok. Także nie martw się na zapas 🙂
Biorę Duphaston 2 razy dziennie i cyclonamine tez dwa razy dziennie. Dziękuje za słowa wsparcia, w pierwszej ciąży nie miałam żadnego plamienia stąd panika 😭
Abilify05 🙏🙏🙏 mnie brzuch bolał praktycznie od skończenia owulacji, w niedziele bolał mnie trochę bardziej ale od paru dni nie boli, jajniki jakby czasem ciągną 🙁 gin powiedziała ze to może być objaw implantacji ale coś mi się nie zgadza bo ja owulacje miałam 16 listopada (potwierdzone testem i zdecydowanie ją czułam), to implantacja byłaby tak późno? Co prawda mam dość długie cykle bo ok.32-34 dni ale chyba bez przesady 😞 -
Mimisaj szkoda, że gin nie zrobiła Ci usg. Myślę, że na tym etapie chociaż pęcherzyk powinien być widoczny. Może jest malutki krwiaczek. Ja trochę plamiłam w ciąży z córka. Dostałam duphaston i luteinę.
Aaeemmm Ty jesteś dalej ode mnie - który to tydzień i dzień? Może już będzie serduszko?
Ja chciałabym zobaczyć chociaż pęcherzyk. Na zarodek stanowczo za wcześnie, ale iść muszę, bo muszę mieć receptę na leki.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Dziewczyny kiedy macie wizyty? Ja mam pierwszą jutro i już mnie stres dopada...
Będzie ktoś tworzył listę na 1 stronie?
Ja mam w sobotę na 14:30 i też już czuje stres. Chociaż mam takie mdłości całymi dniami że ciężko o czym innym myśleć...
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏