X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • ciri Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dzisiaj wizytę, pęcherzyk 5 mm, w środku widać pęcherzyk żółtkowy. Zagnieździł się ładnie, w dobrym miejscu, taki ładny, okrąglutki. Na razie i tak się nie spodziewałam niczego więcej, bo mimo że dziś wg OM 5+5, to i owulację miałam później i potem zagnieżdżenie, więc i tak fajnie, że było widać cokolwiek. Bety na razie nie mierzę, szczerze mówiąc to boję się tego badania, bo w poronionej ciąży zatrzymała mi się na 3000 i baaaardzo słabo przyrastała (a była akcja serca, zarodek rósł kilka tygodni, a potem przestał). Więc jakbym coś takiego zobaczyła, to by było jak wyrok.
    Co do mówienia o ciąży, to ja zamierzam to zrobić najwcześniej po usg genetycznym (jak wszystko będzie ok). Najpierw dowie się córka, później rodzina. Wcześniej nie mam ochoty.

• Abilify05 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaa92 wrote:
    Abilify w szczegóły nie wchodził a ja tez nie dopytalam. Ale z tego co ja rozumiem to z tej tabletki nie wszystko sie rozpuszcza w całości a m.in ta otoczka chyba nie (czesc wyplywa). Tabletkę brałam o 8 a o 10 mialam USG i mogły byc tam jeszcze pozostałości tabletki. Ale nie wiem czy dobrze mysle.
    Aha rozumiem, czyli chodziło ze fizycznie ja widać, a nie ze sam lek jakoś wplywa :)

Mamma mia dużo przeszlas :( z szyjka nie pomogę, bo nic takiego mi nie wpisal.

Ciri ładnie ci wszystko rośnie:) czasem chyba za bardzo skupiamy się na szczegółach i niepotrzebnie stresujemy. Czy milimetry sie zgadzają, czy beta dobra, czemu nie ma zarodka itp. Ja tez juz chyba za dużo czytam i zaczynam się przejmować. Juz wpadałam w panikę po wpisach niektórych dziewczyn i mm pęcherzykow ,a potem po dokładnym obliczeniu okazało się, że jest ok. I po co to. Lekarz mowi ze ok to tak musi być :)

Włożyłam sobie 1 tabletkę luteiny i objawy sie wzmogly, chyba ze przypadek. Widzę, że będzie z nią niezła zabawa...

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • EveB Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, którym zimno, jaką macie temp. Ciała? :-)

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Mamma-mia współczuję Tobie stresu:( ja właśnie nie badałam bety, bo to mnie za bardzo stresuje. Zresztą prawidłowe przyrosty bety jeszcze o niczym nie świadczą, niestety... Ja czekam na wizytę, testy ciemnieją, staram się być mimo wszystko dobrej myśli.
    ja wlasnie po testach widzialam, ze cos slabo to wyglada... mam te paseczkowe z allegro, z jednej firmy i robilam je codziennie. Na początku ładnie ciemnialo, z dnia na dzień coraz bardziej, a póżniej przez 2 dni wyglądało to prawie tak samo, kolejnego dnia była druga kreska ciemniejsza, ale niewiele. Dzisiaj niby tez jest ciemniejsza niz wczoraj... ehh zobaczymy jak to się skończy :(

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole to czytam wlasnie, ze szerokosc macicy u niecięzarnej jest 4 cm. U mnie na wypisie wpisał, że mam poszerzoną macicę i ma szer. o11 mm. To już nic nie rozumiem :| Chyba, ze się pomylił i miało być cm. Ale czy to mozliwe?? Chyba też nie.

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia lekarz zapewne zmierzył szerokość endometrium.

Ciri fajnie, że jest już pęcherzyk. Trzymam dalej kciuki!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Mamma-mia lekarz zapewne zmierzył szerokość endometrium.

Ciri fajnie, że jest już pęcherzyk. Trzymam dalej kciuki!
    Taka była moja pierwsza myśl. Ale o endometrium jest moja dopiero 2 zdania dalej 🙈 no nic, chyba nie dowiem się o co chodziło

age.png
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    coś mi się tu popsuło, ale wcześniej pisalam pod nickiem Vermentino.
    Wczoraj miałam wizytę z usg wychodzi dokladnie 6 tydzień, co się zgadza. Widziałam serduszko :) samo usg super, ale wyniki doktor zaniepokoiły i dostałam leki, zwolnienie i zalecenie leżenia.

Ciri - super, że jest pęcherzyk! <3

Monika-87, Abilify05 lubią tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Kika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    coś mi się tu popsuło, ale wcześniej pisalam pod nickiem Vermentino.
    Wczoraj miałam wizytę z usg wychodzi dokladnie 6 tydzień, co się zgadza. Widziałam serduszko :) samo usg super, ale wyniki doktor zaniepokoiły i dostałam leki, zwolnienie i zalecenie leżenia.

Ciri - super, że jest pęcherzyk! <3
    Cudownie że widziałaś serduszko 😍 A jakie wyniki zaniepokoiły dr?

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Monika-87 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !
    Czytam same dobre wieści z USG :) cieszę się !
    Mi się już głowa włączyła bo nie czuje się ciazowo.. czy któraś z Was tak ma ? Jedynie nadwrażliwe sutki .. ja nie wiem .. stres oczywiście mnie ogarnia a wizyta dopiero za tydzień ... Osiwieje do tego czasu. 😭

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Cudownie że widziałaś serduszko 😍 A jakie wyniki zaniepokoiły dr?
    ten spadający progesteron :( ale dostałam luteine, eutyrox i trzeba czekać :) najważniejsze, że serduszko było <3

Monika-87 - Kochana, myślę, że spokojnie, jest jeszcze czas na objawy, będziesz jeszcze tęskniła za takim stanem. A czasem tez kobiety świetnie się czuję i w sumie zazdro, bo ja od rana fatalnie :(

Kika, Abilify05 lubią tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Mimisaj Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś plamienia? Ja w poniedziałek dostałam z rana różowe a potem brązowe plamienie :( co prawda tyle tylko co na papierze ale jednak. Ginekolog mnie nie zbadała bo powiedziała ze za wczesna ciąża i przepisała jedynie leki na podtrzymanie :/ od wczoraj brak plamien ale bardzo się stresuje, usg mam mieć dopiero za tydzień :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 13:26

oar8yx8das2ge1nl.png
  • Rudaaaa Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Witajcie dziewczyny 🙂
    Rudaaa, pamiętaj że najważniejszy jest przyrost. Masz dość długie cykle, wiec nie ma się co martwić na zapas 🙂Rób betę w czwartek. Trzymamy kciuki.
    Leksi, a Ty robisz betę czy zostajesz przy testach?

Jak wyszłam wczoraj po 6, tak wróciłam o 19 i jeszcze pracowałam, więc nawet nie miałam kiedy się odezwać.
    Rozmawiałam wczoraj z panią doktor, bo była ciekawa wyniku (pracuję m.in w ośrodku zdrowia, więc na wyciągnięcie ręki ją mam szczęśliwie) i powiedziała, że jest dobrze, jak się dzisiaj podwoi to mam przyjść w przyszłym tygodniu, bo może będzie już coś widać 🙏 Teraz znowu do nocy będę w stresie na odświeżaniu strony 🤪

I ojej, ile serduszek zaczyna się tu pojawiać ❤️❤️❤️❤️

Kika, Abilify05 lubią tę wiadomość

starania: ponad 3 lata
    beta hCG:
    08.12 (33 dc)- 202,02 mIU/ml
    10.12 (35 dc)- 502,59 mIU/ml

• Kika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisaj a bierzesz jakiś progesteron, np duphaston? Moja przyjaciółka jest w ciąży starszej o miesiąc od mojej i plamiła od samego początku. Bierze duphaston 3x1 i od jakiegoś czasu wszystko jest ok. Także nie martw się na zapas 🙂

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• Abilify05 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika-87 wrote:
    Cześć !
    Czytam same dobre wieści z USG :) cieszę się !
    Mi się już głowa włączyła bo nie czuje się ciazowo.. czy któraś z Was tak ma ? Jedynie nadwrażliwe sutki .. ja nie wiem .. stres oczywiście mnie ogarnia a wizyta dopiero za tydzień ... Osiwieje do tego czasu. 😭
    Nie jesteś sama :) U mnie tylko bolesne piersi, senność i zmęczenie. Ale nie ma co życzyć sobie śpiewów do klozeta :D

Karolina widzisz ty od razu dostałaś luteinę, a mi przy wyniku 12 nie chciał wypisać, powiedział że daje ale na życzenie .. dziwne.

Mimisaj nie mam plamień, odpukać. Ale moja mama przy wszystkich 3 ciążach plamiła na brązowo, a wszystkie prawidłowe, także czasem to taka natura. Albo właśnie spadek proga. A brzuch cię boli? Bo o też niepokojący objaw.

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy macie wizyty? Ja mam pierwszą jutro i już mnie stres dopada...
    Będzie ktoś tworzył listę na 1 stronie?

Kika lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Aaeemm123 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja mam jutro o 13:30 😱😱😱

Kika lubi tę wiadomość

• Mimisaj Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Mimisaj a bierzesz jakiś progesteron, np duphaston? Moja przyjaciółka jest w ciąży starszej o miesiąc od mojej i plamiła od samego początku. Bierze duphaston 3x1 i od jakiegoś czasu wszystko jest ok. Także nie martw się na zapas 🙂

Biorę Duphaston 2 razy dziennie i cyclonamine tez dwa razy dziennie. Dziękuje za słowa wsparcia, w pierwszej ciąży nie miałam żadnego plamienia stąd panika 😭

Abilify05 🙏🙏🙏 mnie brzuch bolał praktycznie od skończenia owulacji, w niedziele bolał mnie trochę bardziej ale od paru dni nie boli, jajniki jakby czasem ciągną 🙁 gin powiedziała ze to może być objaw implantacji ale coś mi się nie zgadza bo ja owulacje miałam 16 listopada (potwierdzone testem i zdecydowanie ją czułam), to implantacja byłaby tak późno? Co prawda mam dość długie cykle bo ok.32-34 dni ale chyba bez przesady 😞

oar8yx8das2ge1nl.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisaj szkoda, że gin nie zrobiła Ci usg. Myślę, że na tym etapie chociaż pęcherzyk powinien być widoczny. Może jest malutki krwiaczek. Ja trochę plamiłam w ciąży z córka. Dostałam duphaston i luteinę.

Aaeemmm Ty jesteś dalej ode mnie - który to tydzień i dzień? Może już będzie serduszko?
    Ja chciałabym zobaczyć chociaż pęcherzyk. Na zarodek stanowczo za wcześnie, ale iść muszę, bo muszę mieć receptę na leki.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:

Ja mam w sobotę na 14:30 i też już czuje stres. Chociaż mam takie mdłości całymi dniami że ciężko o czym innym myśleć...

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ