X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Dziewczyny, czy jest tu przyszła mama, która karmi jeszcze piersią? 🤔 U mnie dziś beta wzrosła o 111% ale martwię się progesteronem, który dziś wynosi 16 a w poniedziałek miał 18 😱zastanawiam się czy karmienie może powodować spadek?

Izabela ka, Ja jeszcze karmię piersia, narazie nie widać zarodka, dodatkowo pojawił się krwiak, ale lekarz nie mówił żeby odstawiac. Nie robiłam sobie progesteronu, ale właśnie też się zastanawiam, czy może powodować spadek.

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Aaeemm123 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Mimisaj szkoda, że gin nie zrobiła Ci usg. Myślę, że na tym etapie chociaż pęcherzyk powinien być widoczny. Może jest malutki krwiaczek. Ja trochę plamiłam w ciąży z córka. Dostałam duphaston i luteinę.

Aaeemmm Ty jesteś dalej ode mnie - który to tydzień i dzień? Może już będzie serduszko?
    Ja chciałabym zobaczyć chociaż pęcherzyk. Na zarodek stanowczo za wcześnie, ale iść muszę, bo muszę mieć receptę na leki.
    Jutro będzie 5+ 4 a u Ciebie ? :) nie liczę jeszcze na serduszko, chyba niemożliwe co ?

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika powodzenia!

U mnie póki co tylko wrażliwe piersi i senność. Co do mdłości to w obu zdrowych ciążach pojawiły się u mnie po 7 tyg, więc mam jeszcze czas ;)

Kika lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm u mnie serduszko w ciąży z córką widoczne było w 5+6. Ale to faktycznie dość wcześnie. Ja mam jutro 4+6 wg OM, ale owu miałam ciut później. Może będzie choć mały pęcherzyk. Kreski na testach obie bordowe. Ogólnie poszłabym dopiero w tym tygodniu przed Wigilią, ale muszę pokazać się mojemu lekarzowi wcześniej.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Agnies66 Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny😊
    Ja też nieśmiało chciałabym dołączyć do grona sierpniowek (znowu). Mam sierniowe 3 letnie bliźniaki z IVF a teraz naturalna niespodzianka😲 a podobno nie było szansy zajść w ciążę naturalnie.
    Bety i progesteronu nie robiłam bo strasznie mnie to stresowało w pierwszej ciąży więc odpuszczam.
    Wizyta u gina za tydzień w piątek i mam nadzieję na serduszko bo to bedzie 6t5d. Termin wypada na 8 sierpnia.
    Trzymam za wszystkich kciuki i GRATULUJE.

ciri, Abilify05, Leksi, Monika-87 lubią tę wiadomość

syy2px9ibxlg9jsk.png
    I IVF 2016 transfer 2 świeżych zarodków
  • ciri Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo, mega wrażliwe piersi i śpiączka. Mogłabym cały dzień spać. Chociaż może to też wynika z tego, że mocno ograniczyłam kawę (do 2 dziennie, a normalnie piłam spokojnie 3-4).
    Też dwa dni temu mi było trochę niedobrze, a teraz ani śladu po złym samopoczuciu... więc wiadomo, zamiast się cieszyć, to sobie wkręcam, że coś nie tak. Chyba zbadam jednak betę w przyszłym tygodniu, bo jeszcze tyyyyyle czasu do wizyty.

Widziałam, że też się pojawił temat późniejszej owulacji i zagnieżdżenia -- ja póki co jestem takim przypadkiem. Owulację miałam 17 dc (monitoring), 11 dni po owulacji wyszedł mi negatyw, a pierwsza blada kreska dopiero 14 dnia po, więc jakby i to i to późno według standardów, ale póki co chyba wszystko się rozwija dobrze.

A krwawienie/plamienie często jest z jakimś krwiakiem (często niegroźnym!) związane, no generalnie luteina + maksymalne oszczędzanie się, zwykle to się wchłania. Czasem też się plami jak pękają naczynka przy zagnieżdżaniu się (nawet niekoniecznie tym pierwszym, ale jak pęcherzyk rośnie, to też się jakby wciska jeszcze bardziej w śluzówkę). Trzymam kciuki za nas wszystkie!

• Agnies66 Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Dziewczyny, którym zimno, jaką macie temp. Ciała? :-)
    Mi też ciągle zimno, a temperatura 37- 37.2
    Ogólnie temp w ciąży zazwyczaj jest podwyższona jak w drugiej fazie cyklu.

EveB lubi tę wiadomość

syy2px9ibxlg9jsk.png
    I IVF 2016 transfer 2 świeżych zarodków
  • Monika-87 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty USG ❤️ dawajcie koniecznie znać 😘
    Jeśli chodzi o temperaturę to ja dziś sobie zmierzyłam z ciekawości i mam 37,1 😊

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Monika-87 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mówicie że objawy to dopiero mogą nadejść no to już się nie wychylam 😁

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przychodzę dziś z taką nienornalna sytuacja...
    Robiłam dziś ponownie betę po kolejnych 48 h. Ostatnia beta - przyrost niecałe 14%, dzisiaj przyrost 20%. Nic nie rozumiem. Myślałam, że teraz to już będzie malało calkiemz a tu o... 😳😳
    Baaardzo bym chciała, żeby było z tego zdrowe dzieciątko, ale ciężko mi w to wierzyc ..

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 37-37,3

EveB lubi tę wiadomość

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia tak szczerze to ja nie widziałam zdrowej ciąży przy bardzo słabych przyrostach :( nie chcę Cię martwić, ani zabierać nadziei, którą większość z nas chyba miałaby do końca. U mnie za drugim razem też beta rosła, ale dużo słabiej niż normy, później trochę odbiła (przyrost w normie) i kiedy ja zrobiłam sobie nadzieję, zaczęła ostatecznie spadać. W tym momencie nic już nie zrobisz. Pozostaje tylko czekać na rozwój sytuacji. Współczuję Ci stresu i życzę jak najlepiej. Trzymaj się!

Mamma-mia lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisaj wrote:
    Abilify05 🙏🙏🙏 mnie brzuch bolał praktycznie od skończenia owulacji, w niedziele bolał mnie trochę bardziej ale od paru dni nie boli, jajniki jakby czasem ciągną 🙁 gin powiedziała ze to może być objaw implantacji ale coś mi się nie zgadza bo ja owulacje miałam 16 listopada (potwierdzone testem i zdecydowanie ją czułam), to implantacja byłaby tak późno? Co prawda mam dość długie cykle bo ok.32-34 dni ale chyba bez przesady 😞
    Implantacja jak już jest się w 6 tygodniu? :o czy coś mylę? Chyba implantacja już dawno się skończyła.

Ciri, nie boisz się kofeiny, że tak powiem? Straszą poronieniami od jakiejś tam dawki, ja to porzuciłam kawę zupełnie :D
    W ogóle dziewczyny, możecie polecić jakąś stronę, książkę, kompedium wiedzy na temat zakazanych/dozwolonych dla nas pokarmów, herbat itp.? Czytam w internecie, to co artykuł - sprzeczne informacje, raz pokrzywę można, raz nie i tak ciągle. Starałam się 2 lata, poszła kupa kasy, nerwów i łez, dla mojego P. to jest śmieszne, że tak zwracam na wszystko uwagę, ale wolę dmuchać na zimne, bo nie chcę przechodzić czasu starań ponownie. Nie wiem jak dla was ale dla mnie to jest trauma :/

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi wrote:
    Izabela ka, Ja jeszcze karmię piersia, narazie nie widać zarodka, dodatkowo pojawił się krwiak, ale lekarz nie mówił żeby odstawiac. Nie robiłam sobie progesteronu, ale właśnie też się zastanawiam, czy może powodować spadek.
    Kurcze właśnie ja mam małego ssaka - w dzień je 2 razy, czasem 3 a w nocy to już nawet nie liczę 🙈 boję się, że lekarz mi każe odstawić córkę a to naprawdę zły czas... Widzę, że ona nie jest gotowa, próbowałam tydzień temu to był dramat...

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify spokojnie 2 filiżanki słabszej kawy na pewno nie zaszkodzą :) piłam w każdej ciąży, potwierdzone przez lekarzy. Co do ziół to ja jestem ostrożna w ciąży. Z rzeczy zakazanych to na pewno tatar i sery pleśniowe, surowe ryby, wszystko to co może zawierać bakterie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • ciri Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05, no niestety z wielu rzeczy jestem w stanie zrezygnować, ale bez kawy nie potrafię funkcjonować (mam naturalnie bardzo niskie ciśnienie), aczkolwiek jak widzisz staram się mocno ograniczyć (chociaż nie sądzę, żeby mi się udało zejść poniżej tych dwóch)
    Co do tego, co można jeść w ciąży, to właściwie można praktycznie wszystko, oprócz oczywistych szkodliwych, czyli:
    - alkoholu, oczywiście
    - surowego mięsa i ryb (czyli sushi, tatary itp. odpadają)
    - niepasteryzowanego mleka (i innych jego przetworów np. serów pleśniowych ALE takie sery pleśniowe dostępne w marketach są praktycznie zawsze z mleka pasteryzowanego, więc takie można - trzeba czytać etykiety)

no i są produkty, które warto ograniczyć, takie jak:
    - kofeina (niestety)
    - wątróbka, pasztety itp. (ze względu na wit. A, której przedawkowanie jest w ciąży szkodliwe)
    - tuńczyk i inne długożyjące ryby morskie ze względu na dużą zawartość metali ciężkich

• Kika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kawą nie przepadam ale za to herbatę piłam w dużych ilościach. Też czytałam że aż tyle nie jest wskazane i pije max 2 dziennie. Za to robię napar z imbiru i cytryny i popijam. Trochę pomaga na mdłości.

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika bardzo szybko dopadły Cię mdłości. Ja z synkiem w ciąży bardziej się męczyłam niż z córką, wymiotowałam kilka razy. Raz nawet w centrum miasta rano w drodze do pracy ;)
    Tak jak pisałam u mnie dopiero po 7 tyg. Kulminacja była w 9 tyg. Prawie nic nie mogłam jeść, mdłości cały dzień, nie tylko poranne. Każdy zapach drażnił.

Z tymi serami pleśniowymi to prawda, te ze sklepu w większości pasteryzowane, więc można.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie praktycznie od początku mdliło ale wcześniej delikatnie i najbardziej jak np otwierałam lodówkę. Od trzech dni jest ciężko i mam wrażenie że z dnia na dzień gorzej. W ciągu dnia są może 3h kiedy czuje się w miarę. Narazie nie wymiotuję. Mam tylko nadzieję, że skończy się to wraz z pierwszym trymestrem 🤪

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedzi :) jest jeszcze kawa bezkofeinowa, piłam przed ciążą, bardzo dobra w smaku, jak prawdziwa. Może to być jakaś alternatywa. O tych produktach surowych i niepasteryzowanych czytałam, tylko właśnie problem z głupimi herbatami :p owocowe tak, ale większość ma zabroniony hibiskus , który może wywołać skurcze macicy :o muszę się dokształcić ;)

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ