❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszorka, trzymaj się, u mnie też jest krwiak, ale nie krwawię i dodatkowo przy 14 miesięcznym dziecku ciężko leżeć. Musi być dobrze! Jakiej wielkości jest ten krwiak u Ciebie?
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Myszorka wrote:Cześć dziewczyny, nie pisałam długo bo nie miałam po prostu siły.. dwa dni temu dostałam silnego krwotoku i wylądowałam w szpitalu - ku mojej radości zobaczyłam serduszko i dodatkowo jeszcze jeden pęcherzyk (nie wiadomo jeszcze czy się rozwinie) ale mam krwiaka i odkleja się kosmówka.. mam leżeć i brać luteinę i czekać... jestem przerażona...
Teraz moja przyjaciółka, w 8tc, też ma krwiaka właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 22:07
-
izabel_ka wrote:Kurcze byłam dziś na wizycie. Według Om mam 5+5 tc. Nie widać pęcherzyka. Wiem, że owulację miałam późno, bo koło 20 dc ale powinnam się martwić? Endimetrium mam bardzo grube, według lekarza "ciążowe"...
Myślę, że dla świętego spokoju faktycznie lepiej, żebyś zapisała się na jakąś wizytę jeszcze przed świętami, bo do tego 29.12 będziesz się załatwiać .. -
Ja nie wiem ale chyba hormony biorą górę ... Mam zachwiania nastroju, płaczę ,smęce.. mój mąż niedługo że mną ni wytrzyma..
A dziś od teściowej dowiedzieliśmy się że siostra mojego męża też jest w ciąży - 12 tydzień ona już w bezpiecznym czasie ❤️ a ja że stresu zejdę do przyszłego czwartkuAbilify05 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, wyniki bety z wczoraj tj z 10.12 (35 dc)- 502,59 mIU/ml, a więc przyrost prawie 150% ☺️ Czyli we wtorek na wizytę i zobaczymy. Oby dotrwać do serduszka i się trochę uspokoję i nacieszę 🥰
Mi chyba na razie najbardziej doskwiera bezsenność w nocy- płytki sen, przebudzam się, budzę przed budzikiem o dziwo wypoczęta, a potem w ciągu dnia wszędzie mogłabym zasnąć. Oprócz bezsenności jeszcze zgaga przez prawie cały dzień i nabrzmiałe, swędzące piersi z bolesnymi sutkami, w biustonoszu ciężko wytrzymać. Bóle podbrzusza, ale znośne i czasami tyko na chwilę się pojawiają.
No i teraz jeszcze wzmożone pragnienie, może dlatego że zjadłam tosta na kolacje. W każdym razie właśnie wychyliłam na raz litrową wodę 🤣Abilify05, Mamma-mia lubią tę wiadomość
starania: ponad 3 lata
beta hCG:
08.12 (33 dc)- 202,02 mIU/ml
10.12 (35 dc)- 502,59 mIU/ml
-
Ruda trochę tych objawów masz
Beta piękna. Ja chyba dzisiaj jeszcze zbadam dla świętego spokoju. Objawów mam mało, tylko cycki i ochota na śledzie. A jak to jest z bólem podbrzusza, skurczami czy bólem jak na okres? Powinien trwać jakiś czas w ciąży, czy jego pojawienie się na późniejszym etapie jest niepokojące?Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Sama się zastanawiam na ile to objawy ciąży, a na ile nerwy 😉
Też mnie korci, żeby dzisiaj zrobić jeszcze raz, ale chyba zrezygnuję, bo to mój jedyny wolny weekend na dokończenie zakupów świątecznych 🤗
U mnie są bóle jak na okres, za pierwszym razem jak poczułam to myślałam, że po prostu dostanę okres (test zrobiłam właściwie od niechcenia, bo czemu akurat teraz miałoby się udać i szok 🙀), ale ból chwili odpuścił jak ręką odjął i tak jest do dziś ☺️
Co do bólu na późniejszych etapach to też mnie ciekawi, bo ja to pierwszakiem jestem 😉starania: ponad 3 lata
beta hCG:
08.12 (33 dc)- 202,02 mIU/ml
10.12 (35 dc)- 502,59 mIU/ml
-
Ja robię w pon betę, bo we wt mam wizyte, a u mnie jak taka a nie inna sytuacja... Ta beta ciągle rośnie, ale bardzo powoli tzn. tylko pierwsze 2 były ok.
Nie mam krwawień ani plamien. Mam objawy ciążowe. Bóle podbrzusza występują w normalnej częstotliwości - mniej więcej raz lub dwa razy dziennie przez pół godz do godz max i nie jest to jakieś silne. Raczej takie, jak miałam w zdrowych ciążach... Ehh porąbane to wszystko... Tak naprawdę gdyby nie to, że miałam po drugie becie jakies źle przeczucie i trzecalia beta (plus później kolejna) wyszły zle to absolutnie nie wiedziałabym, że coś jest jej tak chyba właśnie dlatego jest mi z tym wszystkim wyjątkowo dziwnie, nie wiem na czym stoje tak naprawdę. Niby jest ciąża, a jednak jakby coś nie tak. Boje sie, że we wt na wizycie nic nie będzie widać,więc znowu nic się nie dowiem... Kolejny tydzień czy ile niepokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 12:32
-
Ja po wizycie i jest ❤️ Termin na 06.08 😁 Póki co wszystko jest ok. Następna wizyta dopiero 04.01. Pewnie nie wytrzymam i skocze wcześniej na usg 🤪
Monika87, vesper, ciri, Mamma-mia, Abilify05, Elleen, agulineczka, Rudaaaa lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
A ja się pożalę. Od kilku dni męczy mnie przeziębienie. Nic nie pomaga na zatkany nos. Do tego jestem taaaaka słaba, zmęczona notorycznie, senna... Okropieństwo. Dzisiaj caly dzień leżę. Teraz wstałam przemyć twarz i mdłości m ie jeszcze dopadły. Ratunkuuu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 14:37
-
Mamma-mia trzymam kciuki, chociaż trudno ukryć, że takie słabe przyrosty nie rokują za dobrze. Sama byłam w podobnej sytuacji, przeszperałam wszystkie dostępne opracowania na ten temat i niestety nie znalazłam dobrych wiadomości.
EveB zdrówka! chorowanie w ciąży to koszmar... znikąd ulgi
Ja też oczywiście sobie wkręcam, że coś nie tak, bo jak jeszcze kilka dni temu mnie trochę muliło, to teraz nic, czuję się świetnie, bolą mnie tylko piersi (ale to raczej kwestia progesteronu, nie bhcg) i gdyby nie brak @ w życiu bym nie powiedziała, że jestem w ciąży. W poniedziałek zrobię betę, według moich zgrubnych wyliczeń powinna wynosić ok. 20'000, jak będzie mniej, to włączam tryb panic. Wizyta dopiero w przyszłą sobotę. -
Kika super wiadomość a kiedy lekarz zakłada kartę ciąży ?
Ciri z tymi objawami to naprawdę jest różnie i chyba o niczym nie świadczy ja tak samo że 3 - 4 dni już lepiej się czułam, tylko śledzie zarlam w dużych ilościach, a dzisiaj już mdłości całe dnie i tylko śpię. Także przychodzą, odchodzą, nie martw się na zapasStarania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
A co dziś na kolację? Śledzie!Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Abilify, dziś mi założył kartę ciąży 🙂
Ja zawsze lubiłam śledzie, na poczatku jadłam jak szalona, a od tygodnia nie mogę nawet o nich myśleć 🤢 Cofa mnie na samo słowo śledź 🤪
Dziewczyny mam pytanie, macie jakieś sposoby na ból głowy? Dziś dosłownie rozsadza mi czaszkę... Niby można apap ale nie mam w domu bo na mnie nigdy nie działał.Abilify05 lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Kika witaj w klubie,mnie też dzisiaj męczy ból głowy. Czasami paracetamol pomaga, ale wzięty jak tylko ból się rozkręca. Często ulgę przynosi picie dużej ilości wody (bóle głowy też wiążą się z odwodnieniem organizmu) i spora dawka magnezu. Ja kupiłam w proszku cytrynian magnezu. Poza tym nacieranie skroni amolem, kawa, okłady, masaż karku. Zależy od rodzaju bolu.
I gratuluję serduszka! Wspaniale! U Ciebie wiek ciąży dokładnie pokrywa się z datą OM? Czy jakieś drobne przesunięcie? Pytam, bo ja na wizycie będę w 6+2 i też bym chciala zobaczyć już serduszko. Mnie trochę stresuje brak objawów. Nawet piersi mniej bolą. Choć u mnie tak jak kiedys pisałam objawy pojawiały się dosc silnie po 7 tyg - głównie całodzienne mdłości.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
ciri wrote:Mamma-mia trzymam kciuki, chociaż trudno ukryć, że takie słabe przyrosty nie rokują za dobrze. Sama byłam w podobnej sytuacji, przeszperałam wszystkie dostępne opracowania na ten temat i niestety nie znalazłam dobrych wiadomości.
EveB zdrówka! chorowanie w ciąży to koszmar... znikąd ulgi
Ja też oczywiście sobie wkręcam, że coś nie tak, bo jak jeszcze kilka dni temu mnie trochę muliło, to teraz nic, czuję się świetnie, bolą mnie tylko piersi (ale to raczej kwestia progesteronu, nie bhcg) i gdyby nie brak @ w życiu bym nie powiedziała, że jestem w ciąży. W poniedziałek zrobię betę, według moich zgrubnych wyliczeń powinna wynosić ok. 20'000, jak będzie mniej, to włączam tryb panic. Wizyta dopiero w przyszłą sobotę.
Co do mnie... Ja dużo czytałam, na zywo też od 2 osób (pielęgniarka i lekarz) słyszała dwie niezależne historie o ciazach, które miały słabe przyrosty, a z dziećmi było póz tylko okazało się, że pęcherzyk zagnieździł się nie na środku macicy, a z boku, przy zroscie po innej operacji na jakie brzusznej... Ja mam za sobą sporo ingerencji chirurgicznych brzucha wlasnie, więc to jasne, że tli się we mnie nadzieja, że może i ja będę takim przypadkiem... Ale z drugiej strony wiem, jakie musiałabym mieć cholerne szczęście by tak było.
Dobija mnie to, że czas leci, a u mnie autentycznie nic się nie zmienia. Nic więcej nie wiadomo. Nie mam żadnych objawów poronnych. Nie idę tez nijak do przodu. Jestem w ciąży, wiem o niej już niecałe 2 tyg, czas leci, a jakbym stała w miejscu... -
Kika wrote:Abilify, dziś mi założył kartę ciąży 🙂
Ja zawsze lubiłam śledzie, na poczatku jadłam jak szalona, a od tygodnia nie mogę nawet o nich myśleć 🤢 Cofa mnie na samo słowo śledź 🤪
Dziewczyny mam pytanie, macie jakieś sposoby na ból głowy? Dziś dosłownie rozsadza mi czaszkę... Niby można apap ale nie mam w domu bo na mnie nigdy nie działał.
Są też takie okłady żelowe dla glowe -
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, niestety wczoraj nie miałam apapu w domu, tylko ketonal więc nie wzięłam nic. Tak się rozkręciło że całą noc nie spałam 😞 pierwszy raz płakałam z powodu bólu głowy.. Rano jeszcze pobolewalo ale mąż wrócił z pracy z apapem i ulżyło.
Jeśli chodzi o wiek ciąży to wychodzi zgodnie z OM. Agulineczka, myślę że spokojnie zobaczysz serduszko 😍
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏