❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
EveB raczej normalne:) mi też się chce spać w ciągu dnia, no ale nie ma szans przy dwulatce w domu. Synek wraca z przedszkola ok 15 i wtedy już w ogóle ciężko o chwilę spokoju także dziewczyny w pierwszych ciazach, zwłaszcza te na zwolnieniu - korzystajcie ile tylko można z odpoczynku 🙂 pozazdrościć 😉Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
EveB normalne. Ja wczoraj wstałam po 10 i nic nie zrobiłam, tylko przeleżałam przed telewizorem cały dzień. Dzisiaj mam "dzień mocy" 😂 o jak wstałam o 8 tak się zatrzymać nie mogę. Porządki w kuchni, w dokumentach, pichcę obiadek i zabieram się za uszka na wigilię. Tak, że może być różnie.
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Cześć dziewczyny !
Ja dziś pierwszy raz przywitałam się z muszla klozetową.
Ogólnie czuje się tak sobie .
Co do 🐝 to my raz na tydzień nie odmawiamy sobie tej przyjemności 😁 nic niepokojącego się nie dzieje to dlaczego mielibyśmy sobie tego odmawiać
Co do lekarza to też miałam te rozkmine czy chodzić tak jak chodzę z mojego pakietu pracowniczego PZU i wszystko mam tam za darmo ale jest to traktowane jako prywatna wizyta czy może jeszcze dodatkowo NFZ.
Stwierdziłam że nie będę kombinować i zostanę przy moim super ginekologu 🤩 zaufałam mu przed ciążą i zaufam też i w trakcie
Zresztą jest tam odpowiedni sprzęt i może mnie badać co wizytę. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 14:53
-
Hej... ja jestem załamana... Byłam dzisiaj na usg, według om 5tc 4dni, Pani Doktor nic w macicy nie widziała, żadnego pęcherzyka...Powiedziała, że może być za wcześnie, ale to jej się kłóci z wynikami bety, bo skoro w czwartek było 500 to dzisiaj powinno być ok 2 000 i już powinno coś być widać. Dała mi skierowanie na powtórzenie bety i jak tylko będą dzisiaj wyniki to mam się odezwać. Prawdopodobnie w czwartek do powtórki, ale już w poradni przy szpitalu, bo tam ponoć szybko robią i przy okazji zrobi znowu usg i będziemy decydować, co dalej... Powiedziała też, że mogło się zagnieździć poza macicą, a wtedy wiadomo, trzeba będzie poszukać gdzie, zanim narobi szkód w postaci krwotoku do brzucha itp więc totalna masakra...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 16:50
starania: ponad 3 lata
beta hCG:
08.12 (33 dc)- 202,02 mIU/ml
10.12 (35 dc)- 502,59 mIU/ml
-
Ja wybrałam lekarza, który przyjmuje prywatnie ale też pracuje w szpitalu i wiem że jeśli wszystko będzie dobrze i dotrwam do końca to on odbierze poród. Poza tym prenatalne też u niego bo może, no i zrobi wtedy na NFZ.
Jeśli chodzi o przytulania to ja się tak fatalnie czuje że zwyczajnie narazie nie mam siły 🤪 i mój musi jakoś przetrwać 🙂
Mdli mnie strasznie średnio od 6 rano (nie podnosząc głowy, zjadam mandarynke lub pieczywo chrupkie - to pomaga) do ok 23,a potem padam. Dostałam zwolnienie bo nie byłabym w stanie pracować.
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Kurczę, Rudaaaa może być pozamaciczna Jeśli beta taka duża i przyrasta dobrze, to gdzieś ten zarodek musi być. Jajowody miałaś sprawdzane przed ciążą?
EveB nie jesteś sama Większość z nas poleguje całe dnie, są lepsze i gorsze dni.
Ja mam od dwóch dni skoki nastrojów. Wczoraj się posprzeczałam z P. i od razu wybuchłam płaczem, gdzie normalnie by do tego nie doszło, nie była to aż tak wielka waga sprawy Dziś cały dzień nadąsana osa, wku*wiona na wszystko.
Kobi96 dlaczego doszło do poronienia, jeśli mogę spytać? Czy kwestia progesteronu?Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Abilify05 wrote:Kurczę, Rudaaaa może być pozamaciczna Jeśli beta taka duża i przyrasta dobrze, to gdzieś ten zarodek musi być. Jajowody miałaś sprawdzane przed ciążą?
EveB nie jesteś sama Większość z nas poleguje całe dnie, są lepsze i gorsze dni.
Ja mam od dwóch dni skoki nastrojów. Wczoraj się posprzeczałam z P. i od razu wybuchłam płaczem, gdzie normalnie by do tego nie doszło, nie była to aż tak wielka waga sprawy Dziś cały dzień nadąsana osa, wku*wiona na wszystko.
Kobi96 dlaczego doszło do poronienia, jeśli mogę spytać? Czy kwestia progesteronu?
Niestety nie miałam...starania: ponad 3 lata
beta hCG:
08.12 (33 dc)- 202,02 mIU/ml
10.12 (35 dc)- 502,59 mIU/ml
-
Abilify05 wrote:Kurczę, Rudaaaa może być pozamaciczna Jeśli beta taka duża i przyrasta dobrze, to gdzieś ten zarodek musi być. Jajowody miałaś sprawdzane przed ciążą?
Kobi96 dlaczego doszło do poronienia, jeśli mogę spytać? Czy kwestia progesteronu?
Beta słabo rosła a później już zaczęłam krwawić -
Aha rozumiem .
Ruda teraz tylko żeby szybko znaleźli miejsce zagnieżdżeniaStarania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Kobi a będziesz robić ponowna betę? Tak chyba byłoby najrozsądniej?
Ruda trzymam kciuki, żeby jednak było widać zarodek w macicy. Może wybierz się do innego lekarza? Inna ręka, inny sprzęt?
Ja dzisiaj mam minimalnie więcej energii, ale niestety od wczoraj cały czas dokuczają mi mdłości, które próbuje tłumić. Ciężka sprawa, nie mam jak jeść nawet. I choć nie miałam spotkania z WC narazie tak kilka razy cofnęło się pod samo gardło. Nie wiem czy wymioty powodują uczucie ulgi czy nie za bardzo? Jakąś lekka zgaga też od czasu do czasu zapiecze. Na chwilę obecną mam myśli bardziej w kierunku"na co mi to bylo" niż " hura, będę znowu mama" 🙈🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 12:45
-
EveB wrote:Kobi a będziesz robić ponowna betę? Tak chyba byłoby najrozsądniej?
Ruda trzymam kciuki, żeby jednak było widać zarodek w macicy. Może wybierz się do innego lekarza? Inna ręka, inny sprzęt?
Ja dzisiaj mam minimalnie więcej energii, ale niestety od wczoraj cały czas dokuczają mi mdłości, które próbuje tłumić. Ciężka sprawa, nie mam jak jeść nawet. I choć nie miałam spotkania z WC narazie tak kilka razy cofnęło się pod samo gardło. Nie wiem czy wymioty powodują uczucie ulgi czy nie za bardzo? Jakąś lekka zgaga też od czasu do czasu zapiecze. Na chwilę obecną mam myśli bardziej w kierunku"na co mi to bylo" niż " hura, będę znowu mama" 🙈🤷♀️
Mam dokładnie tak samo. Też cofa pod gardło, szczególnie rano. Do tej pory jeszcze była w stanie przewidzieć, kiedy będzie poprawa, zazwyczaj wieczorem. A teraz w kratkę - wczoraj wieczorem np. było najgorzej, a np. teraz nagle spokój.
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
nick nieaktualnyJa dziś byłam na wizycie i ciąża jest o ponad tydzień młodsza niż Om i ma 5t1d. Mam piękny pęcherzyk z ciałkiem żółtym i założono mi kartę ciąży już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty i modlę się o serduszko ❤️
Abilify05, trzydziecha, Leksi, agulineczka, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
izabel_ka wrote:Ja dziś byłam na wizycie i ciąża jest o ponad tydzień młodsza niż Om i ma 5t1d. Mam piękny pęcherzyk z ciałkiem żółtym i założono mi kartę ciąży już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty i modlę się o serduszko ❤️Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!! Wiśnie wracam od ginekologa, 7tc i jest, termin 1/08. W 2019 też byłam sierpniówką więc tym bardziej się cieszę że mogę do Was dołączyć
Gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom!!!!Leksi, Elleen, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
EveB wrote:Czy to jest normalne że mogę leżeć całymi dniami? Pod sypiając od czasu do czasu? Mam straszny brak sił. Niemoc. Jak sobie z tym poradzić?
Jak najbardziej normalne! Korzystaj póki możesz, u mnie dziś totalny brak mocy, ale przy córeczce nie mogę sobie pozwolić. Pamiętam jak w pierwszej ciąży leżałam cały dzień, spałam i jadłam przez pierwsze tygodnie. Teraz jest ciężko. No i zaliczyłam pierwsze spotkanie z toaletą dziś rano. ;p
izabel_ka, super wiadomości - gratulacje! Masz już jakieś objawy? Jak sobie radzisz przy małym dziecku?
trzydziecha, witaj w gronie sierpniówek 2021. Ja w 2019 roku byłam wrześniową mamą Karmisz jeszcze swoje młodsze dziecko?
U mnie wizyta w piątek, już się stresuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 17:09
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Leksi już nie karmie i chyba dzięki temu zaszłam w ciążę póki karmiłam to nie nie udawało a okres pojawił się jak synek skończył rok... Mam chyba jakąś większą wrażliwość na prolaktynę na szczęście odstawił się sam z dnia na dzień.
A jak u Ciebie? Będziemy miały podoba różnice wieku dzieci, jak się na to zapatrujesz że będzie taka mała?