X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️Sierpień 21❤️
Odpowiedz

❤️Sierpień 21❤️

Oceń ten wątek:
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Kurcze właśnie ja mam małego ssaka - w dzień je 2 razy, czasem 3 a w nocy to już nawet nie liczę 🙈 boję się, że lekarz mi każe odstawić córkę a to naprawdę zły czas... Widzę, że ona nie jest gotowa, próbowałam tydzień temu to był dramat...

izabel_ka, u nas to samo, w dzień zje rano i na drzemkę, a w nocy, a szczególnie nad ranem też już nie liczę nawet. Ile ma córka? Też się strasznie boję, że mi każe odstawić, bo moja malutka to straszny cycoholik i kocha mleczko. Idą jej teraz trzonowce, kilka naraz i to byłby najgorszy czas na odstawianie. :(

Kika, współczuje mdłości. Ja z córką też miałam straszne mdłości prawie do 15 tygodnia - wymiotowałam rano, od zapachów różnych (np. płynu do płukania którego wtedy używałam), po tabletce, po wodzie .. generalnie tylko wymiotowałam i spałam. Ale później jak ręką odjął.

Ja jutro idę na drugą betę, pierwsza wyszła 8192, zobaczymy jak będzie jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 20:18

Kika, agulineczka lubią tę wiadomość

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi wrote:
    izabel_ka, u nas to samo, w dzień zje rano i na drzemkę, a w nocy, a szczególnie nad ranem też już nie liczę nawet. Ile ma córka? Też się strasznie boję, że mi każe odstawić, bo moja malutka to straszny cycoholik i kocha mleczko. Idą jej teraz trzonowce, kilka naraz i to byłby najgorszy czas na odstawianie. :(

Kika, współczuje mdłości. Ja z córką też miałam straszne mdłości prawie do 15 tygodnia - wymiotowałam rano, od zapachów różnych (np. płynu do płukania którego wtedy używałam), po tabletce, po wodzie .. generalnie tylko wymiotowałam i spałam. Ale później jak ręką odjął.

Ja jutro idę na drugą betę, pierwsza wyszła 8192, zobaczymy jak będzie jutro.
    Córka skończyła 13 miesięcy w listopadzie. U nas idą 4 właśnie i też nie ma szans na bezstresowe odstawienie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie mdłości - w pierwszej ciąży wymiotowałam do 38 tygodnia! To była MASAKRA. Były dni, że ile razy wstałam z łóżka tyle razy wymiotowałam. Okropnie to wspominam... Przez to w ciąży przytyłam tylko 8 kg. Od 7 tygodnia w ogóle nie mogłam jeść mięsa. Nawet po plasterku szynki wymiotowałam 😪

Mamma-mia lubi tę wiadomość

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można pić pokrzywę w ciąży. Jest wręcz zalecana, z uwagi na to, że pomaga podnieść poziom żelaza,ma dużo witaminy K, C i B2. chyba, że kobieta ma niewydolność nerki.

Abilify05 lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    No mnie praktycznie od początku mdliło ale wcześniej delikatnie i najbardziej jak np otwierałam lodówkę. Od trzech dni jest ciężko i mam wrażenie że z dnia na dzień gorzej. W ciągu dnia są może 3h kiedy czuje się w miarę. Narazie nie wymiotuję. Mam tylko nadzieję, że skończy się to wraz z pierwszym trymestrem 🤪

jej, a myślałam, że tylko ja coś mam z tą lodówką. jak mąż otworzy lodówkę, nawet na 5 s, to ja w sypialni czuję i już mam odruch wymiotny.

Kika lubi tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Mikaa92 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tamtym tygodniu ogromne zmęczenie. O 18 sie czulam jakbym nie spala od tygodnia. Spalabym najchetniej 14h na dobę. Teraz juz mi to przeszlo. Zamieniło sie z bólem piersi ale nie uporczywym. Czasem cos mnie zakłuje, czasem sie czuje tak nieswojo. A tak poza tym brak wiekszych objawów. Jakbym nie zrobila badan i testów (no i brak okresu) to sadze, ze bym sie nie domyslila.

Starania od stycznia 2019
    👱‍♀️ 28 lat
    Badania hormonalne w normie
    Prolaktyna podwyzszona
    Owulacje sa
    HSG oba jajowody drożne
    Kariotypy ok
    Test PCT 100% umarlaczków
    🧔28 lat
    Hormony ok
    Pierwsze badanie nasienia bez szału
    Drugie badanie nasienia dobre
    Kariotypy ok
    27/11 (26 dc) - bHCG 63.74
    30/11 (29 dc) - bHCG 246.80
    04/12 - bHCG 1467
    🙏🙏🙏🙏🙏
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się, bo może się to zmienić z dnia na dzień :D

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Odnośnie mdłości - w pierwszej ciąży wymiotowałam do 38 tygodnia! To była MASAKRA. Były dni, że ile razy wstałam z łóżka tyle razy wymiotowałam. Okropnie to wspominam... Przez to w ciąży przytyłam tylko 8 kg. Od 7 tygodnia w ogóle nie mogłam jeść mięsa. Nawet po plasterku szynki wymiotowałam 😪
    Ja w drugiej ciąży wymiotowałam i mialam mdłości do 26 tc, później mi to minęło na jakiś miesiąc i dalej mdłości wrocily. a przez całą ciążę miałam odruhb wymiotny na zapach jajecznicy czy jajka gotowanego i jak poczułam w gardle pastę do zębów 😆

W trakcie porodu też było mi strasznie niedobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 13:28

izabel_ka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze byłam dziś na wizycie. Według Om mam 5+5 tc. Nie widać pęcherzyka. Wiem, że owulację miałam późno, bo koło 20 dc ale powinnam się martwić? Endimetrium mam bardzo grube, według lekarza "ciążowe"...

• Myszorka Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie pisałam długo bo nie miałam po prostu siły.. dwa dni temu dostałam silnego krwotoku i wylądowałam w szpitalu - ku mojej radości zobaczyłam serduszko i dodatkowo jeszcze jeden pęcherzyk (nie wiadomo jeszcze czy się rozwinie) ale mam krwiaka i odkleja się kosmówka.. mam leżeć i brać luteinę i czekać... jestem przerażona...

• KarolinaK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Kurcze byłam dziś na wizycie. Według Om mam 5+5 tc. Nie widać pęcherzyka. Wiem, że owulację miałam późno, bo koło 20 dc ale powinnam się martwić? Endimetrium mam bardzo grube, według lekarza "ciążowe"...

a wiesz, jaka jest beta? :) ale myślę, że skoro się przesunęło to może jeszcze nie byc widać :)

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Elleen Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszorka wrote:
    Cześć dziewczyny, nie pisałam długo bo nie miałam po prostu siły.. dwa dni temu dostałam silnego krwotoku i wylądowałam w szpitalu - ku mojej radości zobaczyłam serduszko i dodatkowo jeszcze jeden pęcherzyk (nie wiadomo jeszcze czy się rozwinie) ale mam krwiaka i odkleja się kosmówka.. mam leżeć i brać luteinę i czekać... jestem przerażona...
    O jej, Myszorka, to oszczędzaj się teraz Kochana. Moja koleżanka też tak miała w swojej 3 ciąży. 2 pierwsze poroniła. Jak w 3 trafiła do szpitala z krwotokiem to już myślała najgorsze, też miala krwiaka, ale dostała duphaston i acard i nakaz leżenia do końca pierwszego trymestru. Teraz jej synuś ma już 2 lata. Duuużo teraz odpoczywaj i faktycznie leż jak najwięcej.

Myszorka lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
  • Monika-87 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszorka wrote:
    Ojej ! Mam nadzieję, że to co najgorsze już minęło i teraz już będzie tylko lepiej ❤️😘 dużo odpoczywaj ! I pisz jak się czujesz 😘

Myszorka lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Kika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszorka trzymaj się kochana, dużo odpoczywaj 😘✊❤️

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszorka współczuję stresu! Leż ile trzeba.

Ja byłam dzisiaj na wizycie, musialam dostac receptę na clexane. Mamy malutki pecherzyk w macicy 4mm. Kolejna wizyta przed samymi świętami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 16:03

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Myszorka Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam za te słowa ❤️ Z tego wszystkiego nie zdarzyłam pogratulować Wam serduszek i pęcherzyków ❤️ Oby maluszki zdrowo rosły i abyśmy w sierpniu wszystkie zostały szczęśliwymi mamami ❤️❤️

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:

Mój lekarz mówił mi dzisiaj przed zrobieniem mi usg, że może nie być jeszcze pecherzyka. U mnie dzisiaj 4+6 wg OM, ale owu z 2 dni później, więc bardziej 4+4. Skoro u Ciebie owu była około 20tc to jesteś mniej więcej 6 dni do tyłu w stosunku do wieku ciąży wg OM. Czyli mniej więcej 4+6.Brak pęcherzyka na tym etapie nie jest niepokojący. Trzymam kciuki do następnej wizyty. Na kiedy masz zaplanowana? Ja chce iść jeszcze przed świętami, bo w święta nie chce się głowic czy jest ok czy nie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Dasza Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja tez dziś byłam na wizycie. Jest zarodek i widziałam bijące serduszko. Na razie wszystko w porządku, wizyta kolejna 8.01

Kika, Elleen, Abilify05, Leksi, Myszorka, Mamma-mia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Mój lekarz mówił mi dzisiaj przed zrobieniem mi usg, że może nie być jeszcze pecherzyka. U mnie dzisiaj 4+6 wg OM, ale owu z 2 dni później, więc bardziej 4+4. Skoro u Ciebie owu była około 20tc to jesteś mniej więcej 6 dni do tyłu w stosunku do wieku ciąży wg OM. Czyli mniej więcej 4+6.Brak pęcherzyka na tym etapie nie jest niepokojący. Trzymam kciuki do następnej wizyty. Na kiedy masz zaplanowana? Ja chce iść jeszcze przed świętami, bo w święta nie chce się głowic czy jest ok czy nie.
    Dziękuję, pocieszyłaś mnie. Kolejną wizytę mam 29 ale chyba pójdę przed świętami bo muszę wiedzieć na czym stoję, inaczej będę myśleć cały czas o tym i będę mieć zepsute święta,..

• Abilify05 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    A lekarz co na to? Jeśli owulację miałaś późno to patrz właśnie na nią. U mnie tak samo, cykl 35 dni, wg wyliczeń lekarza ostatnio był już 6 tydzień , ale owulacja była w 21 DC i jak obliczył ponownie wyszło że 5. Może nie jestem lekarzem ale wg mnie liczy się tylko owulacja jeśli wiesz kiedy była, a nie tam takie bzdurne wyliczenia z miesiączki, bo to jest statystyka i wkłada wszystkie kobiety do wora pt. Cykl 28 dni, owulacja w 14 DC. A każda z nas ma inaczej.

Myszorka odpoczywaj kochana. Życzę ci, by wszystko było dobrze <3 świetnie że już widziałaś serduszko i upewniłas się że bije :)

Agulineczka to idziemy łeb w łeb :) też miałam 4 mm pęcherzyk w tygodniu 4 + 4, następna wizyta 23.12 :) czekam na rozwój naszych sytuacji :)

agulineczka lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ