❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sto_krotka dasz radę 💪 ja się dziś wieczorem żegnam z dziećmi 😭 a jutro o 7 stawiamy się na IP... Nie mam pojęcia jak to ma wyglądać 🙈 mam przyjechać z mężem, ale co się będzie działo z nim zanim mnie przyszykują do cięcia 🤷♀️ dziś bylismy zrobić wymaz...
Do tej pory jakoś tłumaczyłam sobie rozstanie z dziećmi... Miałam to przepracowane w głowie, a teraz czuję aż ucisk w sercu jak o tym myślę 😒 męża jakoś przeżyję, bo on i tak tyle pracuje, że widzę go 1-2h dziennie 😂 -
Z tym ubiorem trzeba też sprawdzać, czy maluchowi na pewno nie jest za zimno ani za gorąco. Jedne dzieci są ciepło inne zimnolubne.
Patryśka lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Dziewczyny, super, że piszecie o tym przegrzaniu. Ja generalnie życiowo jestem panikarą, ale staram się zachować zimną krew przy dziecku. Natomiast mój mąż to wieczny luzak ale teraz przy Synku mu się totalnie zmieniło. W życiu go takiego nie widziałam. No i właśnie mówię mu, że na moje to synkowi jest za gorąco bo kocyk, bo długie body, śpiochy, czapeczka, jeszcze ta przykrywka do wózka ! A on co chwilę sprawdza karczek i twierdzi, że na pewno mu zimno. W domu to samo. Otworzę na chwilę okno, bo mi tak ciężko bez świeżego powietrza cały dzień to biegnie sprawdzić czy Mały nie wychłodzony. Jestem bardzo wzruszona że tak się przejmuje bo to typ człowieka bardzo racjonalnego ale trochę mi ciężko bo potrzebuje oparcia żeby się nie martwić a on mi dokłada stresu no i też nie do końca mi ufa jak mówię że coś intuicyjnie mi się wydaje...
Najgorzej mi zrobił dwa dni temu jak zapisywaliśmy. Stwierdzil że Mały źle oddycha i na pewno coś mu się dzieje i położy go sobie na klacie i będzie pilnować czy się nie dusi. Ja w ogóle nie zauważyłam żeby jakoś inaczej oddychał a teraz sama mam schize że faktycznie szybko oddycha i coś mu się dzieje. Mąż doczytał na internecie że to normalne i się nie przejmuje a teraz ja ciągle patrzę czy jest ok i płakać mi się chce jak widzę że tak szybko oddycha i nie wiem czy to zdrowe czy nie. Kazałam mu zadzwonić do położnej ale martwi mnie to... Choć wydaje mi się że od początku tak oddychał.08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
KarolinaK raczej ten oddech w normie ale warto wszystko skonsultować przy takim maluchu. Ja wczoraj zaczęłam trochę panikować bo mały był marudny i już sobie wymyślałam u niego jakieś choroby. Jeszcze był gorący z tego upału więc temperaturę sprawdzałam.
Ja mam monitor oddechu i sobie chwalę, śpię spokojnie i nie sprawdzam co chwilę, czy Synek oddycha.
W ogóle nie mógł w nocy zasnąć i znowu spałam z nim na rękach 🤷♀️ zaczyna się robić ciekawe...
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
Aganieszka - właśnie mąż zadzwonił do położnej i nawet mu nie dała dokończyć i opisała dokładnie jak to wygląda i się śmiała że to normalne. Ale w piątek mamy pediatrę więc dla spokoju zapytam 😀
Myślę że dzieciaczki też znoszą źle temperatury...i stąd takie marudne.08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
ja właśnie też panikuje z tym ubieraniem, czy nie za zimno czy nie za ciepło Maluchowi 😅
Teraz byliśmy na dworze raptem 40min bo Młody zaczął marudzić, płakać i nie uspokoi Go nic oprócz cycka. A nie było bardzo gdzie usiąść, żeby dać 🤦♀️ aj..
I ubrany w body na długi rękaw, spodnie lekkie i skarpetki.
Synek też mi potrafi czasami szybko oddychać. I już sama stwierdziłam, że to normalne.
Ja Synka od początku uczę zasypiania samemu. Tylko przy cycu ale leży obok mnie. Nie na rękach. Dziś w nocy nie dało się Go uśpić to Go owinęłam kocem jak kokon i dopiero wtedy zasną. Potrafi ruszyć rękami i już się wybudza.
W ogóle zauważyłam, że moje Dziecko jest strachliwe 😅 potrafi własnego bączka się przestraszyć 🤣🤣
W ciąży często jak coś robiłam to się zamyślałam i jak Mąż podchodził do mnie to mnie to straszyło a teraz Młody strachliwy 🤣 -
Cześć dziewczyny.
W piątek 13.08 mieli założyć balonik ale rozwarcie było już za duże więc kolejnego dnia czekałam od rana aż mnie wezma na porodowe. Akurat dużo rodzących było wiec na sali porodowej wylądowałam po 11. Byłam położna co z nią starszaka rodziłam, był mój lekarz prowadzący, nawet położna od noworodków co do mnie będzie przychodzić. Ekipa marzenie. Ale los chciał inaczej, młody po oksy miał spadki tętna, podawali mi płyny i tlen, potem znowu próbowali oksy i to samo. Przy 3 podaniu oksytocyny mi się zrobiło słabo, młody znowu miał spadki tetna więc zdecydowali o CC.
I o 16 na świecie pojawił się Kubuś, 3180g i 55cm. Nie wiadomo co mu nie pasowało bo ani nie był owinięty pępowina ani nic. Dostał 10/10 🥰
Ja słabo dochodzę do siebie ale muszę. Kuba za to jest cudowny, złapał pierś bez problemu a że do listopada karmiłam starszaka to problemu z mlekiem nie miałam więc się karmimy, przebieramy i tulimy 🥰❤️
Jak wszystko będzie z młodym ok to jutro wychodzimy i bardziej boje się o reakcje starszaka i tego że będzie się po mnie "rzucał" przy tej ranie 🙈
A tu Kubuś ❤️ https://zapodaj.net/d57860eae6389.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 18:57
Patryśka, Aaasti, aganieszkam, Kobi96, Mała Matylda, Sylwia_i_Niki, Elleen, Sto_krotka, blumchen30, Glenka, ❤️ Heart ❤️ lubią tę wiadomość
-
Olkakarolka Gratulacje ❗😊❤️
Super, że Synuś zdrowiutki 🤗 i śliczniusi😄
Po prostu pewnie chciał szybciej Cię zobaczyć niż miała byś męczyć się z parciem 😄
A My, Mamuśki czy po CC, czy po SN , nie ważne jak ale musimy dać sobie radę i się zregenerować dla naszych Dzieciątek 🤗❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 19:04
-
Olkakarolcia gratulacje 💐
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
23dpt jest ♥️
Starania od 10.2016r. -
Olkakarolka, gratuluję zdrowego i ślicznego synka😊. Napędził wszystkim stracha, wymusił zmianę planu, ale jest tak słodki że nie sposób się gniewać 😍.
Sylwia, powodzenia jutro! Mam nadzieję, że przygotowania będą szybkie, a później gdy przytulisz Bianeczkę wszystko przestanie się liczyć 😊.
Jutro rano jadę na ktg, mam nadzieję że coś się dzieje z tą moją szyjką. Wczoraj wyszłam z ip z silnym bólem stopy, nie mam pojęcia dlaczego, nie miałam żadnego urazu. Dzisiaj nadal bolało więc mało się ruszałam, dopiero od niedawna jest trochę lepiej. Dalej odchodzi mi czop, ale bez krwi, miałam też odrobinę śluzu podbarwionego delikatnie na różowo-beżowy kolor. Drobiazgi, ale dodają mi nadziei.
Czy któraś z Was używa lub używała kapsułek z olejem z wiesiołka dopochwowo? Ja łykam, ale przeczytałam że tak jest skuteczniej🤔
-
Olkakarolka gratuluje💐💐 Synuś cud, miód 😘
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Olka Karolka gratulacje!!
Sylwia i Niki powodzenia jutro!!
Mała Matylda, mi lekarka poleciła właśnie aby jedna tabletkę dać dopochwowo. Tzn w ciągu dnia 3x1 albo 3x2 plus jedna na noc dopochwowo. Przebija się igła tabletkę i wsadza tak głęboko jak się potrafi. Ponoć działanie jest dużo lepsze. Ja jeszcze nie stosowalam tego bo boje się infekcji..chociaż wiem że to pewnie irracjonalne..być może na dniach spróbuję. Narazie widzę że mam coraz więcej śluzu, czasem mam wrażenie, że to czop też się powoli odrywa ale pewna nie jestem. Czasem coś zaczyna mnie boleć brzuch ale szybko mija w miarę. -
Agi83 tak mi się właśnie wydawało, dzięki 😊 kolację to zjadłam nawet o 18 😁
Nie dziękujemy, odezwę się jak już będziemy razem 😊 o dziwo jestem jeszcze dość spokojna 🙈
Olkakarolka gratulacje! Słodziutki synek i jakie fajowe włoski 😊Aaasti, blumchen30 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny coraz bardziej się przekonuje że chyba przydałby mi się jakiś cienki kombinezon. Dziś w Wawie 16 stopni i tak sobie myślę, że taki będzie pewnie wrzesień..mam kombinezon ale z jednej strony jest taki miś polarek to jednak chyba za dużo. Macie coś do polecenia na taką pogodę?
U mnie już 39 tyg. Pierwszego synka akurat w nocy urodziłam a teraz to chyba jeszcze długa droga🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 11:11
-
Blumchen ja tez zaczelam myslec ze mam braki na chlodniejsze dni. Starsza corka urodzila die w marcu wiec na ten wczesno jesienny okres mam tylko pajace i body na krotki rekaw. Mam 3 kombinezony ale bardzo cieple. Musze jakies sweterki ogarnac albo bluzy a nogi wsadze w spiworek do spania i bedzie mozna spacerowac.
blumchen30 lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.