X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj cos kiepsko sie czuje, głowa mnie boli jak nie wiem... chyba idę poleżakować

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Po porodzie do szpitala zapraszam w odwiedziny chętnie, ale jeśli chodzi o powrót do domku to ogłaszam wszem i wobec że przez trzy tyg. chcę dojść do siebie i chcemy z mężem sami pobyć z synkiem i tak jak któraś z was już pisała nie chcę cennych rad od innych doświadczonych mamusiek ;)
    Chcemy sami nauczyć zajmować się maluszkiem i tyle :)

My dopiero co wstaliśmy i idziemy zjeść drugie śniadanko i zastanawiamy się co wybrać? lekką kawkę czy NAN1 czy to i to ;)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do gier i meczy, to ja chętnie oglądam z nim. Jak gra, to ja mam czas dla siebie i już teraz zupełnie mi to nie przeszkadza.

Co innego było kilka lat temu. Ja w pracy, na 1,5 etatu, po powrocie pranie, sprzątanie, gotowanie, a on 24/7 przed kompem czy konsolą. Nawet pranie nie zdejmował z suszarki. Naczyń nie mył, ogólnie wracałam z roboty i do roboty!

Ale to było w czasie naszego największego kryzysu, kiedy ja spłacałam nasze długi, a on nie pracował i nic nie robił... Ehhhh ciężko było...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój syn w brzuszku szaleje, ale tak, że jeszcze nigdy tak nie szalał. :-)

Może chce powiedzieć mamie:
    - Spiesz się spiesz mamo z ta wyprawka i remontem, bo za nie dlugo do was dołączę!

:-)

Laura, małaMyszka, Cassie, Paula_071 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój może sobie po pracy robić wszystko tylko nie grać, może sobie pojezdzić na motorze, pogrzebać przy aucie czy przy motorze, posiedzieć na forach moto, iść na piwo z kolegami, whatever byle nie gry. Pomijam fakt że jest wtedy dla mnie chamski jak gra bo nerwy nim szargają. Ostatnio w niedzielę grał od 9 do 15 i od poniedziałku od 19 do 23 codziennie- to nie jest normalne. Podchodzę do tego ostro bo mój brat jak miał 14 lat był uzależniony od gier, mało go nie zamknęliśmy w psychiatryku, rzucił się na mnie z nożem jak przyjechałam ze studiów i zaczęłam ściagać film- a kiedyś były inne internety i mu transfer zabrałam jak on grał. Były fazy że chciał się zabić łykając prochy, próbując skoczyć z okna itp. Problem straszny, nikomu nie życzę! przeżyliśmy z rodzicami koszmar. W końcu poszłyśmy z mamą do psychiatry a pozniej z nim i psychiatra po długiej terapii go wyciągnął z tego bagna. Dlatego dla mnie gry komputerowe to najgorszy szit na świecie. Moje dzieci też będą miały bezwzględny zakaz grania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:22

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka a jak zjesz coś słodkiego i położysz się raz na jednym boku, raz na drugim, do tego jakaś muzyczka? Kubek zimnej wody? Może ma leniwe dni, ważne żeby w porze aktywności naliczyć w ciągu godziny co najmniej 10 ruchów (to może być kopniak, przekręcenie, no każdy najmniejszy ruchy jaki się poczuje że to dziecko)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż sobie gra wieczorkami ale ja szczęśliwa bo jest przy mnie w domku :)
    A niech się zrelaksuje trochę :D
    Ja i tak zawsze coś robię lub ogladam jak on gra....
    Bedzie z nami Dominiś to pewnie wszystko się zmieni :)

małaMyszka, niecierpliwa, Cassie lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    A mój mąż sobie gra wieczorkami ale ja szczęśliwa bo jest przy mnie w domku :)
    A niech się zrelaksuje trochę :D
    Ja i tak zawsze coś robię lub ogladam jak on gra....
    Bedzie z nami Dominiś to pewnie wszystko się zmieni :)
    Ja też tak do tego podchodzę...

Chociaż wydaje mi się, że nie ma co rezygnować z przyjemności jak pojawią się nasze dzieciaczki.

Ostatnio mąż mnie zapytał, czy będziemy mogli TV normalnie oglądać - chodziło o głośność.
    Powiedziałam mu, że nie myślę, żeby zachowywać się przy małym cicho by go nie obudzić czy coś. Oczywiście nie będzie to max możliwości głośników, bo tego nikt nie wytrzyma, ale normalne funkcjonowanie uważam za oczywistą oczywistość...

Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, co do karmienia piersią i specjalnej diety , przeczytałam w artykule ( wcześniej dawałam wam link), że podobno nie ma to większego znaczenia bo mleko tworzy się z krwi. Dlatego też matka karmiąca (zdrowa) może jeść prawie wszystko. Ciekawe , wiele jest mitów, ja szczerze mówiąc nie wiedziałam o tym, że mleko matki powstaje z krwi ups

1usasg185gkausx0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam Wam zyczyc milego dnia :)
    Rozpadalo sie, wiec pewnie uda mi sie cos poogarniac w domu.
    To moze ja jestem jakas inna, w szpitalu przy karmieniu mozna poprosic, zeby na chwile wyszli, bo to dla mnie niekomfortowe. Wiadomo, ze wiekszosc odwiedzajacych tez chce poznac nowego czlonka rodziny. A w domciu? Kawki, herbatki? Ja z moja rodzina i rodzina meza, zyjemy dosc blisko. U obcych nie sa, wiedza gdzie sa kubki, czajnik i inne podstawowe drobiazgi. Nawet jak teraz mnie odwiedzaja, to kaza mi nie wstawac, sami sie obsluguja - nie przyszli do kawiarni tylko do mnie i maja sie czuc jak u siebie (choc w niektorych obszarach domu) Moja przyjaciolka tez jest "swoja". Generalnie wszyscy czuja sie dosc swobodnie u mnie, tak jak ja u innych. Rodzina jest duza, wiec podczas roznych imprez czesto sobie pomagamy, wiec w swoich kuchniach calïkiem dobrze sie orientujemy :p
    Mozecie sie smiac, ale jak ostatnio siostry mojego meza rozmawialy, ze okna pomyly i sie zasmialam, ze u mnie tez by sie zdalo. To juz chcialy sie umawiac na najblizsza sobote, zeby mi pomoc, bo przeciez ja nie moge - takie to dobre duszyczki, pomimo, ze 10-13 lat starsze ode mnie. Powstrzymalam je, powiedzialam, ze moze umowimy sie blizej porodu, zeby za czesto ich nie wykorzystywac. Inna rzecz, ze czesto sobie pomagamy i to mi sie bardzo podoba :)
    Tak to chyba juz jest w duzych rodzinach, ale tez w duzej mierze jest tk kwestia wychowania, bo my z bratem bylismy tylko we dwoje, ale rodzice zawsze nam mowilk, ze kiedys ich zabraknie, a my musimy sie trzymac razem i pomagac sobie w kazdej sytuacji. To chyba teraz procentuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:45

niecierpliwa, mamasia, chcebycmama, Weridiana, Maniuś, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

mój mąż całe szczęście nie gra w gdy, bym go udusiła chyba za to :P miał swój czas jako nastolatek, a nie teraz stary chłop przy konsoli :P hehe
    za to mecze ogląda! Liga Mistrzów cała jak leci musi byc obejrzana, z polskiej ligi też mało co opuści, no i co dwa tyg leci na stadion. Czasem te jego mecze mnie wkurzają bo niedziela godz 15, chciałabym żebyśmy coś porobili razem a on musi leciec na stadion :/
    Pociesza mnie fakt, że Synka będzie brał na te mecze jak podrośnie, więc będę miała czas tylko dla siebie :D

Co do wizyt to u mnie szpitalu nie ma odwiedzin na sali poporodowej, jest szyba tak jak napisała Aaaga :) też zamierzasz rodzic w Wojewódzkim?? :)
    Bardzo mi to odpowiada, że nie będzie wycieczek do szpitala :)
    A po powrocie do domu pewnie rodzice będą chcieli wpasc ale w życiu im nie pozwole tego samego dnia... niech dadzą odetchnąc :P Wszystko też zależy od samopoczucia, będę się dobrze czuła to zaproszę, a jak nie to wiem, że bez pozwolenia nikt nie przyjdzie :) tak sobie ich ustawiliśmy już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:52

aaaaga, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja też tak do tego podchodzę...

Chociaż wydaje mi się, że nie ma co rezygnować z przyjemności jak pojawią się nasze dzieciaczki.

Ostatnio mąż mnie zapytał, czy będziemy mogli TV normalnie oglądać - chodziło o głośność.
    Powiedziałam mu, że nie myślę, żeby zachowywać się przy małym cicho by go nie obudzić czy coś. Oczywiście nie będzie to max możliwości głośników, bo tego nikt nie wytrzyma, ale normalne funkcjonowanie uważam za oczywistą oczywistość...
    no tak zapewne nie wszystko ale częściowo miałam na mysli :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• apaczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dzisiaj robię test obciążenia glukozą, bałam się tego strasznie ale okazało się, że glukoza z połówką cytryny jest super :-D Taka lemoniada. Do porodu zostało mi jeszcze 95 dni, czas leci niesamowicie szybko. Co do mężow to mój w nic nie gra ,u nas to raczej ja ale tylko w jedną grę jak mam na nią fazę Heroes of Might and Magic 3 ;-) teraz korzystam poki jest czas bo później wiadomo jak będzie. Poza tym mój mąż jest fanem F1, interesuje się motoryzacją więc dosyć często ogladam z nim takie programy ;-) co zrobić, trzeba poszerzać horyzonty haha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 11:02

mayka, Laura, Cassie, psioszka11, Neyla, mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak mąż od czasu do czasu gra, to spoko. Jak chcę żeby ze mną spędził czas czy coś zrobił to mu mówię i nie ma problemu. Tylko u nas jest inaczej... bo ja czasem też lubię. A on sam mi szukał i instalował grę którą wiedział że lubię, bo uważa że wtedy całkowicie wyłączam głowę ze świata zewnętrznego i mam reset :D
    A to się przydaje, bo zazwyczaj za dużo o wszystkim myślę.
    Pamiętam jak jeszcze jakoś na początku byliśmy u mojej mamy i wieczorem ja grałam w Need for speed pro street, a mój mąż (wtedy nie-mąż) malował mi paznokcie u stóp - moja mama jak weszła do pokoju i to zobaczyła to stwierdziła że nam się role pokręciły :D
    Także od czasu do czasu każdy ma chwilę żeby się wyłączyć :)

gianna88, apaczka, 0na88, niecierpliwa, Laura, Cassie, psioszka11, Neyla, Maniuś, lys, Amberla, mamasia, sylwucha89, małaMyszka, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro w ddtvn jest reportaż o grach komputerowych, gdyby któraś była zainteresowana. :-)

Idę na drugie śniadanie. :-)

Miłego Dnia!

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz z kolei jak wraca z pracy do wieczora siedzi na kompie, czyta fora moto, wiadomosci i relacje z podrozy do Chorwacji (jest w niej zakochany), ja w tym czasie leze obok i ogladam tv. Jak jest cos do zrobienia to bez marudzenia to robi, a mimo wszystko i tak czasem mnie wkurza, ze ten komp to nieodzowny element zycia. Co do gier to ma takie przejsciowki, ze nie gra pol roku, a potem 2 tyg od gry go nie mozna oderwac, ale w przeciwienstwie do meza Magdy.Sz wtedy jest potulny jak baranek i az za bardzo cukierkowy, a to dlatego zeby przypadkiem nie gderac, ze gra :P Z kumplami nie wychodzi, alko nie naduzywa, ale owszem lubi sobie wypic whisky z cola czy piwko wieczorkiem w domu. Przed ciaza razem sobie drinknkowalismy ja winko, a on swoje perfumy ;) Trzeba tez spojrzec prawdzie w oczy, ze za czesto go sie czepiam no ale taka ma natura :P Widzialy galy co braly ;)

Cassie, Weridiana, Laura, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna no w wojewódzkim to mój pierwszy wybór potem jako drugi kliniczna no i ta Lechia widzę ze Twój tez kibic ps jutro mecz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 11:10

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzien dobry. My juz po sniadanku. Wczoraj wzielam na noc antybiotyk, jak maz wrocil z pracy to podobno odplynelam. Chyba zaczal dzialac. Maz mowi ze mal. kopal jak wsciekly, jeszcze tak silnie go nie czul, a ja nawet nie drgnelam. Za to rano sikanie bez bolu, jaka ulga... co do grania, to my poprostu nie mamy w domu komputera. Maz ma w pracy, w sklepie i jak chcemy cos ogladac w wekend to bierze lapa do domu. przed tym jak zamieszkal ze mna to ja przez rok nie mialam w domu telewizora, komputera ani neta. Wiec tego problemu nie ma. alkoholu nie pijemy oboje, a jestesmy razem 10 miesiecy z tego ja 6 w ciazy, maz duzo pracuje i nie mozemy sie jeszcze soba nacieszyc. W wolnym czasie oboje uwielbiamy kino, filmy lub seriale. Meczy nie oglada. Jezdzi w rajdach, wiec raz na dwa miesiace nie ma go w jedna niedziele w domu. Juz zapowiedzial ze po porodzie nie bedzie jezdzil, ale uwazam ze nie ma potrzeby zeby z tego zrezygnowac. Za to moj pierwszy maz....Jezu. jedyna rozrywka po pracy to kop i gry...godzinami. Trzeba bylo prosic zeby sie oderwal na chwile....niz w domubwtedy nie zrobil...Boze ja nie wiem co ja z tym chlopem robilam, do dzis mnie dreszcz przechodzi...nie wiem czemu uwazalam ze go czegos naucze...cos nade mna czuwalo ze ja sobie z nim dziecka nie zrobilam...juz widze jak mi dziecko wrzeszczy przy cycku i nawet nie ma mi kto herbaty podac bo on sie musi odstresowac i gra...brrr...na szczescie szybko sie opamietalam i wyrwalam chwasta:)

0na88, magda sz, Weridiana, Maniuś, lys, Laura, małaMyszka, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak wole meza w domu przy konsoli niz z kolegami w pubie przy piwku :/
    Uwielbiam gdy maz z chlopakami graja sobie super Mario ja chetnie tez do nich dolaczam :) po prostu mamy przy tym duzo zabawy.

Moj maly nie kopie, wierci sie i wypina rozne czesci ciala.

98-14 84dni do cc :o szok

Weridiana, Neyla, Maniuś, KasiaeN., Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za dwa dni mam studniówkę :))
    co gier to ja uwielbialam wormsy i Diablo w to chetnie gralam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 11:28

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ