X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    o super Myszko :D
    no to muszę pojechać do tego komisu.
    Coś mi się wydaje, że nie wyjdę stamtąd zbyt szybko!
    Nera mnie chyba boli...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kupujecie może jakieś nawilżacze jonizatory powietrza?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jest tyle tego wszystkiego, że ciężko się zdecydować :)
    Dla siostrzenicy kupiłam taki: http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-z-funkcja-masazu-i5272227048.html
    Julka stabilnie w nim leży, dzisiaj byłam świadkiem jak wibracja wspomaga zrobienie kupki ;-) a później możne służyć jako fotelik.. Tylko czy będzie miała ochotę w nim siedzieć? :) chyba dla swojego synka kupię coś podobnego :)

małaMyszka, magda sz, Laura, niecierpliwa, lys lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ofka a gdzie mieszkasz? Patrzałam w naszą tabelkę, ale nie ma info o Tobie :(
    W zlotoryi kolo Legnicy. Wyslij mi na maila adres: [email protected]

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jaki słodki goguś w środku tego leżaczka :D wyobraziłam sobie właśnie takiego mojego gogusia w takim czymś w pokoju :D

małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a kupujecie może jakieś nawilżacze jonizatory powietrza?
    Ja mam nawilzacz i juz w ciazy nabylam bo u mnie sahara w chacie, sucho w nosie, mozna sie udusic. Taki zwykly elektroniczny zolwik na wode, wydziala pare.

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dotarł zbłąkany miś szumiś, którego wygrałam i jak zobaczyłam napis na pudełku i instrukcji to padłam :) zabawka dla dzieci od 3 lat :) a jest niby dla noworodków by czuły się bezpiecznie przez to szumienie :P

Laura, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Y, Weridiana, Aga89 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Też spotkałam się z opinią, że te leżaczki, huśtawki, bujaczki itp to niezdrowe bardzo dla kręgosłupa. Mt mamy kolyske wiec nie będę takich dodatkowych atrakcji fundowac córci. Ja tez bym upiekla ciasto z rabarbarem :)
    a co jest zdrowe w dzisiejszych czasach hm?
    leżaczki i bujaczki nie zdrowe, chodziki nie zdrowe....
    gdybyśmy miały na to patrzeć co kto mówi co jest zdrowe a co nie to bysmy nic nie mogli kupować a nawet jedzenie.....

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    W zlotoryi kolo Legnicy. Wyslij mi na maila adres: [email protected]
    jesteś cudowna!!!!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A do mnie dotarł zbłąkany miś szumiś, którego wygrałam i jak zobaczyłam napis na pudełku i instrukcji to padłam :) zabawka dla dzieci od 3 lat :) a jest niby dla noworodków by czuły się bezpiecznie przez to szumienie :P

hahahhaha od 3 lat? ja chciałam kupić szumisia, ale żeby używać go od razu :P

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    a co jest zdrowe w dzisiejszych czasach hm?
    leżaczki i bujaczki nie zdrowe, chodziki nie zdrowe....
    gdybyśmy miały na to patrzeć co kto mówi co jest zdrowe a co nie to bysmy nic nie mogli kupować a nawet jedzenie.....

Tak, ja myślę że jak tego leżaczka będzie się używać z rozsądkiem to nic się dziecku nie stanie. Tak czy owak, jest potrzebny jakiś sprzęt który będzie stał np. w salonie, i jak dzidzia się obudzi i zacznie ryczeć czy coś to wtedy z łóżeczka wyciągamy i dajemy do leżaczka.

Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tak, ja myślę że jak tego leżaczka będzie się używać z rozsądkiem to nic się dziecku nie stanie. Tak czy owak, jest potrzebny jakiś sprzęt który będzie stał np. w salonie, i jak dzidzia się obudzi i zacznie ryczeć czy coś to wtedy z łóżeczka wyciągamy i dajemy do leżaczka.
    no właśnie właśnie, też tak myślę :)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 lata to pewnie normy europejskie że musi być... jak wiele innych abstrakcji :)

Właśnie na fejsie dojrzałam- jestem zachwycona, z chęcią zrobię takie coś dla Majeczki, bo z tego co widzę to takie książeczki kosztują do 300 zł

https://www.facebook.com/fancymarketbag/videos/389501087919051/?fref=nf&__mref=message_bubble

0na88, psioszka11, małaMyszka, kasiuleek, 5ylwia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy decyduje sam co dla dziecka dobre :)ja tam akurat uważam, że zarówno leżaczki jak i chodziki dobrej postawie nie służą, a ze sama mam duże problemy z kręgosłupem to nie będę kupowac dziecku takich wynalazków :) Myślę, że jakoś obie przeżyjemy i ja i Córa :) Ale wiadomo - każdy przecież ma prawo do własnej decyzji. Ja dlatego mam dodatkowo kolyske, która będę przenosić do salonu w razie placzow.

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sie zastanawiamy nad lezaczkiem bujaczkiem po opiniach 2 kolezanek ktorym takie gadżety pomogly na kolki i w pracach domowych a maluchy na oku oczywiscie ze nie caly dzien ale np jak chcesz zrobic obiad a maluch nie spi takie jest moje zdanie :-)

Cassie, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dziewczyny,że wszystko z rozsądkiem. Ja tylko mówię,że widziałam takie dzieciaki zostawione w tych leżaczkach na długo,a później tragedia,bo asymetria i inne gorsze schorzenia. Wszystko do wyprowadzenia, ale po co?! Ja chcę zainwestować w chustę- bo jakby nie mówić wolne ręce czy w chuście czy w leżaczku są bardzo ważne. Natomiast bez dwóch zdań jest to wygodny gadżet.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Laura Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie dziewczyny że każdy kupi to co uważa najlepsze dla swojego dziecka :)
    Każda z nas ma prawo do własnego zdania....

Tylko często się słyszy ze to albo tamto nie zdrowe a co jest zdrowe w dzisiejszych czasach, w zasadzie chyba nic :\

aaaaga, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża chusta te wiazanie i to ze maluch przyzwyczai sie byc ciągle noszonym a moze mysle stereotypowo sama nie wiem fajnie wygladaja te chusty i maluszki w nich ale jakos nie jestem przekonana :-) tak to jest kazda mysli inaczej

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi problemami z kręgosłupem maluszka to też jest tak, że ludzie za długo trzymają dziecko w foteliku samochodowym albo o zgrozo używają go właśnie jako leżaczka, gdzie fotelik samochodowy nie spełnia takiej funkcji i nie jest do tego przeznaczony.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Griszanka a co za serial oglądasz ??

Cassie mam pytanie - jak rozpoznać, że spojenie się rozchodzi? Jakoś to wcześniej czułaś, bolało w którymś miejscu, coś szczególnego?

Boli Cie kosc spojenia (z przodu jeszcze przed tym czym sikasz), nie mozna stanac na jednej nodze, nie mozna spac bo boku ani normanie chodzic bo bol jest taki jakby sie kosci w srodku lamaly. Ja to mam od 22tc.
    Tylko pod koniec ciazy spojenie boli i jest to normalne bo spojenie sie samoistnie troche rozchodzi zebys mogla normalnie urodzic.
    U mnie w miejscu dotyku spojenia czuc duza szczeline.

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ