SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze jest tyle tego wszystkiego, że ciężko się zdecydować
Dla siostrzenicy kupiłam taki: http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-z-funkcja-masazu-i5272227048.html
Julka stabilnie w nim leży, dzisiaj byłam świadkiem jak wibracja wspomaga zrobienie kupkia później możne służyć jako fotelik.. Tylko czy będzie miała ochotę w nim siedzieć?
chyba dla swojego synka kupię coś podobnego
małaMyszka, magda sz, Laura, niecierpliwa, lys lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Ofka a gdzie mieszkasz? Patrzałam w naszą tabelkę, ale nie ma info o Tobie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:a kupujecie może jakieś nawilżacze jonizatory powietrza?
-
A do mnie dotarł zbłąkany miś szumiś, którego wygrałam i jak zobaczyłam napis na pudełku i instrukcji to padłam
zabawka dla dzieci od 3 lat
a jest niby dla noworodków by czuły się bezpiecznie przez to szumienie
Laura, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Y, Weridiana, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Też spotkałam się z opinią, że te leżaczki, huśtawki, bujaczki itp to niezdrowe bardzo dla kręgosłupa. Mt mamy kolyske wiec nie będę takich dodatkowych atrakcji fundowac córci. Ja tez bym upiekla ciasto z rabarbarem
leżaczki i bujaczki nie zdrowe, chodziki nie zdrowe....
gdybyśmy miały na to patrzeć co kto mówi co jest zdrowe a co nie to bysmy nic nie mogli kupować a nawet jedzenie.....małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:W zlotoryi kolo Legnicy. Wyslij mi na maila adres: [email protected]
-
mamasia wrote:A do mnie dotarł zbłąkany miś szumiś, którego wygrałam i jak zobaczyłam napis na pudełku i instrukcji to padłam
zabawka dla dzieci od 3 lat
a jest niby dla noworodków by czuły się bezpiecznie przez to szumienie
hahahhaha od 3 lat? ja chciałam kupić szumisia, ale żeby używać go od razumamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:a co jest zdrowe w dzisiejszych czasach hm?
leżaczki i bujaczki nie zdrowe, chodziki nie zdrowe....
gdybyśmy miały na to patrzeć co kto mówi co jest zdrowe a co nie to bysmy nic nie mogli kupować a nawet jedzenie.....
Tak, ja myślę że jak tego leżaczka będzie się używać z rozsądkiem to nic się dziecku nie stanie. Tak czy owak, jest potrzebny jakiś sprzęt który będzie stał np. w salonie, i jak dzidzia się obudzi i zacznie ryczeć czy coś to wtedy z łóżeczka wyciągamy i dajemy do leżaczka.Laura, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Tak, ja myślę że jak tego leżaczka będzie się używać z rozsądkiem to nic się dziecku nie stanie. Tak czy owak, jest potrzebny jakiś sprzęt który będzie stał np. w salonie, i jak dzidzia się obudzi i zacznie ryczeć czy coś to wtedy z łóżeczka wyciągamy i dajemy do leżaczka.
lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
3 lata to pewnie normy europejskie że musi być... jak wiele innych abstrakcji
Właśnie na fejsie dojrzałam- jestem zachwycona, z chęcią zrobię takie coś dla Majeczki, bo z tego co widzę to takie książeczki kosztują do 300 zł
https://www.facebook.com/fancymarketbag/videos/389501087919051/?fref=nf&__mref=message_bubble0na88, psioszka11, małaMyszka, kasiuleek, 5ylwia lubią tę wiadomość
-
Każdy decyduje sam co dla dziecka dobre :)ja tam akurat uważam, że zarówno leżaczki jak i chodziki dobrej postawie nie służą, a ze sama mam duże problemy z kręgosłupem to nie będę kupowac dziecku takich wynalazków
Myślę, że jakoś obie przeżyjemy i ja i Córa
Ale wiadomo - każdy przecież ma prawo do własnej decyzji. Ja dlatego mam dodatkowo kolyske, która będę przenosić do salonu w razie placzow.
Ewa123 -
My tez sie zastanawiamy nad lezaczkiem bujaczkiem po opiniach 2 kolezanek ktorym takie gadżety pomogly na kolki i w pracach domowych a maluchy na oku oczywiscie ze nie caly dzien ale np jak chcesz zrobic obiad a maluch nie spi takie jest moje zdanie
Cassie, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Oczywiście dziewczyny,że wszystko z rozsądkiem. Ja tylko mówię,że widziałam takie dzieciaki zostawione w tych leżaczkach na długo,a później tragedia,bo asymetria i inne gorsze schorzenia. Wszystko do wyprowadzenia, ale po co?! Ja chcę zainwestować w chustę- bo jakby nie mówić wolne ręce czy w chuście czy w leżaczku są bardzo ważne. Natomiast bez dwóch zdań jest to wygodny gadżet.
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
No pewnie dziewczyny że każdy kupi to co uważa najlepsze dla swojego dziecka
Każda z nas ma prawo do własnego zdania....
Tylko często się słyszy ze to albo tamto nie zdrowe a co jest zdrowe w dzisiejszych czasach, w zasadzie chyba nicaaaaga, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mnie przeraża chusta te wiazanie i to ze maluch przyzwyczai sie byc ciągle noszonym a moze mysle stereotypowo sama nie wiem fajnie wygladaja te chusty i maluszki w nich ale jakos nie jestem przekonana
tak to jest kazda mysli inaczej
-
Z tymi problemami z kręgosłupem maluszka to też jest tak, że ludzie za długo trzymają dziecko w foteliku samochodowym albo o zgrozo używają go właśnie jako leżaczka, gdzie fotelik samochodowy nie spełnia takiej funkcji i nie jest do tego przeznaczony.
Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymałaMyszka wrote:Griszanka a co za serial oglądasz ??
Cassie mam pytanie - jak rozpoznać, że spojenie się rozchodzi? Jakoś to wcześniej czułaś, bolało w którymś miejscu, coś szczególnego?
Boli Cie kosc spojenia (z przodu jeszcze przed tym czym sikasz), nie mozna stanac na jednej nodze, nie mozna spac bo boku ani normanie chodzic bo bol jest taki jakby sie kosci w srodku lamaly. Ja to mam od 22tc.
Tylko pod koniec ciazy spojenie boli i jest to normalne bo spojenie sie samoistnie troche rozchodzi zebys mogla normalnie urodzic.
U mnie w miejscu dotyku spojenia czuc duza szczeline.małaMyszka lubi tę wiadomość