X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie objadlam wciagnelam dwie dlugie bulki z jajeczkiem majonezem i szczypiorkiem i do tego pomidorki z bazylia mmmm pekam nie mam pomyslu na obiadek co robicie kolezanki

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ofka dziekuje - przekonalas mnie, zdecydowanie deleguje to zadanie na meza :) Bedzie przyjemne z pozytecznym. (O ile doprowadzanie do pieczenia, moze byc przyjemne) To jeszcze ma 3 tygodnie wolnego, bo to od 32 tygodnia, polozne przestrzegaly, zeby nie wczesniej ;)
    Ja dzisiaj od 6-tej na nogach, meza wyprawilam i odwiozlam do pracy, potem lab, zakupy i w koncu sniadanko. Dzisiaj zaszalalam, kupilam chalke i juz pol zjadlam z konfitura wisniowa.
    Slonko swieci, nawet przyjemni jest, to zaraz poloze sie na lezaczku i chwile sie skimam, bo chyba jednak dzis spalam za krotko :p
    Milego dnia dziewczynki :*

zabka11, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

Julcia zawieziona do szkoły, pranie sie pierze, drugie wywieszone na balkon.musze odkurzyc domek.
    na obiad robię dzis duszony szpinak w smietanie + ziemniory+ kotlety jajeczne.

tydzien sie zbieram do prasowania i nie mogę sie zebrac ;-/
    i czeka mnie przeszycie ubranek dla Klary i segregacja.
    zazdroszzce wam zakupków - ja czekam na kaskę z zajebistego ZUSU i wówczas zamówię wszystko.plan jest taki,aby do końca czerwca mieć wszystko już.

niecierpliwa -trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!

malamyszka - ja tez stawiam na ręczny laktator z avent - sprawdziłam go przy Julci i był ok.

rybka - tort bajeczny - zdolniacha z ciebie!!! - tak misternie udekorowany - jestem pełna podziwu!!!!<3

ofka - fajną masz mamę-obieżyświata!:-)zazdroszzce jej cichutko, zobaczy tyle pięknych miejsc....:-)

amberla - dobrze ze szyjka dłuższa, leż spokojnie, juz wkrótce wrócicie do domku :-)i przy okazji skorzystasz z zastrzyku gotówki z ubezpieczenia - przyda sie na zakupy wyprawkowe ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 10:37

Amberla, niecierpliwa, sylwucha89, rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie za blokiem też mają ten leżaczek! Co prawda 50 zł tańszy i w innym kolorze ale... jest szansa

sylwucha89 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Ależ jestem szczęśliwa,że mam już moich wszystkich chłopaków w domu:)
    Sex hehhe, ja i może bym poleciała do sypialni,ale pisałam Wam,że mój mąż się już boi, więc nie naciskam.
    Dziś mąż wziął wolne, więc pewnie rzadko będę tu zaglądać.
    Boli mnie od wcz brzuch- ale nie na dole tylko od pępka w górę. Takie uczucie ucisku,rozpychania, mam wrażenie,że mnie zaraz rozsadzi i ciężko się oddycha. Leona czuję, co prawda mniej niż ostatnio,ale kopie. Powinnam się niepokoić?
    Udanych wizyt i miłego piątku!

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :-) Właśnie siedzę przed gabinetem i czekam na swoją kolej :-) Mam nadzieję że z córunia wszystko dobrze :-) jestem ciekawa ile już waży moja kruszynka.

Co do obwodu brzuszka na wysokości pępka to mnie chyba żadna z Was nie przebije - we wtorek miałam 112 cm :-D

niecierpliwa, sylwucha89, zabka11, magda sz, futuremama, Maniuś, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cokolwiek pomidorowego zjem od razu mam zgage.

Mialam na dzisiaj milion planow a siedze i plaszcze tylek na kanapie ;)

Amberla wazne ze z szyjka coraz lepiej!

Ciekawe co tam u Euforii?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Cześć kochane!
    Ależ jestem szczęśliwa,że mam już moich wszystkich chłopaków w domu:)
    Sex hehhe, ja i może bym poleciała do sypialni,ale pisałam Wam,że mój mąż się już boi, więc nie naciskam.
    Dziś mąż wziął wolne, więc pewnie rzadko będę tu zaglądać.
    Boli mnie od wcz brzuch- ale nie na dole tylko od pępka w górę. Takie uczucie ucisku,rozpychania, mam wrażenie,że mnie zaraz rozsadzi i ciężko się oddycha. Leona czuję, co prawda mniej niż ostatnio,ale kopie. Powinnam się niepokoić?u
    Udanych wizyt i miłego piątku!

Tez tak mam. Ale raz to dlatego że macica się podnosi i mały uciska na przepone.
    a drugie podobne to te skurcze przygotowujace. Wtedy mały jest spokojniejszy bo one go wyciszaja.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka u nas wczoraj na SR polozna mowila o masazu krocza, mowila, ze mozna tym olejkiem migdalowym, jakims specjalnym zelem bodajze, a nawet zwykla oliwka. Zalecala od ok. 35,36 tc, moze troche piec i spokojnie moze to robic maz. Kilka razy zwracala uwage, ze nie powinny go wykonywac osoby, ktore maja jakies infekcje.

małaMyszka, Griszanka lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Sylwia u mnie za blokiem też mają ten leżaczek! Co prawda 50 zł tańszy i w innym kolorze ale... jest szansa

To trzymam kciuki :) ja mieszkam na zadupiu gdzie nie ma prawie nic, a jak jest to ceny Warszawskie przy naszych to promocje heheh dlatego zamówiliśmy na allegro i zależało nam konkretnie na tym kolorze bo w całym domu mamy trzy kolory biały, szary i czarny, więc leżaczek też się komponuje ;)

Jedynie wózek kupiliśmy w sensownej cenie nie wiem czy macie gdzieś w okolicy sklep Madar mają naprawdę konkurencyjne ceny większość wózków można tam znaleźć taniej niż na allegro.

U mnie dzisiaj szybki obiad pieczone udka z kurczaka z kaszą gryczaną i bukietem warzyw dla mnie a z sałatką owocową dla męża :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    A ja od 9 zasypiam. Wczoraj byliśmy na tej SR (18:00 - 21:00) to o 19 już zasypiałam na pufce. Reszta dziewczyn o 20 wyglądała podobnie :D No ale były 4 pary i tylko ja z dziewczyn jeszcze pracuję. Wydawało mi się że do końca maja już tak niedaleko, a tu się okazuje że z każdym dniem jest coraz gorzej.
    I jaki przykład dam jak przyjdzie ktoś nowy a ja będę przysypiać na biurku? :D :D
    Chodzisz do mamagaja? i jak Ci się podobały zajęcia? :)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ale sie objadlam wciagnelam dwie dlugie bulki z jajeczkiem majonezem i szczypiorkiem i do tego pomidorki z bazylia mmmm pekam nie mam pomyslu na obiadek co robicie kolezanki
    Dla męża mam pierogi ruskie, bo teściowa przytargała, a mnnie naszło na ryż z truskawkami i sobie dziś to zaserwuję :) tym bardziej, że są już polskie truskawy, mniam :)

aaaaga, futuremama, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dziś rybka, frytki i surówka z młodej kapustyyyy:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza godzina dramat, bo mówiła o badaniach itp. czyli większość rzeczy które już za nami. Potem było ciekawej, bo były z nią dwie inne położne i przy omawianiu np. tematu znieczulenia, porodów rodzinnych czy pozycjach przy porodzie albo o porodach w wodzie porównywały wrocławskie szpitale. To były pierwsze zajęcia "o nas" że tak powiem, następne mają być o ciązy, porodzie z perspektywy dziecka i pierwszy chwilach/ dniach, a na ostatnich ma być bardziej praktycznie o noworodku (czeka nas lalka :D).
    Plus taki że kameralnie, bo tylko 4 pary więc jak masz pytania to śmiało można dopytywać. Zdziwiłam się tylko że np. oddychanie to osobne zajęcia na które można bezpłatnie chodzić.
    No i jak chodzisz na SR to we wtorki są darmowe ćwiczenia dla kobiet w ciąży, a jak chcesz 2x w tyg to za drugie płacisz 10zł.
    Ja jak będę na zwolnieniu chciałabym na nie chodzić, a 1 czerwca mam wizytę u gin to się zapytam czy mogę i żeby papierek wystawił.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Pierwsza godzina dramat, bo mówiła o badaniach itp. czyli większość rzeczy które już za nami. Potem było ciekawej, bo były z nią dwie inne położne i przy omawianiu np. tematu znieczulenia, porodów rodzinnych czy pozycjach przy porodzie albo o porodach w wodzie porównywały wrocławskie szpitale. To były pierwsze zajęcia "o nas" że tak powiem, następne mają być o ciązy, porodzie z perspektywy dziecka i pierwszy chwilach/ dniach, a na ostatnich ma być bardziej praktycznie o noworodku (czeka nas lalka :D).
    Plus taki że kameralnie, bo tylko 4 pary więc jak masz pytania to śmiało można dopytywać. Zdziwiłam się tylko że np. oddychanie to osobne zajęcia na które można bezpłatnie chodzić.
    No i jak chodzisz na SR to we wtorki są darmowe ćwiczenia dla kobiet w ciąży, a jak chcesz 2x w tyg to za drugie płacisz 10zł.
    Ja jak będę na zwolnieniu chciałabym na nie chodzić, a 1 czerwca mam wizytę u gin to się zapytam czy mogę i żeby papierek wystawił.
    My dziś zaczynamy :) chyba nie powiem mężowi, co go czeka, bo nie będzie chciał iść :P

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku! Od godziny mam straszny bol z lewej strony brzucha, cos ala kolka, nie umiem sobie znalezc pozycji, boli nawet przy oddychaniu i mam wrazenie, ze ciagnie do plecow bo nawet do konca nie moge sie wyprostowac. Nie wiem nawet jak sie dotocze do przychodni, ehh dobrze ze akurat dzis wizyta

• futuremama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    My dziś zaczynamy :) chyba nie powiem mężowi, co go czeka, bo nie będzie chciał iść :P

Wiesz co ja się cieszę, że mówiła o porodzie, o roli osoby towarzyszącej, o tym żeby uszanować wolę pacjentki i byc przygotowanym na to, że np. planujecie poród rodzinny a jak przyjdzie co do czego kobieta może powiedzieć "wyjdź" :D

Jak zaczął o tym słuchać od kogoś "z zewnątrz" to w końcu do niego to dociera że to rzeczywiście już niedługo :D Stwierdził, że zaczyna go to przerażać, ale jak mu powiedziałam, że listę rzeczy jakie potrzebuję do szpitala mam już zrobioną, wiem miej więcej co gdzie i jak to się troche uspokoił :D

Niech wie, że jego rola też jest ważna w tym wydarzeniu, a nie tylko moja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 11:33

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale len ze mnie dzisiaj musze umyc glowe i isc do sklepu a tak mi sie nie chce a na obiad zrobię barszcz czerwony z uszkami ( kupnymi zeby bylo latwiej)
    Ale przynajmniej sie rozpogodzilo

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa , przeszło ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z was pytała o łóżeczko z Ikea. Ja kupiłam zwykle, najtańsze plus trochę lepszy materac, pościel również z Ikea.
    Przy pierwszej córce było nieużywane bo spała z nami.
    Teraz znowu kupiłam z myślą że za rok wymienię na inne łóżeczko.
    Zobaczymy w praktyce :-)
    Co do jakości nie mam zastrzeżeń.

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ