X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    niecierpliwa , przeszło ?

Dzieki Bogu puscilo po 2 magnezie bo juz mialam pelne gacie. Mam nadzieje, ze juz nie chwyci mnie znowu. Moze Julka jakos tak sie ulozyla, ze mi cos uciskala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 12:50

0na88, magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Odebrałam dzisiaj wyniki mojej krzywej i .... jestem słodką mamą :( glukoza na czczo 88, po godzinie 172 i po 2 h też 172. Przeczuwałam, że może być coś na rzeczy...Kontaktowałam już się z ginekologiem, mam wprowadzić dietę i za tydzień mam konsultację i szkolenie na Karowej. Powiem szczerze, że trochę się podłamałam, wiem, że cukrzyca ciążowa to nie koniec świata ale trzeba się będzie przystosować żyć pod dyktando glikemii, wymienników i indeksów glikemicznych :/

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka uszy w góre ! wpadniesz w rutyne - bedzie ok.
    Sa i plusy, ja na ten moment ciazy mam w sumie + 3 kg do przodu - a zanim zdiagnozowali mi cukrzyce to juz w 20 tyg mialam +6 . Gdyby nie dieta teraz miałabym juz pewnie +30.

małaMyszka, apaczka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzieki Bogu puscilo po 2 magnezie bo juz mialam pelne gacie. Mam nadzieje, ze juz nie chwyci mnie znowu. Moze Julka jakos tak sie ulozyla, ze mi cos uciskala
    ja mam tak od poniedziałku. Jem magnez i jakoś przechodzi. Też mi się wydaje, że mały się układa inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 14:49

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    To trzymam kciuki :) ja mieszkam na zadupiu gdzie nie ma prawie nic, a jak jest to ceny Warszawskie przy naszych to promocje heheh dlatego zamówiliśmy na allegro i zależało nam konkretnie na tym kolorze bo w całym domu mamy trzy kolory biały, szary i czarny, więc leżaczek też się komponuje ;)

Jedynie wózek kupiliśmy w sensownej cenie nie wiem czy macie gdzieś w okolicy sklep Madar mają naprawdę konkurencyjne ceny większość wózków można tam znaleźć taniej niż na allegro.

U mnie dzisiaj szybki obiad pieczone udka z kurczaka z kaszą gryczaną i bukietem warzyw dla mnie a z sałatką owocową dla męża :)

Kupiłam właśnie leżaczko bujaczek za 250 zł niebieski.
    Co prawda był rozpakowany, ale ze względów zdrowotnych dziecka nie był używany... Czyli jakby nówka sztuka...
    Tak sobie pomyślałam, że on będzie lepszy od turystycznego na nasze weekendowe wyjazdy nad morze.

sylwucha89, Y lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze w poczekalni u dentysty.
    Mlodszy ma kontrole ;)
    Ale jest mi strasznie duszno...

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie ostatnio dusi. Mam wrażenie ze moje płuca w ogóle lub minimalnie się wypełniają powietrzem. Czuje nie dotlenienie organizmu. Mam wrażenie ze cis mi siedzi na klatce piersiowej. Ciśnienie mam raz 70/50 puls 40 za chwile 75/40 puls 90 a po godzinie 140/90 puls 50.
    Najchętniej to bym leżała (czego się nie da ani na boki ani na wznak) pod tlenem. Mam wrażenie ze się udusze. Przez to Młody strasznie niespokojny jest. Wierci się i nerwowo odpycha nogami.
    jest podrażnionej przez co i ja się bardziej denerwuje.

Mam wadę serca wypadanie zastawki boje się ze ona nie nadąża ze zdwojoną ilością krwi. Moja lekarka się na tym nie zna nie może pomóc , a w szpitalu na IP żeby to sprawdzić to obawiam się ze tam zostane.
    Wizyta u kardiologa prywatnie w czerwcu. Masakra.

wizyta u gin dopiero 1.06.
    Zastanawiałam się już nad usg 4d czy przepływy są ok. Ale czy to coś da?

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Griszanka u nas wczoraj na SR polozna mowila o masazu krocza, mowila, ze mozna tym olejkiem migdalowym, jakims specjalnym zelem bodajze, a nawet zwykla oliwka. Zalecala od ok. 35,36 tc, moze troche piec i spokojnie moze to robic maz. Kilka razy zwracala uwage, ze nie powinny go wykonywac osoby, ktore maja jakies infekcje.

Super. Dziekuje za informacje. Mnie na szczescie wszelkie infekcje omijaja szerokim lukiem i niech juz tak zostanie.
    Mnie tez czasami dopadaja dziwne bole w podbrzuszu, szczegolnie jak leze, albo przekrecam sie z boku na bok. Czasami mam wrazenie, ze maluch zwija sie tam w klebek i jak sie klade, to go przygniatam, a on wtedy uciska na cos.
    A jak mam taki ucisk jak opisywala Psioszka, to oprocz magnezu lykam jeszcze espumisan i ten ucisk po chwili ustepuje, wtedy jakos lepiej sie oddycha. Moze warto sprobowac - na mnie to dziala :)
    Mam wrazenie, ze w okol pepka zaczynaja mi sie robic rozstepy. Sumiennie smaruje sie, szczegolnie brzuch, a tu w okolicy pepka wyglada tak jakby mi naczynka popekaly. Macie jakies pomysly, co robic? Moze jakis sprawdzony kosmetyk? Tylko co?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka- wiesz co..nie mam pojecia ile ziemniaków na 2 placki..ale mysle ze moze z 1kg, ja mam maszyne do ziemniaków,wiec obieram, wrzucam do maszyny,potem do tej papki z ziemniaków dodaje 2 jajka,smazona cebule,koper a no i troche mąki (na 1,5kg to ok 2łyżki) no i mieszam i smaże :)

Przepraszam ze dopiero teraz ale nie bylo mnie w domu..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Super. Dziekuje za informacje. Mnie na szczescie wszelkie infekcje omijaja szerokim lukiem i niech juz tak zostanie.
    Mnie tez czasami dopadaja dziwne bole w podbrzuszu, szczegolnie jak leze, albo przekrecam sie z boku na bok. Czasami mam wrazenie, ze maluch zwija sie tam w klebek i jak sie klade, to go przygniatam, a on wtedy uciska na cos.
    A jak mam taki ucisk jak opisywala Psioszka, to oprocz magnezu lykam jeszcze espumisan i ten ucisk po chwili ustepuje, wtedy jakos lepiej sie oddycha. Moze warto sprobowac - na mnie to dziala :)
    Mam wrazenie, ze w okol pepka zaczynaja mi sie robic rozstepy. Sumiennie smaruje sie, szczegolnie brzuch, a tu w okolicy pepka wyglada tak jakby mi naczynka popekaly. Macie jakies pomysly, co robic? Moze jakis sprawdzony kosmetyk? Tylko co?

Bio-oil pomoże lub tańszy specyfik olejek ze słodkich migdałów. Mi też coś się robiło kolo pępka ze względu na blizny po kolczyku ale po tym olejku przeszło.

Bio-oil około 39,99
    Olejek 6,50

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ofka- wiesz co..nie mam pojecia ile ziemniaków na 2 placki..ale mysle ze moze z 1kg, ja mam maszyne do ziemniaków,wiec obieram, wrzucam do maszyny,potem do tej papki z ziemniaków dodaje 2 jajka,smazona cebule,koper a no i troche mąki (na 1,5kg to ok 2łyżki) no i mieszam i smaże :)

Przepraszam ze dopiero teraz ale nie bylo mnie w domu..
    dzienks! Lece do sklepu.

tb73i09k881y3sjt.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a taki olejek migdałowy to w aptece? Czy gdzie kupujecie?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja też zauważyłam jakby przebarwienia wokół pępka, ale to chyba nie rozstępy. Wciąż czekam na linie i może to jest początek

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam bio oil!

Ja jak na razie nie mam nigdzie rozstępów prócz piersi.
    No znacznie urosły no i niestety mam czerwone rozstępy, ale to dlatego, ze niczym nie smarowałam od początku ciąży, a biust wybuchł w 3 miesiącu.

Ale wiadomo jak ktoś ma skłonności genetyczne to i smarowanie nie pomoże...

Dziewczyny jak któraś lubi reserved to ze zniżka z fb można zrobić zakupy 40% taniej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 14:03

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • olinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczy
    własie wróciłam z laboratorium
    UDAŁO mi się wypiłam te paskuctwo i przez 2h trzymałam w sobie :)
    po tym wszystkim poszlam na gigantyczne lody ;) w nagordę a teraz jestem taka zmęczona że na nic nie mam siły a jeszcze biegunka mnie męczy całe rano i teraz kosmo :)

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 18 mają w Netto będą dziecięce rajtuzki, body i spodenki. Może któraś będzie zainteresowana :)

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

Ewa123
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje 2 razy dziennie oliwką z rosmana i na noc balsamem z rosmana i brzucho gładki, pępunio zaczyna mi wychodzić, teraz wyszły mi dziurki po kolczyku że są obok siebie płaskie a wcześniej jedna dziurka była głęboko w środku pępka. Ale mam cały brzucho w żyłach, popękanych naczynkach itp., robię też peeling z olejkiem migdałowym (z Nivea), staram się rozciągać skórkę jak masuje.

Napisali mi z Dino że wysyłają wózek w przyszłym tyg, o kurcze myślałam że połowa czerwca będzie, ale szybko...gdzie ja będę to trzymać teraz

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane :)
    Czemu ten czas pare dni przed wizyta tak sie wlecze :/ Ogolnie ciaza mi leci ale czas od wizyty do wizyty to jakas katastrofa :| nie moge sie doczekac 19.05 godz 12 <3 tak jestem ciekawa co u mojego kochanego Olo sie dzieje <3 jaki juz jest duzy....
    Juz caly dom lsni...wszystko posprzatalam zeby czas szybciej zlecial...
    Pozdrawiamy :P

0na88, niecierpliwa, małaMyszka, Neyla, Laura lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz jaki wózek wziełas ? :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    no Kochana my łeb w łeb idziemy, jeszcze 5ylwia jest w naszej paczce 14 sierpnia hehehehe
    Aaa no tak już 28 tydzień :) dzisiaj idę na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :D

Co do formy to co prawda dzisiaj zaczynam III trymestr ale narzekać na brak energii nie mogę :) Mam jej bardzo dużo i czuję się świetnie :) Rano zrobiłam pranie, poleciałam do bankomatu, później do szpitala zapłacić za szkołę rodzenia, na działkę do siostry narwać szczawiu na zupę, wstąpiłam do cioci po jajeczka prosto z kurnika jeszcze cieplutkie ;-) i obleciałam z mamą sklepy z sukienkami bo szuka na wesele ;-) Wieczorem imprezka idziemy na 30 do kolegi :)
    Teraz siedzę i zastanawiam się nad konkursami na wieczór panieński.. Za tydzień bratowa ma swoją imprezę i zdeklarowałam się, że siedzę w domu to przygotuję jakieś zabawy.. Dopiero dzisiaj sobie uświadomiłam, że to już za tydzień! Może macie jakieś pomysły?

magda sz, małaMyszka, Laura, kasiuleek lubią tę wiadomość

‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ